分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型2022-2023学年上学期高一英语期中考试-2022-2023学年高一英语上学期期中复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:633762
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:150.64KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 2023 学年 上学 期高一 英语 期中考试 学期 期中 复习 补漏 冲刺 满分 外研版 2019
    资源描述:

    1、2022-2023学年上学期高一英语期中考试(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项

    2、中选出最佳选项。AFun things to do in high schoolLearn another languageYour school might be holding foreign languages classes, so this is a great way to start your language learning journey! If you want more self-paced learning, apps like Duolingo are easily accessible (可使用的) on our mobile phones. As our wor

    3、ld becomes more interconnected, its always good to learn another language or two. Aim for a semester (学期) of straight AThis can be a difficult task but not impossible to achieve, as long as you put in the right amount of work and effort. If you are struggling(挣扎)with your grades, you can host or joi

    4、n group studies with your classmates! Dont be disheartened if you are not able to get an A in a semester. Whats important is having the drive to go forward. As a famous person once said, “He who would climb a ladder must begin at the bottom. Experience another cultureCulture and tradition are someth

    5、ing that all humans share. No matter where we come from, we always bring our culture with us. People coming from different cultures may be among your friends or neighbors. You can go to a museum, read a book, or try new food in your area. Remember to keep an open mind and take the time to learn abou

    6、t them. Bring a shareable treat to classIf you know your way around the kitchen, you can impress your class by making and bringing them a delicious treat! Not only will this make their stomachs happy, but youll also bond (联系) the whole class together. Just dont forget to check with your teacher firs

    7、t before bringing one.1What should you do if you want to learn a language at your own speed?AGo to a museum to read books.BAttend another language class.CLearn it on an app like Duolingo.DJoin group studies with your classmates.2Whats the key if you cant get an A in a semester?AKeeping an open mind.

    8、BAsking your teachers for help.CChanging your study method.DHaving the drive to go forward.3What will probably be the result if you bring a treat to class?AExperiencing different cultures.BMaking your teacher angry and anxious.CMaking some students have a stomachache.DMaking your classmates happy an

    9、d united.BPeople will tell you the only way to really learn a language is to completely immerse(浸入)yourself in a country where that language is spoken. Not all language learners, of course, will have the opportunity to spend some time in an immersion environment. But if you cant actually fly across

    10、the world to learn a new language, you can always create an immersion environment where you can talk to native speakers.Thats where Babbel comes in. Babbel is one of the most popular language learning apps on the market for studying new languages at your own pace. The app emphasises real-life conver

    11、sational skills, so you wont be stopped by grammatical structures and verb patterns.And right now, you can get 15%off a lifetime subscription (订阅)to Babbel Language Learning($150; stacksocial. com).A lifetime subscription is huge when it comes to getting the most out of the app, since youll be able

    12、to return to lessons time and time again and brush up on whichever section or topic you might need.So how does it all work? First, youll choose one of the 14 languages. While Babbel offers familiar languages like Spanish and Italian, it also offers less commonly studied ones like Polish, Indonesian

    13、and more. Once you pick your language, youll choose a wide range of real-life topics. Each course takes about 10 to 15 minutes, so you can pick one up on the way to work, during your lunch break, or really at any point you have some time to kill.Beyond this, Babbel includes a ton of additional featu

    14、res tailored to making sure you learn the language in a real, practical and accurate way. The app uses speech recognition technology to make sure your pronunciation is accurate compared with how native speakers would say certain words.4What does Paragraph 1 mainly tell us?AThe terrifying experiences

    15、 of travelling.BThe importance of language learning environment.CDifferent ways to learn a new language.DOpportunities to communicate with native speakers.5What can we know about Babbel?AIts a tool for learning languages.BIt is designed in various types.CIt focuses more on grammar structures.DIts th

    16、e most popular app in the market.6What should the users do first to learn with the app?AChoose the place to learn a course.BPick the language they want to learn.CCalculate the reading time.DChoose a proper topic.7Why does Babbel use speech recognition technology?ATo represent its additional features

    17、.BTo meet the needs of native speakers.CTo compare differences between words.DTo make the pronunciation correct.CWhenever my nine-year-old daughter approached me, eyes wide, with a notebook and a pen, telling me she wanted to engage in a game of school, something inside me froze. There was a mental

    18、block so huge that it felt like I was being asked by Elon Musk to make a presentation about artificial intelligence. So, nine times out of ten, I made an excuse.Why is it so hard to play with my child? I realize this is because I have no idea how to play. I have many happy memories of my youth, but

    19、absolutely none involves playing dolls or building blocks with my parents. I dont blame them because they were never played with as children either. When I ask them what their own childhoods were like, my dad tells me a story about being locked in a cupboard, while my mum recalls the box of buttons

    20、she was told to amuse herself with.There are studies showing how important play is for a childs growth, and no end of people campaigning for our young to get more of it at school. The poet Michael Rosen, in his Book of Play, argues play is not an extra and all of us, whatever age, could do with more

