分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT 5 WHAT AN ADVENTURE! PERIOD 1 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:545342
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:58.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT WHAT AN ADVENTURE! PERIOD WORD版含解析 新
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十七Unit 5Period 1. 阅读理解Now many young people are traveling around the world on their own, not because they have no one to travel with, but because they prefer to go alone. Kristina Wegscheider from California first traveled alone wh

    2、en she was at college and believed that it is something everyone should do at least once in their life. “It opens up your mind to new things and pushes you out of your comfort zone. ” Wegscheider has visited 46 countries covering all seven continents. In foreign countries, with no one to help you re

    3、ad a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is stolen, it is challenging. This is what drives young people to travel alone. It is seen as character building and a chance to prove that they can make it on their own. Chris Richardson decided to leave his sales job in Aust

    4、ralia to go traveling last year. He set up a website, The Aussie Nomad, to document his adventures. He says he wished he had traveled alone earlier. “The people you meet, the places you visit, and the things you do, everything is up to you and it forces you to grow as a person, ” said the 30-year-ol

    5、d man. Richardson describes traveling alone like“a shot in the arm”, which “makes you a more confident person that is ready to deal with anything”. He said, “The feeling of having overcome something on my own is a major part of what drives me each day when Im dealing with a difficult task. I walk ar

    6、ound with my head up because I know deep down inside that nothing is impossible if you try. ”The great 19th century explorer John Muir once said, “Only by going alone in silence can one truly get into the heart of the wilderness. ”【语篇概述】本文提到现在年轻人流行的旅行方式, 独自一人去旅行, 不是因为没有人做伴而是想独自一个人去面对旅行中遇到的种种问题, 挑战自我

    7、, 让自己变得更自信。1. Which of the following will Kristina Wegscheider agree with? A. Traveling alone is a necessary experience for everyone. B. It is more meaningful to travel in foreign countries. C. It is comfortable to travel around without a friend. D. Traveling abroad helps people to find new things.

    8、【解析】选A。推理判断题。根据第二段Kristina Wegscheider from California first traveled alone when she was at college and believed that it is something everyone should do at least once in their life. Wegscheider认为每个人一生中应该最少这样做一次单独的旅行。所以她认为独自旅行是必需的。2. Traveling alone is challenging because _. A. you have to make thing

    9、s on your ownB. it is hard for you to prove yourself to othersC. you can only depend on yourself whatever happensD. it will finally build your character【解析】选C。 细节理解题。根据第三段提到In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is st

    10、olen, it is challenging. 在外国, 没有人帮助你看地图, 生病了也没有人照顾, 如果钱包丢了没人借给你钱, 这是非常具有挑战的。所以独自旅行很有挑战是因为无论发生什么事情你都得依靠自己。3. What can we infer about Chris Richardson? A. He started traveling alone at an early age. B. He was once shot in the arm. C. He used to work as a salesman. D. His website inspires others a lot.

    11、 【解析】选C。推理判断题。根据第四段中提到的Chris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go traveling last year可知, Richardson决定放弃澳大利亚的销售工作去旅行, 可推知, 他以前是做销售的。4. What is the best title for the passage? A. Travel AbroadB. Travel AloneC. Travel LightD. Travel Wide and Far 【解析】选B。主旨大意题。根据第一段提到现在年轻人流行的旅行方式,

    12、 独自一人去旅行, 不是因为没有人做伴而是想独自一个人去面对旅行中遇到的种种问题, 挑战自我, 让自己变得更自信, 由此判断选B。. 阅读填句1 Well, many people travel because they want to see other countries and visit places that are famous, interesting or beautiful. Many of todays travelers are looking for an unusual experience and adventure travel is becoming more

    13、and more popular. 2HikingHiking is a great way to travel. You will get close to nature and take exercise at the same time. Hiking is easy to do and doesnt have to be very expensive. 3 The basic equipment you need for hiking is simple: good shoes, clothes and backpack. You can hike in the mountains,

    14、in a forest or along a river. Hiking is fun and exciting, but you shouldnt forget safety. Rafting4Rafting is a good way to experience nature. If you want a normal rafting trip, choose a quiet stream or river. If you are looking for more excitement, you may want to try white-water rafting. It is done

    15、 on rivers and streams where the water moves quickly. You have to be careful not to hit rocks, trees and other dangers. 5 You should not go rafting unless you know how to swim, and you should always wear a life jacket. A. Another exciting adventure is rafting. B. Here is a quick look at two popular

    16、activities: hiking and rafting. C. Why do people travel? D. Why do people go hiking and rafting? E. You can hike close to home or travel to other places. F. As with rafting, you should always think about your safety and wear good clothes. G. As we know, hiking is different from rafting. 【语篇概述】这篇文章介绍

    17、了两种旅游冒险活动: 徒步旅行和漂流。1. 【解析】选C。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Well, many people travel because they want to see other countries and visit places that are famous, interesting or beautiful. 可知这里是对“为什么人们要旅游”的回答, 所以选C。2. 【解析】选B。 考查对上下文的理解和推理判断能力。下文提到hiking和rafting, 所以选B。3. 【解析】选E。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Hiking is easy to

    18、do and doesnt have to be very expensive. 以及The basic equipment you need for hiking is simple: good shoes, clothes and backpack. 可知这里意思是你可以在靠近家的地方或是其他地方徒步旅行, 所以选E。4. 【解析】选A。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Rafting is a good way to experience nature. 可知这里意思是另外一个令人兴奋的冒险就是漂流, 所以选A。5. 【解析】选F。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据You sho

