江苏省盐城市阜宁中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省盐城市阜宁中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 江苏省 盐城市 阜宁 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年阜宁中学高一年级秋学期第一次月考英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是 C.1.How much does the pen cost?A.13 yuan. B. 27 yuan. C. 7 yuan.2.What does the man ask the
2、 woman to do?A. To work an hour. B. To work an hour more. C. To finish the work.3.Where are they?A. At a restaurant. B. In a museum. C. In the zoo.4.Why dont they carry the old man to safety?A. Because he can go there himself.B. Because the road is crowded.C. Because he is badly hurt.5.What does the
3、 woman think of the acting?A. Excellent. B. Just so so. C. Very bad.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What kind of store is it?A. Photo studio. B. Eyeglasses. C. Clothing.7. How much w
4、ould you pay for this stores main product on Saturday if it cost 100 during the rest of week?A.90. B.80. C.70.听第7段材料,回答第8、9题。8.Where did Sue spend the nights in the country?A. In a farm house.B. In the open.C. At a hotel.9.What was the weather like in the country?A. It snowed a lot.B. It rained near
5、ly every day.C. There was a lot of sunshine.听第8段材料,回答第1012题。10.What is the father reading at the beginning of the conversation?A. A novel.B. A magazine.C. A newspaper.11.What kind of book does the girl want to read?A. A book about animals.B. A book on dolls. C. A book about candy and cookies.12.What
6、 does the girls teacher say about reading?A. The girl can borrow books from the library.B. The girl should read books every day.C. The girl ought to read at least ten books a night.听第9段材料,回答第1316题。13.Where does the young girl want to go with her father?A To the park.B. To the movies.C. To the swimmi
7、ng pool.14.What time will they most likely leave?A.9:30 a.m.B.2:45 p.m.C.2:00 p.m.15.What does the girl want to do later?A. She wants to walk to the ice-cream store.B. She wants to swim in the park.C. She wants to go down to the beach.16.What does the father suggest they do at the end of the day?A.
8、Go to a restaurant.B. Watch a fireworks display.C. Play a board game.听第10段材料,回答第1720题。17.What is the mans first name?A. Harold. B. Harvey. C. Harry.18.What can listeners win?A. Music CDs. B. Concert tickets. C. Money.19.Whats the mans telephone number?A. 6933013. B. 6393019. C. 6933019.20.What else
9、are listeners required to identify?A. When it was recorded.B. Where is was recorded.C. Who recorded it.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ANothing beats live music, but the venue makes a difference. When youre able to score tickets to an incredible concert in
10、 an incredible place, you wont forget the experience. Here are some of the coolest music venues from around the world. If you havent been to any of these, youve got some traveling to do.Red Rocks, Morrison, the United StatesRed Rocks might be the most beautiful and famous venue in the United States.
11、 At 6450 feet above sea level, Red Rocks is a geologically formed natural stage. Its massive sandstone provides a perfect stage for jam bands. If youre into the blues and jazz, youll have no trouble finding something in line with your interests.Meet Factory, Prague, Czech RepublicSmallest venues on
12、this list, Meet Factory is an art gallery, theater, and music venue. The venue only accommodates 1,000 people, so you wont see any huge names come through. Still, its a great place to see up-and-coming local acts, and if youve got an eye for contemporary art, youll love your time here.Arena of Nmes,
13、 Nmes, FranceOriginally built around A. D. 70, the Arena of Nimes presents concertgoers with an interesting question: Should they enjoy the music, or marvel at the architecture? The Arena is, after all, one of the worlds best-preserved Roman theaters. Many major touring acts plan stops at the Arena
14、of Nimes, especially during the venues annual festival.Sydney Opera House, Sydney, AustraliaThe Sydney Opera House is one of the worlds most famous performing venues. Is also one of the most distinctive buildings in Sydney, thanks to the breathtaking design by Danish architect Utzon. It hosts about
15、40 events per week, so whether youre into jazz, rock, classical music, or opera, youll find something to watch.1. Where can you enjoy music in natural beauty?A. At Red Rocks.B. At Meet Factory.C. At Arena of Nimes.D. At Sydney Opera House.2. What is special about Meet Factory?A. It enjoys breathtaki
16、ng scenery.B. It hosts both musical and artistic events.C. It is the largest venue of all.D. It is famous for contemporary music.3. What do the listed music venues have in common?A. They have a long history.B. They are built near the sea.C. They accommodate thousands of people.D. They are beautiful
17、tourist attractions.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章推荐了四所世界知名的音乐场馆。【1题详解】细节理解题。根据第二段中“Its massive sandstone provides a perfect stage for jam bands. If youre into the blues and jazz, youll have no trouble finding something in line with your interests.(它巨大的砂岩为乐队提供了一个完美的舞台。 如果你喜欢蓝调和爵士乐,你会很容易找到符合你兴趣
18、的音乐)”可知,在Red Rocks可以欣赏到自然美景中的音乐。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段中“Smallest venues on this list, Meet Factory is an art gallery, theater, and music venue.(Meet Factory是这个列表中最小的场馆,它是一个画廊、剧院和音乐场馆)”可知,Meet Factory的特别之处是它举办音乐和艺术活动。故选B。【3题详解】细节理解题。通读全文,特别是根据第一段“If you havent been to any of these, youve got some trav
