分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 28

类型2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷02 人教新课标版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:581057
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:28
  • 大小:56.32KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷02 人教新课标版 2020 2021 学年 英语 学期 期中 测试 02 新课
    资源描述:

    1、2020-2021学年高一英语上学期期中考测试卷02(人教版新课标)第I卷(选择题)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What will the man do first?ALearn more about prices.BFind a supplier.CDo reports.【答案】C【解析】【原文】W: Our supplier has decid

    2、ed to raise their prices. You have to look at some other companies to lower our costs.M: OK, but I need to finish these monthly reports before I start anything else.2Why is the woman leaving work early?ATo take care of her mother. BTo post a package.CTo pick up a car.【答案】A【解析】【原文】W: Im leaving the o

    3、ffice early today. My mother is ill and I should take her to the clinic. Could you send this package for me?M: Sure. You can take my car.3Where does the conversation probably take place?AIn the hospital.BIn the office.CAt home.【答案】B【解析】【原文】W: You look terrible. Im afraid you need to see a doctor or

    4、go home to rest. Ill go and get my car.M: Thanks, but I cant go to the hospital now. I havent finished my work yet.4When will the next bus come?AAt 6:35.BAt 6:45.CAt 7:00.【答案】B【解析】【原文】M: Excuse me, maam? Do you know when the No.15 bus comes? I need to be at the theater by 7:00. W: Oh, the next bus w

    5、ont come until 6:45, so you wont make it on time. You should call a taxi.5What does the man mean?AThe Larsens were not in.BThe Larsens didnt hear the door.CThe Larsens dont like the woman.【答案】B【解析】【原文】W: Can you believe it? I went to see the Larsens today, but they didnt answer the door.M: I saw the

    6、ir car there. So they must be staying in the backyard.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,完成以下小题6How often does the man go to the evening classes?ATwice a week.BThree times a week.CF

    7、our times a week.7Why does the man take the evening classes?ATo go abroad.BTo make friends.CTo change his job.【答案】6B7C【解析】【原文】W: Hello! What have you been doing recently?M: Well, Ive been going to evening classes three times a week.W: Why do you do that?M: Well, you know I dont like my job, and Ive

    8、been looking for another one. So I decided to get an Accounting Diploma.W: Well, good for you!M: And I quite enjoy it. My classmates are really friendly, and my teachers are excellent. The most important thing is that I feel Im improving.听下面一段较长对话,完成以下小题8Whats the man?AA designer.BA customer.CA sale

    9、sman.9How much is the necklace?A200 dollars.B300 dollars.C400 dollars.【答案】8C9B【解析】【原文】M: Good morning. Can I help you?W: Yes. Can I look at the ring at the price of 400 dollars?M: Sure. Let me get it for you. Here you are.W: This is really nice. Do you have any necklaces that can go well with this?M

    10、: Actually, we have a few to choose from. They are over here.W: Theres no price tag on this necklace.M: Oh! Im sorry. Ill check the price for you. It is 300 dollars.W: OK. Thats nice. I think it goes very well with the ring.M: Sure. You look beautiful with them on.W: Thank you. I will take them.M: O

    11、K. I will pack them for you.听下面一段较长对话,回答以下小题。10Whats the date today?AAugust 17th.BAugust 27th.CSeptember 5th.11Why is the woman going to China?ATo be on business.BTo take a vacation.CTo visit her relatives.12What surprises the woman?AAmandas visit.BThe first-class flight.CAn amazing travel book.【答案】

    12、10A11B12B【解析】【原文】W: Jack! You are here! Im going to China soon! I am excited about my trip.M: Im excited for you too. Amanda is busy. So I am bringing you your tickets. W: Thank you!M: Are the travel dates OK?W: I fly to China on August 27th. That leaves me ten days to get ready. I come back on Sept

    13、ember 5th. These dates are great!M: Did you ask your boss about those dates?W: Yes. He is giving me those days off. Im so glad! I really need a vacation!M: Are you planning your trip?W: Yes. I have some travel books about China. M: Can you look at your tickets again?W: Sure. Is there a problem?M: No

    14、. Amanda has a surprise for you. W: I love surprises! Wow! Im traveling first class to China! This is so exciting!听下面一段较长对话,回答以下小题。13What is Jack probably going to be?AA doctor.BA businessman.CA lawyer.14What did Li Hua plan to be at first?AA doctor.BA business woman.CA lawyer.15Why does Li Hua want

    15、 to learn English now?ABecause English is very important for China.BBecause English is very interesting.CBecause English is easier to learn.16What are the two speakers?ADoctors.BLawyers.CStudents.【答案】13A14B15A16C【解析】【原文】W: Hello, Jack! I havent seen you for a long time.M: Hi, Li Hua! Its nice to see

    16、 you again.W: You know, Jack, Ive tried to call you for a long timeM: Me, too. How have you been?W: Fine. How about yourself?M: Pretty good.W: Tell me, Jack. Last time I saw you, you were planning to go to a law school, werent you?M: Yes, I guess I was. But later I changed my mind.W: Oh, really? But

    17、 I remember you were very determined to go. Whatever made you change your mind? M: Well,the simple reason is that , at the moment, doctors are badly needed in China. So Ive decided to go to a medical school instead.W: Medical school? Thats very interesting.M: And how about you, Li Hua? Do you still

    18、want to study business?W: No, Ive also changed my mind.M: What happened?W: Um. its a long story, but anyhow Ive decided to study English from the west. I believeitll play an important part in the realization of Chinas Modernization Programme.M: Great! Things have changed a lot since we saw each othe

