2019届高考英语(江苏版)一轮复习练习:必修3 3 UNIT 3知能演练轻松闯关 WORD版含答案 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语江苏版一轮复习练习:必修3 UNIT 3知能演练轻松闯关 WORD版含答案 2 2019 高考 英语 江苏 一轮 复习 练习 必修 知能 演练 轻松 闯关 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、A卷 单项填空1(2018南通调研)Now all of our concentration is on _ it is that the global environment will return to normal.AwhichBwhatCwhereDwhenD解析:句意:现在我们的注意力都集中在地球环境何时回归到正常状态。 空及空后是介词on的宾语从句, 宾语从句又用的是强调句型。 强调句型特殊疑问句的结构为: 特殊疑问词is/wasitthat不被强调的部分。 由于题干中的强调句作宾语从句, 应用陈述语序。 从句中缺少时间状语, 也就是缺少被强调的部分。 故选D。 2(2018淮安调
2、研)The three travelers finally reached the home of Berthas mother around dusk, _ 65 miles in less than 12 hours.Acovering Bhaving coveredCto coverDto have coveredB解析:考查现在分词完成时作状语。 因为cover与three travelers是主动关系, 并且发生在谓语动词动作之前, 故选B。3(2015湖南卷)It is important to remember that success _ a sum of small effo
3、rts made each day and often _ years to achieve.Ais;takes Bare;takesCare;takeDis;takeA解析:考查主谓一致。句意:重要的是要记住,成功是每天所做的一些小小的努力的总和,它常常需要很多年的时间才能实现。此处success是不可数名词,作主语时,谓语动词用单数,故选A项。4(2018涟水金城外国语学校检测)Their sudden attack made us more_ of the danger around us.Afamiliar BparticularCawareDdoubtfulC解析:aware of
4、“意识到的”。 句意:他们的突然进攻使我们更加意识到我们周围的危险。5I havent read all of his books before, but_ from the one I have read, I think hes a very promising writer.Ajudged BjudgingCdeterminingDdeterminedB解析:考查动词用法和词义辨析。 judging from.是固定短语, 常在句中作状语。 不管它与主语是主动还是被动关系, 都要用现在分词形式。 6Every boy and every girl as well as some teac
5、hers who _ to visit the museum_asked to be at school gate before 6:00 in the morning.Ahave; are Bhas; isCis; areDare; isD解析:该题为一个带有定语从句的复合句, 句中作定语的关系代词who指代先行词teachers, 为复数, 故从句中谓语动词该用are; as well as连接两个主语时, 谓语动词要根据前一个主语决定; 由 every, no, each 等限定的并由and连接的两个并列名词作主语时, 谓语动词要用单数形式。 故答案应选D。 7_ in 1995, th
6、e Sea Launch group was made up of four companies from Norway, Russia, Ukraine and the United States.AFounded BFoundingCTo foundDHaving foundedA解析:考查非谓语动词。 句意:Sea Launch组织成立于1995年, 是由来自挪威、 俄罗斯、 乌克兰和美国的四家公司组成的。 这里是过去分词作状语, 与主句的主语构成逻辑上的被动关系。 故选A。 8With the couple _in a nearby town,the house seems prett
7、y empty most of the time.Awork Bto workCworkingDworkedC解析:考查with复合结构。work 和其逻辑主语the couple是主谓关系,表示现在的状况,所以用现在分词表主动。句意:这对夫妻在附近镇上上班,(他们的)房子大部分时间都是空荡荡的。9How long did David work here? For half a year, he didnt leave much_on us.Aexpression BinstructionCconclusionDimpressionD解析:考查名词辨析。 句意:大卫在这里工作了多久? 半年,
8、他没有给我们留下太深的印象。 leave an impression on sb. 给某人留下印象。 A表情; B指示, 说明; C结论; D印象。 故选D。 10Two middleaged passengers fell into the sea._,neither of them could swim.AIn fact BLuckilyCUnfortunatelyDNaturallyC解析:in fact常用来表示与上文不相符的某件事; luckily常用来表示一种好的结果; unfortunately常用来表示一种不好的结果; naturally表示一种理所当然的结果。 根据语境, 只
9、有选项C正确。 11The newlylearnt words will be impressed on us only if they are _used in everyday communication.Agradually BaccuratelyCfamiliarlyDfrequentlyD 解析:句意: 新学的单词会给我们留下深刻的印象,只要它们经常用在日常交流中。 Agradually逐渐地; Baccurately精确地, 准确地; Cfamiliarly亲密地, 精通地; Dfrequently 频繁地, 经常。 故选D。 12She refused to follow our
10、 advice on the job, _ it would have a great effect on her career.Aeven though Bas ifCnow thatDin caseA解析:考查短语。 Aeven though虽然; Bas if 好像; Cnow that 既然; Din case万一。 句意:她拒绝听从我们建议, 虽然这会对她的事业有极大的影响, 故选A。 13Its said that he will _his uncles business when he is mature(成熟的) enough to deal with public relat
11、ions.Atake over Bthink overChand overDgo overA解析:take over “接管”; think over “反复考虑”; hand over “移交”; go over “复习, 温习”。 句意:据说当他足够成熟能够处理公共关系时, 他会接管他叔叔的企业。14The representatives were discussing the 11th fiveyear plan that they would like to see _the next year.Acarry out Bcarrying outCcarried outDto carry
12、 outC解析:词组carry out 和the 11th fiveyear plan之间是动宾关系, 所以用过去分词形式表示被动。15Oh, this is really an old building.Do you know when it_? Ahas built Bis builtCwas builtDwill be builtC解析:考查一般过去时的被动形式。 句意:哦, 这真的是一个古老的建筑。 你知道它是什么时候建的吗? was built是一般过去时的被动语态,表示过去被建, 故选C。 阅读理解ADeborah Cohen is a senior natural scienti