19、eling to do.”(如果你没有去过这些地方,你就要去旅行)可知,文章推荐了四所世界知名的音乐场馆。Red Rocks建在自然形成的巨石上,风景优美;Meet Factory同时是美术展馆;Arena of Nimes是古罗马式建筑;Sydney Opera House 是美丽的现代建筑。可知,列出的音乐场所的共同之处是它们是美丽的旅游景点。故选D。BVegetarian foods are not equally healthy, according to a new research at ESC Congress 2020. Dr. Matina said, “This findi
20、ng was more clear in women. A recent research has shown that women tend to eat more plant-based foods and less animal-based products than men. But our study suggests this does not ensure healthier food choices and in turn better health condition.Most studies see plant-based diets simply as vegetaria
21、n or “low in meat”, thus treating all plant foods as equal. However, this study examined the type of plant-based foods eaten, in addition to the overall amount. Healthy plant-based products were made up of fruits, vegetables and coffee while unhealthy plant-based products included juices, potatoes a
22、nd any kind of sweets.The study examined the link between the quantity(数量)and quality of plant-based foods and heart health over a 10-year period. In 2011, the study selected 146 fat adults living in Athens with normal blood pressure and blood sugar. Diet was studied using a questionnaire about usua
23、l habits in the year. It listed 156 foods and drinks commonly had in Greece. Within ten years, nearly half of these fat participants developed high blood pressure and high blood sugar, though most of them preferred plant-based foods. The rest who ate quality plant- based foods, however , didnt have
24、these health problems.Regarding the quality of plant-based foods, healthier choices were linked with keeping normal blood pressure and blood sugar. On the contrary, eating unhealthy plant-based foods was connected with developing high blood pressure and high blood sugar. These relationships were str
25、onger in women compared to men.4. What did Dr. Matina say about the study?A. Vegetarian foods are unhealthy.B. Men tend to choose healthier foods.C. Women tend to eat less plant-based foods.D. Not all plant-based foods can keep you fit.5. What do we know about the participants in this study?A. Most
26、of them living in Greece ate fatty foods.B. They all had low blood pressure and blood sugar.C. About half of them made healthier food choices.D. Men were more likely to become worse in health condition.6. What is the result of eating quality plant-based foods?A. It can help keep good health.B. It ha
27、s nothing to do with health.C. It only benefits womens health.D. It can make women stronger than men.7. Which of the following is the best title for the text?A. Are All Vegetarian Diets Healthy?B. A Balanced Diet Is Good for Your HealthC. Plant-based Foods or Animal-based Products?D. The More Vegeta
28、rian Foods You Eat, the Healthier You Are【答案】4. D 5. C 6. A 7. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍研究表明不是所有的素食都是健康的。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“A recent research has shown that women tend to eat more plant-based foods and less animal-based products than men. But our study suggests this does not ensure healthier food choi
29、ces and in turn better health condition.(最近的一项研究表明,与男性相比,女性倾向于吃更多的植物性食品,而更少的动物性产品。但我们的研究表明,这并不能确保人们选择更健康的食物,从而获得更好的健康状况。)”可知,并不是所有的植物性食物都能让你保持健康。故选D。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“Within ten years, nearly half of these fat participants developed high blood pressure and high blood sugar, though most of them pre
30、ferred plant-based foods. (在10年内,这些肥胖参与者中有近一半患上了高血压和高血糖,尽管他们中的大多数人更喜欢植物性食物。)”可知,这项研究的参与者其中大约一半的人选择了更健康的食物。故选C。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段“Regarding the quality of plant-based foods, healthier choices were linked with keeping normal blood pressure and blood sugar. (关于植物性食品的质量,健康的选择与保持正常的血压和血糖有关。)”可知,吃高质量的植物性
31、食物可以帮助保持健康。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Vegetarian foods are not equally healthy, according to a new research at ESC Congress 2020. (根据ESC 2020大会上的一项新研究,素食并不同样健康。)”及全文内容可知,研究表明,不是所有的素食都是健康的。所以“Are All Vegetarian Diets Healthy?(所有的素食都是健康的吗?)”作为文章标题最为合适。故选A。CThe secrets of dreaming are always interesting p
32、sychologists. It is generally acknowledged in the field that dreams people have during this time between childhood and full adulthood, thats around 30, are the strongest and most influential. Yet not enough is known about the repeated patterns of dreaming. Researchers are still trying to answer a ba
33、sic question: How does dreaming relate to the life experiences and developmental challenges?G. William Domhoff and Adam Schneider, at the University of California, help to answer this question by examining the lengthy dream series of two individuals, “Izzy” and “Jasmine”. Izzy provided a collection
34、of 4, 329 dream reports from between the ages of 12 and 25, while Jasmine provided 664 dreams recorded between the ages of 14 and 25.Large collections of dreams like these pose challenges to researchers. Until recently, the means of studying dream series was to employ a team of recorders who take th
35、e time to code each dream for a predetermined(预先确定的)number of content categories, and then compare their results. Nowadays, digital technologies enable the analysis of language usage in dreams with high speed, accuracy, and objectivity. This marks a revolutionary advance in the science of dreaming.