    21、 silliness in our lives.As Rosen explains, “The need for adults to be productive members of society means we end up thinking of things that make us laugh, or which are fun to do, as not being very significant or having very little value.” This is exactly why we need to play more. It lightens the loa

    22、d of life and allows us to get back to a childlike state of wonder.Play is vital to health. And it is why Ive started playing school games with my daughter. I managed an entire hour and a half the other dayand afterwards, I felt happy. A good 20 years younger.8How did the author use to respond to he

    23、r daughters request for a game?AShe pretended to be surprised.BShe apologized for being busy.CShe chose to avoid involvement.DShe turned to artificial intelligence.9What does the author focus on while giving an explanation in paragraph 2?AThe game category.BMemory strategies.CThe generation gap.DChi

    24、ldhood experiences.10Which of the following would Rosen probably agree with?ALaughter is the best medicine.BPlay is not only intended for children.CThinking like a kid frees people of stress.DStaying curious makes a productive worker.11What does the author want to convey in the text?AChildren grow u

    25、p well in a fun environment.BFamily interaction strengthens the parent-child tie.CParents owe it to their children to play more with them.DGames are essential for children both at school and at home.DHumour has been an essential part of human behaviour for thousands of years. There is comedy in the

    26、texts of Ancient Greece, and medieval (中世纪的)writings are filled with jokes. While these same jokes might not be as funny to us now as they were then, their authors understood that humour could not only entertain but also throw new light on sensitive or emotive issues. Closer to modern times, Mark Tw

    27、ain, the American writer, is remembered for his witty(风趣的)words in his everyday interactions with people. For instance, while on a lecturing tour, Twain went into a barbers. The barber, not recognizing him, told him that if he wanted to go to the event he would have to stand, as there were no seats

    28、left in the theatre. Twains response was, “Thats just my luck. I always have to stand when that fellow lectures! ”Like Twain, Lin Yutang, was also noted for his unique brand of humour. Once, having been invited to dinner at a university, he was put on the spot when the president suddenly asked him t

    29、o give a speech. Thinking on his feet, Lin started to tell a story about a cruel Roman emperor who tried to feed a man to wild animals, first a lion, then a tiger. Each time the man whispered something in the car, after which the animal shook its head and walked away unhappily. “What did you say to

    30、my animals?” said the emperor, astonished. “I told them they had to make a speech after eating me for dinner.” Lins audience roared with laughter. With this little joke, Lin was able to make people laugh, while gently telling off the president. Both Twain and Lin understood that humour isnt just abo

    31、ut laughter, but a way of life and a tool that can be used to illuminate the world.12Whats the main idea of the first paragraph?AThe development of humor.BThe origin of humor.CThe importance of humor.DThe definition of humor.13In which way are Mark Twain and Lin Yutang alike?ABoth change the style o

    32、f humor.BBoth use humor to make life relaxing.CBoth are cager to cause a roar of laughter.DBoth combine humor with serious writings.14What does the underlined phrase mean?AStepping onto the stage quickly.BThinking carefully about his feet.CStanding up as soon as possible.DHaving quick wits in an eme

    33、rgency.15What can be inferred from the passage?AThe president was Lins close friend.BThe president was a cruel emperor.CLin was willing to give a speech.DLin was a bit angry with the president.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Dogs do not see the world in the same wa

    34、y that we do. They rely on their body language for communication. Read on to see the ways they SHOW their feelings and emotions through their actions and behaviors!How They BarkThere are several reasons dogs bark. If it is loud and frequent, it might be something urgent. Perhaps they sense danger an

    35、d want to let you know. _16_Loud barking can also mean that they are in pain. Make sure to pay attention to figure it out!On Your Feet_17_It might be a little annoying, but your dogs mean well! This is their way to show their love and loyalty. They only want to be as close to you as possible. It is

    36、behavior that they got from their ancestors when they used to run as a pack.Eye MovementIn certain ways, dogs are like humans. _18_They look at the ground when they feel tired or sad. Meanwhile, they open their eyes wide and look around when they are excited. A raised eyebrow might mean confusion. M

    37、ake sure to take these all into account!Barking At NothingSometimes when our dogs are looking out the window and start barking, we notice there is nothing actually there for the dog to bark at, so why are they barking? _19_Your house is their house, too, and they want any and all intruders (侵入者) to

    38、know that they are there._20_If your dog refuses to eat when another dog or human is in the room with them, it is not because of any other reason except for the fact that they do not want to share their food with you. While humans likely dont think about this because we dont eat dog food, dogs dont

    39、understand that!AUsing Their TailsBOnly Eating AloneCThey tend to show emotions with their eyes as well.DThey could be doing this because they are protecting your house.EShorter and softer barks, meanwhile, mean that they want to play.FDogs like to lie on your feet when you are eating dinner or watc

    40、hing TV.GThey have been waiting for you to come back, and they cannot control their excitement.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Life will be peaceful if you always do kind things. I teach my daughters to develop a habit of _21_ others. They can make