    19、r last time.W: Yes. Lets keep in touch.听下面一段独白,回答以下小题。17What do some students often do in the school according to the passage?AEat too much.BWaste things.CThrow rubbish everywhere.18Which is NOT mentioned in the passage?AFresh WaterBForest.COil.19What may happen in 100 years?AWe may still have enoug

    20、h oil.BWe may have a little oil.CWe may have no coal or oil to use.20Which is the best title of this passage?AStop WastingBWaste in the SchoolCRich Resources in China.【答案】17B18B19C20A【解析】【原文】Waste can be seen everywhere in the school. Some students ask for more food than they can eat and others ofte

    21、n forget to turn off the lights when they leave the classroom. They say they can afford these things. But I dont agree with them. Waste can bring a lot of problems. Although China is rich in some resources (资源), we are short of others, for example, fresh water. It is reported that we will have no co

    22、al or oil to use in 100 years. So if we go on wasting our resources, what can we use in the future and where can we move? Think about it. I think we should say no to the students who waste things every day. Everybody should stop wasting as soon as possible. In our everyday life, we can do many thing

    23、s to prevent waste from happening, for example. Turn off the water taps when we finish washing. Turn off the lights when we leave the classroom, try not to order more food than we need, and so on. Little by little, everything will be changed. Waste can be stooped one day, if we do our best.第二部分阅读理解(

    24、共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGreat AlbumsGolden HourBy Kacey MusgravesPrice: $10.49Its no surprise that many people forecast Golden Hour will be one of the best country albums of the 2010s. Country music superstar Musgraves makes listeners feel like she is speaki

    25、ng directly to them, thanks to her honesty and attention to detail. Although Musgraves is famous for her clever wordplay and humorous expressions about small-town life, she says she likes more direct songwriting.Honky Tonk Time MachineBy George StraitPrice: $11.49Honky Tonk Time Machine is a success

    26、ful return for the best country music singer of all time. Radio stations often play it. Though you can listen to this album at home, the cover is a good enough reason for owning the album. The album is a must for fans of George or true country music.Stronger Than the TruthBy Reba McEntirePrice: $9.4

    27、9If you are a country music fan, then this album is for you. There is something for everyone on this album. As the Queen of love songs, McEntire has some beautiful songs and she sings them to perfection. This may be her best country album to date.Under PressureBy LogicPrice: $9.49On this album, the

    28、American rap singer talks about his growth. Under Pressure is a how of Logics life, his new fame, and most importantly, his family. Although Logic shows his skillful flow on this album, what makes it really special is the autobiographical (自传的) detail. The album is actually a successful project for

    29、a guy who worked hard.21What do we know about Kacey Musgraves?AShe often talks with her fans face to face.BShe cares about detail in golden hour.CShe is the best songwriter in the 2010s.DShe likes writing in small towns.22Whose music style is different from the other three?AKacey Musgraves.BGeorge S

    30、trait.CReba McEntire.DLogic.23Which album is the most expensive?AGolden Hour.BStronger Than the Truth.CHonky Tonk Time Machine.DUnder Pressure.【答案】21B22D23C【解析】【分析】本文是一篇应用文,文章介绍了四张音乐专辑。21细节理解题。根据Godden Hour部分中的“thanks to her honesty and attention to detail”可知, Kacey Musgraves注重这张专辑中的细节。故选B。22细节理解题。通

    31、读全文可知,Logic是说唱歌手,而其他三位歌手的音乐风格都是乡村音乐,故他的音乐风格与其他三位歌手的音乐风格不同。故选D。23细节理解题。对比四张专辑的售价可知,Honky Tonk Time Machine是最贵的。故选C。B Mandara seemed to know something big was about to happen. So she let out a yell, caught hold of her 2-year-old daughter Kibibi and climbed up into a tree. She lives at the National Zoo

    32、 in Washington DC.And on Tuesday, August 23rd, witnesses said she seemed to sense the big earthquake that shook much of the East Coast before any humans knew what was going on. And shes not the only one. In the moments before the quake, an orangutan (猩猩) let out a loud call and then climbed to the t

    33、op of her shelter.“Its very different from their normal call,” said Brandie Smith, the zookeeper. “The lemurs (monkey like animals of Madagascar) will sound an alarm if they see or hear something highly unusual.”But you cant see or hear an earthquake 15 minutes before it happens, can you? Maybe you

    34、canif youre an animal.“Animals can hear above and below our range of hearing,” said Brandie Smith. “Thats part of their special abilities. Theyre more sensitive to the environment, which is how they survive.”Primates werent the only animals that seemed to sense the quake before it happened. One of t

    35、he elephants made a warning sound and a huge lizard (蜥蜴) ran quickly for cover. The flamingoes (a kind of birds) gathered before the quake and stayed together until the shaking stopped.So what kind of vibrations (震动) were the animals picking up in the moments before the quake? Scientist Susan Hough

    36、said earthquakes produce two types of wavesa weak “P” wave and then a much stronger “S” wave. The “P” stands for “primary”. And the “S” stands for “secondary”. She thinks the “P” wave might be what sets the animals off.Not all the animals behaved unusually before the quake. For example, Smith said t

    37、he zoos giant pandas didnt jump up until the shaking actually began. But many of the other animals seemed to know something was coming before it happened. “Im not surprised at all,” Smith said.24Why did Mandara act strangely one day?ABecause it sensed something unusual would happen.BBecause its daug

