2020-2021学年人教版英语选修8阶段综合检测3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修8阶段综合检测3 WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语 选修 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家阶段综合检测(三)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AThe Worlds Unusual LibrariesLog LibrariesAlex Johnson writes in his new bookImprobable Libraries,“ The very idea of a library is developing:many of these libraries operate on principles that differ mainly from the traditional li
2、braries.Some,for example,have no membership or identification requirements,and some do not even request that the books be returned.” The oversized bird box in a park in Lowa is part of the Little Free Library Movement,which was established in Wisconsin in 2009.Phone BoothsThis design from the firm,S
3、tereotank,offers browsing shelter for passersby.In the UK,a phone companys programme,allowing communities to take over their phone booth for 1means that many have been changed into tiny local libraries.Meanwhile,a solar light has been set in a phone booth so that late night visitors can still read.B
4、ranches of KnowledgeDidier Mullers libraries operate as hanging libraries: visitors can look through pages,taking any book they choose and exchanging it with their own.The equipment of hanging wooden houses is one of several art projects serving as a booklovers place.Soundproofed PodsAround the worl
5、d,architects are designing buildings that bend bricksandmortar libraries into new forms.The Seikei University Library in Japanthe vision of Pritzker Prize winner Shigeru Bancontains spaceage soundproofed (隔音的) pods to encourage discussions between students.【语篇解读】本文属于说明文,介绍了四个与众不同的图书馆。1What does Alex
6、 Johnson mean according to the first paragraph?AAll the books must be returned in time.BBooks can be shared free of charge.CLibraries will disappear in the future.DLog Libraries are bigger than traditional ones.B推理判断题。根据第一段Some,for example,have no membership or identification requirements,and some d
7、o not even request that the books be returned.可知,有些不需要会员或者身份认证,一些甚至不需要归还,可知,图书可以免费分享,故选B。2Readers can exchange books with their own in ALog LibrariesBPhone BoothsCBranches of Knowledge DSoundproofed PodsC细节理解题。根据第三段visitors can look through pages,taking any book they choose and exchanging it with th
8、eir own可知,读者可以用自己书籍去换别的书是Branches of Knowledge图书馆的特色,故选C。3What can we know from the text?ACommunities turn the phone booths into Log Libraries.BReaders cant read books in Log Libraries without membership.CReaders can read books by solar light in Branches of Knowledge.DStudents can have discussions w
9、ithout disturbing others in Soundproofed Pods.D推理判断题。根据第四段The Seikei University Library in Japanthe vision of Pritzker Prize winner Shigeru Bancontains spaceage soundproofed (隔音的) pods to encourage discussions between students.可知,隔音图书馆采用隔音材料,鼓励学生进行讨论,故选D。BAajibaichi Shaala isnt an ordinary school in
10、 India.The students at “grandmothers school” are elderly women who are getting the chance to learn to read.“I love going to school,” 60yearold Kamal Keshavtupange said as she washed clothes outside her home in the village,120 km east of the big city.Indias literacy rate (识字率)grew to 74% in the ten y
11、ears,but womens literacy continued to fall far behind the rate for men.About 65% of women were found to be able to read and write compared to 82% of men,according to the latest study.At Aajibaichi,afternoon classes in the oneroom school are held six days a week for two hours.The lessons are timed so
12、 the women can finish their housework,or their work in the fields,before having class.One of the few requirements is that all students are at least 60 years old.“My knees hurt,so I cant sit on the floor for long.Thats the only problem.But I still go every day,”said kamal.Wearing pink aris (莎丽),their
13、 school clothes,the women walk every afternoon along village paths to their lessons.“First I finish all my housework,and then I go to school.Its good we have this in our village,” said 70yearold Drupada Pandurangkedar.The women begin class with their prayers and then go into their lessons,writing on
14、 stones to practice.The school uses teaching tools such as the alphabet painted on walls which can be read by students with poor eyesight.Many tools are made by the students.Sheetal Prakash More,their 30yearold teacher,said she would like to see women in other villages receive the same education.“Ev
15、ery other teacher teaches children.Only I have the opportunity to teach elderly women,”Sheetal said,“Its a great opportunity and Im very happy to teach them.”【语篇解读】印度的Aajibaichi Shaala学校专门招收60岁以上的女性,在不耽误她们做家务、农活的情况下教她们学习、识字。该学校深受当地年长女性的欢迎。4Whats the purpose of Aajibaichi Shaala?ATo free grandmothers
16、 of housework.BTo increase elderly womens literacy rate.CTo help more elderly women get good jobs.DTo prevent elderly women from living alone.B推理判断题。根据第一段第二句“elderly women who are getting the chance to learn to read”和第二段第二句“womens literacy continued to fall far behind the rate for men”可知,Aajibaichi
17、Shaala是一所专门招收年长女性的学校,其目的是提高她们的识字率。5What can we know about those women who attend Aajibaichi Shaala?AThey have a day off each week.BThey have to make teaching tools.CThey are mostly over 60 years old.DThey work in the fields after school.A细节理解题。根据第三段第一句“At Aajibaichi,afternoon classes in the oneroom
18、school are held six days a week for two hours”可知,该学校一周上6天课,每次2个小时。6What do Kamals and Drupadas words suggest?AMost women are in poor health.B“Grandmothers school” is popular.CThe school is strict with its students.DMost women have trouble with their studies.B推理判断题。根据第三段中的“But I still go every day”和“
