分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:细节理解类-WHAT CAN WE LEARN5 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:612071
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:16.22KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:细节理解类-WHAT CAN WE LEARN5 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 细节 理解 WHAT WORD 解析
    资源描述:

    1、2021届高三阅读专项拆分训练细节理解类【5】What can we learn 题型训练【1】 During the Depression, my grandmother was pulled out of Morris High School to help support the household. No one in the community would have considered taking a boy out of school. A boys education was the familys hope to move up the financial and soci

    2、al ladder. Education for girls, however, was less significant. Luckily, for my grandmother, a local teacher insisted that her parents put her back into school. She went on not only to finish high school but to graduate from UC Berkeley. After college, my grandmother worked selling pocketbooks and ac

    3、cessories at Davids Fifth Avenue. When she left her job to marry my grandfather, Davids had to hire four people to replace her. Years later, when my grandfathers paint business was struggling, she jumped in and look some of the hard steps he was reluctant to take, helping to save the family from fin

    4、ancial ruin. She displayed her business ability again in her forties. After being diagnosed (诊断) with breast cancer, she beat it and then devoted herself to raising money for the clinic that treated her by selling some watches. Girlie ended up with a profit that Apple would envy. I have never met an

    5、yone with more energy and determination than my grandmother.What conclusion can we draw about the writers grandmother?A. She was an extraordinarily able and tough woman.B.She was full of ideas for solving various problems.C.She benefited greatly from her family background.D.She had special ways of t

    6、eaching her own children.【答案】A【解析】 推理判断题。根据第一段During the Depression, my grandmother was pulled out of Morris High School to help support the household.及第二段中的After being diagnosed (诊断) with breast cancer, she beat it和最后一句I have never met anyone with more energy and determination than my grandmother可知

    7、,奶奶帮助家庭脱离了经济困难,战胜了癌症,是一个非常能干和坚强的人。故选A。【2】 How often do you see friends or family? How often do you go to a sports club? If the answer is rarely, then you need to get out more. Studies since the 1980s have shown that if you havent got friends, family or community ties, your chance of dying early may

    8、be 50% higher than if you have. While most studies have concentrated on people around the age of 60, the latest research has looked at teenagers, middle adulthood and older people. They asked many questions, including how often people saw their families, how close they felt to their mothers and thei

    9、r friends and how much their spouse (配偶) cared about them. What is special about the research in the passage?A.It explains why people get ill.B.It pays attention to the elderly.C.It looks at different age groups.D.It links health with family members.【答案】C【解析】 由第二段中的the latest research has looked at

    10、teenagers, middle adulthood and older people(最新的研究调查了青少年、中年和老年人)可知,本次研究的对象涉及各个年龄段。故选C。【3】 Not only can the environment of a country suffer from the sudden growth of tourism. The people as well rapidly feel its effects. Farmland makes way for hotels, roads and airports; the old way of life goes. The

    11、one-time farmer is now the servant of some multi-national organization; he is no longer his own master. Once it was his back that bore the pain; now it is his smile that is exploited. No doubt he wonders whether he wasnt happier in his village working his own land.What can we learn about the farmers

    12、 from this paragraph?A. They are happy to work their own lands.B.They have to please the tourists for a living.C.They have to struggle for their independence.D.They are proud of working in multi-national organizations.【答案】B【解析】 根据The one-time farmer is now the servant of some multi-national organiza

    13、tion及now it is his smile that is exploited.可知农民失去土地后为了生存,不得不取悦游客,故选B。【4】 How often do you see friends or family? How often do you go to a sports club? If the answer is rarely, then you need to get out more. Studies since the 1980s have shown that if you havent got friends, family or community ties,

    14、your chance of dying early may be 50% higher than if you have. While most studies have concentrated on people around the age of 60, the latest research has looked at teenagers, middle adulthood and older people. They asked many questions, including how often people saw their families, how close they

    15、 felt to their mothers and their friends and how much their spouse(配偶) cared about them.What is special about the research in the passage?A.It explains why people get ill.B.It pays attention to the elderly.C.It looks at different age groups.D.It links health with family members.【答案】C【解析】 根据第二段中的the

