2020_2021学年新教材高中英语Unit2IconicAttractions单元测评课后习题含解析新人教版选择性必修第四册202101271106.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit2IconicAttractions 单元 测评 课后 习题 解析 新人 选择性 必修 第四 202101271106
- 资源描述:
-
1、Unit2单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Oh my!My car broke down,and I have to meet my aunt at the railway station before noon.M:Youre lucky.I can drop you off on my way.1.What will the ma
2、n do for the woman?A.Repair her car.B.Give her a ride.C.Pick up her aunt.答案BW:Whats wrong with you?You are so pale.M:The bus I took broke down on the halfway,and I had to walk here.2.What did the man do?A.He took a bus.B.He walked here.C.He took a taxi.答案BW:Did you hear that Mr Peterson is coming ne
3、xt week,Gordon?M:Yes,so I called all the department heads to my office this morning.We need to give him reports on our program.3.Who might Mr Peterson be?A.A new professor.B.A department head.C.A company director.答案CW:I got admitted to Harvard University.M:Im very happy for you.Have you told it to o
4、ur teacher?W:Not yet.Ill give him a pleasant surprise.4.What is the relationship between the speakers?A.Teacher and student.B.Two classmates.C.Job seeker and interviewer.答案BW:Can I help you?M:Yes.Id like to try this jacket on,please.W:Okay.The changing rooms are over there.5.Where are the speakers?A
5、.At a swimming pool.B.In a clothing shop.C.At a school lab.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:So Bill,what do you usually do on the weekend?M:I often go to the movies with friends on
6、 Friday night.How about you,Sarah?W:Well,I love seeing musical plays on Broadway with my friends.Have you been to many?M:Not really.I saw one when I moved to New York and another when my parents came to visit,but none ever since.6.What does Bill often do on Friday night?A.Go to the movies.B.Visit hi
7、s parents.C.Walk along Broadway.答案A7.Who watches musical plays most often?A.Bills parents.B.Bill.C.Sarah.答案C听第7段材料,回答第8、9题。W:Come on,were going to be late for school.What are you reading?M:Oh,its one of Dads business magazines.Have you seen the plan for this Freedom Ship?W:No,what is it?M:Well,its j
8、ust a concept at the moment,but theyre planning to build a huge ship that looks like a floating tower block,with an airport on top.W:That sounds a bit unstable if you ask me.Lets have a look.Oh,thats amazing!It looks like a multi-storey car park.Are they really going to build it?M:Only if it can be
9、profitable,so if you ask me,Id be surprised.They need billions of dollars to even start,so it may never happen.8.What are the speakers talking about?A.A ship.B.A tower.C.A car park.答案A9.What does the man think of the plan?A.Practical.B.Reasonable.C.Impossible.答案C听第8段材料,回答第10至12题。W:Well done.Congratu
10、lations!How are you feeling?M:Tired.Im just tired.W:But you did so well to get second place in todays car race.M:Well,I came out here aiming for the gold.I got third place last time,and it was not the result I had hoped for.W:What happened today?You were looking extremely good at the start.M:I blew
11、it!The car was a bit out of control.W:Some people might have given up at that point.M:I was determined to do it,to finish the round.W:So,what now?M:Tomorrows going to be tough,much tougher than today.W:Well,I think you showed great determination today.Good luck for tomorrow,and thanks for speaking t
12、o us.10.How did the man feel about his performance today?A.Greatly encouraged.B.A bit dissatisfied.C.Terribly disappointed.答案B11.What did the man say helped him overcome the problem?A.Patience.B.Luck.C.Determination.答案C12.What is the woman doing?A.Conducting an interview.B.Holding a press conference
13、.C.Hosting a ceremony.答案A听第9段材料,回答第13至16题。M:Hi,Lucy!Its nice to see you again.W:You know,Jack,I have been intending to call you for a long time.M:Me,too.How have you been?W:Pretty good.M:Last time I saw you,you were planning to go to law school,werent you?W:Yes,I was,but as it turned out,I changed m
14、y mind.M:Oh,really?What changed your mind?W:Well,the simple reason is that at the moment doctors are badly needed in China,so Ive decided to go to medical school instead.M:Medical school?Thats very interesting.W:And how about you?Do you still intend to study business?M:No,I have also changed my mind
15、.Im studying English now.W:Why?M:If I master the English language well,Im sure I can do better in the future.W:Oh,that sounds great!13.What was the woman planning to learn when they last met?A.Law.B.Business.C.Medicine.答案A14.What made the woman change her mind?A.That there are too many lawyers.B.Lea