    38、hter Kibibi was injured.CBecause it heard an orangutan let out a loud call.DBecause an earthquake had happened.25According to Brandie Smith,_.Amany animals hearing is sharpBearthquakes produce two types of wavesCprimates usually gather together before a quakeDhumans can also develop the ability to s

    39、ense a quake26Which animal seems unable to sense quake?AA giant panda.BA flamingo.CA lemur.DA lizard.27What is the best title for the passage?AHow animals survive a quakeBHow animals differ from humansCHow animals behave before a quakeDHow animals protect their young in a quake【答案】24A25A26A27C【解析】【分

    40、析】本文是一篇说明文。这篇文章主要讲了在地震前动物们的表现,有些动物对地震敏感,而有些动物对地震没有察觉。24细节理解题。根据第一段Mandara seemed to know something big was about to happen.可知一天,Mandara表现得很奇怪因为它感觉有一些不同寻常的事情要发生,选A。25推理判断题。根据第四段“Animals can hear above and below our range of hearing,” said Brandie Smith. “Thats part of their special abilities. Theyre

    41、more sensitive to the environment, which is how they survive.”可知Brandie Smith认为许多动物的听觉很敏锐,选A。26推理判断题。根据最后一段Not all the animals behaved unusually before the quake. For example, Smith said the zoos giant pandas didnt jump up until the shaking actually began.可知在地震之前,大熊猫并没有表现异常,由此推断出大熊猫不能感知地震,选A。27主旨大意题

    42、。通过全文以及Not all the animals behaved unusually before the quake可知,这篇文章主要讲了在地震前动物们的表现,有些动物对地震敏感,而有些动物对地震没有察觉,故选C。【点睛】本题型考查了对文章段落或某一板块的理解概括能力。先阅读问题,然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。在词义与句义理解的基础上,结合上下文总结归纳某一段或几段的大意,对于把握文章主旨,分析全文结构都是至关重要的。纵观历年高考试题,阅读理解试题一般有以下几种题型:一是直接回答who, whom, which, what, where, when, why,

    43、how等疑问词引起的细节问题;二是猜测词义题;三是推理判断题;四是综合概括题。在做阅读理解题时,一定要仔细看完,看清楚试题要求再作答,特别要注意NOT,TRUE,EXCEPT等词。有时,要先看题,后阅读文章,带着问题去读短文,可缩短阅读时间,效果也许会更好。C Jo Du was being helped into her beautiful white wedding dress this week when a tooth on the zipper (拉链) broke. It was Sunday in Guelph, Ontario, and no tailor (裁缝) shop

    44、was open.Jo Du didnt want to marry Earl Lee with pins (别针) in the back of her dress. But no one in the wedding party knew how to make the repair.The best man knocked on a neighbors door to ask David Hobson if he might have a pair of scissors they could borrow. Mr. Hobson said, “Ive got better than t

    45、ools. Ive got a tailor.”David Hobson had a family of Syrian refugees (难民) living in his home for a few days: a mother, father, and 3 children.The father of the Syrian family was Ibrahim Halil Dudu. He was a tailor in Syria for 28 years, and as soon as he saw the dress, Ibrahim Dudu got out his sewin

    46、g (缝) tools and set to work.“He really sewed her wedding dress back onto her,” Lindsay Coulter, the wedding photographer, told CTV News. “Everyone was so thankful. They said thank you a million times.”“Every weekend I take photos of people on the happiest days of their lives, and today one man who h

    47、as seen some of the worst things our world has to offer came to help,”said Lindsay Coulter, who posted photos and wrote on her Facebook page.“I was so excited and so happy,” Ibrahim Halil Dudu said through a translator.“I like to help Canadian people from my heart.”Earl Lee called the tailors skillf

    48、ul repair, an “unbelievable act of kindness”from a“complete stranger who had only stepped foot in this country days ago.”28What was a big problem for Jo Du?AIt was not easy for her to find some pins.BHer wedding dress had to be repaired soon.CShe didnt know where to buy a new zipper.DThere was somet

    49、hing wrong with her scissors.29How did Hobson help Jo Du?AHe introduced a tailor to her.BHe lent a pair of scissors to her.CHe helped her find the best man.DHe helped organize her wedding.30Who solved Jo Dus problem in the end?AEarl Lee.BDavid Hobson.CIbrahim Dudu.DLindsay Coulter.31What can we infe

    50、r about Lindsay Coulter?AShe worked as a translator.BShe felt sorry for the tailor.CShe was a refugee from Syria.DShe was a news reporter.【答案】28B29A30C31B【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述了Jo Du的婚纱坏了,一位来自叙利亚的难民Ibrahim Dudu帮助她修好了婚纱的故事。28细节理解题。根据第二段中But no one in the wedding party knew how to make the repair.可知但是婚礼

    51、上没有人知道如何修理它。由此可知,Jo Du面临的问题是她的婚纱需要尽快修好。故选B。29细节理解题。根据第三段中Mr. Hobson said, “Ive got better than tools. Ive got a tailor.”可知Hobson先生说:“我有比工具更好的东西。我有个裁缝。”由此可知,Hobson向Jo Du介绍了一位裁缝,来帮助她。故选A。30细节理解题。根据第五段中He was a tailor in Syria for 28 years, and as soon as he saw the dress, Ibrahim Dudu got out his sewi

    52、ng (缝) tools and set to work.可知他在叙利亚做了28年的裁缝,一看到这条裙子,Ibrahim Dudu就拿出他的缝纫工具开始工作。以及第六段中“He really sewed her wedding dress back onto her,” Lindsay Coulter, the wedding photographer, told CTV News.可知“他真的把她的婚纱缝了回去,”婚礼摄影师Lindsay Coulter告诉CTV新闻。由此可知,最后Ibrahim Dudu帮助Jo Du修好了婚纱。故选C。31推理判断题。根据第四段David Hobson

