2020版高考英语新素养大二轮专题突破通用版练习:题型组合练(四) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新素养大二轮专题突破通用版练习:题型组合练四 WORD版含解析 2020 高考 英语 素养 二轮 专题 突破 通用版 练习 题型 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、题型组合练(四).七选五Its very common these days for people to take some sort of regular exercise each week.But if youve never done it before,whats the best way to go about it? 1 He or she will create a personalized plan for you based on your aims.However,each hourly session can be steep considering you have
2、to pay both the personal trainer and membership of the gym,too.So whats left?Well,if you have the courage to do it,you can make your own plan.Its relatively easy to do if you have the knowhow. 2 First,keep your fitness goal in mind.Are you looking to slim down or increase your abilities?Whatever it
3、is,make sure the things you choose to do are achieving that goal.Next,do your research. 3 Watch as many of these as possible,but make sure to be a little critical of themeveryone has a different physique and what works for one may not work for another.Finally,keep your feet on the ground. 4 It takes
4、 at least three months to see any realistic body changes.And dont be overzealous(过度热衷的)never work in paina good workout is difficult and challenging,but never painful.Pain means you are damaging yourself.If nothing else,focus on calisthenics(健身操) 5 Do as many of one exercise as you can without stopp
5、ing,and then try and repeat that number twice moremake sure you sweat,and dont forget to rest for a minute in between each activity!ABe patient with yourself and set realistic goals.BBut before you do,here are some basic pointers.CWell,many people make use of a personal trainer.DThey just dont want
6、to design their own workout plan.EThese days,social media is full of fitness videos and advice.FFind a way to make each exercise more difficult as you get in shape.GThese are the basic body movements which everyone can do anywhere.语篇解读本文是说明文。如果你想设计一套适合自己的锻炼计划,却没有足够的资金雇用私人教练,该怎么办呢?本文将教给大家几个自主健身的小贴士。1
7、答案C解析结合上文中的“whats the best way to go about it”和下文中的“He or she will create a personalized plan for you based on your aims.”可知,C项“许多人会请私人教练”符合语境,在文中起承上启下的作用。2答案B解析结合上文中的“Its relatively easy to do if you have the knowhow.”和下文的几点小贴士可知,B项“但是在你做之前,这里有一些基本的建议”符合语境,在文中起承上启下的作用。3答案E解析根据下文中的“Watch as many of
8、these as possible”可知,E项“现在的社交网站上有很多健身的视频和建议”符合语境。4答案A解析结合上文中的“keep your feet on the ground”和下文中的“It takes at least three months to see any realistic body changes.”可知,A项“对自己要有耐心,同时要制定切实可行的目标”符合语境。5答案G解析根据上文中的calisthenics可知,G项“这些是任何人在任何地方都可以做的基本的肢体动作”符合语境,是对calisthenics的解释和说明。.完形填空When I was young,I w
9、as a terrible student.I didnt 6 talking with my grandmother on the phone, 7 she would ask me about school and about what I was reading.Her inability to know what was 8 to me was never more evident than at giftgiving time.Each Christmas,I would get a package from Grandmother.“Another 9 ,just like eve
10、ry year!” I would think and then put it aside.I would 10 all my latest toys on Christmas morning and for days and even weeks after. 11 ,I would open Grandmothers gift.I would read the book and sometimes 12 the text,but I didnt count this as having fun.Although I was not interested in 13 ,I had great
11、 patience with younger children.Seeing how I 14 her kid with her homework,my neighbor 15 that I should become a teacher when I grew up.At first,the idea seemed 16 to me.Slowly the idea took root and I decided to give 17 a try.During my second semester in college,I 18 in my Childrens Literature class
12、.Our teacher 19 a list of classic childrens books.It was then that I wanted to 20 .I raced home and ran to the basement.There on a dusty shelf sat the most amazing collection of childrens books any teacher could 21 to have.My grandmother didnt 22 me what my little girl mind wanted,but what she knew
13、I 23 a gift for the soul that would last a lifetime.I 24 to water the seed my grandmother planted so long ago.I graduated from college,received my masters degree and became a 25 ,trying my best to plant those tiny seeds in all my students.语篇解读本文是记叙文。作者小时候不喜欢祖母每年圣诞节都送自己一本书当礼物,上大学后才突然发现祖母的书让自己受益匪浅。6A.
14、avoid BlikeCsuggest Dstop答案B解析由上文中的“I was a terrible student.”可知,“我”不喜欢(like)在电话里和祖母聊天,因为(because)她会问“我”关于学校的事以及“我”正在读什么书。7A.because BthoughCso Dwhile答案A解析见上题解析。8A.obvious BavailableCimportant Dpossible答案C解析儿时的“我”觉得祖母不了解什么对“我”来说是重要的(important),这一点在她送礼物时表现得尤为明显。9A.toy BphoneCbag Dbook答案D解析由下文中的“I wou
15、ld read the book”可知,此处指的是祖母像往年一样又送了一本书(book)。10A.look for Bplay withCbreak down Dclean up答案B解析由语境可知,“我”会先玩(play with)最新的玩具。11A.Suddenly BGraduallyCEventually DCuriously答案C解析由“on Christmas morning and for days and even weeks after”可知,过了很长时间后,“我”才最终(eventually)打开祖母送的礼物。12A.edit BmemorizeCimprove Dpubl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401071.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022学年高中语文人教版必修5课件:第2单元 4 归去来兮辞 并序 .ppt