36、However, it can only lead so far.To gain more specific and detailed insights, Domhoff and Schneider tailored word strings(词串)for each dreamer, mixing elements of traditional research with digital tools for analyzing large data sets. For Izzy these word strings included “family and relatives”, “celeb
37、rities” and “fantasy”, while the word strings they created for Jasmine included “familiar places,” electrical equipment” and “music”. The researchers used these word strings to identify connections between their dreams and real lives. Surprisingly, the results of the analysis revealed a great deal o
38、f consistency(一致性)and continuity in both sets of dreams. Izzy pays much attention to pop culture, and has affection for famous actors. Jasmine is an accomplished musician and performer.“The frequencies of dream elements show the intensity(强度)of the dreamers personal concern with that element in waki
39、ng thought,” Domhoff and Schneider conclude. For anyone who still claims dreaming is merely random nonsense from the brain and mental world, these findings are hard to explain away.8. What do psychologists agree with about dreams?A. Dreams are influenced by life experiences.B. Dreaming is never nons
40、ense from the brain.C. Dreams in ones teens and twenties are strongest.D. The patterns of dreaming are usually repeated.9. What does “it” underlined in paragraph 3 refer to?A. The collection of dreams.B. Research into dreaming.C. The digital method.D. The challenge for psychologists.10. How do the r
41、esearchers conduct their study?A. By analyzing large data sets.B. By developing individualized word strings.C. By identifying the patterns of dreaming.D. By making comparison with traditional research.11. Which can be the best title for the text?A. New tech, new findingB. Dreams: reflections of waki
42、ng realityC. Lives, languages, dreamsD. Life experiences: elements of mental world【答案】8. C 9. C 10. B 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要是讲对梦境对现实的反应的研究。【8题详解】细节理解题。根据第一段第二句“It is generally acknowledged in the field that dreams people have during this time between childhood and full adulthood, thats around 30,
43、 are the strongest and most influential.”(在这个领域,人们普遍认为,从童年到成年的这段时间,也就是30岁左右,人们所做的梦是最强烈和最有影响的。)可知,十几岁和二十几岁的梦想是最强烈的。故选C。【9题详解】词句猜测题。根据第三段倒第三句“Nowadays, digital technologies enable the analysis of language usage in dreams with high speed, accuracy, and objectivity. This marks a revolutionary advance in
44、 the science of dreaming. However, it can only lead so far.”(如今,数字技术使人们能够快速、准确、客观地分析梦中的语言使用情况。这标志着关于梦的科学的革命性进步。然而,它只能走到目前为止。)可推知,it指代上文提到的数字技术,即数字技术只能走这么远,存在不足。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段第一句“To gain more specific and detailed insights, Domhoff and Schneider tailored word strings(词串)for each dreamer, mixi
45、ng elements of traditional research with digital tools for analyzing large data sets. ”(为了获得更具体和详细的见解,多姆霍夫和施耐德为每位做梦者量身定制了字串,将传统研究的元素与分析大型数据集的数字工具相结合。)可知,研究人员通过开发个性化的字串来进行研究。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句“Researchers are still trying to answer a basic question: How does dreaming relate to the life experi
46、ences and developmental challenges?”(研究人员仍在试图回答一个基本问题:做梦与生活经历和发展挑战有何关系?)结合下文对相关研究的介绍可知,文章主要是讲对梦境对现实的反应的研究。故 “梦:清醒现实的反映”可以作为本文最佳标题,可以吸引读者。故选B。DThe new year is the moment when people vow to improve their fitness. They join gyms, swear off alcohol and adopt healthier diets. These resolutions usually do
47、 not last beyond January.But some employers try to help their workers stick to their goals by offering “wellness” programmes. One of the longest-running examples began in 1979 at Johnson& Johnson (j & j), an American health-care company. The plan promotes weight loss, smoking quitting and efforts to
48、 reduce blood pressure. The firm claims it reduced medical costs by $400 an employee per year, and resulted in fewer workers suffering from heart disease or high blood pressure.Yet an examination of the data by Martin Cherniack of the University of Connecticut found that in 2005-08, a sharp jump in
