内蒙古鄂尔多斯市第一中学2018-2019学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 鄂尔多斯市 第一 中学 2018 2019 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、市一中20182019学年度第二学期期中考试试题高二英语考试时间:100分钟;满分120分注意:本试题分第卷(选择题)和第卷(非选择题)。考试结束后,将答题纸交回。第卷(满分70分)第一部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出最佳选项。AIts no secret that your personal characteristics directly affect how you interact with the world, but you might be surprised at
2、 just how deep it goes. Experts think that your personality can even affect how you exercise and influence what sports are suitable for you.Highly SensitiveHighly sensitive people may be more uncomfortable with group exercise classes or team sports where they feel their every move is being observed.
3、 Additionally, they may feel more upset over an ineffective or poor workout, says researcher Elaine Aron.For such people, individual or non-competitive activities like biking, running and hiking are ideal.Type A PersonalityType A individuals often have an “all or nothing approach” to exercise. This
4、personality type is known for sticking closely to their plan, not to mention being super competitive. However, this can cause them to stick too closely to a fitness routine, which means they might try to push past an injury.To get better exercise results, Type A people need to be aware that followin
5、g an exercise plan too strictly may limit their progress. They should be more flexible and listen to their body, especially when they are in pain.Type B PersonalityThis laid-back group may get too lazy about their exercise plan, which prevents them from seeing results. They are often less willing to
6、 devote enough time and energy to their fitness goals, especially if exercise is something that makes them anxious.Type B individuals succeed in creative and co-operative environments, so team sports and group gym classes may be perfect.Remember, there are plenty of ways you can adapt a fitness plan
7、 to suit your needs, regardless of your characteristics. Just keep in mind what you like.1. Why might highly sensitive people be unwilling to take part in group sports?A. They will feel like they are being evaluated.B. They dont like socializing with other people.C. They dont consider themselves to
8、be athletic.D. They fear theyll be let down by their teammates.2. Type A personalities can be best described as_.A. committedB. flexible.C. independent.D. sensitive.3. What is the purpose of the text?A. To help people understand what personality type they are.B. To explain how personal characteristi
9、cs affect exercise habits.C. To identify the dangers of doing the wrong type of exercise.D. To describe different types of workouts that are available today.【答案】1. A 2. A 3. B【解析】本文为说明文。人的性格特征直接影响一个人与世界的互动,而且影响很大。专家认为,个性甚至会影响人的健身,及影响适合你的运动。本文论述了不同的性格如何影响人的锻炼习惯【1题详解】细节理解题。根据第Highly Sensitive中的第一句High
10、ly sensitive people may be more uncomfortable with group exercise classes or team sports where they feel their every move is being observed. Additionally, they may feel more upset over an ineffective or poor workout, says researcher Elaine Aron. 高度敏感的人可能对于团体运动班或团队运动有不舒服的感觉,在那里他们感觉他们的每一个动作被观察。他们可能对效率
11、低的或者差的练习感到更沮丧。由此可知,高度敏感的人他们对于自己的每个动作被人观察,被评估而不安,分析选项可知A符合题意,故选A。【2题详解】推理判断题。根据Type A Personality中的Type A individuals This personality type is known for sticking closely to their plan, not to mention being super competitive. “A型性格的人以一直坚持自己的计划而闻名,更不用说他们具有超强的竞争力了”。由此可知,这种性格的人往往一直坚持自己的计划,即做某事很投入。分析选项A.
12、committed坚定的,献身于某种事业的;B. flexible灵活的;C. independent 独立的;D. sensitive敏感的可知,项Acommitted与句相符,故选A。【3题详解】推理判断题。本文的第一段说明了人的性格特征直接影响如何与世界互动,而且影响很大。专家认为,你的个性甚至会影响你的锻炼,及影响适合你的运动。接着下文解释了不同的性格如何影响的。分析选项是知B项(解释个人特征如何影响锻炼习惯)符合题意,故选B。BConstruction on Knollys Tunnel began in 1896, and it was opened on August 13th,
13、 1898 by the man it was named after-Sir Clement C. Knolly, Acting Governor of Trinidad. It linked Rio Claro with Port of Spain. Its architecture is still admired and studied today, and many are amazed that Knollys Tunnel has stood up to the earths movement over so many years.Much research is being d
14、one on the tunnel. At the top of Knollys Tunnel are cottages covered with leaves, where visitors can sit and enjoy the beauty of nature. Standing at the beginning of Knollys Tunnel, you can see nothing but the tiny light at the end. The train tracks have been removed and replaced with small stones.