13、st at the Rand Corp and the author of the book A Big Fat Crisis: The Hidden Forces Behind the Obesity Epidemic and How We Can End It.According to the book, there are lots of misunderstandings of obesity.1If youre obese, blame your genes.Obesity rates have increased.Yet, between 1980 and 2000, the nu
14、mber of Americans who are obese has doubledtoo quickly for genetic factors to be responsible.At restaurants, a dollar puts more calories on our plates than ever before, because restaurant meals usually have more calories than what we prepare at home, so people who eat out more frequently have higher
15、 rates of obesity than those who eat out less.2If youre obese, you lack selfcontrol.Research shows that if we are faced with too much information, we have a tendency to make poor dietary choices.Our world has become so rich in temptation that we can be led to consume too much in ways we cant underst
16、and.Even the most vigilant(警觉的) people may not be up to the task of controlling themselves.3Lack of access to fresh fruits and vegetables is responsible for obesity.Although the US. Department of Agriculture estimates that fewer than 5 percent of Americans live in the “food deserts”, about 65 percen
17、t of the nations population is overweight or obese.For most of us, obesity is not related to access to more fresh fruits and vegetables, but to the choices we make in supermarkets.4The problem is not that we eat too much, but that we dont exercise.Michelle Obamas “Lets Move” campaign is based on the
18、 idea that if kids exercise more, childhood obesity rates will decrease.But there was no significant decrease in physical activity levels as obesity rates climbed in the 1980s and 1990s.In fact, although a drop in workrelated physical activity may account for up to 100 fewer calories burned, leisure
19、 physical activity appears to have increased.The problem is that we eat too much.【解题导语】本文介绍了黛博拉科恩在她的肥胖危机: 肥胖背后隐藏的原因及如何摆脱肥胖一书中介绍了四个关于肥胖的误区。 1The author mentioned Deborah Cohens book in Paragraph 1 to _Aintroduce the topicBdraw readers attentionCintroduce the author of the bookDadvertise the bookA解析:细
20、节理解题。 根据第一段最后一句According to the book, there are lots of misunderstandings of obesity.(根据这本书, 有许多关于肥胖的误区。)紧接着讲了关于肥胖的四种误区。 可知作者提到这本书是为了引出主题。 2What is the relationship between obesity and the place where you eat? AThe less you eat out, the higher rates of obesity you have.BThe less you eat at home, the
21、 lower rates of obesity you have.CThe more you eat out, the higher rates of obesity you have.DThe more you eat at home, the higher rates of obesity you have.C解析:细节理解题。 根据第三段中的because restaurant meals usually have more calories than what we prepare at home, so people who eat out more frequently have
22、higher rates of obesity than those who eat out less.(由于餐厅提供的食物比家里准备的富含更多卡路里, 频繁外出就餐的人就比其他人患上肥胖症的机率更高)可知选C。 B“My work is done.” Those words were some of the last penned by George Eastman.He included them in his suicide note.They mark an ignoble end to a noble life, the leave taking of a truly great m
23、an.The same words could now be said for the company he left behind.Actually, the Eastman Kodak Company is through.It has been mismanaged financially, technologically and competitively.For 20 years, its leaders have foolishly spent down the patrimony of a centurys prosperity.One of Americas bedrock b
24、rands is about to disappear, the Kodak moment has passed.But George Eastman is not how he died, and the Eastman Kodak Company is not how it is being killed.Though the ends are needless and premature, they must not be allowed to overshadow the greatness that came before.Few companies have done so muc
25、h good for so many people, or defined and lifted so profoundly the spirit of a nation and perhaps the world.It is impossible to understand the 20th Century without recognizing the role of the Eastman Kodak Company.Kodak served mankind through entertainment, science, national defense and the stockpil