    53、had a family of Syrian refugees (难民) living in his home for a few days: a mother, father, and 3 children.可知David Hobson有一个叙利亚难民家庭在他家里住了几天:一位母亲、父亲和3个孩子。以及倒数第三段“Every weekend I take photos of people on the happiest days of their lives, and today one man who has seen some of the worst things our world

    54、has to offer came to help,” said Lindsay Coulter, who posted photos and wrote on her Facebook page.可知“每个周末,我都会给人们生活中最快乐的日子拍照,而今天,一个目睹了这个世界上最糟糕事情的人来帮助我们,”Lindsay Coulter说,她在自己的Facebook页面上发布了照片并写道。由此可推知,裁缝是来自叙利亚的难民,故婚礼摄影师Lindsay Coulter对他感到难过,和同情。故选B。D I speak Spanish, because I was born in Spain. But

    55、 then at primary school I had to learn Russian, and at high school, I was taught how to speak German. But I always wanted to speak English.At last I came to America. Everywhere there was English! But even if I heard and felt its presence, it was hard for me to understand it and express myself in it.

    56、 The few lessons of English that I had taken in Spain gave me only a chance to introduce myself, and I didnt even know how to buy things and ask directions.To talk to somebody, I went to a high school to take a course in English for foreigners. Disappointingly, it took almost an hour to get through

    57、the process of introducing ourselves. Everyone had to learn something that I had already known from my books the English alphabet (字母表) and numbers. I thought it was a waste of time, so I quit.After a month, I tried again, but this time at college. After 15 minutes of introducing ourselves, a teache

    58、r gave us a lecture about the history of English. Then we were told that it was very important to know English in an English-speaking country. It took three hours for the teacher to tell us this. Again, I quit.But I didnt stop looking for something or someone that would help me to achieve my goal, a

    59、nd I found a tutor from Literacy Volunteers of America. But I still wasnt happy with the classes. And when it was my turn to give a speech, I was happy to use all the long, complicated words that I had learned from one of my English books. When I had finished, my tutor said “Well, I think I have to

    60、learn English before coming to teach you!” This time, the tutor quit!32How many languages has the writer learned?ATwo.BFour.CThree.DFive.33Why did the author leave the high school?ABecause no one wanted to talk to him.BBecause everyone had to learn the English alphabet and numbers.CBecause the lesso

    61、ns were too easy.DBecause the courses were prepared for the natives.34Which of the following words can be used to describe the writer?Ahappy.Bcrazy.Cserious.Dfriendly.35What is the main idea of the passage?AThe writer learnt many foreign languages.BThe writer tested the teachers English abilities.CT

    62、he writer researched different ways of learning English.DThe writer tried to look for a proper way to learn English.【答案】32B33C34C35D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者寻找学习英语的正确途径而作出的努力。32细节理解题。根据文章第一段“I speak Spanish, because I was born in Spain. But then at primary school I had to learn Russian, and at high

    63、school, I was taught how to speak German. But I always wanted to speak English.”可知,作者母语是西班牙语,小学学习俄语,高中学习德语,但作者一直想说英语,所以作者学了四种语言。故选B。33细节理解题。根据文章第三段“Everyone had to learn something that I had already known from my books the English alphabet (字母表) and numbers. I thought it was a waste of time, so I qu

    64、it.”可知,作者想学的英语课程其内容太简单,作者认为是浪费时间,所以离开了高中。故选 C。34推理判断题。根据文章第三段最后一句“I thought it was a waste of time, so I quit.”、第四段最后一句“Again, I quit.”和第五段最后一句“This time, the tutor quit!”等对作者求学过程的描述中可推断出,作者求学的过程是认真的。故选C。35主旨大意题。根据全文内容可知,整个文章讲述作者寻找学习英语的正确途径而作出的努力。 故选D。【点睛】文章内容较为简单,文章考查到细节理解题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以

    65、此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题2中选择项中too easy与文中的a waste of time表达的同一个意思,这些都考生需要比较它们之间的细微区别,注意仔细甄别,最终选出正确的答案。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to read more and learn moreThese days, more and more Chinese people enjoy sending and rece

    66、iving messages on the phone. It can help them to get the latest news and communicate with friends. But I think I should read more books besides the textbooks, the more, the better. It can broaden my mind and improve my language skills.36 Here are some tips for you.Clear your purpose for reading.37Mo

    67、st people read for two main reasons, pleasure or knowledge. Clearing about your reading purpose can not only help you choose the books you really need to read, but also remind you why reading the book is important to you, so you will keep reading and complete the book faster.38No matter what you are

    68、 reading, it is important to enjoy what you read. Your friends may introduce you the books they love, but those books might not necessarily be the ones you enjoy.Give up books that you dont enjoy.You may have chosen books that you are interested in, and they are right purpose. But while you are read

    69、ing them, there may still be some books that you dont enjoy reading. Whenever you realize that you arent enjoying the book you are reading, give it up. 39Set a reading goal.It is interesting that I read the books borrowed from libraries faster than those I bought. The reason is the books I bought do

    70、nt have a due date! I dont need to return those books.40Before you read each book, ask yourself what time you need to complete this book by.ARead only what you are interested in.BRead the books borrowed from others.CRemember reading shouldnt be a burden(负担).DOf course, it also can help me to get goo

