海南省国兴中学2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省国兴中学2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 海南省 中学 2019 2020 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、海南省国兴中学2020高一年级第二学期期末考试题第一卷第一部分:听力理解(共两节,30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. Where does the conversation probably take place?A. In a supermarket. B. In the post offi
2、ce. C. In the street.2. What did Carl do?A. He designed a medal. B. He fixed a TV set. C. He took a test.3. What does the man do?A. Hes a tailor. B. Hes a waiter. C. Hes a shop assistant.4. When will the flight arrive?A. At18:20. B. At18:35. C. At18:50.5. How can the man improve his article?A. By de
3、leting unnecessary words.B. By adding a couple of points.C. By correcting grammar mistakes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does Bill often do on Friday night?A. Visit his paren
4、ts. B. Go to the movies C. Walk along Broadway.7. Who watches musical plays most often?A. Bill. B. Sarah. C. Bills parents.听第7段材料,回答第8至10题。8. Why does David want to speak to Mike?A. To invite him to a party. B. To discuss a schedule. C. To call off meeting.9. What do we know about the speakers?A. Th
5、ey are colleagues. B. They are close friends. C. Theyve never met before.听第8段材料,回答第10至12题。10. What kind of camera does the man want?A. A TV camera. B. A video camera. C. A movie camera.11. Which function is the man most interested in?A. Underwater filming. B. A large memory. C. Auto-focus.12. How mu
6、ch would the man pay for the second camera?A. 950 euros. B. 650 euros. C. 470 euros.听第9段材料,回答第13至16题。13 Who is Clifford?A. A little girl. B. The mans pet. C. A fictional character.14. Who suggested that Norman paint for childrens books?A. His wife. B. Elizabeth. C. A publisher.15. What is Normans st
7、ory based on?A. A book. B. A painting C. A young woman.16. What is it that shocked Norman?A. His unexpected success. B. His efforts made in vain. C. His editors disagreement.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who would like to make small talk according to the speaker?A. Relatives. B. Strangers. C. Visitors.18. W
8、hy do people have small talk?A. To express opinions. B. To avoid arguments. C. To show friendliness.19. Which of the following is a frequent topic in small talk?A. Politics. B. Movies. C. Salaries.20. What does the speaker recommend at the end of his lecture?A. Asking open-ended questions.B Feeling
9、free to change topics.C. Making small talk interesting.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhen I was a boy, my parents and I traveled from New York City to the Pennsylvania countryside for a week-long taste of rural life. We stayed in guest house on a far
10、m, joining the daily routine and eating meals with the farmer and his family. We got up early to the cows as they were milked. I even tried my hand at milking one, and then joined the farmer as he released the cows into the field afterwards.Decades later I still have vivid memories of that trip whic
11、h made me realize the value of a vacation, seeing new things, meeting new people and sharing memorable experiences with family members. To this day, I still consider that family trip when I plan to take time off with my wife and kids. Vacations are a time for resting and connecting. As a bank manage
12、r, I spent much of my workday encouraging my customers to save their money. One of the reasons give is that we should all have enough money for family vacation every year. In our busy lives, family is what we should save our money and time for.For my family, our vacation starts when we begin plannin
13、g the trip. We talk about destinations and our budget ahead of time. Among the things we discuss: Can we save money by renting a house instead of spending six nights in a hotel Would it be better to buy groceries and good for ourselves rather than eat out every night? Involving the kids in planning
14、the vacation makes sure that they have a great vacation too. I prefer to visit historical sites and museums while they love to fish and swim. So build in some relaxation time for us all so that the vacation can work for everyone.Each year, setting aside vacation time to spend together is especially
