河南省南阳市2020-2021学年高二上学期期中质量评估英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省南阳市2020-2021学年高二上学期期中质量评估英语试题 WORD版含解析 河南省 南阳市 2020 2021 学年 高二上 学期 期中 质量 评估 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南阳市2020年秋期高中二年级期中质量评估英 语 试 卷第卷(选择题,共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有lO秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15.答案是C。l. What is the woman waiting to do?A. Go to a local concert. B.Watch
2、a TV program. C.F1nish her homework.2. What are the speakers mainly talking about?A. The weather of this summer. B.A plan for the coming summer.C. The environmental protection.3. What is the woman doing now?A. Painting a picture. B.Drinking hot water. C.Repairing her brush.4. How far is the nearest
3、hotel?A. Eight kilometers away. B.Five kilometers away. C.Three kilometers away.5. What is the probable relationship between the speakers?A. Manager and chef. B.Guide and traveler. C.Waiter and customer.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将
4、有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独自读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where are the cups?A. In the plastic ag. B. In the new basket. C. In the box with the plates.7. Why are the speakers unable to cook anything?A. They forgot the frying pan.B. They left their food behind. C. They couldnt get any water.听第
5、 7段材料,回答第 8. 9题。8. How do the speakers probably feel about their visit to Trafalgar Square last year?A. Extremely satisfied. B. Generally unconcerned. C. A little disappointed.9. What makes the woman give up the idea of attending a party?A. The cold weather. B. The lack of money. C. The shortage of
6、time.听第 8段材料,回答第10至 12题。10. Why does the man need to go to Rome?A. To check his credit card. B. To go on a business trip. C. To rearrange a conference.11. When does Air France, AF 632 take off?.A. At 10:00 am. B. At l:00 pm. C. At 7: 00 pm12. Where does the conversation probably take place?A. On the
7、 plane. B. At the ticket office. C. At the boarding gate.听第 9段材料 ,回答第 13至 16题.13. Who is Angie?A. A popular actress. B. A 17-year-old girl. C. A character in a film.14. What had Tania previously thought of seeing herself on screen?A. Boring. B. Terrifying. C. Enjoyable.15. What can we know about Tan
8、ia?A. She follows normal rules all the time.B. She is much more confident than Angie.C. She cares about peoples opinions on her.16. What will the speakers do next?A. Take a break. B. See a new film. C. Act some roles.听第10段材料,回答第 17至 20题。17. How many stages are there in a nights sleep?A. 4. B. 5. C.
9、618 How does the final stage of sleep influence us according to recent experiments?A. By clearing most of our memories.B. By helping us improve our learning.C. By removing our ambiguous thoughts.19. What does the speaker say about the busy modern life?A. It can damage our health. B.It makes us look
10、younger.C. It is extremely convenient.20. What is the topic for the next class?A. How to sleep well. B.The effect of sleep. C.Two types of sleep.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A. B.C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAcademic Year Language ArtsThis course focuses on close-reading
11、and analysis paired with academic writing. Students learn thetorical(修辞的)analysis: how to recognize the “tools”an author uses to create certain effects in their writing. Students learn and apply these skills in the first trimester (Weeks l-12) by studying several short stories from The Best American
12、 Short Stories of the Century, coupled with a study of the book How to ReadLiterature Like a Professor. In the second trimester (Weeks 13-24), students continue improving their thetorical analysis skills by examining several challenging texts.In the final trimester (Weeks 25-36), students will use w
13、hat theyve been developing to write their own essays.What is encouraged in class?Close-reading and discussion of very challenging literary textsTargeted study of professional, published writing and in-class practice of academic writing skillsFeedback on writing, including one-on-one conferencing wit
14、h the teacher and group workshopsHomeworkThroughout the year, students draft and revise several long-term writing projects.Students will work on these projects mostly in class, but theyll also be expected to complete some writing at home. At the end of the year, students will choose one of these pro
15、jects to revise and polish. Besides, students will also complete short reading tasks at home that will be discussed in class.Teachers feedbackSince students will complete most of their writing in class, therell be many chances for the teacher to provide face-to-face feedback immediately while studen
