分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型河南省林州市第一中学2021-2022学年高一上学期开学检测(实验班)英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:555516
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:18
  • 大小:84.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南省林州市第一中学2021-2022学年高一上学期开学检测实验班英语试题 WORD版含解析 河南省 林州市 第一 中学 2021 2022 学年 上学 开学 检测 实验 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、林州一中2021级高一实验班开学检测英语试卷(时间100分钟 满分120分)第一部分 听力(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)AMy Favourite BooksJo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列) of lifestyle books. Here she picks her top reads.MatildaRoald DahlI once wrote a paper on the influence o

    2、f fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful words. Matildas battles with her cruel parents and the bossy headmistress, Miss Trunchbull, are equally funny and frightening, but theyre also aspirational.After DarkHaruki MurakamiIts about two sis

    3、tersEri, a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari, a young student. In trying to connect to her sister, Mari starts changing her life and discovers a world of diverse “night people” who are hiding secrets.Gone GirlGillian FynnThere was a bit of me that didnt want to love this when eve

    4、ryone else on the planet did, but the horror story is brilliant. Theres tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust. Its a real whodunit and the frustration when you realise whats going on is horribly enjoyable.The StandStephen KingThis is an excellent fantasy novel

    5、from one of the best storytellers around. After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the worlds population, a battle unfolds between good and evil among those left. Randall Flagg is one of the scariest characters ever.1. Who does “I” refer to in the text?A. Stephen King.B. Gillian Flynn.C. Jo U

    6、smar.D. Roald Dahl.2. Which of the following tells about Mari and Eri?A. Cosmopolitan.B. Matilda.C. After Dark.D. The Stand.3. What kind of book is Gone Girl?A. A folk tale.B. A biography.C. A love story.D. A horror story.【答案】1. C 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了作家Jo Usmar选出的四本好书。【1题详解】推理判断题。根据第一段Jo U

    7、smar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列) of lifestyle books. Here she picks her top reads.可知,下文介绍作家Jo Usmar选出的最好的读物,所以下文中的“I”指的是Jo Usmar。故C选项正确。【2题详解】细节理解题。根据After Dark中Its about two sisterEri, a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari, a young s

    8、tudent.可知,故事讲的是两个姐妹Eri是一个要么不睡,要么一觉不醒的模特,玛丽,是一个年轻学生。所以After Dark中讲述了Eri和Mari的故事。故C选项正确。【3题详解】细节理解题。由Gone Girl中的.but the horror story is brilliant.可知,这是一个恐怖故事。故D选项正确。BThe African Childrens Choir(合唱团)is made up of children who are 7 to 10 years old from Africa. They have incredible voices and spirit th

    9、at amaze the audience everywhere they go!And they go to a lot of places, all around the world.And not only do they travel a lot, but they perform with some superstar singers and celebrities for heads of state.But this is not what makes the choir so special.Like New Yorks PS22, they do not just sing,

    10、 but truly put their hearts, souls and bodies into their words. But what is unique about the choir is that it offers hope,education and confidence to children who live in extreme poverty. For example, the kids in the choir are mostly from the poorest countries in the world, such as Uganda. Many chil

    11、dren live in one-room homes and walk more than 2miles to get water for their family. Most of the children have lost one or both of their parents because of wars or diseases.Through its music and education, the African Childrens Choir changes the lives of its children. It allows them to see the world

    12、. It gives them hope and confidence.It shows them that everything is possible. The choir even pays for their education through college. In 30 years, it has educated and changed the lives of over 50,000 children.And, in turn, the children return to their hometowns with new thoughts and new skills to

    13、help improve their family and community These children are truly helping to build a better Africa.4. What can we learn about the members of the African Childrens Choir?A. They have no parents.B. They are all ten years old.C. Many of them live a hard life.D. Some of them come from PS225. What is spec

    14、ial about the choir?A. Its positive influence on poor children.B. Performing together with famous people.C. Its members truly putting their hearts into words.D. Its members focusing on singing beautiful songs.6. Paragraph 4 mainly shows the African Childrens Choir _.A. makes a lot of moneyB. has bec

    15、ome very popularC. is very helpful to its membersD. helps 50,000 children go to college7. The text is meant to _A. tell an inspiring storyB. advertise some choirsC. introduce a special choirD. encourage us to help African children【答案】4. C 5. A 6. C 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要讲述非洲儿童合唱团由非洲一些贫困区的儿童组成,他们给听众带