15、important to us. A relaxing environment opens door to all kinds of conversations-deep, silly or meaningful. There is no pleasure from the usual everyday tasks. What matters is that everyone is having a great time.1. Why did the author and his parents go to the countryside when he was young?A. To mil
16、k the cows.B. To meet the farmer and his family.C. To experience country life.D. To enjoy the scenery.2. What would the author encourage his customers to save their money for?A. For family vacations.B. For better investment.C. For childrens education.D. For traveling alone.3. What is this passage ma
17、inly about?A. The author had a good time in the countryside.B. The author advised others to spend vacations with their families.C. The author tried to enjoy the holidays with his family.D. The author realized the values of a family vacation and put it into practice.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】本文是一篇记叙文。文章讲
18、述了作者对自己小时候与父母一起去宾夕法尼亚乡村旅行的回忆以及作者对家庭度假所产生的感悟。【1题详解】细节理解题。根据第一段中When I was boy, my parents and I travelled from New York: City to the Pennsylvania countryside for week-long taste of rural life.可知,作者与父母一起去宾夕法尼亚州旅行是为了体验乡村生活。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据第二段中One of the reasons I give is that we should all have enou
19、gh money for family vacation every year. In our busy lives, family is what we should save our money and time for.可知,作者认为我们都应该为每年的家庭旅行存足够的钱。故选A项。【3题详解】主旨大意题。文章主要讲述了作者通过对自己小时候与父母一起去宾尼法尼亚乡村度假的回忆,意识到了家庭度假的价值,并且在自己有了家庭之后也与家人一起旅行。故选D项。BI was getting ready to go to bed when the phone rang. This could not b
20、e good. My mind raced through the list of family members who might need help, but the voice was hardly familiar.Lindy, this is Lesley. I didnt know Lesley well. We did occasionally speak with each other, but to say we were friends was not appropriate. I asked what she needed. Perhaps something reall
21、y awful caused her to reach someone she barely knew. Instead, she asked me, Do you have room for a turkey? In your freezer? We had lots of room in our freezer, and in fact, too much. I responded, Did your freezer break down? Not exactly, Lesley replied, but I will explain when I arrive.Minutes later
22、 came a huge freezer truck, Lesley stepped down and explained the lease(租约) of the grocery store her husband serviced had run out and that they had to empty all the freezers that very night. Thinking it was a shame to throw away all this good food, they decided to drop off food to anyone she could t
23、hink of. Noticing our freezer was pretty empty, Lesley asked to fill it up. Our home was their last stop and anything left would have to be put in our freezer. An hour later, everything finished, I asked her, When will you come back for all this? Lesley laughed, We dont want it back. It is yours! Th
24、anks for helping us out! Then they waved goodbye and drove away.For helping them out? We opened our freezer door. Inside were all expensive foods we never bought but often longed to try. We were struggling to buy groceries, yet it was not something we shared with anyone. However, our needs were met
25、in an unexpected way, by that call, Do you have room for a turkey?4. How did the writer feel when she heard the phone ringing?A. Angry.B. Anxious.C. Shocked.D. Relieved.5. What does the author indicate by the underlined sentence in paragraph 2?A. They were running out of food supplies.B. Their freez
26、er was too large to fill.C. They were glad to put the turkey in the freezer.D. Their freezer was less frequently used.6. Why did Lesley call up the writer?A. Because she didnt want food to go to waste.B. Because the writer was her good friend.C. Because something awful had happened.D. Because she kn
27、ew the writer was in need.7. What can be a suitable title for the text?A. A friend on speaking terms.B. Who is my angel?C. Unexpected bargains.D. Do you have room for a turkey?【答案】4. B 5. A 6. A 7. D【解析】本文为记叙文, 文章主要讲述了作者一家在困难时期收到Lesley的求助电话,询问其冰柜是否有空间存放火鸡,结果却得到 Lesley的帮助的故事。【4题详解】推理判断题。根据第一段中的 This
28、could not be good. My mind raced through the list of family members who might need help可知,作者刚听到电话铃响时认为不会有好事发生,猜测是哪个家人需要帮助,因此作者应是担忧的(anxious)。故选B。【5题详解】推理判断题。画线句表示我们冰箱的空间很多,事实上,是太多了;最后一段中的 Inside were all expensive foods we never bought but often longed to try暗示,作者真正想要表达的是他们生活困难,贮存的食物快吃完了,因此她家冰箱有太多的空