16、ts are working. At the end of-each multi-week project, students will hand in their final drafts and receive detailed, formal written feedback from their teacher.ExamsStudents have to take an in-class exam at the end of each trimester. Exams will focus on the analysis and writing skills students are
17、learning in class.1. When are the participants expected to start writing their own essays?A. In the l0th week.B. In the 13th week.C. In the 24th week.D. In the 25th week.2. Which of the following is encouraged in class?A. Consulting publishers.B. Reading aloud alone.C. Sharing different ideas.D. Rec
18、ommending books.3. What is the advantage of finishing writing in class?A. The instant access to teachers feedback.B. The chance to avoid taking extra exams.C. The possibility of drawing more attention.D. The quick way to get the essays published.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了侧重于与学术写作相结合的精读和分析
19、的课程,介绍了该课程各个时间段对学生的要求、家庭作业、教师反馈和考试等信息。【1题详解】细节理解题。根据第二段“In the final trimester (Weeks 25-36), students will use what theyve been developing to write their own essays.(在最后的三个月,即第25到第36周,学生将利用他们所学到的知识来写自己的文章)”可知,要求参与者在第25周时开始写他们自己的文章。故选D。【2题详解】细节理解题。根据What is encouraged in class?部分中“Close-reading and
20、discussion of very challenging literary texts;Targeted study of professional, published writing and in-class practice of academic writing skills;Feedback on writing, including one-on-one conferencing with the teacher and group workshops(对极具挑战性的文学文本进行细致的阅读和讨论;有针对性地学习专业的、已发表的写作,并在课堂上练习学术写作技巧;对写作的反馈,包括
21、与老师的一对一会议和小组研讨会)”可知,课堂上鼓励分享不同的想法。故选C。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Since students will complete most of their writing in class, therell be many chances for the teacher to provide face-to-face feedback immediately while students are working.(因为学生们会在课堂上完成大部分的写作,所以老师有很多机会在学生学习的时候提供面对面的即时反馈)”可知,在课堂上完成写作的好处是可以即时获
22、得教师的反馈。故选A。BAs I walked into the primary school, I looked down at my new black Mary Jane shoes -I wanted to be anywhere in the world but Fountain Inn Elementary School.I stood at Mrs Blackstones door. Before I tried the great escape, the wooden door suddenly opened to the singsong voice of Mrs Black
23、stone, my new fifth grade teacher.“Weve been waiting on you! she said in an unusually high voice. With a smile my mom walked away and I was left standing in the center stage in front of a group of students.Over the next few days, Mrs Blackstone made it her job to find me a new best friend and help m
24、e join a choir (合唱队) . During history lessons, as I didnt want to speak in front of the class she would not only call on me but have me stand up to address my classmates. She laughed at my nervousness when I wouldnt get in line to sharpen my pencil for fear of being embarrassed. Her silliness made m
25、e smile and finally feel much more relaxed in the new environment.One spring afternoon, Mrs Blackstone asked me to stay after class.Id like to speak with you, Amanda.My mind raced. Had I made a bad grade? Had I hurt someones feelings?Are you enjoying your new school? She sat comfortably behind her d
26、esk.“I want to tell you something, between you and me, not to be shared with anyone else.“Okay.” My throat all of a sudden felt very dry.With her eyebrows raised she said, I see something special in you. The way you communicate with others, the kindness you show- I think you have great potential (潜能
27、)to be something very important.I listened attentively to every word.Ive been a teacher for over twenty-five years; I can see it. But you must believe in yourself. Thats very important. Remember that and youll go far.She then hugged me and said,See you tomorrow.Her singsong voice was music to my ear
28、s that day. I walked out of her class, not staring at my Mary Jane shoes, but looking straight ahead with my head high. My teacher saw something special in me!4. What can we know about the author from the first two paragraphs?A. He went to school unwillingly.B. He liked the new school very much.C. H
29、e was afraid of his new teacher.D. He liked his teachers singing.5. How did the author feel when he was asked to leave behind one afternoon?A. Embarrassed.B. Excited .C. Surprised.D. Nervous.6. Why did Mrs Blackstone have a talk with the author?A. To tell him about his grades.B. To encourage him to
