2023年高考英语一轮复习 练案28 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE 新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年高考英语一轮复习 练案28 UNIT HEALTHY LIFESTYLE 新人教版选择性必修第三册 2023 年高 英语 一轮 复习 28 新人 选择性 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 2HEALTHY LIFESTYLE.阅读理解A(2022无锡市高三质检)Beijing resident Hou Lixin started eating meal replacement products in February when she wanted to lose weight. She bought various meal replacement products online and ate them for more than a month.“Most of them dont taste good, but at least they have low c
2、alories and are convenient to buy, store and cook,” she said, adding the product she consumed gave a strong sense of fullness.Hou is by no means alone.“Meal replacement products, or substitutes for regular meals that can fill you up with low-calorie intakes, appear as a potential big market in China
3、, driven by Chinese consumers demand for products that can help in weight control and offer convenience,”experts said.The most common meal replacement products include powders, liquids, shakes, porridge and energy bars containing fiber, protein, vitamins, minerals and other nutritious contents.The m
4、eal replacement market is at the early stage of competition and there is big room for future development, like in the United States and Japan. Euromonitor International, a market research company, said sales revenue of meal replacement products in China hit 57.17 billion yuan in 2017 and is expected
5、 to reach 120 billion yuan by 2022. More fast-moving consumer goods giants are partaking in the market action. PepsiCos oat brand Quaker released a new shake product in June. A major Chinese snack brand Bestore released 27 meal replacement products in August.Jia Jianbin, secretary general of cereals
6、, oils and nutrition branch at Chinese Cereals and Oils Association, told a CCTV reporter that despite meal replacement products possible effectiveness that many people believe, this way of weight loss may bring greater harm as it breaks the balance of nutrition and food.As a result,it can only be a
7、 temporary move, not a long-term use.“Cereal meal replacement powder, for example, is mainly composed of carbohydrates(碳水化合物), which have enough calories, but the vitamins and minerals are not enough. Instead, it is better to soak oatmeal(燕麦片) in milk, which may be more nutritious and more economica
8、l,” said Gu Zhongyi, a dietitian of the Beijing Dietetic Association. “Meal replacements can be an alternative for busy workers, but they are no substitute for a balanced diet, and try not to eat more than one meal a day.”语篇解读:本文是一篇议论文。代餐食品开始越来越受减肥人群的欢迎,包括一些代餐粉、能量棒等。但是专家指出,这些东西可能会起到一些作用,但是危害大于好处。1Th
9、e author quotes the example of Hou Lixin to _C_.Ashow an efficient way to lose weightBpromote the meal replacement productsCintroduce the topic of meal replacement productsDarouse readers interest in the meal replacement products解析:细节理解题。根据第一段可知,北京市民侯女士为了减肥在吃各种代餐食品。文章第三段开始讨论代餐食品的普遍性及其影响,故作者引用Hou Lix
10、in的例子是要引出代餐产品这一文章主题。故选C。2Why are meal replacement products popular among many Chinese consumers?_B_ABecause they are highly recommended by health experts.BBecause they are helpful to control weight and bring convenience.CBecause they have a large market share in the food market.DBecause they provide
11、 various forms and flavors for the consumers.解析:细节理解题。根据文章第三段中的“driven by Chinese consumers demand for products that can help in weight control and offer convenience”可知,代餐食品的风靡得益于人们对控制体重的需求以及对便利的追求这两个特点。故选B。3What does the underlined word “partaking” in Paragraph 5 mean?_A_AParticipating.BAdvertising
12、CExperimenting.DCooperating.解析:词义猜测题。根据第五段第一句中的“The meal replacement market is.big room for future development”及画线词上下文可知,代餐产品未来有巨大的发展空间,其中获得的巨大利润吸引着越来越多的食品行业巨头参与进来。故选A。4What attitude do Jia Jianbin and Gu Zhongyi have toward the meal replacement products?_A_ACautious.BFavorable.CDisapproving.DConfus
13、ed.解析:推理判断题。根据文章最后两段可知,两个人都认为代餐食品只能作为暂时的选择,而不能长期食用。无论如何,代餐食品都无法比拟均衡饮食所能够提供的营养。故两个人皆持谨慎态度。故选A。B(2022河北省名校一诊)Britain is the sixth fattest country within the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). For more than a decade, several Conservative prime ministers have declared obesity
14、 (肥胖) a national emergency and promised to take thorough action, only to produce disappointing plans that fall far shy of what is required.It should not have taken a disease like COVID-19 to ram_home the awful consequences of the UK.s obesity. Obesity, as well as its associated conditions of diabete
15、s (糖尿病) and high blood pressure, is strongly associated with a higher risk of death from COVID-19 and will have undoubtedly been a factor causing the U. K. to have the highest COVID-19 death rate in Europe.As the Prime Minister, Boris Johnsons experience of catching the virus and being admitted to I
16、CU has reportedly resulted in a complete change in him, who has previously prided himself on his dislike of an over-controlling state. The government is expected to set out a new strategy this week, aimed at reducing obesity levels both in the next few monthsahead of a possible second wave of infect
17、ionsand the longer term.This apparent change is welcome, but only if it results in a complete change in the governments approach, which doesnt rely on personal responsibility but on much tougher regulation, as with tobacco and alcohol. There is abundant evidence about what is needed to cut obesity a
18、nd in recent years report after report, including from Public Health England and the former chief medical officer, has called for urgent action. Yet these calls were ignored by Conservative ministers who have seemingly put the food and drink industrys financial interests over the health of the natio
19、n.语篇解读:本文是一篇说明文。主要介绍了在过去的十几年,英国政府对于肥胖症采取的措施一直不尽如人意。新冠肺炎再次让人们意识到肥胖症的危害,因此英国政府计划采取有效的措施来减少肥胖症。5What have Conservative prime ministers done with obesity in the past ten years?_D_AThey have denied it is a national emergency.BThey have called for immediate action on it.CThey have taken thorough steps to
20、control it.DThey have made unsatisfying plans to reduce it.解析:细节理解题。根据题干可定位至文章第一段。根据第一段最后一句“For more than a decade, several Conservative prime ministers have declared obesity (肥胖) a national emergency and promised to take thorough action, only to produce disappointing plans that fall far shy of what
21、 is required.”可知,过去十多年来,英国几任保守派首相已经宣布肥胖症为国家紧急情况并承诺采取全面的行动,但至今为止他们的计划都是令人失望的,没有达到要求。故选D。6What does the underlined phrase “ram home” in the second paragraph probably mean?_B_AMake people rather tired of.BMake people fully aware of.CMake people highly skeptical of.DMake people deeply ashamed of.解析:词义猜测
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557723.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