29、间,故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第三段中的 Thinking it was a shame to throw away all this good food,they decided to drop off food to anyone she could think of可知, Lesley不想把这么好的食物扔掉,所以决定把食物送给她能想起的任何人,包括作者,故选A。【7题详解】主旨大意题。文章主要讲述了作者一家在困难时期收到Lesley的求助电话,询问其冰柜是否有空间存放火鸡,结果却得到 Lesley的帮助的故事。结合文章前后均提到 Do you have room for a
30、turkey可知,故选D。CGood relationship are definitely good sources of happiness in life. We all want happy relationships but if we do not keep that relationship alive, it can also be one of the most distraught things in life. There may be no hard and fast rules in making good relationships, as each of us h
31、as different preferences and points of view as to what is a great relationship. The following are some major key players in making relationships work.It is often said that building good relationship is all about communication. Good communication indeed governs a good relationship-knowing the right t
32、hing to say, when to say it, how to say it, and accepting some things that are better left unsaid. I personally think communication must be broadened because relationships involve more decisions to make. From study to work, from money to entertainment and even in things about yourself or about your
33、friends that you do not know, communication is essential in these aspects of the relationships.Of course, being with someone is not saying that you totally agree with him or her all the time. You and your friends come from different family backgrounds, raised in different environment so there may be
34、 disagreement here and there. However, it is important in making relationship work to express disagreements without pushing the relationship to end. Again, good communication and learning to compromise (妥协) at times are essential.As relationships last longer, you may also discover things about you a
35、nd your friends that you may not have known before. Therefore supporting each other on both your “hidden selves” can also make a good relationship.Love is an important aspect of building relationships and for me, I always believe that love needs open communication, respect, support and understanding
36、 each other in making relationships work.8. The underlined word distraught in Paragraph 1 probably means _.A. helplessB. surprisingC. funnyD. upsetting9. To communicate well with people, you should know that _.A. supporting each other in anything helps build a good relationship.B a white lie is nece
37、ssary sometimes.C. compromises are essential at any time.D. your friends need to have the same backgrounds with you.10. According to the text, which of the following are important for a good relationship? a. communication b. support c. love d. hidden selvesA. a-b-dB. a-c-dC. b-c-dD. a-b-c11. What wo
38、uld be the best title for the text?A. The Importance to Express Disagreements.B. Keys to Making Relationships Work.C. Different Opinions on Good Relationships.D. Forbidden Rules in Building Good Relationships.【答案】8. D 9. B 10. D 11. B【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了如何能与人保持良好的关系。【8题详解】词义猜测题。根据第一段We all want happy
39、relationships but if we do not keep that relationship alive, it can also be one of the most distraught things in life.中的but可知前后意思转折,画线词语distraught应该和happy意思相反,我们都想要幸福的关系,但是如果我们没有保持这种良好的关系,它也可能是生活中最让人心烦意乱的事情之一。distraught和upsetting同义,故选D项。【9题详解】推理判断题。根据倒数第二段Therefore, supporting each other on both you
40、r hidden selves can also make a good relationship.可知,交往时在“隐藏自我”上互相支持也可以建立一段良好的关系。即为了能与人很好地沟通,有时善意的谎言是必要的,故选B项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段Love is an important aspect of building relationships and for me, I always believe that love needs open communication, respect, support and understanding each other in mak
41、ing relationships work.可知,开放的沟通,尊重,支持和理解及爱对于保持良好的关系都很重要,故选D项。【11题详解】主旨大意题。文章开头说明了良好的关系绝对是幸福生活的好来源,第一段最后一句The following are some major key players in making relationships work. 引出下文,下文分项介绍这些关键。最后一段总结:沟通,尊重,支持理解和爱对于保持良好的关系都很重要。所以本文主要向我们介绍了与人保持良好关系的关键,故选B项。DMost scientists are now certain that global w
42、arming is taking place. Gases such as carbon dioxide are creating a warm blanket around the earth. This blanket is trapping heat in the atmosphere, and so raising the temperature of the earth.In Europe, eight of the last ten years have seen record high temperatures. On the other hand, the countries