15、Visitors can drive through the tunnel or walk through, but should do so in groups for safety. In the old days, there were no lights, but now there are street lights on the way to the tunnel, though not inside.On your way in, you may notice some manholes on the walls of the tunnel. These were there f
16、or individuals to step into for safety as the train passed. Knollys Tunnel can be accessed through Tabaquite and through Mitchell Gap. The road was recently improved, but is better when you enter from Tabaquite, and there are signs on the road directing you to Knollys Tunnel.On the drive to Knollys
17、Tunnel there are two other cottages where visitors can sit and just enjoy nature. At the site itself, there is nothing to purchase to eat or drink, but in Tabaquite there are several bars, a restaurant, and food outlets. A gas station and a health centre are also close by.For those who admire archit
18、ecture, Knollys Tunnel is a must-see when visiting Trinidad. For the nature lovers, there is no better place for them to be and for the historians, they can walk or drive through Knollys Tunnel knowing that many of our ancestors toiled (worked hard) on its structure. So when you visit Trinidad, dont
19、 forget to take a look at Knollys Tunnel!4. Knollys Tunnel is special in _.A. its environmentB. its functionC. its locationD. its architecture5. If you are visiting Knollys Tunnel, you can_.A. take a train tour through itB. buy some snacks in itC. drive through itD. walk along the track through it6.
20、 What is the purpose of the passage?A. To suggest a visit to Knollys Tunnel.B. To introduce the history of Knollys Tunnel.C. To evaluate the value of Knollys Tunnel.D. To witness the change of Knollys Tunnel7. The passage above is probably taken from _.A. a geography textbookB. a travel journalC. a
21、sports reportD. a health and fitness magazine【答案】4. D 5. C 6. A 7. B【解析】这是一篇说明文。文章主要向我们介绍了有关Knollys Tunnel的历史用途、建筑特点等,最后向去泰国旅游的游客推荐一定要去参观Knollys Tunnel。【4题详解】细节理解题。根据第一段Its architecture is still admired and studied today, and many are amazed that Knollys Tunnel has stood up to the earths movement ov
22、er so many years.(它的建筑至今仍受到人们的赞赏和研究,许多人对多年来Knolly隧道经受住了地球运动的考验感到惊讶。)由此可知Knollys Tunnel的特别之处在于它的建筑,故选D。【5题详解】细节理解题。第二段Visitors can drive through the tunnel or walk through, but should do so in groups for safety.可知游客可以驾车通过隧道,也可以步行通过这个隧道,故选C。【6题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章前四段都是在向我们描述Knollys Tunnel,最后一段向去秦国旅游的游客推
23、荐 Knollys Tunnel,前四段都是为了给最后一段做铺垫,所以本文的目的为建议去参观Knollys Tunnel,故选A。【7题详解】推理判断题。根据So when you visit Trinidad, dont forget to take a look at Knollys Tunnel!结合全文内容,可知这篇文章主要向我们介绍了有关Knollys Tunnel的历史用途、建筑特点等,最后向去泰国旅游的游客推荐一定要去参观Knollys Tunnel。所以这篇文章最可能来自一份旅行日志,故选B。CBlue Planet IIs latest episode focuses on
24、how plastic is having a disastrous effect on the ocean and slowly poisoning our sea creatures. Researchers recently also found that sea creatures living in the deepest place on Earth, the Mariana Trench, have plastic in their stomachs. Indeed, the oceans are drowning in plastic.Though it seems now t
25、hat the world couldnt possibly function without plastics, consumer plastics are a remarkably recent invention. The first plastic bags were introduced in the 1950s; the same decade that plastic packaging began gaining in popularity in the United States. This growth has happened so fast that science i
26、s still catching up with the change. Plastics pollution research, for instance, is still a very early science.We put all these plastics into the environment and we still dont really know what the outcomes are going to be. What we do know, though, is disturbing. Ocean plastic is estimated to kill mil
27、lions of marine animals every year. Nearly 700 species, including endangered ones, are known to have been affected by it. One in three leatherback turtles, which often mistake plastic bags for jellyfish, have been found with plastic in their bellies. Ninety percent of seabirds are now eating plastic
28、s on a regular basis. By 2050, that figure is expected to rise to 100 percent.And its not just wildlife that is threatened by the plastics in our seas. Humans are consuming plastics through the seafood we eat. I could understand why some people see ocean plastic as a disaster, worth mentioning to th
29、e same degree as climate change. But ocean plastic is not as complicated as climate change. There are no ocean trash deniers (否认者), at least so far. To do something about it, we dont have to remake our planet energy system.This is not a problem where we dont know what the solution is. We know how to
30、 pick up garbage. Anyone can do it. We know how to dispose of it. We know how to recycle. We can all start by thinking twice before we use single-use plastic products. Things that may seem ordinary, like using a reusable bottle or a reusable bag-when taken collectively, these choices really do make
31、a difference.8. Whats the function of the author mentioning Blue Planet IIs latest episode in the first paragraph?A. It serves as a comment.B. It serves as a background.C. It serves as a lead-in.D. It serves as a conclusion.9. Why is plastics pollution research still a very early science?A. The plas