    71、d grades.E.We need to get the latest news and communicate with friends.F.Before you start reading, ask yourself why you are reading this book.G.Having a reading goal helps you work out how much reading you need to do in a week or even a day.【答案】36D37F38A39C40G【解析】【分析】这是一篇议论文。这篇短文讲述了人们应该读更多的书。它可以开阔我的

    72、视野和提高我的语言技能。当然,也可以帮我在学校取得好成绩。下面是一些关于如何阅读和学习更多的建议。36上文It can broaden my mind and improve my language skills.讲了多读书的好处。该空承接上文,D选项“当然,它也能帮我取得好成绩”切题,故选D。37下文Most people read for two main reasons, pleasure or knowledge.说明了读书的原因。该空一定是在询问原因,F选项“在你开始阅读之前,问问你自己为什么要读这本书”切题,故选F。38No matter what you are reading,

    73、 it is important to enjoy what you read. Your friends may introduce you the books they love, but those books might not necessarily be the ones you enjoy.这一段主要讲了要读自己感兴趣的书,A选项“只读你感兴趣的东西。”切题,故选A。39上文Whenever you realize that you arent enjoying the book you are reading, give it up.说无论何时你意识到你不喜欢你正在读的这本书,

    74、放弃它。该空与上文相呼应,C选项“记得阅读不是一个负担”切题,故选C。40这一段的标题Set a reading goal.(设置阅读目标),G选项中的“a reading goal”与标题契合,结合下文Before you read each book, ask yourself what time you need to complete this book by. (在你阅读每本书之前,问一问你自己需要多长时间完成这本书的阅读),可知选G。【点睛】在做七选五时,一定要注意空前空后的内容,分析前后句关键词来寻找答案。如小题5,这一段的标题Set a reading goal.(设置阅读目标

    75、),G选项中的“a reading goal”与标题契合,故选G。第三部分语言运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。It was raining as I ran out of the church, eager to get home and play with the gifts Father Christmas had sent to me. Across the street was a gas station, which was 41 for Christma

    76、s, and I noticed nobody but a family standing under the narrow overhang (外伸物) to keep 42 . I wondered briefly why they were there 43 then forgot about them as I couldnt wait to see my 44 .Once I got home, there was 45 any time to enjoy my gifts. My grandparents were 46 for us to have Christmas dinne

    77、r together at their house. 47 we drove down the highway, I noticed that the family was still there.The closer we got to my grandparents house, the 48 the car went. Suddenly, my father 49 and said, “I cant 50 it!” “What?” asked my mother. “Its those people back there at the gas station, 51 in the rai

    78、n.”When my father 52 to the station, I saw there were five of them: the parents and three children two girls and a small boy. Then we learned that the family was waiting for the bus to Birmingham, 53 the man planned to find a job.“Well, that bus wont 54 for several hours. Winborns just a few miles a

    79、way, and there is a shed (棚) with a cover over there,” my father advised. “Ill give you a 55 there.”Then they climbed into our car. My father looked 56 and asked the children if Father Christmas had found them. Three 57 faces gave him their answer.“Well, Father Christmas said he was having 58 findin

    80、g you, so he just left your toys at my house this morning. Lets go to get them first, my father said. All at once, the three childrens faces 59 .When we arrived at our house, one girl found a lovely doll, that little boy took a ball, and 60 girl picked up something else. That was the Christmas when

    81、I learned the joy of making others happy.41Aopen Bclosed Cquiet Dcrowded42Awarm Bclean Cdry Dstraight43Aso Bbut Cbecause Dwhile44Afather Bpet Cgifts Dgrandparents45Ahardly Bstill Calmost Dnearly46Alooking Bwaiting Cleaving Dasking47AUntil BAs CSince DAfter48Afarther Bnearer Cslower Dquicker49Aturned

    82、 back Bgot off Cgot up Dreached out50Akeep Bmake Cget Dstand51Asitting Bsinging Cstanding Dtraveling52Apulled in Bpulled out Cpulled over Dpulled off53Awhen Bwhere Cwhich Dthat54Acome along Bcome across Ccome back Dcome out55Acall Bway Ccar Dlift56Aup Bforward Cback Ddown57Ared Bhappy Cpretty Dsad58

    83、Afun Btrouble Cluck Dtime59Alit up Bwent pale Cturned red Dbent down60Aanother Bthe other Cone Dother【答案】41 B 42 C 43 B 44 C 45 A 46 B 47 B 48 C 49 A 50 D 51 C 52 A 53 B 54 A 55 D 56 C 57 D 58 B 59 A 60 B 【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者的父亲在圣诞节帮助处于困境中的一家人的故事。作者从这件事领悟到使其他人快乐,自己也会快乐。41考查形容词。A. open敞开的;B. closed

    84、关着的;C. quiet安静的;D. crowded拥挤的;根据本句Across the street was a gas station, which was _1_ for Christmas和生活常识可以推断出,在圣诞节加油站是关门的,所以选B。42考查形容词。A. warm暖和的;B. clean干净的;C. dry干的;D. straight直的;根据第一句It was raining可知,当时在下雨,所以那一家人站在那里避雨,所以选C。43考查连词。A. so因此;B. but但是;C. because因为;D. while当时;上文表示想知道为什么他们在那儿,下文表示因为急着去看