16、rning law can be hard work.C.The great need for doctors in China.答案C15.What language is the man learning?A.Chinese.B.English.C.French.答案B16.Whats the possible relationship between the speakers?A.Teacher and student.B.Mother and son.C.Friends.答案C听第10段材料,回答第17至20题。Hello,everyone.In todays program,Id l
17、ike to share a true story of mine.One day,my friends and I had just finished lunch at a hotel when it started to rain heavily.When it became lighter,I decided to brave the rain to get my car and go home.It was parked three blocks away.My friends argued I shouldnt go because at that time I was due to
18、 give birth in three months.I promised Id be very careful.One of them wanted to come with me,but I insisted she stay with another friend who needed help with her baby.When I walked to the first crossroads,a taxi stopped and a passenger came out with an umbrella.Before I knew what was happening,he wa
19、lked right beside me and told me he would walk with me to where I would go.I refused,but he insisted.During our walk,he kept telling me to walk slowly.When we got to the car park,I thanked him,and we parted ways.I did not get his name and may not even recognize him now.Did he purposely stop for me?I
20、ll never know.17.What was the weather like that day?A.It was rainy.B.It was sunny.C.It was snowy.答案A18.What did the speaker decide to do after lunch that day?A.Stay to help her friend.B.Walk alone to her car.C.Wait for the rain to stop.答案B19.Where did the speaker meet the taxi passenger?A.At a cross
21、roads.B.In front of a hotel.C.Beside a car park.答案A20.What does the speaker talk about?A.An exciting lunch party.B.A well-known short story.C.An unforgettable experience.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020全国卷)TheLakeDistrictAttractionsGuideDalemainMan
22、sion&HistoricGardensHistory,Culture & Landscape(景观).Discover and enjoy 4 centuries of history,5 acres of celebrated and award-winning gardens with parkland walk.Owned by the Hasell family since 1679,home to the International Marmalade Festival.Gifts and antiques,plant sales,museums & Mediaeval Hall
23、Tearoom.Open:29 Mar-29 Oct,Sun to Thurs.Tearoom,Gardens&GiftShop:10:30-17:00(16:00 in Oct).House:11:15-16:00(15:00 in Oct).Town:Pooley Bridge & PenrithAbbotHallArtGallery&MuseumThose viewing the quality of Abbot Halls temporary exhibitions may be forgiven for thinking they are in a city gallery.The
24、impressive permanent collection includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives.Open:Mon to Sat and Summer Sundays.10:30-17:00 Summer.10:30-16:00 Winter.Town:KendalTullieHouseMuseum&ArtGalleryDiscover,explore and enjoy award-winning Tull
25、ie House,where historic collections,contemporary art and family fun are brought together in one impressive museum and art gallery.There are four fantastic galleries to visit from fine art to interactive fun,so theres something for everyone!Open:HighSeason 1 Apr-31 Oct:Mon to Sat 10:00-17:00,Sun 11:0
26、0-17:00.LowSeason 1 Nov-31 Mar:Mon to Sat 10:00-16:30,Sun 12:00-16:30.Town:CarlisleDoveCottage&TheWordsworthMuseumDiscover William Wordsworths inspirational home.Take a tour of his Lakeland cottage,walk through his hillside garden and explore the riches of the collection in the Museum.Visit the shop
27、 and relax in the caf.Exhibitions,events and family activities throughout the year.Open:Daily,09:30-17:30(last admission 17:00).Town:Grasmere【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个著名的旅游景点,包括各自的特色、开放时间以及所处的具体位置。21.WhenistheHouseatDalemainMansion&HistoricGardensopenonSundaysinJuly?A.09:30-17:30.B.10:30-16:00.C.11:15
28、-16:00.D.12:00-16:30.答案C解析细节理解题。根据第一个景点中Open部分的最后一行House后的内容可知,它在七月份的星期天开放时间是11点15分到16点。故选C项。22.What can visitors do at Abbot Hall Art Gallery & Museum?A.Enjoy Romneys works.B.Have some interactive fun.C.Attend a famous festival.D.Learn the history of a family.答案A解析细节理解题。根据题干中的关键词AbbotHallArtGallery
29、&Museum可快速锁定第二个景点,根据其中的第二句可知,这里收藏有Romney的作品。故选A项。23.Where should visitors go if they want to explore Wordsworths life?A.Penrith.B.Kendal.C.Carlisle.D.Grasmere.答案D解析细节理解题。根据题干中的关键词Wordsworthslife可快速锁定第四个景点,根据最后一行Town后的内容可知其具体位置。故选D项。BThe two granite boulders(花岗岩石),known as the Dinnie Stones together
30、weigh nearly 332.5 kg.Ninety men have lifted them since their rediscovery in 1953.They are named after Donald Dinnie,who carried them across Potarch Bridge in 1860.Just one woman,Jan Todd,lifted them in 1979.Leigh Holland-Keen became only the second woman to do it.She said,“It was fantastic,quite an
31、 emotional experience.I felt crazy to be able to do that,and having the crowd being so positive created an amazing atmosphere.”Holland-Keen,29,who is an Australian nurse,was inspired by her mother and stepfathers love of weight training,and started going to the gym when she was only about 14.She fir
