2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:选修6 UNIT 17 LAUGHTER WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:选修6UNIT 17LAUGHTER WORD版含解析 2022 高考 统考
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(三十三)选修6Unit 17Laughter(A).阅读理解A(2020济宁模拟)Name: Off the Beaten PathCover price: 30.00Our price: 19.80The bestselling Readers Digest travel book has 40% new content including over 200 new sites, over 200 new fullcolor photographs, and allnew, uptodate maps. It focuses on more tha
2、n 1,000 of the United States most overlooked mustsee destinations.Name:Container Gardens by NumberCover price: 15.95Our price: 9.49A unique book contains 50 easytofollow container designs. Each design provides a simple numbered planting plan that shows exactly how to create each display, with an ins
3、truction of the finished planter and indepth plant information. The plans are easy to follow and for any type of living space or garden.Name: Best Weekend ProjectsCover price: 17.95Our price: 13.96Choose from 80 unique ideas to create an extraordinary living space. The projects are practical, as wel
4、l as attractive, and will improve your home and yard and can be made in a weekend.These 80 welldesigned projects are presented in a clear, easytofollow style that addresses readers in an accessible, userfriendly tone.Name:1801 Home Remedies(治疗方案)Cover price: 40.00Our price: 29.96Plenty of health com
5、plaints can be handled at home. Each and every remedy will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound.Dozens of conditions are covered, from headaches, sunburn bad breath and blisters(起泡;起疮) to allergies, and hiccups(打嗝)【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了几本书,包括书的价格和内容等。1You can most probably read the p
6、assage in a_.Atravel guideBmedicine bookletCtextbookDnewspaperD推理判断题。Cover price指售价,Our price是我们的价格,由这两项看出是在宣传价格优势,吸引人购买。是在打广告。由此判断出,可以在报纸上读到这篇短文。travel guide 旅游指南;medicine booklet药品手册;textbook课本;newspaper报纸。故选D。2How much money could you save if you want to buy a travel book?A 10.20. B 6.46.C 13.96.
7、D 19.80.A细节理解题。由第一部分的Cover price: 30.00 Our price: 19.80可知售价是30美元,我们的价格是19.8美元。3019.810.2,所以如果想买旅行书可以节省10.2。故选A。3Which of the following could help you to deal with common diseases without a doctor?AOff the Beaten Path.BContainer Gardens by Number.C1801 Home Remedies.DBest Weekend Projects.C细节理解题。根据N
8、ame:1801 Home Remedies部分的内容“Plenty of health complaints can be handled at home.”可知在1801 Home Remedies中,大量的健康问题在家就可以处理。所以1801 Home Remedies可以帮你在没有医生的情况下,处理一些常见的疾病。故选C。B(2020玉溪二模)When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our doorstep. His name was Mr.
9、Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a fiveyearold boy, I couldnt take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.Of course, he delivered more than milk. There was cheese, eggs and so on.
10、 If we needed to change our order, my mother would pen a note“Please add a bottle of buttermilk next delivery”and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically appear.All of this was about more than convenience. There existed a close relationship between
11、families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house, for those times when it was so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldnt freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table, having a cup of tea and telling stories abo
12、ut his delivery.There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk, thus making it difficult for milkmen to compete. Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practical to have a delivery service.Recently, an old milk box in the
13、 countryside I saw brought back my childhood memories. I took it home and planted it on the back porch (门廊). Every so often my sons friends will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk.【语篇解读】这是一篇记叙文。作者主要通过回忆少年时代送奶员给自己
14、带来的快乐,想念那时的岁月,逝去的总是美好的和有趣的。4Mr.Basille gave the boy a quarter out of his coin changer_.Ato show his magical powerBto pay for the deliveryCto satisfy his curiosityDto please his motherC细节理解题。根据文章第一段的“As a fiveyearold boy, I couldnt take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this
15、one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.”可知,五岁的时候,我目不转睛地盯着固定在他腰带上的换硬币机。有一天在送货的时候,他注意到了这一点,从他的换硬币机里拿出了一个25美分的硬币给我。由此判断出Mr. Basille 从他的换硬币机里拿出一枚25美分的硬币给了这个男孩是为了满足孩子的好奇心。故选C。5What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boys house?AHe wanted to
16、have tea there.BHe was a respectable person.CHe was treated as a family member.DHe was fully trusted by the family.D推理判断题。根据文章第三段的“There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house”可知,各家各户和送牛奶的人之间关系密切。Mr. Basille甚至有我们家的钥匙。从送牛奶的人有男孩家的钥匙这一事实
17、中可以推断出他完全得到了家人的信任。故选D。6Why does home milk delivery no longer exist?ANobody wants to be a milkman now.BIt has been driven out of the market.CIts service is getting poor.DIt is forbidden by law.B推理判断题。根据文章第四段的“Big companies allowed the production of cheaper milk, thus making it difficult for milkmen t