    85、礼物而把他们忘了,上下文形成转折关系,故选B。44考查名词。A. father父亲;B. pet宠物;C. gifts礼物;D. grandparents祖父母;从第一句中的“eager to get home and play with the gift”可知,作者等不及去看礼物(gifts),故选C。45考查副词。A. hardly几乎不;B. still仍然;C. almost几乎;D. nearly差不多,几乎;由“My grandparents were _6_ for us to have Christmas dinner together at their house”可知,作者

    86、几乎没有时间享受礼物的乐趣,故选A。46考查动词。A. looking看;B. waiting等待;C. leaving离开;D. asking问;根据语境和常识可知,此处是指作者的祖父母正在等着(waiting)作者一家人到他们家一起吃圣诞大餐,所以选B。47考查连词。A. Until直到;B. As当时;C. Since自从;D. After在之后;由下文中的“I noticed that the family was still there”可知,当作者一家人沿着公路行驶的时候,作者注意到那家人还在那里。故选B。48考查形容词。A. farther更远的;B. nearer较近;C. s

    87、lower较慢的;D. quicker较快的;根据语境,父亲心里牵挂着在加油站避雨的一家人,一直在犹豫要不要回去,并且根据下文作者父亲开车回去可知,这里是指车子越来越慢,故选C。49考查动词。A. turned back往回走;B. got off下车;C. got up起床;D. reached out伸出。从下文作者父亲回加油站帮助那家人可知,父亲原路折回了,所以选A。50考查动词。A. keep保持;B. make使;C. get获得;D. stand容忍,忍受;根据语境,父亲开车越来越慢并突然调头返回以及下文父亲回去帮助那家人可知,父亲无法忍受他们在下雨天被困在加油站这件事。故选D。5

    88、1考查动词。A. sitting坐;B. singing唱;C. standing站;D. traveling旅行;从第一段中的“I noticed nobody but a family standing”可知,作者的父亲说的是在加油站站在雨中的那家人。故选C。52考查动词短语。A. pulled in驶向路边(或某处)停靠;B. pulled out(火车)驶出车站,离站;C. pulled over令(司机或车辆)停靠路边;D. pulled off把(汽车)驶离大路(停下或进入小路);父亲开车回到了加油站并把车停靠在那里。故选A。53考查连词。这家人在等去伯明翰的公共汽车,这个男人想在

    89、那里找份工作,故选关系副词 where,意为“在那(地方),到那(地方)”,在从句中作地点状语。故选B。54考查动词短语。A. come along到达,抵达,出现;B. come across(偶然)遇见,碰见;C. come back回来,返回;D. come out露出,出版,发行;这里指公共汽车几小时之内不会到来,故选A。55考查名词。give sb. a lift此处表示让某人搭便车,所以选D。56考查副词。A. up在之上;B. forward向前地;C. back向后地;D. down向下;根据常识,那家人是搭车,所以他们的孩子们应坐在后排,而父亲在开车,所以要往后看,所以选C。

    90、57考查形容词。A. red红色;B. happy快乐的;C. pretty漂亮的;D. sad难过的。从下文作者的父亲告诉孩子们他们的礼物在他的家里可知,孩子们还没有得到礼物,所以孩子们的表情应该是难过的(sad),所以选D。58考查固定短语。A. fun乐趣;B. trouble麻烦;C. luck幸运;D. time时间。根据语境可知,此处表示圣诞老人在找他们时遇到了困难。have trouble doing sth.“做某事有困难”,故选B。59考查动词短语。A. lit up(使)光亮,喜形于色;B. went pale变得苍白;C. turned red脸红了;D. bent do

    91、wn弯腰,蹲下。根据语境可知,听说圣诞老人给他们留了礼物,孩子们立刻变得开心起来,脸上露出了喜色。故选A。60考查代词。A. another又一,另一;B. the other另一个;C. one一个;D. other其他的。根据上文可知,这家人中共有两个女孩,表示两者之中的另一个用 the other。故选B。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。The Li River f situated in Guilin City of Guangxi, is a bright pearl on the list of

    92、 Chinas tourist 61 (attract) and it is one of the best sightseeing tours in Guilin. The 83-kilometer waterway from Guilin to Yangshuo is the greatest work of the Li River, 62 (decorate) with rolling hills, steep cliffs, beautiful caves, boats and lined bamboos. Han Yu 63 (clear) described the beauty

    93、 of the Li River in his poem: “The river looks like a blue silk ribbon, and the mountains resemble emerald hairpins (发夹)”The poetic and picturesque Li River 64 (come) from the Maoer Mountains at Xingan County in the northeast of Guilin. It winds 65 (it) way for 170 kilometers, passing through Guilin

    94、. The Li River, according to its 66 (difference) scenes, may be separated into three sections: Guilin to Ox Gorge, Ox Gorge to Water-Dropping Village, and Water-Dropping Village to Yangshuo.Along the river, the rolling peaks, steep cliffs, green hills and clear water make 67 interesting hundred-mile

    95、 picture gallery. Among poems singing the praise of its beauty are these lines: “He 68 travels in Guilin hills finds himself in a fairyland.” and “Whoever sails along the Li River finds himself 69 (boat) in a sweet dream.” The natural beauty of the Li River is indeed beyond description, and you have

    96、 to be there to see 70 your own eyes and to feel with your own heart.【答案】61attractions62decorated63clearly64comes65its66different67an68who69boating70with【解析】【分析】本文为一篇说明文,主要介绍了桂林著名的旅游景点漓江。61考查词形转换。此处需要用名词形式,且位于名单上的景点不止一个,故用复数形式。句意:漓江坐落于广西桂林市,是中国旅游胜地上的一颗璀璨明珠。故填attractions。62考查非谓语动词。Li River与 decorate之