    41、you feel how _22_ it is to be kind and helpful. We live in a rural (乡村的) area. Most of what we _23_ is beautiful nature. One of the exceptions to the _24_ is the rubbish that some people throw out of their car windows as they drive along the rural roads. One of the few _25_ of living there is short

    42、of _26_ public services, such as rubbish collection, which is common in the _27_ .My daughters and I regularly _28_ rubbish in our neighborhood. They will often say to me in a(n) _29_ voice,“Theres some rubbish, Daddy-stop the car!” And we will often get out of our car and pick it up. In fact, we _3

    43、0_it. We pick up rubbish in parks, on sidewalks, almost everywhere. One day I saw a stranger picking up rubbish on the road. He _31_ his head and smiled, “I saw you doing this with your family. Its a good _32_ to protect our environment.” There are many other ways to _33_ kindness for others. You ma

    44、y share dinner with a beggar, visit lonely old people in the nursing home, or help the blind _34_ the road. You can think of something that can be finished _35_ but helpful. It is fun, self-satisfying, and whats more, it can set a good example.21AwatchingBhelpingCwelcomingDteaching22AgreatBunusualCe

    45、asyDsad23AdreamBseeCneedDdevelop24AenvironmentBweatherCareaDbeauty25AdisadvantagesBfavoritesCwishesDanswers26AcomfortableBnecessaryCmodernDexcellent27AskyBvillageCcityDstreet28Apick upBlook forCtake awayDthrow away29AsurprisedBtiredCexcitedDangry30AunderstandBexperienceCforgetDenjoy31AcoveredBlowere

    46、dCshookDraised32AsportBideaCresultDquestion33AdescribeBbuyCprovideDmake34AcleanBcrossCrepairDdraw35AsuddenlyBimpossiblyCeasilyDhardly第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Chinese writing system is one of the _36_ (factor) that have helped the Chinese language and culture surv

    47、ive despite many ups _37_ downs.At the beginning, written Chinese was a picturebased language, _38_ (date) back to the use of longguanimal bones and shells on _39_ symbols were carved by ancient Chinese people.By the Shang Dynasty, these symbols _40_ (become) a welldeveloped writing system. Over the

    48、 years, the system developed into different forms, as it was a time when people were divided geographically, leading to many _41_ (vary) of dialects and characters. However, after Emperor Qinshihuang united the seven major states into one unified country, the Chinese writing system began to develop

    49、in one direction. That writing system was of great _42_ (important) in uniting the Chinese people and culture._43_ means of written Chinese, Chinese people today are connected with those of the past. The Chinese writing system is so important that Chinese calligraphy _44_ (regard) as an important pa

    50、rt of Chinese culture.Today, as China plays a greater role in _45_ (globe) affairs, an increasing number of international students are beginning to appreciate Chinas culture and history through Chinese.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假定你是李华,寒假期间应邀去纽约的孔子学院,并与该校学生交流。请你按照以下要求写一篇演讲稿。要点:1. 阐述汉语的广泛用途;2. 介绍

    51、学习汉语的方法。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear friends,_第二节(满分25分)47阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。The Meredith family lived in a small community. As the economy was in decline, some people in the town had lost their jobs. Many of their families were struggling to make ends meet. People were try

    52、ing to help each other meet the challenges.Mrs. Meredith was a most kind and thoughtful woman. She spent a great deal of time visiting the poor. She knew they had problems, and they needed all kinds of help. When she had time, she would bring food and medicine to them.One morning she told her childr

    53、en about a family she had visited the day before. There was a man sick in bed, his wife, who took care of him and could not go out to work, and their little boy. The little boy -his name was Bernard-had interested her very much.“I wish you could see him,” she said to her own children, John, Harry, a

    54、nd Clara. “He is such a help to his mother. He wants very much to earn some money, but I dont see what he can do.”After their mother left the room, the children sat thinking about Bernard. “I wish we could help him to earn money,” said Clara. “His family is suffering so much.”“So do I,” said Harry.

    55、“We really should do something to assist them.”For some moments, John said nothing, but, suddenly, he sprang to his feet and cried, “I have a great idea! I have a solution that we can all help accomplish(完成).”The other children also jumped up all attention. When John had an idea, it was sure to be a

    56、 good one. “I tell you what we can do,” said John. “You know that big box of corn Uncle John sent us? Well, we can make popcorn(爆米花), and put it into paper bags, and Bernard can take it around to the houses and sell it.”注意:1. 续写词数应为150左右:2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。When Mrs. Meredith heard of Johns idea, s

    57、he thought it was a good one, too._With everything ready, Bernard started out on his new business._参考答案:1C2D3D【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了四件在高中做的有趣的事。1细节理解题。根据第一段中“If you want more self-paced learning, apps like Duolingo are easily accessible (可使用的) on our mobile phones.(如果你想要更多自主节奏的学习,像Duolingo这样的应用程序在我们的手机