    16、来希望和信心,他们自己的命运也得到了改变。【4题详解】细节理解题。根据第三段的“For example, the kids in the choir are mostly from the poorest countries in the world, such as Uganda.(例如,合唱团的孩子大多数来自世界上最贫困的国家,如乌干达)”以及下文的描述可知,合唱团的很多成员过着艰难的生活。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段“But what is unique about the choir is that it offers hope, education and confid

    17、ence to children who live in extreme poverty.(但是合唱团的独特之处是它为生活在极度贫困中的孩子们提供了希望,教育和信心)”可知,这个合唱团的特别之处在于它对别的贫困的孩子有着积极的影响。故选A。【6题详解】主旨大意题。根据第四段“Through its music and education, the African Childrens Choir changes the lives of its children.(通过音乐教育,非洲儿童合唱团的孩子们的生活发生了变化)”可知,该段主要讲这个合唱团改变了其成员的命运,给他们提供了很多帮助。故选C。

    18、【7题详解】推理判断题。根据第一段“The African Childrens Choir(合唱团)is made up of children who are 7 to 10 years old from Africa. They have incredible voices and spirit that amaze the audience everywhere they go!(非洲合唱团由来自非洲的7到10岁的孩子组成。他们令人难以置信的声音和精神,让他们所到之处的观众惊叹不已)”以及下文的描述可知,文章主要介绍了非洲儿童合唱团的一些情况以及影响,所以这篇文章的目的是为了介绍一个特别

    19、的合唱团。故选C。COn her third Christmas, my daughter Jillian didnt have the energy for opening presents. At 23-months, she had been diagnosed with neuroblastoma, an aggressive tumor. I didnt know how challenging the holidays could become until Jillian died. Being sorrowful became my full-time job in the fo

    20、llowing days. The pain was a wildfire in my chest and nothing could put it out.A week before the fourth Christmas, Tom and I bought a three-foot plant that slightly resembled a Christmas tree. My adult nephew Frankie came along. We were busy decorating the tree and Frankie reached into a Christmas d

    21、ecoration box and pulled out a toy angel with a white gown that my aunt had crafted years before. As he lifted the angel, her hair fell out in one big bunch, just like Jillians.We burst into laughter. In between gasps, Frankie looked up with the angel in hand and said, “Hi, Jillian.” Tom emerged fro

    22、m the bedroom and saw our tree, “Its small, bald and beautiful! Just like Jilly-boo. I like it.”I moved closer to Tom and he put his arm around my shoulder. Looking at the angel, I knew it would help us through the holidays. Like us, it was sad and pitiful, but full of beautiful memories of Jillian.

    23、“Do something new.” said a minister who ran a support group I went to. Its as if you must create a new space in your heart to keep it beating, despite the bleeding hole.Tom and I were eventually able to experience the wonder of a four-year-old at Christmas. On the one-year anniversary of Jillians de

    24、ath, I discovered I was pregnant. Our second daughter, Cadence, brought us back to joy and hope. Cadence is nine now, and hoping Santa will bring her a dog this year. Eleven years after Jillians death, Christmas is almost Christmas again.8. What does the author say about herself after Jillians death

    25、?A. She went on her life as usual.B. She was drowned in tears.C. She decided to start a new life.D. She quit her full-time job.9. What can we infer about the toy angel?A. It was a beautiful decoration.B. It was a gift from Jillian.C. It was a relief to the author.D. It was a symbol of strength.10. W

    26、hat does the author mean by “Christmas is almost Christmas again”?A. Her family can reunite again.B. She has been out of sadness.C. Santa will bring them gifts.D. She has another daughter.11. What can we learn from the passage?A. Mothers love is forever strong.B. One should depend on himself.C. Fami

    27、ly is everything for people.D. Life goes on despite misfortunes.【答案】8. B 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者的女儿Jillian去世后,作者每天沉浸在悲伤中,圣诞节也变得非常难熬,在丈夫的陪伴和他人的支持下,作者开始做一些新的事情,直到一年后作者怀上了二女儿,逐渐从悲痛中走出来的故事。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“I didnt know how challenging the holidays could become until Jillian died. Being

