河南鄢陵2017高考英语十月阅读理解语法填空训练(4)WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南 鄢陵 2017 高考 英语 十月 阅读 理解 语法 填空 训练 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、河南鄢陵2017高考英语十月阅读理解语法填空训练(4)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013山西高三上学期诊断)Nearly two million drivers in the UK have had accidents due to “Baby on Board” signs and childrens toys that affect their view,according to alarming new research.One in 20 motorists says stickers and playtime parap
2、hernalia (装备) are to blame for a collisionequivalent to 1.85 million of Britains 37 million drivers.The discovery triggered a warning by a road safety charityBrake to cut down on clutter (杂乱的东西) in the car.Deputy chief executive Julie Townsend said “Baby on Board” signs are very useful in alerting t
3、he emergency services that a child may be involved in case of a crash.“This help can become negative if drivers display signs when their child isnt in the car,” she said.“Worse still is the danger that can be caused by drivers influencing their view by cluttering up (塞满) windows with lots of signs.D
4、rivers priority should always be getting there safely without putting themselves,young passengers or other road users at risk.”A survey arranged by price comparison website C found that 37 percent of parents have displayed signs and four out of five of them believe they improve safety.But 46 percent
5、 admit doing so at all timesregardless of whether or not their child is in the carand 15 percent admit they only have them for their novelty (新奇) value.The poll of 2,000 drivers also found that 46 percent of drivers regard them as a risk and 33 percent say they are lacking in taste.“There are benefi
6、ts and dangers to Baby on Board signs.They can offer useful information for medical aid in case of a crash but having too many novelty items displayed could be a safety issue,” said a C spokesman.1What do we learn about the signs on the car from Paragraph 1?AThey can be dangerous.BThey are useful to
7、 avoid accidents.CThey are welcomed by passengers.DThey are forbidden to be used.2What is Julie Townsends attitude towards the signs?APositive.BNegative.CUninteresting.DObjective.3According to the survey,most of the drivers who use the signs think that the signs_.Acan improve safety Bare unnecessary
8、Ccan make drivers clearDcan kill time4What is the purpose of this text?ATo solve a problem.BTo describe a threat to traffic safety.CTo tell an interesting story.DTo persuade drivers to drive safely.【参考答案】阅读理解语篇解读:本文主要介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实。1解析:推理判断题。从文章第一段介绍的英国有将近200万名司机曾因车贴和儿童玩具发生过交通事故,到车贴和玩具会
9、模糊司机的视线并且在每20位驾驶人员中就有一位表示车贴和娱乐设备会导致发生交通事故以及Brake提醒大家清理车里杂乱的物品可推知,它们可能是危险的。答案:A2解析:态度判断题。根据第二段中的“Baby on Board signs are.isnt in the car”以及“Worse.or other road users at risk.”可知,Julie Townsend对车贴积极的一面以及消极的一面都做了客观的描述,由此可推知她的态度是客观的。答案:D3解析:细节理解题。根据第三段中的“four out of five of them believe they improve saf
10、ety”可知,大多数司机认为这能使行驶更安全。答案:A4解析:写作意图题。本文介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实,其目的就是告诉人们当前存在的一个交通安全隐患。答案:B。【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 (2015青岛市二模)I was sure that I was to be killed. I became terribly nervous. I fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped th
11、eir search. I found one and because of my shaking hands, I could barely get it to my lips. But I had no matches; they had taken those. I looked through the bars at the guard. He did not make eye contact with me. I called out to him “Have you got a light?” He looked at me, shrugged and came over to l
12、ight my cigarette. As he came close and lit the match, his eyes unconsciously locked with mine. At that moment, I smiled. I dont know why I did that. Perhaps it was nervousness; perhaps it was because, when you get very close, one to another, it is very hard not to smile. In any case, I smiled. In t
13、hat instant, it was as though a spark jumped across the gap between our two hearts, our two human souls. I know he didnt want to, but my smile leaped through the bars and caused a smile on his lips, too. He lit my cigarette but stayed near, looking at me directly in the eyes and continuing to smile.