    58、上很容易使用)”可知,如果你想以自己的速度学习一门语言,你应该在Duolingo等应用上学习。故选C。2细节理解题。根据第三段中“Dont be disheartened if you are not able to get an A in a semester. Whats important is having the drive to go forward.(如果你一个学期拿不到A,不要灰心丧气。重要的是要有前进的动力)”可知,如果你一个学期都拿不到A,关键是在于有前进的动力。故选D。3细节理解题。根据最后一段“If you know your way around the kitche

    59、n, you can impress your class by making and bringing them a delicious treat! Not only will this make their stomachs happy, but youll also bond (联系) the whole class together.(如果你熟悉厨房,你可以做一顿美味的饭菜给你的同学们留下深刻的印象!这不仅会让他们的胃很舒服,而且你也会把整个班的人联系在一起)”可知,如果你带食物来上课,可能会让你的同学快乐和团结。故选D。4B5A6B7D【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一款名叫B

    60、abbel的学习语言的应用程序。4主旨大意题。根据第一段“People will tell you the only way to really learn a language is to completely immerse yourself in a country where that language is spoken. Not all language learners, of course,will have the opportunity to spend some time in an immersion environment. But if you cant actua

    61、lly fly across the world to learn a new language, you can always create an immersion environment where you can talk to native speakers.(人们会告诉你真正学习一门语言的唯一方法是完全沉浸在使用该语言的国家中。当然,并不是所有的语言学习者都有机会在浸入式环境中度过一段时间。但如果你真的不能飞越世界去学习一门新语言,你总是可以创造一个沉浸式的环境,在那里你可以和母语人士交谈。)”可知,此段主要阐述语言学习环境对学习语言是非常重要的。故选B。5细节理解题。根据第二段第

    62、二句“Babbel is one of the most popular language learning apps on the market for studying new languages at your own pace.(Babbel是市场上最受欢迎的语言学习应用程序之一,可以根据自己的节奏学习新语言。)”可知,Babbel是一款学习语言的应用程序,即一种学习语言的工具。故选A。6细节理解题。根据第四段中的“First, youll choose one of the 14 languages. While Babbel offers familiar languages li

    63、ke Spanish and Italian,it also offers less commonly studied ones like Polish,Indonesian and more.(首先,你要从14种语言中选择一种。虽然Babbel提供西班牙语和意大利语等人们熟悉的语言,但它也提供波兰语、印尼语等较少人学习的语言。)”可知,使用者首先要从学习软件提供的14种语言中挑选一种自己想要学习的语言。故选B。7细节理解题。根据最后一段中的“The app uses speech recognition technology to make sure your pronunciation i

    64、s accurate compared with how native speakers would say certain words.(该应用程序使用语音识别技术来确保你的发音与母语人士说某些单词的发音相比是准确的。)”可知,Babbel用语音识别技术来确保发音的准确性。故选D。8C9D10B11C【导语】本文是一篇夹叙夹议文。文章指出玩耍对健康至关重要,父母应该多和自己的孩子玩耍。8细节理解题。根据第一段中的“There was a mental block so huge that it felt like I was being asked by Elon Musk to make

    65、a presentation about artificial intelligence. So, nine times out of ten, I made an excuse.(有一个巨大的精神障碍,让我感觉像是被Elon Musk邀请做一个关于人工智能的演讲。所以,十有八九,我找了个借口)”可知,当作者的女儿要求玩游戏时,她选择了避免参与。故选C。9细节理解题。根据第二段中的“ I have many happy memories of my youth, but absolutely none involves playing dolls or building blocks with

    66、 my parents. I dont blame them because they were never played with as children either. When I ask them what their own childhoods were like, my dad tells me a story about being locked in a cupboard, while my mum recalls the box of buttons she was told to amuse herself with.(我的童年有很多快乐的回忆,但绝对没有一个是和父母一起

    67、玩洋娃娃或搭积木的。我不怪他们,因为他们小时候也没被玩过。当我问他们自己的童年是什么样子时,我爸爸给我讲了一个被锁在橱柜里的故事,而我妈妈则回忆起别人告诉她用来娱乐的一盒纽扣)可知,作者在第二段中解释时重点关注的是童年经历。故选D。10推理判断题。根据第三段中的“The poet Michael Rosen, in his Book of Play, argues play is not an extra and all of us, whatever age, could do with more silliness in our lives. (诗人Michael Rosen在他的玩耍之书

    68、(Book of Play)中指出,玩耍并不是多余的,我们所有人,无论年龄多大,都可以在生活中多做些蠢事)”可推知,Rosen可能同意游戏不仅仅是为儿童设计的。故选B。11推理判断题。根据第三段中的“There are studies showing how important play is for a childs growth, and no end of people campaigning for our young to get more of it at school.(有研究表明玩耍对孩子的成长是多么重要,人们不断地呼吁我们的孩子在学校里得到更多的玩耍)”及最后一段中的“Pla