    28、 sorrowful became my full-time job in the following days. The pain was a wildfire in my chest and nothing could put it out.(直到Jillian去世,我才知道这个节日会变得多么具有挑战性。在接下来的日子里,悲伤成了我的全职工作。疼痛像野火一样在我的胸口燃烧,没有什么能把它扑灭)”可知,作者每天被失去女儿的痛苦包围和折磨,沉浸在悲伤中。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第四段中“Looking at the angel, I knew it would help us th

    29、rough the holidays. Like us, it was sad and pitiful, but full of beautiful memories of Jillian.(看着这个天使,我知道它能帮我们度过假期。和我们一样,悲伤和可怜,但却充满了对吉莉安美好的回忆)”可推断,玩具小天使给作者带来了安慰。故选C。【10题详解】句意猜测题。根据最后一段中“On the one-year anniversary of Jillians death, I discovered I was pregnant. Our second daughter, Cadence, brought

    30、 us back to joy and hope. Cadence is nine now, and hoping Santa will bring her a dog this year. Eleven years after Jillians death, Christmas is almost Christmas again.(在Jillian去世一周年的时候,我发现自己怀孕了。我们的二女儿Cadence,给我们带来了欢乐和希望。Cadence现在九岁了,希望圣诞老人今年能送她一只狗。Jillian去世11年后,圣诞节又快到了)”可推知,作者再次怀孕有了第二个女儿Cadence,重新获得

    31、了快乐和希望,所以“Christmas is almost Christmas again”这句话的意思是作者已经走出了悲伤,圣诞节在他们心中又恢复了往日的涵义。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“On the one-year anniversary of Jillians death, I discovered I was pregnant. Our second daughter, Cadence, brought us back to joy and hope. Cadence is nine now, and hoping Santa will bring her a d

    32、og this year. Eleven years after Jillians death, Christmas is almost Christmas again.(在Jillian去世一周年的时候,我发现自己怀孕了。我们的二女儿Cadence,给我们带来了欢乐和希望。Cadence现在九岁了,希望圣诞老人今年能送她一只狗。Jillian去世11年后,圣诞节又快到了)”结合文章讲述了作者的女儿Jillian去世后,作者每天沉浸在悲伤中,圣诞节也变得非常难熬,在丈夫的陪伴和他人的支持下,作者开始做一些新的事情,直到一年后作者怀上了二女儿,逐渐从悲痛中走出来的故事。由此可知,这故事告诉我们:

    33、生活中虽然会遇到不幸,但是生活依然还要继续,必须从悲痛中走出来。故选D。DWith the young unable to afford to leave home and the old at risk of isolation(孤独), more families are choosing to live together.The doorway to peace and quiet, for Nick Bright at least, leads straight to his mother-in-law, she lives on the ground floor, while he

    34、lives upstairs with his wife and their two daughters.Four years ago they all moved into a three-storey Victorian house in Bristol - one of a growing number of multigenerational families in the UK living together under the same roof. They share a front door and a washing machine, but Rita Whitehead h

    35、as her own kitchen, bathroom, bedroom and living room on the ground floor.“We floated the idea to my mum of sharing at a house,” says Kathryn Whitehead. Rita cuts in: “We spoke more with Nick because I think its a big thing for Nick to live with his mother-in-law.”And what does Nick think? “From my

    36、standpoint, it all seems to work very well. Would I recommend it? Yes, I think I would.”Its hard to tell exactly how many people agree with him but research indicates that the numbers have been rising for some time. Official reports suggest that the number of households with three generations living

    37、 together had risen from 325,000 in 2001to 419,000 in 2013.Other varieties of multigenerational family are more common. Some people live with their elderly parents; many more adult children are returning to the family home, if they ever left. It is said that about 20% of 25-34-year-olds live with th

    38、eir parents, compared with 16% in 1991.The total number of all multigenerational households in Britain is thought to be about 1.8 million.Stories like that are more common in parts of the world where multigenerational living is more firmly rooted. In India, particularly outside cities, young women a

    39、re expected to move in with their husbands family when they get married.12. Who mainly uses the ground floor in the Victorian house in Bristol?A. Nick.B. Rita.C. KathrynD. The daughters.13. What is Nicks attitude towards sharing the house with his mother-in -law?A. Positive.B. Carefree.C. Tolerant.D

    40、. Unwilling.14. What is the authors statement about multigenerational family based on?A. Family traditions.B. Financial reports.C. Published statistics.D. Public opinions.15. What is the text mainly about?A. Lifestyles in different countries.B. Conflicts between generations.C. A housing problem in B

