2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Morals and Virtues Period 1课时素养检测(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Morals and Virtues Period 1课时素养检测含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Morals and Virtues课时素养检测五Unit 2Period 1. 阅读理解A(2020石家庄高一检测)It took multiple weddings for Christine Law to realize what she needed to do. In the summer of 2014, her schedule was packed with friends marriage celebrationsflower-filled occasions that got her thinking, “Where do all the flowers go
2、 after the party? ” More often than not, they were thrown away. Law was confident she could find a better use for them. By August, she had a plan: convince couples and companies hosting events to donate their flowers, which she would pick up and deliver within 48 hours to seniors across the city. Sh
3、e wanted to bring beauty into the lives of the elderly. She drew on her experience through being a volunteer in non-profit institutions in order to set up her own organization, which she called Floranthropie. Not having enough bouquets(花束) for all 150 people of a health center, Law asked the staff t
4、o provide a list of patients who needed cheering up most. “The first woman I approached thought it was a mistake, and that the flowers couldnt possibly be for her, ” says Law. “I said they were a gift, and we talked for a half hour. ”In addition to health centers, Floranthropie focuses on community
5、groups devoted to the elderly. Laetitia Theleme is a volunteer for Les Petits Fieres, an organization that aims to help the elderly who dont have a support system. The group receives a dozen or so bouquets from Floranthropie monthly, and then redistributes them. “Our motto is flowers before bread, ”
6、 says Theleme. “We dont focus on primary care, but rather on nourishing(滋养) the spirit. Floranthropie helps us do that. Its amazing what a big difference a small bouquet can make. ”In the beginning, most of Floranthropies donations came through word of mouth. These days, Law receives messages from s
7、trangers via her organizations Facebook page and has connected with corporations and flower wholesalers. Law hopes to expand Floranthropie nationally, but at this point is happy to be able to oversee each delivery personally. 【语篇概述】本文讲述了Christine Law把婚礼上用过的花送给老人们, 为他们的生活增加美的享受, 她的做法得到了很多人的支持的故事。1. W
8、hat made Christine Law set up Floranthropie? A. The waste of flowers. B. The loneliness of seniors. C. The persuasion of other friends. D. The warm atmosphere of weddings. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“Where do all the flowers go after the party? More often than not, they were thrown away. Law was confident
9、she could find a better use for them. ”可知, 婚礼上使用过的花束的浪费使Christine Law成立了Floranthropie这个机构。故选A。2. What was the womans reaction to Christine Laws flowers? A. She was moved. B. She was excited. C. She was worried. D. She was surprised. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段中的“The first woman I approached thought it was a
10、mistake, and that the flowers couldnt possibly be for her”可推知, 当Christine Law给第一位女士送花时, 她感到惊讶。故选D。3. What can we infer about Floranthropie from Laetitia Thelemes words? A. It should focus on primary care. B. It is benefiting more than the elderly. C. It is doing something of great importance. D. It
11、should cooperate with more non-profit institutions. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中的“Floranthropie helps us do that. Its amazing what a big difference a small bouquet can make. ”可推知, Laetitia Theleme认为 Floranthropie做的事产生了很大影响, 故C项符合文意。4. What is the best title for the text? A. Volunteer Your TimeB. Dont Throw F
12、lowers AwayC. Special Delivery Makes Your DayD. Brighten Seniors Lives with Flowers【解析】选D。标题归纳题。本文主要讲述了Christine Law为了不浪费婚礼上用过的花, 把花送给老人们, 这给他们的生活带来了美好。故D项适合作文章标题。BOne morning, my newspaper wasnt delivered on time. Since I always brought it to work, it upset me that I would have to pick one up on my
13、 way to work. After breakfast, I was already running late, but figured I could make it if I hurried. As I pulled into the parking lot of the store, I noticed a young man in a wheelchair who seemed to be struggling. “Someone else will stop and help him, ” I thought. However, no one stopped. I got out
14、, and walked over to see what the trouble was. “Is there anything I can do? ” I asked. It was then that I noticed he wasnt able to speak, and was still struggling with the chair. I looked down at the chair and noticed that the clamps (夹具) holding the electronic keyboard had apparently become loose c
15、ausing the equipment to slip down, out of his reach. I pulled it back into place and then re-tightened the clamps. He hit a key on the keyboard. An electronic voice told me, “Thank you. ” He then found the control that steered (操纵) the chair, turned and left. I got back in my car and headed off to w
16、ork, completely forgetting my newspaper. As I drove, I felt a deep gratitude (感激). I was truly blessed to have the physical abilities that allow me to live a normal life. Here was this young man who relied on machines to get around and communicate. He probably dreamed about doing all the things that
17、 I thought were normal and simple. Its funny; fifteen minutes before that happened, I was whining because my morning paper hadnt arrived on time. I was glad I helped the young man, because he helped me gain a new viewpoint on everything I had in my life. 【语篇概述】本文讲述了作者由于早上没按时收到晨报而抱怨, 不得不在上班路上寻找一个商店买报
18、纸, 在停车场, 他帮助了一个残疾年轻人, 认识到我们应该珍惜自己目前所拥有的东西, 而不是抱怨那些没有的。作者很庆幸遇到并帮助这个残疾的年轻人。5. Why did the author stop at the store? A. To do his job. B. To have breakfast. C. To buy a newspaper. D. To drive a colleague to work. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段“One morning, my newspaper wasnt delivered on time. Since I always broug
19、ht it to work, it upset me that I would have to pick one up on my way to work. ”可知, 作者的报纸没有送到, 他又经常习惯性地带着它上班, 因此, 他选择上班路上在一家商店买报纸。故选C。6. What was the young man trying to reach? A. The clamps. B. The car key. C. The wheelchair. D. The electronic keyboard. 【解析】选D。推理判断题。根据第五段“I looked down at the chair
20、 and noticed that the clamps holding the electronic keyboard had apparently become loose causing the equipment to slip down, out of his reach. ”可知, 作者发现年轻人轮椅上的支撑电子键盘的夹具松动使电子键盘滑落下来, 年轻人够不到。可见, 年轻人是在挣扎着拿掉落的电子键盘。故选D。7. What does the underlined word “whining” in the last paragraph mean? A. Complaining.
21、B. Worrying. C. Arguing. D. Crying. 【解析】选A。词义推测题。根据画线词所在句的句意及常识可知, 作者因为晨报没按时被送到而抱怨。complaining抱怨; worrying担心; arguing争论; crying哭泣。故选A。8. What did the author learn from the experience? A. Treasure what we have. B. Treat the disabled nicely. C. Technology has changed our lives. D. Dont get annoyed ove
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444574.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