    16、latest research has looked at teenagers, middle adulthood and older people可知,本次研究的对象涉及各个年龄段,这是它的特殊之处。故选C。【5】 L. S. Lowry Exhibition Some 30 oil paintings and artworks on paper by British artist, L. S. Lowry (18871976), are on display at the Art Museum of Nanjing University of the Arts. Its the first

    17、-ever solo exhibition of the artists work outside the UK. Lowry is one of Britains most famous artists, and was a close observer of his countrys social life in the era of industrialization and modernization. His works mainly depict (描绘) ordinary people on streets, in factories, parks and football fi

    18、elds. It has been said that the depiction of modern life by Lowrys works was permeated (洋溢) with an atmosphere of sadness and loneliness, but also with respect and a sense of humor.What can we learn about L. S. Lowry?A. The style of his works is negative.B.His exhibition will be held until the end o

    19、f December.C.His work was only exhibited in his motherland before.D.He preferred to create works on the street.【答案】C【解析】 根据L. S. Lowry Exhibition部分的Its the first-ever solo exhibition of the artists work outside the UK可知,这是这位艺术家在英国以外的首次个展,故选C。【6】 Volunteers were also interviewed at great length two t

    20、imes, once at home and the other time at their special place. The research made discoveries that had never known beforethe favorite places awoke feelings of belonging, physical and emotional safety, and an intense internal pull to the place.How would the author feel about the findings of the researc

    21、h?A. It is pioneering. B.It is groundless.C.It is imperfect. D.It is uncommon.【答案】A【解析】 根据“The research made discoveries that had never known before”可知,该研究的发现是前所未有的,故pioneering“开创性的,先驱的”符合题意。故选A。【7】 At the age of just 23, Pasterski has already achieved more than most of us ever will in our lifetime.

    22、 When she was only 14 years old, the Chicago native made her own single engine airplane by herself. If that wasnt impressive enough, she then flew it across Lake Michigan, becoming the youngest person to ever fly their own plane. The whole adventurous activity took two years to complete, and she sho

    23、wed the entire experience on YouTube. She then graduated from the Illinois Mathematics and Science Academy and enrolled (加入) at the well-known Massachusetts Institute of Technology (MIT). After just three years at MIT she has already achieved the highest possible grade point average of 5.0. She is n

    24、ow working towards her doctorate at world-famous Harvard University, with full academic (学术的) freedom and no interference (干涉) from the staff.What can we know about Pasterski from Paragraph 2?A. She got high marks when studying at MIT.B.She shared her study experience on YouTube.C.She got her master

    25、s degree in Harvard University.D.She often took adventurous activities during college life.【答案】A【解析】 推理判断题。根据第二段中的. at MIT she has already achieved the highest possible grade point average of 5.0可知,在MIT学习期间,她的分数很高,故选A。【8】 A new study has shown how computers and robots powered by artificial intellige

    26、nce can read human eye movements to read human personalities. Eye movements during an everyday task predict aspects of our personality, wrote the researchers, led by University of South Australia neuroscientist Tobias Loetscher, whose team follows 42 study subjects around the university campus recor