    41、ritain.D. A rising trend of living in the UK.【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。短文报道了在英国,由于年轻人负担不起离家的费用,而老年人又面临着被孤立的风险,越来越多的家庭选择住在一起,出现了多世同堂的现象。【12题详解】细节理解题。根据第三段“ but Rita Whitehead has her own kitchen, bathroom, bedroom and living room on the ground floor.”可知,但Rita在一楼有自己的厨房、浴室、卧室和客厅。由此可知,

    42、Rita 在布里斯托尔的维多利亚式住宅中使用一楼。故选B项。【13题详解】推理判断题。根据第五段“And what does Nick think? “From my standpoint, it all seems to work very well. Would I recommend it? Yes, I think I would.”可知,尼克是怎么想的?“从我的角度来看,一切都很顺利。我推荐它吗?是的,我想我会推荐在一起居住的。”由此判断出,尼克对和和岳母合住房子的态度是积极的。故选A项。【14题详解】细节理解题。根据第六段“ Official reports suggest tha

    43、t the number of households with three generations living together had risen from 325,000 in 2002 to 419,000 in 2013.”官方报告显示,三代同堂的家庭数量从2002年的32.5万户增加到2013年的41.9万户。根据第七段“It is said that about 20% of 25-34-year-olds live with their parents, compared with 16% in 1991.The total number of all multigenerat

    44、ional households in Britain is thought to be about 1.8 million.”可知,据说,25-34岁的年轻人中有20%和父母住在一起,而1991年这一比例为16%。据估计,英国多代同堂的家庭总数约为180万。由此可知,作者关于多世同堂家庭的论述基于发布的统计数据。故选C项。【15题详解】主旨大意题。通读全文,尤其根据第一段“With the young unable to afford to leave home and the old at risk of isolation(孤独), more families are choosing

    45、to live together.”可知,由于年轻人负担不起离家的费用,而老年人又面临着被孤立的风险,越来越多的家庭选择住在一起。所以短文主要是关于英国生活方式的一种上升趋势。故选D项。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Before there was the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow, life and death, and everythin

    46、g else in between._16_We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays, office parties and just to fill the time.“I adore dancing,” says Lester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa. “I cant imagine doing anything else with my life.” Bridges

    47、 runs dance classes for all ages. “Teaching dance is wonderful. _17_Its great to watch them. For many of them, its a way of meeting people and having a social life.”_18_“I can tell you about one young couple,” says Bridges. “Theyre learning to do traditional dances. They arrive at the class in low s

    48、pirits and they leave with a smile. _19_”So, do we dance in order to make ourselves feel better, calmer, healthier? Andrea Hillier says, “Dance, like the pattern of a beating heart, is life. Even after all these years, I want to get better and better._20_ I find it hard to stop! Dancing reminds me I

    49、m alive.”A. So why do we dance?B. Dance in the U.S. is everywhere.C. If you like dancing outdoors, come to America.D. My older students say it makes them feel young.E. I keep practicing even when Im extremely tired.F. Dancing seems to change their feeling completely.G. They stayed up all night long

    50、singing and dancing.【答案】16. B 17. D 18. A 19. F 20. E【解析】【分析】本文为说明文。文章主要介绍了跳舞的好处。【16题详解】根据后文We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays, office parties and just to fill the time. 等可知,这里是说在美国到处有人跳舞,从佛罗里达到阿拉斯加,从北到南等,故选B。【17题详解】根据前文舞蹈课为各个年龄阶段的人架起

    51、了桥梁,教跳舞是非常好的,再根据后句its great to watch them,根据人称可知是在谈论他们,所以D和F符合,再根据本段最后一句可知,此段主要介绍了跳舞对他们的好处,故选D。【18题详解】根据第四段后句,是通过举例介绍人们跳舞的原因,故选A。【19题详解】根据前句they arrive at the class in low spirits and they leave with a smile, 所以他们的心情彻底改变,故选F。【20题详解】根据文章前后句可知,此处人称为第一人称,所以E符合语境,作者结合自己的跳舞经历介绍了跳舞给自己带来的好处。【点睛】七选五的解题技巧之一是