49、alcohol use, depression and stress among j & j employees occurred. This was in line with a period when the firm had a target of lifting productivity by 9% a year. So the employees may have been fitter, but it is possible that workplace pressure to produce more meant greater stress.All this suggests
50、that employee well-being is a rather more complex topic than can be tackled by a programme devoted to exercise and healthy living. A study by Rand Europe, a research institute, found that obvious bad habits such as smoking and high alcohol use were in fact not associated with lower productive, while
51、 obese workers were no more likely to take time off than anyone else. The biggest productivity problems were associated with lack of sleep, financial concerns and mental-health issues-factors that may well be directly linked to work-related stress.It seems reasonable for companies to expect some lev
52、el of economic return from any wellness programme that they provide. But the trade-off should not be too blatant. Making employees fitter so you can work them a lot harder seems rather like drilling your infantry on a course before sending them to face the machine guns. A better impact on morale (an
53、d thus productivity) might occur if workers felt that their managers had a genuine interest in their welfare.12. What can we learn from the example of Johnson & Johnson?A. A wellness program contributes to higher productivity.B. A wellness program alone cant achieve the desired effect.C. Many compan
54、ies show much concern about their employees health.D. A health program may result in bad consequences.13. What does the study by Rand Europe indicate?A. Good living habits help improve motivation.B. Work-related pressure plays a vital role in low productivity.C. Financial concerns have nothing to do
55、 with productivity.D. Obesity is associated with lower attendance in the workplace.14. What does the underlined word “blatant” mean?A. Obvious.B. Effective.C. Challenging.D. Flexible.15. Whats the purpose of this text?A. To compare various factors affecting productivity.B. To introduce a new way of
56、increasing productivity.C. To appeal to employers to improve their health care program.D. To question some seemingly effective practice in business management.【答案】12. B 13. B 14. A 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要讲述一些企业为了能够提高员工的生产率,制定一些看似有效的计划,实际上并没有从根本上解决员工的工作压力,不会起到作用。【12题详解】推理判断题。根据第三段中“So the employees
57、may have been fitter, but it is possible that workplace pressure to produce more meant greater stress.(因此,员工可能更健康,但也有可能是工作场所的压力意味着更大的压力)”以及第四段中“All this suggests that employee well-being is a rather more complex topic than can be tackled by a programme devoted to exercise and healthy living.(所有这些都表明
58、,员工福祉是一个更为复杂的话题,一个致力于锻炼和健康生活的项目无法解决这个问题)”即强生的例子表明这项计划并没有提高公司的生产力,由此可推断,强生的例子表明单纯的健康计划是无法达到预期效果的。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第四段中“A study by Rand Europe, a research institute, found that obvious bad habits such as smoking and high alcohol use were in fact not associated with lower productive, while obese work
59、ers were no more likely to take time off than anyone else. The biggest productivity problems were associated with lack of sleep, financial concerns and mental-health issues-factors that may well be directly linked to work-related stress.(兰德欧洲研究机构的一项研究发现,吸烟和酗酒等明显的坏习惯实际上与低效率没有关系,而肥胖的员工休息的时间并不比其他人多。最大的
60、生产力问题与缺乏睡眠、经济情况和心理健康问题有关,这些因素很可能与工作压力直接相关)”可推知,兰德欧洲研究机构的研究表明工作压力在低生产率中起着至关重要的作用。故选B。【14题详解】词义猜测题。根据画线词上文“It seems reasonable for companies to expect some level of economic return from any wellness programme that they provide.(对于公司来说,期望从他们提供的任何健康计划中获得一定程度的经济回报似乎是合理的)”以及“But the trade-off should not b
61、e too”可知,but表示转折,说明公司期望他们提供的任何健康计划都能带来一定程度的经济回报,这似乎是合理的,但这种交换不应该太过明显。故画线词意思是“明显的”。A. Obvious.明显的;B. Effective.有效的;C. Challenging.挑战的;D. Flexible.灵活的。故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“It seems reasonable for companies to expect some level of economic return from any wellness programme that they provide. But th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564248.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