19、Its good we have this in our village”可知,这些年长的女性即使身体不好、家务繁多,依然到该学校上课,这说明该学校非常受欢迎。7What did Sheetal think of her work?AEasy. BTiring.CUnbearable. DEnjoyable.D推理判断题。根据文章最后一段中的“she would like to see women in other villages receive the same education”和“Its a great opportunity and Im very happy to teach t
20、hem”可知,这份工作使Sheetal感到快乐。CWhen youre abroad,trying to find out who to tip is never straightforward and neither is trying to work out the exact number.To make things even more complicated,the rules for tipping vary greatly from country to country.Also,within each country the rules can change,so what w
21、as appropriate last time you visited your favourite country may be completely inappropriate the next time you go.However,here are some general guidelines which might help you on your journeys.You face your first dilemma as soon as you land at the airportthe taxi ride.Taxi drivers generally do expect
22、 tips,but rather than there being an exact amount,people round up the fare or just tell the driver to keep the change.Your next encounter is with the hotel porter and you know hes expecting a tip,but the problem is trying to figure out how much.It seems that in many countries round the world $1 per
23、bag would be an appropriate amount.Then,of course,you have to eat.In some countries such as Ireland,Brazil,Poland and Portugal,the customary tip in restaurants is 1015% unless a service charge is included,so the first rule of thumb is always check the bill.In other countries such as France,Italy,Ger
24、many,Australia and Spain,where a 1015% service charge is either very common or compulsory,you may want to leave an additional tip if you think the service was particularly good,but it certainly isnt obligatory.However,in some countries it may seem strange if you do leave a tip.In Japan,for example,t
25、he waitress might be insulted if you tipped her.In Thailand,if you left a tip,the restaurant staff probably wouldnt be offended,but you might be pursued down the street by someone thinking youd forgotten to take your change.In New Zealand,although its unlikely anyone would chase after you,youd defin
26、itely get some odd looks if you left a trip.And your problem with tipping isnt over when you leave the restaurant.Next you discover the tour guide,the hairdresser and the toilet attendant are all expecting a tip as well,but again,how much? Perhaps the best option in these cases is to ask the local p
27、eople what is acceptable or observe what others do.Of course,you could simply play safe and tip everyone you meet.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲了各个国家付小费的规则。8The word “dilemma” (in Paragraph 2) is closest in meaning to Aa difficult situationBan early opportunityCa high expectation Dan exact explanationA词义猜测题。下文
28、Taxi drivers generally do expect tips,but rather than there being an exact amount,people round up the fare or just tell the driver to keep the change.说出租车司机一般都希望得到小费,但人们不会给小费的确切数额,而是把车费凑成整数,或者直接告诉司机不用找了。由此推断出上文的意思是你一到机场就面临第一个困境乘坐出租车。“dilemma”的意思是“一个困难的局面”,故选A。9What does the writer suggest tourists d
29、o in countries like Brazil?ANever tip waiters or waitresses because they may be offended.BPlay safe and leave a tip about 12% of the bill after each meal.CMake sure whether a service charge is included in the bill before giving tips.DAlways check whether you have kept all your change before leaving
30、the restaurant.C细节理解题。由倒数第二段In some countries such as Ireland,Brazil,Poland and Portugal,the customary tip in restaurants is 1015% unless a service charge is included,so the first rule of thumb is always check the bill.可知作者建议游客在像巴西这样的国家在给小费之前,要确定账单中是否包含服务费,故选C。10People neednt tip waiters in AIreland
31、 and FranceBGermany and JapanCPoland and ItalyDThailand and New ZealandD推理判断题。由倒数第二段In Thailand,if you left a tip,the restaurant staff probably wouldnt be offended,but you might be pursued down the street by someone thinking youd forgotten to take your change.In New Zealand,although its unlikely any
32、one would chase after you,youd definitely get some odd looks if you left a trip.可推断出在泰国和新西兰,人们不必给服务员小费,故选D。11What is the passage mainly about?AAdvantages of tipping.BRules of tipping.CPossible origins of tipping.DDifferent opinions on tipping.B主旨大意题。However,here are some general guidelines which mig
33、ht help you on your journeys.是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了各个国家付小费的规则,故选B。DAll the efforts you put into studying at university may not have been enoughbecause robots could be coming for your job.A new study finds that as many as 800 million workers could be replaced by robots by 2030.The study from the M
34、cKinsey Global Institute estimates that “between 400 million and 800 million individuals could be replaced by automation (自动化) or robots and need to find new jobs by 2030 around the world”It estimates that 30 percent of the hours people spend on working globally could have been automated by that tim
35、e.Those most affected will be people who work in “predictable environments” doing tasks such as operating machines and preparing fast food.Those who make a living collecting and processing data also face a high risk of being replaced by robots.But people who work in less predictable environments suc
36、h as gardeners,plumbers,and childcare staff face a smaller risk,because their roles “are technically difficult to be automated and often command relatively lower wages,which makes automation a less attractive business proposition”However,its not all doom (厄运) for the future of employment.The Study n
37、otes that automation sometimes allows workers to remain employed in a different position.“Even when some tasks are automated,the employment rate in those occupations may not decline because workers may perform new tasks,” McKinsey & Company wrote in a release on its website.It noted that China has t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