32、st attempted to lift the stones last year,while accompanying her mother and stepfather who had come to try it (her stepfather successfully lifted them in 2009).She hadnt expected to attempt to lift them and hadnt trained for it,but couldnt pass the opportunity up.“I tried it and was very close,so I
33、thought maybe I could actually do these within the next couple of years,” she says.“My mum and I made it our goal to train and get these up.”She also says,“The appeal of weightlifting is in not giving up.Its good to constantly challenge yourself.If you cant lift it up the first time you try,its some
34、thing to work towards.You keep persevering and then you can do it.It feels good to achieve it.Training can go so well and then on the day anything can happen.If I did make it,it would be fantastic.If I didnt,I would just come back next year and try again.”Holland-Keen borrowed some replica(复制品) Dinn
35、ie Stones rings and loaded them with weights and trained in her garage three to four times a week,for up to two hours at a time.She says,“Its getting better but there is a common myth that if you lift heavy weights,youre going to look very manly.”【语篇解读】Holland-Keen靠着坚强的意志和刻苦的训练,成功举起了两块总重达332.5千克的花岗石
36、。24.WhyarethetwograniteboulderscalledtheDinnieStones?A.Becausetheyareveryheavy.B.Becausetheyareveryfamous.C.BecausetheybelongtoDonaldDinnie.D.BecausetheyarenamedafterDonaldDinnie.答案D解析细节理解题。根据第一段第三句“TheyarenamedafterDonaldDinnie,whocarriedthemacrossPotarchBridgein1860.”可知,人们是根据DonaldDinnie的名字来给这两块花岗
37、石命名的。25.Who influenced Holland-Keen in trying to lift the two granite boulders?A.Her mother and stepfather.B.Her gym coach.C.Donald Dinnie.D.Jan Todd.答案A解析细节理解题。根据第二段第一句“Holland-Keen,29,whoisanAustraliannurse,wasinspiredbyhermotherandstepfathersloveofweighttraining.”可知,Holland-Keen在这一方面的爱好是受母亲和继父的影响
38、。26.What made Holland-Keen successfully lift the Dinnie Stones?A.Honesty.B.Inspiration.C.Perseverance.D.Confidence.答案C解析细节理解题。根据第三段中Holland-Keen所说的话“Youkeepperseveringandthenyoucandoit.”以及“IfIdidnt,Iwouldjustcomebacknextyearandtryagain.”可知,正是Holland-Keen的不懈坚持才使得她成功举起了这两块花岗石。27.From the passage we ca
39、n learn that Holland-Keen is .A.warm-hearted and easy-goingB.strong-willed and hard-workingC.sweet-tempered and good-looking D.cold-blooded and tired-looking答案B解析推理判断题。通读全文可知,Holland-Keen能成功地举起两块总重达332.5千克的花岗石是靠她坚强的意志和刻苦的训练。由此推断,她是一个意志坚强并且努力上进的人。CMany Westerners have the idea that everyone in China
40、knows how to do kung fu.This is,of course,a silly belief.But it is true that kung fu is a big part of Chinese culture.Like most people from the West,I was first introduced to kung fu through Hong Kong action films.Stars like Bruce Lee and Jackie Chan made kung fu popular in the Western world.The fla
41、shy and impressive performances they gave in films like RumbleintheBronx and EntertheDragon made them household names in the U.S.and elsewhere.However,my own personal interest in kung fu was actually inspired by a hip hop group.Wu-Tang Clan,founded in the early 1990s in New York City,is one of the m
42、ost influential hip hop groups in history.In their songs,they sometimes mention philosophical concepts that come from Wudang quan a classic Chinese martial art from which they take their name and Shaolin Temple.I was just a teenager when I first started listening to Wu-Tang Clan little did I know th
43、at I would actually end up living in China later in my life!I myself do not practice kung fu.However,the concepts behind it are quite interesting to me.There is a Bruce Lee quote that I often think of when Im struggling with challenges in life.“Be formless,shapeless,like water,” he once said.By this
44、,he meant that you should be ready to adapt to and change your attitudes or beliefs when you face difficulties.I think this is a good way to deal with life.【语篇解读】中国功夫对西方人有很大的影响。本文作者受一支嘻哈乐队的影响,对中国功夫产生了浓厚的兴趣,而中国功夫背后蕴含的一些观念帮助作者战胜了生活中的很多困难。28.Whatdoesthephrase“asillybelief”inParagraph1referto?A.AllChine
45、sepeoplecandokungfu.B.Chinaismostfamousforitskungfu.C.KungfuisabigpartofChineseculture.D.ManyWesternersadmirekungfu.答案A解析词义猜测题。根据第一段中的“ManyWesternershavetheideathateveryoneinChinaknowshowtodokungfu.Thisis,ofcourse,asillybelief.”可知,This指代西方人认为中国人都知道如何使用功夫这一想法,由此可知,这个荒唐的想法就是,所有中国人都会功夫。29.What inspired
46、 the authors interest in kung fu?A.Hong Kong action movies.B.A TV program about kung fu.C.Kung fu stars in Hollywood.D.A U.S. hip hop group.答案D解析细节理解题。根据第三段内容可知,作者对于中国功夫的兴趣源于一支嘻哈乐队,这个乐队的名字叫做“武当派”。30.What do we know about the Wu-Tang Clan?A.They have Chinese culture in their songs.B.They taught the a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-584580.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
标题--2018-2019学年高中新三维一轮复习语文通用版:专题十二 第三编悦读板块二 新闻焦点(七) 农民放电影触痛了谁的神经?.ppt