32、tics pollution research is too difficult.B. Plastics have produced less pollution than coal.C. The world couldnt possibly function without plastics.D. Plastics have gained in popularity too fast for science to catch up.10. How did the author support his opinion in Paragraph 3?A. By statistics.B. By
33、quotations from leading experts.C. By using examples from his own experience.D. By comparison and contrast.11. What can we infer about climate change?A. Climate change is caused by human activities.B. Some people hold some doubts about climate change.C. Climate change is less important than ocean po
34、llution.D. Ocean plastic is more complicated than climate change.12. What is the main idea of this passage?A. Ocean plastic is a global issue.B. The oceans become choked with plastic.C. Blue Planet II has left viewers heartbroken.D. Plastics gain in popularity all over the world【答案】8. C 9. D 10. A 1
35、1. B 12. B【解析】这一篇说明文。这篇文章主要讲了海洋被塑料堵塞了,我们人类应该如何解决这个问题。【8题详解】推理判断题。答案定位在第一段Blue Planet IIs latest episode focuses on how plastic is having a disastrous effect on the ocean and slowly poisoning our sea creatures.(蓝色星球2最新一集集中讲述了塑料是如何对海洋产生灾难性的影响,并逐渐毒害我们的海洋生物。)引出文章的主题,海洋被塑料堵塞了,故选C。【9题详解】细节理解题。答案定位在第二段This
36、 growth has happened so fast that science is still catching up with the change. Plastics pollution research, for instance, is still a very early science.(这种增长如此之快,以至于科学仍然在追赶这种变化。例如,塑料污染研究还是一门非常早期的科学。)故选D。【10题详解】细节理解题。答案定位在第三段Ocean plastic is estimated to kill millions of marine animals every year. N
37、early 700 species, including endangered ones, are known to have been affected by it. One in three leatherback turtles, which often mistake plastic bags for jellyfish, have been found with plastic in their bellies. Ninety percent of seabirds are now eating plastics on a regular basis. By 2050, that f
38、igure is expected to rise to 100 percent.作者多次利用数字信息,证明自己的观点,故选A。【11题详解】推理判断题。答案定位在第四段But ocean plastic is not as complicated as climate change. There are no ocean trash deniers (否认者), at least so far.(但是海洋塑料没有气候变化那么复杂。至少到目前为止,还没有否认海洋垃圾的人。)由此推断出有些人对气候变化持怀疑态度,故选B。【12题详解】主旨大意题。文章第一段Researchers recently
39、 also found that sea creatures living in the deepest place on Earth, the Mariana Trench, have plastic in their stomachs. Indeed, the oceans are drowning in plastic.(研究人员最近还发现,生活在地球最深处马里亚纳海沟的海洋生物的胃里有塑料。事实上,海洋正在被塑料淹没。)是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了海洋被塑料堵塞了,故选B。DThe year 2114 will be an eventful one for art
40、. In May of that year in Berlin, the philosopher-artist Jonathon Keats “century cameras” cameras with a 100-year-long exposure time will be brought back from hiding places around the city to have their results developed and exhibited. Six months after that, the Future Library in Oslo, Norway, will o
41、pen its doors for the first time, presenting 100 books printed on the wood of trees planted in the distant past of 2014.As Katie Paterson, the creator of the Future Library, puts it: “Future Library is an artwork for future generations.” These projects, more than a century in the making, are part of
42、 a new wave of “slow art” intended to push viewers and participants to think beyond their own lifetimes. They aim to challenge todays short-term thinking and the brief attention spans of modern consumers, forcing people into considering works more deliberately. In their way, too, they are fighting a
43、gainst modern culture not just regarding money, but also the way in which artistic worth is measured by attention.In a similar fashion, every April on Slow Art Day, visitors are encouraged to stare at five works of art for 10 minutes at a time a tough task for the average museum visitor, who typical
44、ly spends less than 30 seconds on each piece of art.Like the Future Library, the century cameras are very much a project for cities, since its in cities that time runs fastest and the pace of life is fastest. “Since I started living in a city, Ive somehow been quite disconnected,” Anne Beate Hovind,
45、 the Future Library project manager, who described how working on the library drew her back to the pace of life she knew when she was growing up on a farm in her youth, told The Atlantic magazine.13. According to the first paragraph, what will NOT happen in 2114 ?A. A camera which was produced 100 y
46、ears ago will be exhibited.B. The Future Library will be open to the public for the first time.C. Photos with a 100-year exposure time will be developed and exhibited.D. Books printed on the wood of trees planted in 2014 will be displayed.14. What can we learn about todays peoples attitude toward wo
47、rks of art?A. They consider works deliberately.B. They spend little time on works.C. They spend much money on works.D. They stare at works for 10 minutes at a time.15. What is the purpose of the wave of slow art?.A. To advocate creating works of art slowly.B. To protect works of art from being damag
48、ed.C. To promote works of art for modern culture.D. To encourage people to pay more attention to works of art.【答案】13. A 14. B 15. D【解析】这是一篇说明文。介绍了慢速艺术是为了鼓励人们更多地关注艺术作品。【13题详解】推理判断题。根据第一段the philosopher-artist Jonathon Keats“century cameras”cameras with a 100-year-long exposure time will be brought ba
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397058.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