18、o compete.”可知大公司允许生产更便宜的牛奶,从而使送奶工难以与之竞争。由此判断出,为什么家庭送奶不再存在是因为它已被逐出市场。故选B。7Why did the author bring back home an old milk box?AHe missed the good old days.BHe wanted to tell interesting stories.CHe missed it for his milk bottles.DHe planted flowers in it.A细节理解题。根据文章最后一段的“Recently, an old milk box in t
19、he countryside I saw brought back my childhood memories.”可知,最近,作者在乡下看到一个旧牛奶盒,使作者想起了童年的回忆。所以作者把一个旧牛奶盒带回家是因为他怀念过去的好时光。故选A。.完形填空(2020太原市阶段性测评)I woke up to the sound of the alarm clock at six in the morning.I walked down the stairs,_1_,still wanting to go back and sleep for _2_ hour or so.But that idea
20、soon _3_ as the words of the doctor,whom I had met the previous day,_4_inside my head.A few weeks before this,when I had been in Paris,I had felt some _5_heaviness in my chest.On returning,I went to a(n) _6_ who cautioned me to work on my_7_.So there I was,jogging down a _8_ narrow lane.A few weeks
21、went by,and every day when I went to jog,I saw an old man _9_ on that bench.And I just couldnt _10_ why he was there doing nothing.My _11_was building up as each day _12_.The next morning,I went and sat beside him on the_13_.I asked him,“Why are you seated here every day?”He answered,“Because this i
22、s the most beautiful place that I know.”_14_,I asked again,“What is so beautiful about this place?”He said,“Look!”And I tried to _15_.I saw the rising sun shining from behind the clouds,and several rays penetrating (穿过)through them.Birds were singing _16_ from the trees of the surrounding wilderness
23、.The water glittered in the sunlight,and it looked as if there was a _17_ of light between me and the faroff mountains.I had been through that place _18_ times,but I had never looked;it was one of the most beautiful places Id ever seen.And I realized that I dont have to travel miles to _19_the beaut
24、y.All I have to do is to look _20_ .【语篇解读】作者为了锻炼身体,每天在偏僻的小路上慢跑,观察到一位老人天天坐在长凳上无所事事,这引起了作者的好奇心,作者决定前去探个究竟。后来作者意识到美就在身边,需要用心去观察。1A.badtemperedBwarmhearted Chalfawake DfastmovingC根据上文表述的作者早晨被闹钟叫醒和空后表述的作者想返回睡觉可推知,此处应是作者在半醒的状态下下了楼梯。halfawake“半醒的”。2A.otherBanother Cthe other Dthe othersB作者早晨六点被闹钟叫醒,此处应是作者想
25、返回去再睡一个小时。another“再一,又一”。3A.occurredBdisappearedCcameDspreadB根据“But”可知,此处应是这个想法很快消失了(disappeared)。4A.heardBdescribedCreactedDresoundedD根据语境可知,此处应是医生说的话在作者脑海里回响。resound意为“回响”。5A.strange Bdelighted CnecessaryDuniqueA根据上文提到医生可知,此处应是作者感到胸部莫名的沉重,所以才从巴黎一回来就去看医生。6A.doctorBteacherCagentDpolicemanA参见上题解析。7A.
26、mindBappearance CfitnessDassignmentC根据上文作者身体出现问题可知,此处应是医生告诫作者要努力改善自己的健康(fitness)。8A.various Bwide CfastDlonelyD根据下文中的“wilderness”可知,此处应是作者在一条偏僻狭窄的小路上慢跑。lonely意为“偏僻的”。9A.sitting BstandingCapproaching DsleepingA根据下文中的“Why are you seated here every day”可知,作者看到一位老人坐在那条长凳上。10A.take outBlook outCturn out
27、Dfigure outD根据下文作者询问老人可知,此处应是作者不明白为什么这位老人天天坐在那里无所事事。figure out“弄明白”。11A.judgmentBcuriosityCobservationDpowerB上文表述作者不明白老人这么做的原因,此处应是随着日子一天天过去,作者的好奇心与日俱增。12A.passed Bremained CsparedDreachedA参见上题解析。13A.bedBbench CsofaDlandB根据上文中的“on that bench”和下文作者询问老人为什么每天都坐在这里可知,作者坐在长凳上,老人身旁。14A.WorriedBSatisfied C
28、Interested DConfusedD根据空后的“I asked again”可知,作者对老人的回答感到困惑,所以再次询问。15A.speed up Bget away Clook aroundDcome alongC根据空前的“He said,Look!”可知,作者按照这位老人的话四处观察。look around“四下察看”。16A.terriblyBnervouslyCsweetlyDpatientlyC此处描绘这个地方的美丽之处,因此此处表示鸟儿在令人愉悦地 (sweetly)地歌唱。17A.wallBpath Clength DspeedB水面在阳光下闪闪发光,看起来好像是作者与远
29、山之间的一条光线之路。18A.many BfewCrareDanyA根据上文作者每天在这附近慢跑可知,此处表示作者经过这个地方很多次,但作者从来没有(认真)看过。19A.respectBdesireCattractDadmireD作者意识到没有必要奔波数英里去远方欣赏美,作者所要做的就是用心贴近自然、观察自然。20A.luckilyBcompletely CcloselyDmainlyC参见上题解析。 课时提能练(三十四)选修6Unit 17Laughter(B).阅读理解A(2020绵阳市高中诊断性考试)A study has found that middle aged and older
30、 adults who live in greener neighborhoods have a decreased risk of developing metabolic syndrome (新陈代谢综合征) such as obesity,hypertension (高血压) and high blood sugar.The study,published in Environmental Pollution,was conducted by the Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal)It differed from prev
31、ious studies on the health benefits of green spaces in that it examined all of the symptoms of metabolic syndrome together collectively rather than as individual components. Having metabolic syndrome increases a persons risk for the heart disease,stroke and type 2 diabetes,according to the National
32、Heart,Lung,and Blood Institute.The study from ISGlobal examined data from clinical examinations of over 6,000 British adults who were between 45 and 69 years old when the study began.The data was derived from four examinations participants went through between 1997 and 2013 that included blood analy
33、ses,blood pressure and measurement of weight.“These findings suggest that longterm exposure to green spaces can play an important role in preventing metabolic syndrome as a whole,” according to a press release published by ISGlobal.The correlation between nearness to green spaces and better health c
34、ould be associated with the expanded opportunities for physical recreation and lower exposure to air pollution,according to Carmen De Keijzer,ISGlobal researcher and principal author of the study.Female subjects were more likely than males to exhibit the studys association between living in greener
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412268.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