26、ing of family memories.Kodak took us to the top of Mount Suribachi and to the Sea of Tranquility.It introduced us to the merry old Land of Oz and to stars from Charlie Chaplin to John Wayne,and Elizabeth Taylor to Tom Hanks.It showed us the shot that killed President Kennedy, and his brother bleedin
27、g out on a kitchen floor, and a fallen Martin Luther King Jr.on the hard balcony of a Memphis motel.When that sailor kissed the nurse, and when the spy planes saw missiles in Cuba, Kodak was the eyes of a nation.From the deck of the Missouri to the grandeur of Monument Valley, Kodak took us there.Vi
28、rtually every significant image of the 20th Century is a gift to posterity(后代) from the Eastman Kodak Company.In an era of easy digital photography, when we can take a picture of anything at any time, we cannot imagine what life was like before George Eastman brought photography to people.Yes, there
29、 were photographers, and for relatively large sums of money they would take stilted(不自然的) pictures in studios and formal settings.But most people couldnt afford photographs, and so all they had to remember distant loved ones, or earlier times of their lives, was memory.Children could not know what t
30、heir parents had looked like as young people, grandparents far away might never learn what their grandchildren looked like.Eastman Kodak allowed memory to move from the uncertainty of recollection, to the permanence of a photograph.But it wasnt just people whose features were savable; it was events,
31、 the sacred and precious times that families cherish.The Kodak moment, was humanitys moment.Kodak let the fleeting moments of birthdays and weddings, picnics and parties, be preserved and saved.It allowed for the creation of the most egalitarian art form.Lovers could take one anothers pictures, chil
32、dren were photographed walking out the door on the first day of school, the_person_releasing_the_shutter_decided what was worth recording, and hundreds of millions of such decisions were made.And for centuries to come, those long dead will smile and dance and communicate to their unborn progeny(子孙)F
33、amily history will be not only names on paper, but smiles on faces.The cash flow not just provided thousands of people with job, but also allowed the companys founder to engage in some of the most generous charity in Americas history.Not just in Kodaks home city of Rochester, New York, but in Tuskeg
34、ee and London, and at the Massachusetts Institute of Technology.He bankrolled(资助) two historically black colleges, fixed the teeth of Europes poor, and quietly did good wherever he could.While doing good, Kodak did very well.Over all the years, all the Kodakers are essential parts of that monumental
35、 legacy.They prospered a great company, but theywith that companyblessed the world.That is what we should remember about the Eastman Kodak Company.Like its founder, we should remember how it lived, not how it died.History will forget the small men who have scuttled this company.But history will neve
36、r forget Kodak.【解题导语】文章叙述了柯达公司的没落, 以及柯达公司对世界作出的巨大贡献以及作者对柯达公司的敬仰。 3According to the passage, which of the following is to blame for the fall of Kodak? AThe invention of easy digital photography.BThe poor management of the company.CThe early death of George Eastman.DThe quick rise of its business comp
37、etitors.B解析:细节理解题。 根据第一段倒数第三句It has been mismanaged financially, technologically and competitively. 可知柯达公司的管理策略不正确导致了它的倒闭, 故B正确。4It can be learnt from the passage that George Eastman_Adied a natural death of old ageBhappened to be on the spot when President Kennedy was shot deadCset up his company i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-405555.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
临床执业医师(呼吸系统)-试卷23.pdf