    19、uld not go rafting unless you know how to swim, and you should always wear a life jacket. 可知这里意思是就漂流来说, 你应该一直考虑自己的安全, 并且穿合适的衣服, 所以选F。【素养培优】. 教材与微写作【写作素材】(关于攀登珠峰这样的冒险是否值得)依据文章内容, 写一篇60字以内的文章概述。Every year, many mountaineers climb the Qomolangma, resulting either in success or failure. Some even lose t

    20、heir lives. Despite the discomfort, crowds and danger, they spend good money on such a dangerous experience. Climbing the Qomolangma makes some feel weak and others powerful. Its up to you to decide whether the climbing is worth or not. 【补偿训练】On Sunday, May 25th, 2014, Indias Malavath Poorna, became

    21、 the youngest female to climb to the summit of the worlds highest peakMount Everest. The 13-year-old girl surpassed (超越) the previous record holder, Nepals Nima Chemji Sherpa, who accomplished the name achievement in 2012, at the age of 16. Unlike many young climbers who come from wealthy families,

    22、Malavath comes from a poor family living in a small village named Pakala in southern India. Most Pakala girls have never seen the inside of a school all their lives. Malavath is one of the fortunate ones that managed to realize their dreams thanks to Swaeroes, a welfare organization whose mission is

    23、 to help Indias poor children reach their full potential. They helped enroll(使入学)the young girl in a nearby boarding school. Then about nine months ago, Swaeroes provided her with the opportunity to achieve this dream by offering mountaineering training. Not one to pass up(错过)an exciting adventure,

    24、the athletic girl signed up. At the end of the two-week period, only two youngsters were selected for the dangerous climbMalavath was one of them! Then came the big day. On April 15th, 2014, Malavath and 16-year-old Anand Kumar along with their guide Shekhar Babu and a team of Sherpas(夏尔巴人)began the

    25、 dangerous 8, 848-meter trek(艰苦跋涉). While most climbers attempt the peak from the slightly easier Nepalese side, this team had to go via the harder Tibetan side. Thats because the government of Nepal does not allow anyone younger than 16 to climb up the route. It was not easy. In fact, Malavath was

    26、sent back to the base camp after she experienced altitude sickness when she got to the advanced base camp set up at an altitude of 6, 400 meters. However, the youngster returned three days later, and insisted on continuing. It took 52 days, but on May 25th, 2014, Malavath, who made it to the summit

    27、a few minutes ahead of 16-year-old Anand, proudly raised her countrys flag at the top of the world. The young girl hopes that her achievements will inspire poor girls all over the world to try to achieve their dreams. 【语篇概述】印度的13岁女孩, Malavath Poorna, 出生于贫穷的农民家庭, 2014年5月25日她成为最年轻的攀登世界最高峰珠穆朗玛峰峰顶的女性。她希

    28、望她的成就能激励世界各地的贫穷女孩去实现她们的梦想。1. Why did Malavath Poornas team choose to climb Mount Everest from the Tibetan side? A. They could spend less time in reaching the top. B. They wanted to make their climb more challenging. C. This side was considered much safer for Malavath Poorna. D. Malavath Poorna was n

    29、ot old enough to be allowed to climb up the route. 【解析】选D。推理判断题。根据第五段“While most climbers attempt the peak from the slightly easier Nepalese side, this team had to go via the harder Tibetan side. Thats because the government of Nepal does not allow anyone younger than 16 to climb up the route. ” 可知虽

    30、然大多数登山者试图从稍微容易些的尼泊尔一侧登顶, 但这支队伍必须经过更艰难的西藏一侧。这是因为尼泊尔政府不允许任何年龄在16岁以下的人爬上这条路。分析本句可知要想从尼泊尔这一侧登山, 必须满16岁, 从第一段中可知Malavath只有13岁, 因为她不足16岁而禁止从尼泊尔一侧登山。因此这支队伍从西藏这边开始。2. Who helped Malavath Poorna receive education in a boarding school? A. A welfare organization. B. Shekhar Babu. C. Some Sherpas. D. A wealthy

    31、family. 【解析】选A。 细节理解题。根据第三段第二句“Malavath is one of the fortunate ones that managed to realize their dreams thanks to Swaeroes, a welfare organization whose mission is to help Indias poor children reach their full potential. ”分析句意, Malavath是个幸运的人, 感谢Swaeroes设法让她实现自己的梦想。Swaeroes, 一个公益组织, 其使命是帮助印度的贫困儿童充

    32、分发挥他们的潜能。可知是一个公益组织帮助她接受教育的。3. What happened to Malavath Poorna during her climb to the summit of Mount Everest? A. She feared and wanted to give up. B. She suffered altitude sickness. C. She fell down a few times and was slightly injured. D. She made it to the summit a few days ahead of 16-year-old

    33、Anand. 【解析】选B。细节理解题。根据最后一段的“In fact, Malavath was sent back to the base camp after she experienced altitude sickness when she got to the advanced base camp set up at an altitude of 6, 400 meters” 分析句子可知她登山时, 经历了高原反应, Malavath曾被送回营地。4. Which of the following words can best describe Malavath Poorna? A. Sensitive. B. Considerate. C. Determined. D. Intelligent. 【解析】选C。推理判断题。根据文章的dangerous, the harder和experienced altitude sickness可判断她是一个坚强的女孩。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册课时检测:UNIT 5 WHAT AN ADVENTURE! PERIOD 1 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545342.html
    相关资源 更多
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx
  • 河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1