    52、根据上下文词汇来锁定线索。即:要关注空白前后的名词和动词,然后在选项中查找它们的近义词、反义词、同义词、同类词等。其次是一些专有名词,比如说数词、代词、时间、年代、地点/名称等。在本文中,第2小题中的“them”,第5小题中的“I”,第1小题中的from Florida to Alaska,均与上下文或选项中有相呼应的词语。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。Ive been farming sheep on a hillsid

    53、e for 54 years. I use a small tractor to get about. My dog Don always sits beside me in the passenger scat.One morning I _21_ a lost lamb when I was in the top field,near where a motorway cuts through my land. The lamb had become separated from its _22_ , so I jumped out of the tractor to _23_ it wh

    54、ile Don stayed in his seat.Lamb and mother _24_ , I turned back to the tractor only to see it move suddenly away from me. This was so _25_ because I had put the handbrake on when I jumped out. _26_ Don had somehow made the _27_move.My heart froze in my chest as I _28_ the tractor heading towards the

    55、 _29_ .I ran desperately but failed to _30_. It crashed through a wooden fence and disappeared. The _31_ thing I saw was Dons face, looking calmly back at me.Heart in mouth, I _32_ the fence and looked over. The tractor was _33_against the crash barrier in the central reservation, having miraculousl

    56、y(奇迹般地) crossed the _34_ road with fast-flowing traffic. I couldnt see Don, but as I _35_ the tractor he jumped out onto the road, apparently _36_ , and dashed back to me.The police _37_ and the motorway ran normally again. I couldnt quite believe my _38_ it turned out no one got badly hurt, but the

    57、 outcome could have been _39_ .Don was given a special _40_ that nightI didnt want him thinking I was angry with him.21. A. droppedB. spottedC. carriedD. returned22. A. kidsB. friendsC. ownerD. mother23 A. ask aboutB. play withC. tend toD. run into24. A. freedB. switchedC. reunitedD. examined25. A.

    58、unexpectedB. dangerousC. embarrassingD. difficult26. A. FortunatelyB. GenerallyC. ImmediatelyD. Obviously27. A. lambB. vehicleC. seatD. fence28. A. sawB. stoppedC. rememberedD. drove29. A. crowdB. motorwayC. fieldD. hill30. A. take offB. catch upC. hold backD. get out31. A. realB. bestC. basicD. las

    59、t32. A. fixedB. noticedC. reachedD. closed33. A. restingB. runningC. parkingD. turning34. A. sleepB. longC. roughD. busy35. A. abandonedB. approachedC. recognizedD. repaired36. A. uncleanB. uncertainC. unhurtD. unhappy37. A. arrivedB. repliedC. survivedD. waited38. A. abilityB. dreamC. luckD. idea39

    60、. A. commonB. confusingC. desirableD. awful40. A. mealB. testC. jobD. lesson【答案】21. B 22. D 23. C 24. C 25. A 26. D 27. B 28. A 29. B 30. B 31. D 32. C 33. A 34. D 35. B 36. C 37. A 38. C 39. D 40. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲了作者开车带着它的狗去田地,路上发现了一只和它妈妈走散的小羊。作者下车去照看小羊,把自己的狗留在了车上。后来,作者帮助小羊找到了妈妈,谁知竟发现自己的狗开着拖拉

    61、机冲到了高速路上。作者赶紧沿途追赶,害怕造成严重的后果。幸运的是,最后没有人受伤。这真是一个奇迹!【21题详解】考查动词词义辨析。句意:一天早上,我在山顶的田野里发现了一只迷路的小羊,那里有一条高速公路穿过我的田地。A. dropped下降;B. spotted发现;C. carried搬; D. returned返回。下文说小羊和它的妈妈走散了,所以我是无意中发现了一只迷路的小羊。故选B。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:小羊和它的妈妈走散了,所以我跳下拖拉机去照看它,而Don还坐在它的座位上。A. kids小孩;B. friends朋友;C. owner主人;D. mother妈妈。根

    62、据下文Lamb and mother,可知小羊是和它的妈妈走散了。故选D。【23题详解】考查动词短语辨析。句意:小羊和它的妈妈走散了,所以我跳下拖拉机去照看它,而Don还坐在它的座位上。A. ask about询问;B. play with同一起玩;C. tend to照看;D. run into撞上。上文说小羊和它的妈妈走散了,所以可以推测出我跳下拖拉机去照看它。故选C。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:小羊和它的妈妈重聚了,我转过身去看拖拉机,却看见它突然离开了我。A. freed使自由;B. switched转变;C. reunited重聚;D. examined检查。下文说我转过身