    69、y is vital to health. And it is why Ive started playing school games with my daughter.(玩耍对健康至关重要。这就是为什么我开始和我女儿一起玩学校里的游戏)”可推知,作者想在文中表达的意思是父母应该多和孩子玩,这是为了他们的孩子。故选C。12C13B14D15D【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了幽默的作用并介绍了两位善用幽默的作家。12主旨大意题。根据文章第一段“While these same jokes might not be as funny to us now as they were then

    70、, their authors understood that humour could not only entertain but also throw new light on sensitive or emotive issues. (虽然这些笑话现在对我们来说可能不像当时那么有趣,但它们的作者明白,幽默不仅可以娱乐,还可以为敏感或情绪化的问题提供新的视角。)”可知,第一段主要介绍了幽默的重要性。故选C。13细节理解题。根据文章第二段“Closer to modern times, Mark Twain, the American writer, is remembered for h

    71、is witty(风趣的)words in his everyday interactions with people.(接近现代的时候,美国作家马克吐温因他在日常与人交往中机智的话语而被人们记住。)”可知,马克吐温喜欢在日常交往时使用幽默;而第三段“Like Twain, Lin Yutang, was also noted for his unique brand of humour. (和吐温一样,林语堂也以他独特的幽默而闻名。)”可知,林语堂和马克吐温一样的幽默,说明两人的共同点是在日常交往中利用幽默让生活更舒适。故选B。14词义猜测题。根据划线短语前一句“Once, having b

    72、een invited to dinner at a university, he was put on the spot when the president suddenly asked him to give a speech.(有一次,他应邀到一所大学吃饭,突然总统请他讲话,他感到很尴尬。)”可知,事发突然,林语堂没有准备的情况下总统让他发表演讲。而下文“(开始讲述一个残忍的罗马皇帝试图把一个人喂给野生动物的故事,先是狮子,然后是老虎。)”可知,他即兴发挥,讲了个笑话,既婉转地责怪了总统,又让人们觉得很开心。由此可知,林语堂先生思维敏捷。选项D“Having quick wits in

    73、 an emergency.(紧急情况下机智敏捷)”符合下文,故选D。15推理判断题。根据文章倒数第二段“With this little joke, Lin was able to make people laugh, while gently telling off the president. (有了这个小笑话,林语堂不仅让人开怀大笑,同时还能温柔地责备校长。)”可推断,林语堂对总统突然让他发表演讲有点生气。故选D.16E17F18C19D20B【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是狗如何通过行动和行为来表达自己的感受和情绪。16空前说“There are several reasons

    74、dogs bark. If it is loud and frequent, it might be something urgent. Perhaps they sense danger and want to let you know.(狗叫有几个原因。如果声音很大而且频繁,那可能是紧急的事情。也许他们感觉到了危险,想让你知道。)”,空后说“Loud barking can also mean that they are in pain.(大声的吠叫也可能意味着它们很痛苦。)”,因此空格处应该也是介绍某种吠叫是什么意思,E选项“Shorter and softer barks, meanw

    75、hile, mean that they want to play.(同时,更短更柔和的吠声意味着它们想要玩耍。)”介绍了更短更柔和的吠声意味着什么,因此E选项承上启下,符合语境,故选E。17本段小标题是“On Your Feet(在你的脚上)”,所以本段主要讲狗喜欢在你的脚上,F选项“Dogs like to lie on your feet when you are eating dinner or watching TV.(当你吃饭或看电视时,狗喜欢躺在你的脚上。)”和本段小标题相符合,“on your feet”和小标题“On Your Feet”一致,因此F选项引起下文,符合语境,故

    76、选F。18本段小标题是“Eye Movement(眼睛的活动)”,空后说“They look at the ground when they feel tired or sad. Meanwhile, they open their eyes wide and look around when they are excited. A raised eyebrow might mean confusion.(当他们感到疲倦或悲伤时,他们会看着地面。与此同时,当他们兴奋时,他们会睁大眼睛环顾四周。扬起眉毛可能意味着困惑。)”,这说明狗也会用自己的眼睛的活动来表达情绪,C选项“They tend t

    77、o show emotions with their eyes as well.(他们也倾向于用眼睛表达情感。)”引出了下文的一些狗会使用的眼睛的活动,也和本段小标题相符合,因此承上启下,符合语境,故选C。19本段小标题是“Barking At Nothing(无原因地叫)”,空后说“Your house is their house, too, and they want any and all intruders (侵入者) to know that they are there.(你的房子也是它们的房子,它们希望所有的入侵者都知道它们在那里。)”,也就是说狗在保护家,D选项“They c

    78、ould be doing this because they are protecting your house.(他们这么做可能是为了保护你的房子。)”说明了狗无缘无故叫的原因,也就是在保护家,因此D选项承上启下,符合语境,故选D。20空格处是本段小标题,根据空格下方的内容“If your dog refuses to eat when another dog or human is in the room with them, it is not because of any other reason except for the fact that they do not want t