    27、ding their eye movements, then determines their personality traits (特点) with well-established questionnaires for determining personality type, according to a summary of the study published by the site Science Daily.How did the researchers conduct the research?A. It was carried out in a lab.B. 42 subjects eye movements were recorded.C. The students daily movements were tracked.D.Its subjects personalities were determined by computer.【答案】B【解析】 根据whose team follows 42 study subjects for determining personality type,可知,研究人员通过记录42名研究对象的眼球运动来进行这项研究的。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:细节理解类-WHAT CAN WE LEARN5 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-612071.html
    相关资源 更多
  • 专题9 物理说理证明(解析版).docx专题9 物理说理证明(解析版).docx
  • 专题9 物理说理证明(原卷版).docx专题9 物理说理证明(原卷版).docx
  • 专题9 指数型函数取对数问题(解析版).docx专题9 指数型函数取对数问题(解析版).docx
  • 专题9 指数型函数取对数问题(原卷版).docx专题9 指数型函数取对数问题(原卷版).docx
  • 专题9 九全Unit 9 写作主题:音乐和电影--2021-2022学年九年级英语单元话题写作(人教版).docx专题9 九全Unit 9 写作主题:音乐和电影--2021-2022学年九年级英语单元话题写作(人教版).docx
  • 专题9 一元二次方程 安徽省2023年中考数学一轮复习专题训练.docx专题9 一元二次方程 安徽省2023年中考数学一轮复习专题训练.docx
  • 专题9 一元二次方程 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx专题9 一元二次方程 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx
  • 专题8:阅读完型限时保分练(二)- 2021年高考英语完形填空解题技巧及真题演练.docx专题8:阅读完型限时保分练(二)- 2021年高考英语完形填空解题技巧及真题演练.docx
  • 专题8:长方形与正方形的面积-2022—2023年三年级数学下册暑假专项提升(西师大版).docx专题8:长方形与正方形的面积-2022—2023年三年级数学下册暑假专项提升(西师大版).docx
  • 专题8:认识钟表-2022—2023学年一年级数学暑假专项提升(西师大版).docx专题8:认识钟表-2022—2023学年一年级数学暑假专项提升(西师大版).docx
  • 专题8:测定金属的电阻率(1) 期末专项汇编-2021-2022年高中物理人教版必修三(2019版) WORD版含解析.docx专题8:测定金属的电阻率(1) 期末专项汇编-2021-2022年高中物理人教版必修三(2019版) WORD版含解析.docx
  • 专题8:测定金属的电阻率(1) 期末专项汇编-2021-2022年高中物理人教版必修三(2019版).docx专题8:测定金属的电阻率(1) 期末专项汇编-2021-2022年高中物理人教版必修三(2019版).docx
  • 专题8:圆柱与圆锥-2022—2023学年六年级数学暑假专项提升(西师大版).docx专题8:圆柱与圆锥-2022—2023学年六年级数学暑假专项提升(西师大版).docx
  • 专题8第二单元食品中的有机化合物同步检测题(三)--高一下学期化学苏教版(2020)必修第二册.docx专题8第二单元食品中的有机化合物同步检测题(三)--高一下学期化学苏教版(2020)必修第二册.docx
  • 专题8第一单元.docx专题8第一单元.docx
  • 专题8将军饮马模型-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(全国通用)(解析版).docx专题8将军饮马模型-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(全国通用)(解析版).docx
  • 专题8将军饮马模型-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(全国通用)(原卷版).docx专题8将军饮马模型-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题8完形填空(夹叙夹议)江苏高考二模英语分项版汇编.docx专题8完形填空(夹叙夹议)江苏高考二模英语分项版汇编.docx
  • 专题8功和机械能分类汇编---2020和2021年广东广州中考物理模拟考试.docx专题8功和机械能分类汇编---2020和2021年广东广州中考物理模拟考试.docx
  • 专题8分式方程(共32题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第01期).docx专题8分式方程(共32题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第01期).docx
  • 专题8分式方程(共32题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第01期).docx专题8分式方程(共32题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第01期).docx
  • 专题8分式方程-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第02期).docx专题8分式方程-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题8分式方程-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx专题8分式方程-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题8内能分类汇编 ---2020和2021年四川省成都市各地中考物理模拟考试 .docx专题8内能分类汇编 ---2020和2021年四川省成都市各地中考物理模拟考试 .docx
  • 专题8人体健康----2019-2021年江苏省中考生物试题分类汇编 .docx专题8人体健康----2019-2021年江苏省中考生物试题分类汇编 .docx
  • 专题8二次函数与矩形存在性问题-挑战2022年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx专题8二次函数与矩形存在性问题-挑战2022年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx
  • 专题8二次函数与矩形存在性问题-挑战2022年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx专题8二次函数与矩形存在性问题-挑战2022年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题8三角形(真题15模拟28)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【解析版】.docx专题8三角形(真题15模拟28)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【解析版】.docx
  • 专题8三角形(真题15模拟28)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【原卷版】.docx专题8三角形(真题15模拟28)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【原卷版】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1