扬州市2014高考英语阅读理解精品训练(9)及答案解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 扬州市 2014 高考 英语 阅读 理解 精品 训练 答案 解析
- 资源描述:
-
1、扬州市2014高考英语阅读理解精品训练(9)及答案解析(2011山东卷,A)Arthur Miller(19152005)is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century. Millers father had moved to the USA from AustriaHungary, drawn like so many others by the“Great American Dream”. However, he experienced severe financial hard
2、ship when his family business was ruined in the Great Depression of the early 1930s. Millers most famous play, Death of a Salesman, is a powerful attack on the American system, with its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. In Willy Lo
3、man, the hero of the play, we see a man who has got into trouble with this system. Willy is “burnt out” and in the cruel world of business there is no room for sentiment: if he cant do the work, then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painfully aware of this,
4、 and at a loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end.When it was first staged in 1949, the play was greeted with enthusiastic reviews,and it won the Tony Award for Best Play,the New York Drama Critics Circle Award, and
5、the Pulitzer Prize for Drama.It was the first play to win all three of these major awards.Miller died of heart failure at his home in Roxbury,Connecticut, on the evening of February 10, 2005, the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway.本文讲述了亚瑟米勒,美国著名的剧作家,以及他的著名的戏
6、剧男售货员之死,当这部戏剧第一次搬上舞台时,赢得了巨大的成功,获得了三项大奖。4. Why did Arthur Miller s father move to the USA?A. He suffered from severe hunger in his home country.B. He was attracted by the “Great American Dream”C. He hoped to make his son a dramatist. D. His family business failed.答案:B。细节理解题。根据短文第一段第二句话“Millers father
7、 had moved to the USA from AustriaHungary,drawn like so many others by the Great American Dream”可知答案。5The play Death of a Salesman _.A. exposes the cruelty of the American business world B. discusses the ways to get promoted in a company C. talks about the business career of Arthur Miller D. focuses
8、 on the skills in doing business答案:A。细节理解题。根据短文第二段第三、四句话可知,Willy Loman已陷入美国社会制度的困境中,他已精疲力尽,在这残酷的商业世界中,他不知道应该怎样做,最后,他选择了自杀。由此可知A项正确。6. What can we learn about Willy Loman?A. He treats his employer badly. B. He runs the Wagner Company. C. He is a victim of the American system.D. He is regarded as a he
9、ro by his colleagues.答案:C。推理判断题。由短文第二段可知,Willy Loman在这残酷的商业世界中,根本没有情感可言,但是他又不能对不起他的雇主和公司,他又不知道如何处理自己的失败,只有选择自杀,由此可知他是美国社会制度的牺牲品。7. After it was first staged, Death of a Salesman_.A. achieved huge success B. won the first Tony AwardC. was warmly welcomed by salesmen D. was severely attacked by dramat
10、ists答案:A。细节理解题。由短文第三段可知,戏剧Death of a Salesman第一次搬上舞台,就赢得了三项大奖,故A项正确。8. What is the text mainly about?A. Arthur Miller and his family. B. The awards Arthur Miller won.C. The hardship Arthur Miller experienced. D. Arthur Miller and his bestknown play.答案:D。主旨大意题。综观全文可知,本文主要讲述了亚瑟米勒及他的名著Death of a Salesm
11、an,故D项正确。(2011江苏卷,A)We know the famous onesthe Thomas Edisons and the Alexander Graham Bellsbut what about the less famous inventors? What about the people who invented the traffic light and the windshield wiper(雨刮器)?Shouldnt we know who they are?Joan McLean thinks so. In fact, McLean, a professor o
12、f physics at Mountain University in Range, feels so strongly about this matter that shes developed a course on the topic. In addition to learning “who”invented“what”, however, McLean also likes her students to learn the answers to the“why” and “how” questions. According to McLean,“When students lear
13、n the answers to these questions, they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try.”Her students agree. One young man with a patent for an unbreakable umbrella is walking proof of McLeans statement. “If I had not heard the story of the wind
14、shield wipers invention,”said Tommy Lee, a senior physics major,“I never would have dreamed of turning my bad experience during a rainstorm into something so constructive.”Lee is currently negotiating to sell his patent to an umbrella producer.So, just what is the story behind the windshield wiper?
15、Well,Mary Anderson came up with the idea in 1902 after a visit to New York City.The day was cold and stormy, but Anderson still wanted to see the sights,so she jumped aboard a streetcar. Noticing that the driver was struggling to see through the snow covering the windshield,she found herself wonderi
16、ng why there couldnt be a builtin device for cleaning the window. Still wondering about this when she returned home to Birmingham, Alabama, Anderson started drafting out solutions. One of her ideas, a lever(操作杆)on the inside of a vehicle that would control an arm on the outside, became the first win
17、dshield wiper.Today we benefit from countless inventions and innovations. Its hard to imagine driving without Garrett AMorgans traffic light. Its equally impossible to picture a world without Katherine JBlodgetts innovation that makes glass invisible. Can you picture life without clear windows and e
18、yeglasses?大发明家与重要的发明固然令人振奋,但生活中也离不开小发明,本篇文章鼓励年轻人要善于把握发明的契机。9By mentioning “traffic light”and “windshield wiper”,the author indicates that countless inventions are_.A. beneficial,because their inventors are famousB. beneficial,though their inventors are less famousC. not useful, because their invento
19、rs are less famousD. not useful, though their inventors are famous答案:B。细节理解题。由文章最后一段,特别是第一句“Today we benefit from countless inventions and innovations.”可知信号灯和雨刮器等这些小的发明使我们受益。第一段最后一句“Shouldnt we know who they are?”意思是“难道我们不该知道他们(发明者)是谁吗?”可知发明者不怎么出名。10Professor Joan McLeans course aims to_.A. add colo
20、ur and variety to students campus lifeB. inform students of the windshield wipers inventionC. carry out the requirements by Mountain UniversityD. prepare students to try their own inventions答案:D。细节理解题。由第二段内容,特别是最后一句“.When students learn the answers to these questions, they are better prepared to rec
21、ognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try.”可知D项最佳。11Tommy Lees invention of the unbreakable umbrella was_.A. not eventually accepted by the umbrella producer B. inspired by the story behind the windshield wiper C. due to his dream of being caught in a rainstormD.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