30、be confident.C. To help him realize his mistakes.D. To make him feel cared and loved.7. Which of the following can be the best title for the text?A. A Teacher for Every ChildB. An Unforgettable LessonC. Magical WordsD. Special Treatment【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】本文是记叙文。作者刚转学对新环境不熟,胆怯不自信。在老师Mrs.Black
31、stone的帮助下克服了心理障碍,适应了新环境,并重新充满了自信。【4题详解】推理判断题。根据第一段“As I walked into the primary school, I looked down at my new black Mary Jane shoes -I wanted to be anywhere in the world but Fountain Inn Elementary School.( 当我走进小学时,我低头看着我的新黑色玛丽简鞋我想去世界上任何地方,除了喷泉客栈小学)”和第二段的“Before I tried the great escape, the woode
32、n door suddenly opened to the singsong voice of Mrs Blackstone, my new fifth grade teacher.( 在我试着逃跑之前,木门突然打开了,Blackstone夫人,我的新五年级老师的唱歌般的声音传来。)”可推知,作者来到了新学校,不愿去上学。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第七段“My mind raced. Had I made a bad grade? Had I hurt someones feelings?( 我的心在急速跳动,我成绩不好吗?我伤害了某人的情感吗?)”可知,老师要和作者谈话,作者开始胡
33、思乱想,这说明作者当时很紧张,故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第五段老师说的“I see something special in you. The way you communicate with others, the kindness you show- I think you have great potential (潜能)to be something very important.( 我看到你身上有一些特别的东西。 你和别人交流的方式,你表现出的善良我认为你有很大的潜力能成为非常重要的人物)”以及倒数第三段“Ive been a teacher for over twen
34、ty-five years; I can see it. But you must believe in yourself. Thats very important. Remember that and youll go far.( 我当老师已经二十五年了,我能看出来。但你必须相信自己。这很重要。记住这一点,你就会走得很远。)”可推断,老师说作者有特殊的潜力,鼓励作者相信自己。这就是老师找作者谈话的目的,故选B。【7题详解】主旨大意题。通读全文,特别是文章中不断提到的“singsong voice”以及最后一段中的“Her singsong voice was music to my ear
35、s that day. I walked out of her class, not staring at my Mary Jane shoes, but looking straight ahead with my head high. My teacher saw something special in me! (那天她的歌声般的声音在我耳边就是音乐。我走出她的班级,不是盯着我的玛丽简鞋,而是昂头直视着前方。我的老师在我身上看到了一些特别的东西!) ”可推断,作者刚转学对新环境不熟,胆怯不自信。在老师Mrs.Blackstone的帮助下克服了心理障碍,适应了新环境,并充满了自信。老师歌声
36、般的话给了作者自信,使作者终生难忘。因此C项“神奇的话语”可作为本篇的最佳标题。故选C。CWhen you walk into your place of work in the morning, are you walking in as yourself or as a stranger? While the workplace is a place to wear your professional face, its also a place where you should feel comfortable and connected to your coworkers. There
37、s a good reason for this: A new study finds that hiding your true self at work is not good for your career and your sense of belonging in the workplace.When someone hides their true identity, their social connections suffer and this has an impact not just on the individual, but also on the organizat
38、ion they work for, says co-author Professor Manuela Barreto.Our findings suggest openness about ones identity is often beneficial for individuals, the group and their workplace.When employers fail to create this sense of belonging among their employees, its difficult for the individuals to find thei
39、r purposes in work. This then impacts their ability to be productive. More specifically, the researchers found that hiding these characteristics from coworkers reduces their self-respect, job fulfillment and job commitment.For the study, researchers at University of Exeter focused on commonly stigma
40、tized(感到羞耻的) characteristics, like having a history of poverty or mental or physical illnesses. They sought to see how hiding such conditions could affect ones ability to grow.The findings were based on multiple studies they analyzed from the Netherlands and the USA.In one.of the experiments, they h
41、ad 95 men and women describe a time when they either hid or revealed(展现) a stigmatized characteristic about themselves, In another one, the researchers offered imaginary scenarios(情景) to 303 participants that again either hid or revealed themselves.In both experiments, participants were then asked h
42、ow theyd feel after hiding or sharing the stigmatized characteristic. The answers of those who hid themselves resulted in the conclusion stated above: lower sense of belonging and job fulfillment and commitment.So we need environments where people dont need to hide. Encouraging complete openness can
43、 turn the office into a more comfortable place that allows employees to enjoy working.8. Why is Professor Manuela Barreto mentioned?A. To clarify the process of the study.B. To explain the findings of the study.C. To state the purposes of the study.D. To show the influence of the study.9. What do th
44、e researchers find about employees who hide their characteristics?A. They always look down upon others.B. They are often content with their work.C. They are likely to get tired of their work.D. They can ruin their coworkers confidence.10. What were participants in both experiments required to do?A.