43、around the Mediterranean Sea are receiving even less rain than before. In Sub- Saharan Africa the crops are drying out in the fields and people are dying of starvation. In 1999, the southern United States was struck by a serious of destructive(毁灭性的) hurricanes. Scientists expect such trends to conti
44、nue, and to worsen, if global warming cannot be stopped.In addition to worrying about rising global temperatures and extreme weather conditions, scientists are closely monitoring sea levels around the world. They are slowly rising, as the northern and southern polar ice caps start to melt. This will
45、 have serious consequences for low-lying countries near the sea. Already parts of these places are disappearing under the rising sea water.According to a new research, one contradictory feature(特征) of global warming is that it will probably lead to a period of much colder weather. Scientists base th
46、eir theory on what happened the last time the world warmed up, 8,300 years ago. They have discovered that when the ice melted from the northern polar ice cap it became trapped in a lake in northern Canada. As more ice melted, this lake suddenly burst open, pouring millions of tons of freezing fresh
47、water into the North Atlantic. This flood of water prevented the normal flow of water in the Atlantic, which takes warm water from the tropics(热带地区) north to Europe. When this flow of warm water was cut off, temperatures in Europe dropped by between three and eight degrees over the next 200 years. T
48、hats the concern here, says Richard Alley, an American climate expert. The climate hasnt varied much in 8, 000 years. But big changes could come back!12. What is the overall effect of global warming on Europe?A. A warmer climate.B. A decline in rainfall.C. An increase of hurricanes.D. A decrease of
49、crop production.13. What is Paragraph 3 mainly about?A. The rising sea level.B. The melting of icebergs.C. The increase in disasters.D. The cause of global warming.14. How does the author describe the climate change in Europe 8 ,300 years ago?A. By offering statistics.B. By giving an example.C. By m
50、aking comparisons.D. By analyzing the process.15. What can we infer from Richard Alley s words?A. Global climate change will bring more disasters.B. Global warming will likely produce a colder climate.C. Global warming will continue for the next two centuries.D. Global climate will remain unchangeab
51、le in the next 8,000 years.【答案】12. A 13. A 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了全球变暖不仅带来了极端的天气情况和不断上升的海平面,一个新的研究表明它还有可能导致一段时间更冷的气候。【12题详解】细节理解题。根据第二段的In Europe, eight of the last ten years have seen record high temperatures.可知,全球变暖带给欧洲的影响是气温升高。A. A warmer climate.(更加温暖的气候)符合以上说法,故选A项。【13题详解】主旨大意题。根据第三段的In
52、addition to worrying about rising global temperatures and extreme weather conditions, scientists are closely monitoring sea levels around the world. They are slowly rising, as the northern and southern polar ice caps start to melt. (除了担心持续升高的全球温度和极端的天气情况外,科学家们正密切监测世界各地的海平面。随着南北极冰盖开始融化,它们正在慢慢上升)可知,本段
53、主要讲述持续上升的海平面。A. The rising sea level.(上升的海平面)符合以上说法,故选A项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段的They have discovered that when the ice melted from the northern polar ice cap it became trapped in a lake in northern Canada. As more ice melted, this lake suddenly burst open, pouring millions of tons of freezing fresh wat
54、er into the North Atlantic. This flood of water prevented the normal flow of water in the Atlantic, which takes warm water from the tropics(热带地区) north to Europe. When this flow of warm water was cut off, temperatures in Europe dropped by between three and eight degrees over the next 200 years.(他们发现
55、,当冰从北极冰盖融化时,它被困在加拿大北部的一个湖里。随着更多的冰融化,这个湖突然裂开,将数以百万吨冰冻淡水注入北大西洋。这洪水阻止了大西洋的正常水流,这些水流把温水从热带地区到欧洲。当暖流北切断后,欧洲的温度在接下来的200年里下降了3-8度)可推测,作者通过分析过程的方法,陈述了8300年前的那次气候变化。D. By analyzing the process.(通过分析过程)符合以上说法,故选D项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段的When this flow of warm water was cut off, temperatures in Europe dropped by
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562717.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级下册语文课件-10河边的卵石说些什么话|鄂教版 (共14张PPT).pptx