    79、o share their food with you.(如果你的狗拒绝吃东西,当另一只狗或人与它在一个房间里,这不是因为任何其他原因,除了事实,他们不想与你分享他们的食物。)”可知,本段主要讲的是狗有时候愿意自己独自吃东西,B选项“Only Eating Alone(只是独自吃)”概括了本段内容,因此可作为小标题,故选B。21B22A23B24D25A26B27C28A29C30D31D32B33C34B35C【导语】本文是一篇记叙文。作者通过讲述和女儿捡垃圾来保护环境的故事,建议我们做一些力所能及的善事,树立好的榜样。21考查动词词义辨析。句意:我教我的女儿养成帮助别人的习惯。A. wat

    80、ching观看;B. helping帮助;C. welcoming欢迎;D. teaching教。由上文的“do kind things”可知,作者推崇做好事,所以教育女儿们养成帮助别人的习惯。故选B。22考查形容词词义辨析。句意:他们会让你感到善良和乐于助人是多么美妙。A. great美妙的;B. unusual不寻常的;C. easy简单的;D. sad伤心的。由后文的“to be kind and helpful”可知,句子表示“他们会让你感到善良和乐于助人是多么美妙”,故选A。23考查动词词义辨析。句意:我们看到的大部分是美丽的大自然。A. dream梦想;B. see看见;C. ne

    81、ed需要;D. develop发展。由后文“beautiful nature”可知,美丽的大自然是我们所看到的事物,故选B。24考查名词词义辨析。句意:与美景不同的是,有些人开车行驶在乡村道路上时从车窗外扔出的垃圾。A. environment环境;B. weather天气;C. area区域;D. beauty美丽。与上文的“beautiful nature”相呼应,此处指美丽自然中的一个例外就是人们从车窗随手扔的垃圾。故选D。25考查名词词义辨析。句意:居住在那里的少数几个缺点之一是缺乏必要的公共服务,如垃圾收集,这在城市中很常见。A. disadvantages缺点;B. favorit

    82、es受喜爱的人;C. wishes愿望;D. answers回答。根据下文的“is short of public services”可知,此处指住在乡下的一个缺点就是缺少公共服务。故选A。26考查形容词词义辨析。句意:居住在那里的少数几个缺点之一是缺乏必要的公共服务,如垃圾收集,这在城市中很常见。A. comfortable舒服的;B. necessary必要的;C. modern现代的;D. excellent优秀的。由后文“public services, such as rubbish collection”可知,此处指必要的公共服务,比如垃圾收集。故选B。27考查名词词义辨析。句意:

    83、居住在那里的少数几个缺点之一是缺乏必要的公共服务,如垃圾收集,这在城市中很常见。A. sky天空;B. village乡村;C. city城市;D. street大街。根据上文“public services, such as rubbish collection, which is common”可知,垃圾收集在城市中是比较常见的公共服务。故选C。28考查动词短语辨析。句意:我和女儿们经常在小区里捡垃圾。A. pick up捡起;B. look for寻找;C. take away拿走;D. throw away扔掉。根据下文“We pick up rubbish in parks,. on

    84、 sidewalks, almost everywhere.”可知“我”和女儿们经常捡垃圾。故选A。29考查形容词词义辨析。句意:她们经常激动地对我说:“有一些垃圾,爸爸停车!”A. surprised惊讶的;B. tired累的;C. excited激动的;D. angry生气的。由下文“Theres some rubbish, Daddy-stop the car!”及备选项可知,她们经常激动地对作者说。故选C。30考查动词词义辨析。句意:事实上,我们很享受。A. understand明白;B. experience经历;C. forget忘记;D. enjoy喜欢。由后文的“We pic

    85、k up rubbish in parks, on sidewalks, almost everywhere”可知,作者和女儿们很享受捡垃圾的过程。故选D。31考查动词词义辨析。句意:他抬起头,笑着说:“我看见你和你的家人在一起。保护我们的环境是个好主意。”A. covered覆盖;B. lowered放低;C. shook摇动;D. raised举起。由上文“a stranger picking up rubbish on the road”可知,那个人在捡垃圾,所以是抬起头来跟作者说话。故选D。32考查名词词义辨析。句意:他抬起头,笑着说:“我看见你和你的家人在一起。保护我们的环境是个好主

    86、意。”A. sport运动;B. idea想法;C. result结果;D. question问题。由后文“to protect our environment”可知,此处表示“保护我们的环境是个好主意”。故选B。33考查动词词义辨析。句意:还有很多其他的方式来帮助别人。A. describe描述;B. buy买;C. provide提供;D. make制作。由后文的“You may share dinner with a beggar, visit lonely old people in the nursing home”可知,此处表示帮助别人,也就是为他人提供善意。故选C。34考查动词词

    87、义辨析。句意:你可以与乞丐共进晚餐,去敬老院看望孤独的老人,或者帮助盲人过马路。A. clean清洁;B. cross穿越;C. repair修理;D. draw画画。由上文“help the blind”和“the road”可知,此处表示“帮助盲人过马路”,空格处用cross。故选B。35考查副词词义辨析。句意:你可以想出一些很容易完成但很有帮助的事情。A. suddenly突然;B. impossibly不可能地;C. easily容易地;D. hardly几乎不。由上文“You may share dinner with a beggar, visit lonely old peopl