45、To tell their stigmatized memories.B. To participate in real scenarios.C. To describe others characteristics.D. To report their true feelings.11. What is the main idea of the text?A. Openness is beneficial to your job promotion.B. Stigmatized characteristics need hiding properly.C. Hiding who you ar
46、e is harmful in the workplace.D. The sense of belonging benefits employees a lot.【答案】8. B 9. C 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍在工作场所隐藏真实的自我是有害的,作者通过这篇文章鼓励员工展现真实的自己。【8题详解】推理判断题。根据第二段“When someone hides their true identity, their social connections suffer and this has an impact not just on the individual
47、, but also on the organization they work for, says co-author Professor Manuela Barreto.(共同作者Manuela Barreto教授说:“当某人隐藏自己的真实身份时,他们的社交关系就会受到损害,这不仅会影响个人,还会影响他们工作的组织。”)”可知,作者提到Manuela Barreto教授,目的是为了进一步解释研究结果。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段“More specifically, the researchers found that hiding these characteristics
48、 from coworkers reduces their self-respect, job fulfillment and job commitment.(更具体地说,研究人员发现,在同事面前隐藏这些特征会降低他们的自尊、工作成就感和工作承诺。)”可知,研究人员发现,那些隐藏自己特征的员工很可能对工作感到厌倦。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“In both experiments, participants were then asked how theyd feel after hiding or sharing the stigmatized characterist
49、ic.(在两个实验中,参与者都被问及在隐藏或分享了被羞辱的特征后的感受。)”可知,两个实验的参与者都要求报告他们的真实感受。故选D。【11题详解】主旨大意题。阅读文章内容,根据第一段“ A new study finds that hiding your true self at work is not good for your career and your sense of belonging in the workplace.”一项新的研究发现,在工作中隐藏真实的自我对你的职业生涯和职场归属感都没有好处。可知,本文主要讲述了在工作场所隐藏真实的自我是有害的。故选C。DIf youre
50、in a job performing dull tasks, you might think that a robot could do the work instead. But perhaps we underestimate(低估)how much technology already helps with the activities that we would otherwise have to do. And as artificial intelligence progresses, we might find it replaces us in the workplace a
51、ltogether.For now, robotic technology is providing a helping hand for businesses, particularly in manufacturing(制造业), assisting humans in performing work more efficiently and sometimes more accurately. For online shopping, for example, robots have become vital in giant warehouses. They sort and move
52、 millions of objects of all different shapes and sizes, although humans are still needed to pick and distribute the goods.The advancement of robotics in the workplace is good for some businesses; the ones who research, develop, build and use them. The British government estimates that by 2035, artif
53、icial intelligence could add around 630bn to the UK economy. But there are still tasks that robots cant yet do, and thats the challenge for companies such as Automata. Its co-founder, Suryansh Chandra, told the BBC that his technology will do its best to eliminate boring, repetitive jobs that humans
54、 dont like and arent very good at, and also create new ones that are likely to replace them.It seems certain that robots will eventually be able to do more and more of the jobs that are currently performed by humans, so should we be worried by the rise of the machines? Some experts fear hundreds of
55、thousands of jobs could disappear as robots replace human workers. A recent report suggests that 14 percent of jobs are “at high risk of automation” and 32 percent of jobs could be “basically transformed”, with the manufacturing sector at the highest risk.But as complete automation is some way off,
56、for now well have to work side-by-side with our robot colleagues and manage to go hand in hand with them before they learn to kick us out of the door!12. The second paragraph is mainly written to .A. show how robots can help humansB. name industries suitable for robotsC. explain why robots can repla
57、ce humansD. explore potential profits that robots can make13. What does the underline phrase “eliminate” refer to?A. Remove.B. Secure.C. Rediscover.D. Create.14. What is Paragraph 4 mainly about?A. Possible risks for manufacturing sector.B. Remarks on the future of the rising industry.C. Predictions
58、 about the tendency of technology.D. Worries about the future job trend due to machines.15. What does the author advise us to do in the last paragraph?A. Watch out for robots.B. Get along with robots.C. Mind our own business.D. Learn to kick robots out.【答案】12. A 13. A 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。随着人工智能的发
59、展,我们可能会发现机器人会完全取代了我们的工作。文章介绍了机器人技术是如何在各行各业帮助人类的、机器人技术的进步对企业产生的好处以及机器人的发展给人带来的挑战和担忧。【12题详解】推理判断题。根据第二段For now, robotic technology is providing a helping hand for businesses, particularly in manufacturing(制造业), assisting humans in performing work more efficiently and sometimes more accurately. For onl
60、ine shopping, for example, robots have become vital in giant warehouses. They sort and move millions of objects of all different shapes and sizes, although humans are still needed to pick and distribute the goods.可知目前,机器人技术正在为企业提供帮助,特别是在制造业,帮助人类更高效、有时更准确地执行工作。例如,对于在线购物来说,机器人在大型仓库中已经变得至关重要。尽管仍然需要人类来挑
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550070.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