    97、间为逻辑上的动宾关系,故用动词-ed形式。句意:从桂林到阳朔的83公里航道是漓江最伟大的工程,被起伏的山峦、陡峭的悬崖、美丽的洞穴、船只和成行的竹林所装饰。故填decorated63考查词形转换。修饰动词应用副词形式。句意:韩愈在诗中清晰地描述了漓江的美景。故填clearly。64考查动词的时态和主谓一致。此处描述的是客观事实,因此用一般现在时,且主语为单数。句意:诗意如画的漓江源于桂林东北部兴安县猫儿山。故填comes。65考查代词。根据空后的way可知,此处应用形容词性物主代词。句意:它穿过桂林,蜿蜒170公里。故填its。66考查词形转换。由空后的 scenes可知,此处应用形容词作定语

    98、。句意:漓江,根据其不同的场景,可以分为三个。故填different。67考查冠词。 gallery是可数名词,此处表示泛指,且 interesting的发音以元音音素开头。句意:沿江,起伏的山峰,陡峭的悬崖,碧绿的山峦,清澈的溪水制作一个有趣的百里图库。故填an。68考查定语从句。空处引导定语从句,指代先行词He,并在从句中作主语。句意:在桂林上旅行的人发现自己身处仙境。故填who。69考查非谓语动词。boat与himself之间为逻辑上的主谓关系,故应用动词-ing形式。句意:无论谁沿着漓江航行,他都会在甜蜜的梦中划船。故填boating。70考查介词。此处表示“用,使用”,故填with。

    99、句意:在那里,你必须亲眼目睹。故填with。第II卷(非选择题)请点击修改第II卷的文字说明第四部分写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题:每小题一分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处错误,每处仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在所缺词处加一个漏字符(),并在下面写出该加的词删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下面画一条横线,并在该词汇下面写出该加的词。注意:1.每处错误及其修改极限一词; 2.只允许10处,多者(从第11行处起)不计分。As we all know, most o

    100、f us school students feel somehow nervously whenever were taking an exam. There is no doubt whether exams are important to us, but it was also of great importance to have a right attitude towards them. As the matter of fact, exams are no more than a means of evaluation. However there is no need to w

    101、orry too many about the results. Only by studying hard every day and make good preparations can we avoid suffering from the pressure of exam.We had better to go out for a walk before exams. In addition, having enough sleep could make us full of energy and make possible for us to perform well in the

    102、exams.【答案】【解析】【分析】这是一篇议论文。作者就学生考试紧张提出了自己的观点。【详解】第一处。考查形容词。句意:众所周知,每当参加考试时,大多数学生都会感到有些紧张。feel为感官动词后接形容词nervous作表语。故nervously改成nervous.第二处。考查同位语从句。句意:毫无疑问,考试对我们很重要,但对考试要有正确的态度也很重要。there is no doubt that“毫无疑问”。that之后的从句为同位语从句。故whether改成that.第三处。考查一般现在时。句意:毫无疑问,考试对我们很重要,但对考试要有正确的态度也很重要。分析句子可知,句子为一般现在时,所

    103、以系动词用is。故was改成is.第四处。考查冠词。句意:事实上,考试只不过是一种评价手段。as a matter of fact“事实上”为固定短语。故the改成a.第五处。考查副词。句意:因此,没有必要过多地担心结果。分析句子可知,本句与上一句之间为承接关系,不是转折关系。故However改成Therefore.第六处。考查副词性短语。句意:因此,没有必要过多地担心结果。too much为副词性短语,在本句中修饰动词worry。故many改成much.第七处。考查动名词。句意:只有每天努力学习,做好准备,才能避免考试的压力。and并列连接studying和making。故make改成mak

    104、ing.第八处。考查名词复数。句意:只有每天努力学习,做好准备,才能避免考试的压力。exam为可数名词,前无任何限定词词修饰时,应用exm的复数exams。故exam改成exams.第九处。考查删除多余词。句意:考试前我们最好出去散散步。had better do sth“最好做某事”为固定短语,故去掉to.第十处。考查增加词。句意:此外,充足的睡眠可以使我们充满活力,使我们能够在考试中表现出色。本句为“make +it +adj+to +do sth”句型,其中it作形式宾语,真正的宾语为动词不定式。故make后加it.第二节应用文写作(满分25分)“A friend in need is

    105、a friend indeed”是一句谚语。请你根据自己的理解和经验,参考所给的要点提示,以“交友”为话题写一篇英语短文。要点提示:1. 要交朋友,首先要对别人友好。微笑就像吸引人的吸铁石(magnet);2. 要使陌生人不管在何处都能感觉到你的亲切。关心别人要胜过关心自己;3. 设法记住别人的姓名;4. 与别人有分歧时,不要争吵,要商量。注意:1. 词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Everyone needs friends, so how to make true friends is very important to everyone.To make fri

    106、ends, you must be friendly to others. A smile is like a magnet that draws people. Smile at others and you are always sure to get a smile back. You should do your best to make a stranger feel at home no matter where he happens to be. Think as you are in his position.Try to remember others names, whic

    107、h will make them feel that they have made an impression on you.If you dont agree with others on certain matters, dont argue but discuss with them. You should think more of others than of yourself. Finally, dont believe those who leave their friends when they are in trouble because “A friend in need