    88、e in the nursing home, or help the blind _14_ the road”可知,这些帮助他人的事情是很容易完成的。故选C。36factors37and38dating39which40had become41varieties42importance43By44is regarded45global【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了汉语言文字体系的发展和演变以及汉语言文字体系在世界范围内的影响。36考查名词。句意:汉语言文字体系是帮助中国语言和文化在许多起起落落中幸存下来的因素之一。结合句意及空前的one of the以及空后定语从句中的谓语动词have

    89、 helped,可知空处应填名词的复数形式factors,作表语。故填factors。37考查连词。句意:汉语言文字体系是帮助中国语言和文化在许多起起落落中幸存下来的因素之一。结合句意此处表示“起起落落”,应用固定短语ups and downs。故填and。38考查非谓语动词。句意:最初,书面汉语是一种以图画为基础的语言,可以追溯到中国人使用龙骨一种动物的骨头和贝壳,在上面刻上符号。分析句子结构及句意可知,空处应填非谓语动词的形式,language与date back to之间为主动关系,应用现在分词表主动。故填dating。39考查定语从句。句意:最初,书面汉语是一种以图画为基础的语言,可以

    90、追溯到中国人使用龙骨一种动物的骨头和贝壳,在上面刻上符号。此处为介词+关系代词引导的定语从句,修饰先行词animal bones and shells,应用关系代词which。故填which。40考查动词时态。句意:到了商朝,这些符号已经成为一种非常发达的书写系统。空处应填谓语动词的形式,介词by与表示过去的时间状语连用,句子应用过去完成时,依据句中的the Shang Dynasty, 可知空处应用过去完成时的形式had become。故填had become。41考查名词。句意:随着时间的推移,这个系统发展出了不同的形式,因为当时人们在地理上是分开的,导致了许多不同的方言和字符。依据空前的

    91、形容词many可知应用名词的复数形式。故填varieties。42考查名词。句意:这种文字系统对中国人民和中国文化的团结起了重要作用。结合句意此处应填名词形式importance,be of importance=be important,有类似用法的名词还有use/value/interest/benefit.etc。故填importance。43考查介词。句意:通过书面的汉语,今天的中国人与过去的中国人联系在一起。by means of意为“通过;凭借”,固定搭配,空处位于句首,首字母需大写。故填By。44考查动词时态和语态。句意:中国的书写体系是如此重要,以至于中国书法被视为中国文化的重

    92、要组成部分。空处应填谓语动词的形式,句子主语The Chinese writing system与regard之间为被动关系,且此处为客观陈述,应用一般现在时的被动语态。故填is regarded。45考查形容词。句意:今天,随着中国在全球事务中发挥越来越大的作用,越来越多的国际学生开始通过汉语欣赏中国的文化和历史。结合句意及空后的名词affairs,可知应填形容词形式global,作定语,修饰名词。故填global。46Dear friends,I am honored to have a chance to be with you today. As is well-known to al

    93、l, with a good knowledge of Chinese, you will get a better understanding of China. Furthermore, learning Chinese is an up-to-date trend you dont want to miss. It is likely that you can make lots of Chinese friends as well. As for the tips of learning Chinese, I would say that Rome wasnt built in a d

    94、ay, so learning Chinese takes time. Please use what you learn in class whenever you canthe more you use Chinese, the better you will learn it. Besides, listening to tapes, watching films and reading stories in Chinese are of great help. I hope you all become fluent Chinese speakers in the near futur

    95、e. Thanks a million!【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生李华根据寒假期间去纽约的孔子学院学习和与该校学生交流的经历,按照要求写一篇演讲稿。【详解】1.词汇积累机会:chance opportunity著名的:well-known celebrated趋势:trend prospect许多:lots of quantities of2.句式拓展简单句变复合句原句:I am honored to have a chance to be with you today.拓展句:It is a great honor that I can have a chance to be

    96、with you today.【点睛】【高分句型1】As is well-known to all, with a good knowledge of Chinese, you will get a better understanding of China.(运用了as引导的非限制性定语从句)【高分句型2】Please use what you learn in class whenever you canthe more you use Chinese, the better you will learn it.(运用了what引导的宾语从句和the morethe more句型)47Wh

    97、en Mrs. Meredith heard of Johns idea, she thought it was a good one, too. So, they went to the local supermarket together. They bought a bag of corn and some special bags for popcorn. When they got home, they made a lot of popcorn and put it in the special bags. With the popcorn, they went to Bernar

    98、ds home. They told Bernard how to sell the popcorn. Bernard and his parents were very grateful. And the Meredith family also felt very happy to help this family.With everything ready, Bernard started out on his new business. He took the popcorn around to the houses and sold all his popcorn. He earne