14、 I kept smiling at him, now thinking of him as a person and not just a guard. “Do you have kids?” he asked. “Yes, here, here.” I took out my wallet and nervously fumbled for the pictures of my family. He, too, took out the pictures of his family and began to talk about his plans and hopes for them.
15、My eyes filled with tears. I said that I feared that Id never see my family again, never have the chance to see them grow up. Tears came to his eyes, too. Suddenly, without another word, he unlocked my cell and silently led me out. Out of the prison, quietly and by back routes, out of the town. Ther
16、e, at the edge of town, he released me. And without another word, he turned back toward the town.文章大意:微笑是法国作家安东尼圣艾修伯里的作品,圣艾修伯里是名飞行员,二次大战对抗纳粹时被击落身亡,之前他也曾参加西班牙内战打击法西斯分子。他根据这次经验写了一篇精彩的故事微笑。该篇短文就是节选自微笑中的一部分。这篇故事告诉我们微笑能改变人生,善待身边的每一个人,微笑会带来无穷的回报。 1What had happened to the man before?AHe had been badly tre
17、ated. BHe had killed someone.CHe had been searched.DHe had been forbidden to get in touch with anyone.答案:C细节理解题。根据题干关键词中的before找到文章对应段落是文章第一段中的第三句话I fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search中的关键词search可推断the man刚刚被搜查过。故选C。2Why did the man want to s
18、moke cigarettes?ABecause he was sure he was to be killed.BBecause he wanted to ease his nervousness.CBecause he wanted to talk to the guard.DBecause he was used to smoking cigarettes. 答案:B推理判断题。根据题干关键词why,smoke找到文章的对应段落是第一段,其中的第二句话I became terribly nervous可推断他想抽烟就为因为想平静自己的紧张心情。故选B。3Which of the foll
19、owing is true according to the passage?AThe man was a heavy smoker.BThe man smiled to please the guard.CThe guard set the man free with permission.DThe man hadnt thought the guard would set him free.答案:D推理判断题。A项这位男士是一名烟瘾很大的人;B项这位男士微笑是为了取悦卫兵;C项卫兵在许可之下释放了这位男士;D项这位男士没想到卫兵会释放了他。根据文章第一段的At that moment, I
20、 smiled. I dont know why I did that排除B;根据文章第一段的前半部分判断这位男士不是一个烟瘾很大的人,故排除A;根据文章第二段的最后四句话可排除C;通读全文可知这位男士怎么也没有想到是因为自己的微笑让卫兵释放了他。故选D。4What do you think finally saved the mans life?AThe smile.BThe cigarette.CThe tears.DThe wallet. 答案:A推理判断题。The smile微笑;The cigarette香烟;The tears眼泪;The wallet票夹。根据题干关键词what,
21、saved the mans life,通读全文可知这位男士仅仅是因为对士兵的微笑而消除了对方对自己的警戒,又通过交流感情,而获得释放。故选A。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2013吉林省长春市高中毕业班第一次调研测试)When was the last time you did something really fun with one of your parentsjust the two of you?Parents who take their young children to music,swimming and art cl
22、asses often stop arranging such activities once their kids are older and in school all day.But it doesnt have to be that way.Doing something enjoyable with your kids just might make you look at each other in a whole new way,especially if you do it through a class or an event.When parent and child be
23、come students together,it puts them on the same level,at least for a while.“I really like parents to come to class with their kidsthey start sharing things and talking about what theyre doing and what they like,” said art teacher Pyper Dixon.However,finding something new in common is a big choice fo
24、r them,especially when kids get involved in sports and other afterschool activities.But its possible to learn a new skill or hobby together.Thats certainly true of Lauren,11,from Silver Spring,who is in Dixons class with her father,Dennis.“I was just going to drop her off,” Dennis said,“but Dixon pe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