    63、去看拖拉机,因为小羊和它的妈妈重聚了,所以我才有心思去看我的拖拉机。故选C。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:这太出乎意料了,因为我跳下车时已经拉上了手刹。A. unexpected出乎意料的;B. dangerous危险的;C. embarrassing使人尴尬的;D. difficult困难的。上文说我看见拖拉机突然离开了我,下文说我跳下车时已经拉上了手刹,所以这是让人出乎意料的事情。故选A。【26题详解】考查副词词义辨析。句意:显然,Don以某种方式使车子动了起来。A. Fortunately幸运地;B. Generally通常;C. Immediately立即;D. Obviou

    64、sly显然。根据while Don stayed in his seat可知我跳下车,照顾小羊的时候,Don还坐在它的座位上。那么,很显然,是Don以某种方式使车子动了起来。故选D。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:显然,Don以某种方式使车子动了起来。A. lamb小羊;B. vehicle车辆;C. seat座位;D. fence栅栏。根据I turned back to the tractor only to see it move suddenly away from me.可知我转过身去看拖拉机,却看见它突然离开了我。所以这里指的是Don开走了我的车。故选B。【28题详解】考查动

    65、词词义辨析。句意:当我看到拖拉机朝高速公路开去时,我的心都僵在胸口。A. saw看到;B. stopped停止;C. remembered记得;D. drove驾驶。下文说,我拼命地追,所以我是看到了拖拉机朝高速公路开去。故选A。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:当我看到拖拉机朝高速公路开去时,我的心都僵在胸口。A. crowd人群;B. motorway高速公路;C. field旷野;D. hill小山。根据near where a motorway cuts through my land.和having miraculously (奇迹般地) crossed theroad with

    66、 fast-flowing traffic.可知拖拉机是朝高速公路开去。故选B。【30题详解】考查动词短语辨析。句意:我拼命地跑,但没能追上。A. take off起飞; B. catch up追上; C. hold back阻止;D. get out出去。根据I ran desperately以及下文It crashed through a wooden fence and disappeared.可知我没有追上拖拉机。故选B。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:我最后看到的是Don的脸,它平静地看着我。A. real真实的;B. best最好的; C. basic基本的;D. last

    67、最后的。Don平静地看着我,这是我最后看到的事情。故选D。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:我的心都提到嗓子眼了,我抵达栅栏,仔细检查。A. fixed固定;B. noticed注意; C. reached抵达;D. closed关。根据and looked over可知我是抵达了栅栏。故选C。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:拖拉机正靠在路中间预留地带的防撞栏上,奇迹般地穿过了车流如水的繁忙道路。A. resting 倚靠;B. running跑; C. parking停车;D. turning转动。根据the crash barrier in the central reserva

    68、tion可知拖拉机是靠在路中间预留地带的防撞栏上。故选A。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:拖拉机正靠在路中间预留地带的防撞栏上,奇迹般地穿过了车流如水的繁忙道路。A. steep陡峭的;B. long长的;C. rough粗糙的;D. busy繁忙的。根据fast-flowing traffic可知这条高速公路非常繁忙。故选D。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:我看不见Don,但当我接近拖拉机时,它跳上了马路,显然没有受伤,冲回我身边。A. abandoned抛弃; B. approached接近;C. recognized意识到;D. repaired修理。下文说我的狗冲回我身边

    69、,所以我必定是接近了拖拉机。故选B。【36题详解】考查形容词词义辨析。句意:我看不见Don,但当我接近拖拉机时,它跳上了马路,显然没有受伤,冲回我身边。A. unclean不洁的;B. uncertain不确定的;C. unhurt没有受伤的;D. unhappy不快乐的。根据下文no one got badly hurt可知我的狗没有受伤。故选C。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:警察来了,高速公路的运行又恢复了正常。A. arrived到达;B. replied回答;C. survived幸存;D. waited等待。下文说高速公路的运行又恢复了正常,可知是警察到达,处理了情况。故选A

    70、。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:我不能完全相信我的运气,结果没有人受重伤,但后果可能是可怕的。A. ability能力;B. dream梦想; C. luck运气;D. idea想法。我的狗驾驶着拖拉机上了车水马龙的高速路,结果却没有人受伤,所以我不相信我有这么好的运气。故选C。【39题详解】考查形容词词义辨析。句意:我不能完全相信我的运气,结果没有人受重伤,但后果可能是可怕的。A. common普通的;B. confusing混乱的;C. desirable令人向往的;D. awful可怕的。根据上文作者的极度担忧My heart froze in my chest和Heart in

