优化指导2013高考英语总复习 课时作业5 新人教版必修1(新课标全国) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 优化指导2013高考英语总复习 课时作业5 新人教版必修1新课标全国 WORD版含答案 优化 指导 2013 高考 英语 复习 课时 作业 新人 必修 新课 全国 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、【优化指导】(新课标全国)2013高考英语总复习 课时作业5Unit5必修1一、单项填空1What do you think about_dress in the shop window?Oh,its beautiful.You may give it to Linda as_birthday present.Aa;aBthe;aCa;theDthe;the解析:考查冠词的用法。句意:“你认为那个橱窗里的那件衣服怎么样?”“噢,很漂亮。你可以把它给Linda当作生日礼物。”第一个空特指“那个橱窗里的那件衣服”,故用定冠词the;第二个空用不定冠词表示泛指“一件礼物”。答案:B2Do you h
2、ave anything in mind _ youd like for supper?Well,_ is okay with me.Athat;anything Bwhich;everythingCwhat;whatever Dwhere;something解析:第一句是that引导的定语从句,先行词为不定代词anything,关系代词只能用that;第二句中的anything用在肯定句中,意为“任何东西,无论什么东西”,含有“无一例外”之意。答案:A3No matter_it will be windy or rainy at that hour,weve decided to leave
3、 at five oclock tomorrow morning.Awhat BwhetherCwhen Dhow解析:考查whether.or.“不管还是”引导的让步状语从句。句意:不管到时候刮风还是下雨,我们已经决定明天早上5点动身。答案:B4The sun was shining brightly,_ everything there _ more beautiful.Amaking;look Bto make;lookedCand made;looking Dand making;be looked解析:第一个空考查现在分词短语作结果状语;第二个空考查句型make.do.,look是系
4、动词没有被动形式,因此不用过去分词。句意:阳光灿烂,那儿的一切看起来都那么美丽。答案:A5Sometimes you can _ that it is going to rain before it happens.Asense BknowCsee Dfind 6After chatting on QQ a long time,Mary looked up_that it was 11 pm.,long past her bedtime.Aseeing BsawCto see Dseen 7Since we decide by design or accident to bring child
5、ren into the world,_comes the duty to care for them.Awith that Bwith whichCwhere Dwhich解析:考查倒装句。介词短语with that提到了句首引起完全倒装,正常语序是the duty to care for them comes with that,that代指前面叙述的事情。句意:既然我们有意或无意的决定让孩子来到这个世界,我们就有义务照顾他们。答案:A8Is there any hope of saving his life?His injuries are extremely serious,but h
6、es expected to _.Apull in Bpull throughCpull up Dpull over解析:考查动词短语辨析。pull in“停站,进站,靠岸”;pull through“恢复健康,度过危机,度过危险”;pull up“阻止,斥责,使停下”;pull over“把拉过来,把划到对岸去”。根据句子的意思,本题正确答案为B项。答语句意:他的伤势尽管极为严重,但有望回复健康。答案:B9Luckily,the large stone rolling down the hill narrowly missed the farmer _ only half a meter.A
7、by BatCto Dfrom解析:考查介词。by half a meter 相隔半米。为固定表达法。句意:真幸运,从山上滚下的那块大石头只差半米碰到那位农民。答案:A10You cant imagine _ fantastic fun web chatting is.Really?But it may cause a lot of trouble sometimes.Awhat BhowCwhy Dso解析:在宾语从句中融入了一个感叹句:What fantastic fun!。答案:A11In order to learn to speak English well,_.Amuch prac
8、tice is neededBone needs much practice Cmuch practice is needed by oneDone is needed much practice解析:in order to learn表示目的,必须用人作主语,并且one 和need之间是主动关系,因此选B项。答案:B12There stands an old tree with a history of over 500 years,_many branches have broken off.Athat BwhenCof which Dwhich解析:考查定语从句。of which man
9、y branches have broken off是介词which引导的非限制性定语从句修饰先行词an old tree。句意:那里有一颗有500年历史的树,它的许多树枝已经脱落。答案:C13This sweater fits me,but I cant afford to buy _.I have to choose _ which is cheap enough for me.Ait;that Bit;oneCthat;it Dthat;the one解析:考查代词。句意:这件毛衣我穿很合身,但我买不起它,我得挑一件对我来说足够便宜的。第一个空指代前面提到的那件毛衣sweater,因此用
10、代词it;第二个空泛指一件毛衣,要用one,相当于a sweater。答案:B14If the manager would listen more to us,he would understand us better._.But he just expects us to listen.AI believe not BGood ideaCNo problem DI cant agree more解析:考查交际用语。句意:如果我们的经理能听取我们更多的意见的话,那他就会更好地理解我们。我再赞成不过了。但他只希望我们听他的。I cant agree more.是一个习惯用语,意为“我完全同意”。
11、答案:D15_ you read the newspaper?Yes.I _ it on the bus while I was on my way to work.AHave;read BDid;readCHave;have read DDid;have read二、阅读理解AA few seconds before the earth under their feet began to shake,millions of Japanese people got cellphone warnings;TV networks interrupted their broadcasts;bulle
12、t trains came to a stop.The strong earthquake on March 11 was the first important test of Japans earthquake earlywarning system.The quake is the most powerful on record ever to hit Japan.But because of the earlywarning system,the quake was not as deadly as some in the past.A 7.2magnitude(震级)quake in
13、 Kobe in 1995 killed 6,400 people.Since then,the Japanese have decided to turn their islands,which are prone_to earthquakes,into the places that are the most prepared for earthquakes.The system performed well this time.Warnings which featured a countdown clock were broadcast through television,the r
14、adio and cellphones eight seconds after the quake was first detected(察觉)on Friday.The countdown made some people think that the Japanese foretold(预知)an upcoming quake.However,the earlywarning system can only detect quakes.It is based on thousands of sensors(传感器)across the nation.The system works lik
15、e an information collection center.It can sense the earliest shake.Then,the system sends out national warning to all outlets that connect to a prerecorded TV broadcast,prewritten text messages and emails.As many quakes happen deep in the ground or far in the sea,the system can usually warn people ab
16、out 15 seconds before they feel the shake.However,even 15 seconds can be enough for people to make lifesaving decisions.One problem with earlywarning systems is that they require many sensors distributed over a wide area.The greater the number of sensors,the more correct the calculation,and the earl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421719.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023八年级语文下册第3单元课外古诗词诵读第2课时精品课件(部编版).pptx