    108、is a friend indeed”.【解析】【分析】本文是一篇提纲类书面表达,要求对“A friend in need is a friend indeed”这一谚语的理解展开论述。题目给出了要点提示,同学们需根据要点来写本篇文章,切勿遗漏。另外,同学们需要结合自己的经验进行补充。文章要点均已给出,难度一般。【详解】第1步:审题。根据文字提示可知本文是一篇提纲类短文,要求考生以“交友”为话题写一篇英语短文。文章以一般现在时和第三人称为主。第2步:组织要点。1. 要交朋友,首先要对别人友好。微笑就像吸引人的吸铁石;2. 要使陌生人不管在何处都能感觉到你的亲切。关心别人要胜过关心自己;3. 设

    109、法记住别人的姓名;4. 与别人有分歧时,不要争吵,要商量。 第3步:根据提示及关键词组进行遣词造句,关键词为make true friends、be friendly to、made an impression on。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】文章要点齐全,用词规范,语言流畅。文章开头就提出了主题( Everyone needs friends, so how to make true friends is very important to everyone),接下来的四段内容清晰,且完整地论述了如何“交友”,要点明确。文中使用了亮点短语和句型等,如 be friendly to, do your best to do sth, no matter where he happens to be, 定语从句和宾语从句which will make them feel that they have made an impression on you等。同时文章还运用了一些串联成分,如finally等,这些串联词让各个要点更紧密地结合在一起。以上写作技巧的运用提升了文章的层次,显示了考生具有很强的驾驭语言的能力。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷02 人教新课标版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-581057.html
    相关资源 更多
  • 专题21 尺规作图(精讲精练)(原卷版).docx专题21 尺规作图(精讲精练)(原卷版).docx
  • 专题21 对称、平移、旋转 安徽省2023年中考数学一轮复习专题训练.docx专题21 对称、平移、旋转 安徽省2023年中考数学一轮复习专题训练.docx
  • 专题21 对称、平移、旋转 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx专题21 对称、平移、旋转 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx
  • 专题21 圆中的相似问题(解析版).docx专题21 圆中的相似问题(解析版).docx
  • 专题21 圆中的相似问题(原卷版).docx专题21 圆中的相似问题(原卷版).docx
  • 专题21 图形的相似(共29题)(教师版)(01期)-2023年中考数学真题分类训练.docx专题21 图形的相似(共29题)(教师版)(01期)-2023年中考数学真题分类训练.docx
  • 专题21 图形的相似(共29题)(学生版)(01期)-2023年中考数学真题分类训练.docx专题21 图形的相似(共29题)(学生版)(01期)-2023年中考数学真题分类训练.docx
  • 专题21 图形的相似(共20道)(教师版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx专题21 图形的相似(共20道)(教师版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx
  • 专题21 图形的相似(共20道)(学生版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx专题21 图形的相似(共20道)(学生版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx
  • 专题21 哲理感悟-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx专题21 哲理感悟-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx
  • 专题21 反比例函数-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx专题21 反比例函数-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx
  • 专题21 反比例函数-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx专题21 反比例函数-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx
  • 专题21 利用导数解决函数的恒成立问题(原卷版).docx专题21 利用导数解决函数的恒成立问题(原卷版).docx
  • 专题21 初升高检测卷(一)【练习】-2022年初升高英语无忧衔接(通用版).docx专题21 初升高检测卷(一)【练习】-2022年初升高英语无忧衔接(通用版).docx
  • 专题21 元素周期律-【题高分】2022-2023学年高一化学同步教学专题讲义(人教版2019必修第一册).docx专题21 元素周期律-【题高分】2022-2023学年高一化学同步教学专题讲义(人教版2019必修第一册).docx
  • 专题21 信息的传递、能源与可持续发展(原卷版)-备战2023年中考物理精选考点专练(知识清单+基础+拔高) .docx专题21 信息的传递、能源与可持续发展(原卷版)-备战2023年中考物理精选考点专练(知识清单+基础+拔高) .docx
  • 专题21 传统发酵技术及应用(解析版).docx专题21 传统发酵技术及应用(解析版).docx
  • 专题21 传统发酵技术及应用(原卷版).docx专题21 传统发酵技术及应用(原卷版).docx
  • 专题21 从不同的方向看_答案.docx专题21 从不同的方向看_答案.docx
  • 专题21 二次函数与等腰三角形存在问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx专题21 二次函数与等腰三角形存在问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx
  • 专题21 二次函数与等腰三角形存在问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版).docx专题21 二次函数与等腰三角形存在问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版).docx
  • 专题21 中国共产党领导人民站起来、富起来、强起来(解析版).docx专题21 中国共产党领导人民站起来、富起来、强起来(解析版).docx
  • 专题21 中国共产党领导人民站起来、富起来、强起来(原卷版).docx专题21 中国共产党领导人民站起来、富起来、强起来(原卷版).docx
  • 专题21 与圆相关的压轴题-三年(2019-2021)中考真题数学分项汇编(全国通用)(解析版).docx专题21 与圆相关的压轴题-三年(2019-2021)中考真题数学分项汇编(全国通用)(解析版).docx
  • 专题21 与二次函数有关的压轴题-三年(2020-2022)中考数学真题分项汇编(全国通用)(原卷版).docx专题21 与二次函数有关的压轴题-三年(2020-2022)中考数学真题分项汇编(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题21 不等式选讲(教师版).docx专题21 不等式选讲(教师版).docx
  • 专题21 不等式选讲(学生版).docx专题21 不等式选讲(学生版).docx
  • 专题21 一线三等角模型证全等(解析版).docx专题21 一线三等角模型证全等(解析版).docx
  • 专题21 一次函数(题型归纳)(解析版).docx专题21 一次函数(题型归纳)(解析版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1