    71、 mouth以及生活常识,动物开车上了高速路,结果可能是非常可怕的。故选D。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:Don那天晚上被给予了一顿特别的晚餐我不想让它认为我生它的气。A. meal一餐;B. test测验;C. job工作; D. lesson教训。根据下文I didnt want him thinking I was angry with him.可知我不想让它认为我生它的气,所以我给它提供了一顿特别的晚餐。故选A。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。She looks like any oth

    72、er schoolgirl, fresh-faced and full of life. Sarah Thomas is looking forward to the challenge of her new A-level course .But unlike her school friends, 16-year-old Sarah is not spending half-term _41_ (rest). Instead, she is earning $6,500 a day as _42_ model in New York.Sarah _43_ (tell) that she c

    73、ould be Britains new supermodel, earning a million dollars in the next year. Her father Peter, 44, wants her to give up school to model full-time. But Sarah, _44_ has taken part in shows along with top models, wants_45_ (prove) that she has brains as well as beauty. She is determined to carry on wit

    74、h her_46_ (educate).She has turned down several_47_ (invitation) to star at shows in order to concentrate on her studies. After school she plans to take a year off to model full-time before going to university to get a degree_48_ engineering or architecture.Sarah says, My dad thinks I should take th

    75、e offer now. But at the moment, school_49_ (come) first. I dont want to get too absorbed in modeling. It is_50_ (certain) fun but the lifestyle is a little unreal. I dont want to have nothing else to fall back on when I cant model my more.【答案】41. resting 42. a 43. has been told#was told 44. who 45.

    76、to prove 46. education 47. invitations 48. in 49. comes 50. certainly【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了Sarah为了专心学习,拒绝在节目中担任主演的邀请。【41题详解】考查非谓语动词。句意:但与她的学校朋友不同的是,16岁的莎拉并没有在期中休息。sb. spend time (in) doing sth.为固定句型,意为“某人花费时间做某事”,空处需填动名词作宾语。故填resting。【42题详解】考查冠词。句意:相反,她在纽约做模特,每天能挣6500美元。model为可数名词,此处表示泛指,且model发音以辅音音

    77、素开头,需用不定冠词a限定。故填a。【43题详解】考查动词时态语态。句意:莎拉被告知她将成为英国新的超级名模,并在明年赚到100万美元。空处需填动词作谓语,Sarah和tell为被动关系,需用被动语态,结合语境可知,此处可用一般过去时或者现在完成时,主语为Sarah,谓语动词使用第三人称单数形式。故填has been told/was told。【44题详解】考查定语从句。句意:但是和顶级模特一起参加时装秀的莎拉想要证明自己不仅漂亮,而且有头脑。空处引导非限制性定语从句,先行词Sarah,指人,在定语从句中作主语,需用关系代词who引导。故填who。45题详解】考查非谓语动词。句意同上。wan

    78、t to do sth.为固定用法,意为“想要做某事”,空处需填动词不定式作宾语。故填to prove。【46题详解】考查名词。句意:她决心继续接受教育。her为形容词性物主代词,后面需加名词,education意为“教育”,是不可数名词。故填education。【47题详解】考查名词。句意:为了专心学习,她已经拒绝了几次参加演出的邀请。invitation为可数名词,several后面需加名词复数形式。故填invitations。【48题详解】考查介词。句意:毕业后,她计划休息一年做全职模特,然后再去大学攻读工程或建筑学学位。表示“在方面”需用介词in。故填in。【49题详解】考查动词时态。

    79、句意:但现在,学校是第一位的。根据“at the moment”可知,此处使用一般现在时,主语为school,谓语动词使用第三人称单数形式。故填comes。【50题详解】考查副词。句意:这当然是有趣的,但生活方式有点不真实。修饰形容词fun需用副词certainly作状语。故填certainly。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该

    80、加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Since I was a kid, Ive considered different job I would like to do. First, I wanted to be a fireman, whose uniform looked so coolly. Then, when I was in the five grade, I wanted to be a teacher because I lik

    81、ed my English teacher too much. When I studied chemistry high school, I reconsidered my goal or decided to be a doctor. They were two reasons for the decision. One was that I was amazing at the fact that a sick person could feel much more better after seeing a doctor. And the other is that I wanted

    82、to help people in need.【答案】jobjobscoollycoolfivefifthtoovery/sochemistry后面加上in/atorandTheyThereamazingamazed去掉moreiswas【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者从小到大自己的职业梦想随着求学经历不断改变的过程。【详解】1. 考查名词的数。“job(工作;职业)”为可数名词,用different(不同的)修饰时意思为不同种类的工作,应该用名词的复数形式。故将job改为jobs。2. 考查形容词的用法。句中的“looked(看起来)”为系动词,系动词后需用形容词作表语。故将c

    83、oolly改为cool。3. 考查序数词。年级、班级是按数字顺序排列的,所以“在几年级”中的数词需要用序数词,故将five改为fifth。如果是Grade在前,则可以用基数词。4. 考查副词。句意:在五年级的时候,因为我非常喜欢我的英语老师,所以我想变成一名老师。“so much”在句中一般表达肯定意思,可与that连用表示“如此以至于”。而“too much”表太多,一般与to搭配,表达否定意思“太以至于不能”。本句话表达肯定意思,故将too改为very/so。5. 考查介词。“在高中”需要在地点名词前加介词in或者at,故在high school前加in/at。6. 考查连词。句意:在高中

    84、学化学的时候,我重新考虑了自己的目标并决定变成一名医生。“重新考虑”与“决定变成一名医生”之间是顺承关系,不是选择关系。故将or改为and。7. 考查there be句型。句意:这项决定有两个原因。句中的they在前边句中找不到指代关系,且后边句子中的one与the other是对这两个原因的解释,故此处要用there be句型。故将they改为there。8. 考查形容词用法。句意:病人看完医生就会感觉好很多,对此我感到惊奇。amazed意为“(使)大为惊奇”,amazing意为“令人惊奇的”。本句话中主语为I,表示“感到惊奇”,故将amazing改为amazed。9. 考查形容词比较级。句

    85、中better为well(健康;身体好)的比较级形式,多音节的形容词或副词构成比较级用more加形容词或副词,即more不能与better连用。故将more去掉。10. 考查一般过去时。本篇文章的基础时态是一般过去时,且与最后一句并列的“one was that.”用的也是一般过去时,所以最后一句话时态应为一般过去时。讲述当时做决定时的原因。故将is改为was。第二节 书面表达(满分25分)52. 假设你是李华,你的美国笔友David最近在学汉语,他给你发来一封电子邮件讲述他对学习汉语兴趣浓厚,但是他在学习汉语的过程中常常因为犯错误而懊恼。请你用英语给他回一封邮件。内容包括:1.鼓励他继续努力

    86、,正确看待错误;2.给David提出一些学好汉语的建议(至少两条);3.邀请他来中国玩。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear David,_Your,Li Hua【答案】Dear David,Im glad to receive your e-mail and happy to know that you are interested in learning Chinese It is well known that Chinese is difficult to learn. One cant avoid making a mistake when le

    87、arning a foreign language.Here are some tips on how to learn Chinese. First, dont be afraid to make mistakes. Making mistakes is a good way to learn how to say things right. Second, if you know a Chinese friend, ask him or her to practise with you. Third, you should spend more time practising listen

    88、ing to and speaking Chinese frequently.I wish you success in learning Chinese. I am expecting to hear from you. At last, welcome to China.Your,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达是一篇应用文,要求考生给美国笔友David写信,鼓励他继续努力,正确看待错误,并就学好汉语提出相关建议。【详解】1.词汇积累对感兴趣:be interested in=be keen on建议:tipsuggestion害怕:afraidscared经常地:frequent

    89、lyconstantly2.句式拓展简单句变复合句原句:Third, you should spend more time practising listening to and speaking Chinese frequently.拓展句:Third, you should spend more time practising listening to and speaking Chinese frequently, which is beneficial to improve your Chinese.【点睛】高分句型1Im glad to receive your e-mail and happy to know that you are interested in learning Chinese.(that引导宾语从句)高分句型2Making mistakes is a good way to learn how to say things right.(Making mistakes为动名词短语作主语,to learn为动词不定式作后置定语)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南省林州市第一中学2021-2022学年高一上学期开学检测(实验班)英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555516.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1