    99、d a lot of money. Then, he wanted to be self-dependent. Therefore, he asked Mrs. Meredith to teach him how to make popcorn. After that, not only did he sell popcorn, but he also added cream and salt to the popcorn to make it taste better. Bernard grew up to be a remarkable man. He did not forget the

    100、 help of Merediths family, and he also did what he could to help those in need.【分析】本文是根据短文进行续写,使之成为一个完整的故事。【详解】1.认真读懂所给提供的材料:善良的Meredith一家住在一个小社区里,他们想帮助一个贫困的家庭。那家的男主人生病卧床,女主人要照顾丈夫、无法外出赚钱,家中的小男孩Bernard也做不了什么事情,生活十分困难。后来,Meredith的孩子想出了一个主意-制作爆米花,让Bernard去卖爆米花。2.根据所给材料确定文章主题:Meredith如何通过制作和卖爆米花帮助Bernar

    101、d一家摆脱困境的。3.续写部分和前面的文章衔接得上,并且与原文情节发展和人物性格相一致,故事情节的向后延续发展要合乎情理。4.根据第一段首句When Mrs. Meredith heard of Johns idea, she thought it was a good one, too.(当Meredith太太听到John的主意时,她也认为这是个好主意)可以针对如何实现制作爆米花这个提议展开构思;根据第二段首句With everything ready, Bernard started out on his new business.(一切准备就绪后,Bernard开始了他的新生意)可以针对Bernard如何通过卖爆米花让家庭摆脱困境展开构思。5.续写的语言要尽可能与原文的语言保持风格上的一致。文章时态以一般过去时为主。应使用自己熟悉的句型和短语进行写作,考生要注意尽可能使句子的表达形式多样化,适当的使用一些高级句式和高级词汇,以提高书面表达的档次和可读性。作文要层次清晰,要点全面,表达流畅,切合题干要求,句子结构准确,适当补充信息,使篇章结构连贯。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022-2023学年上学期高一英语期中考试-2022-2023学年高一英语上学期期中复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-633762.html
    相关资源 更多
  • 专题12 词汇考点汇总-2023年江苏中考英语一轮复习(牛津译林版).docx专题12 词汇考点汇总-2023年江苏中考英语一轮复习(牛津译林版).docx
  • 专题12 词汇替换句式应用及高考应用文练习-备战2022年高考英语书面表达应用文满分攻略.docx专题12 词汇替换句式应用及高考应用文练习-备战2022年高考英语书面表达应用文满分攻略.docx
  • 专题12 解放战争 2023年中考历史一轮复习专题训练(湖南专用).docx专题12 解放战争 2023年中考历史一轮复习专题训练(湖南专用).docx
  • 专题12 补全对话-2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习(外研版).docx专题12 补全对话-2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习(外研版).docx
  • 专题12 自测section 23---24-2021高考英语3500考纲词汇自测.docx专题12 自测section 23---24-2021高考英语3500考纲词汇自测.docx
  • 专题12 胡不归求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx专题12 胡不归求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx
  • 专题12 胡不归求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版).docx专题12 胡不归求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版).docx
  • 专题12 综合与实践(教师版).docx专题12 综合与实践(教师版).docx
  • 专题12 综合与实践(学生版).docx专题12 综合与实践(学生版).docx
  • 专题12 简单机械-(3大模块知识清单 5个易混易错 5种方法技巧 典例真题精析)-【口袋书】2024年中考物理一轮复习知识清单(解析版).docx专题12 简单机械-(3大模块知识清单 5个易混易错 5种方法技巧 典例真题精析)-【口袋书】2024年中考物理一轮复习知识清单(解析版).docx
  • 专题12 简单机械-(3大模块知识清单 5个易混易错 5种方法技巧 典例真题精析)-【口袋书】2024年中考物理一轮复习知识清单(原卷版).docx专题12 简单机械-(3大模块知识清单 5个易混易错 5种方法技巧 典例真题精析)-【口袋书】2024年中考物理一轮复习知识清单(原卷版).docx
  • 专题12 空间向量的坐标表示8种常见考法归类(原卷版) .docx专题12 空间向量的坐标表示8种常见考法归类(原卷版) .docx
  • 专题12 祈使句 八年级英语提分方案(人教新目标)【学.docx专题12 祈使句 八年级英语提分方案(人教新目标)【学.docx
  • 专题12 祈使句 2020-2021学年【教育机构专用教材 寒假作业】八年级英语提分方案(外研版)【学科网名师堂】.docx专题12 祈使句 2020-2021学年【教育机构专用教材 寒假作业】八年级英语提分方案(外研版)【学科网名师堂】.docx
  • 专题12 短文首字母填空15篇(解析版).docx专题12 短文首字母填空15篇(解析版).docx
  • 专题12 短文首字母填空15篇(名校最新期中真题)-2021-2022学年七年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx专题12 短文首字母填空15篇(名校最新期中真题)-2021-2022学年七年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx
  • 专题12 短文首字母填空15篇(原卷版).docx专题12 短文首字母填空15篇(原卷版).docx
  • 专题12 盐和化肥(原卷版).docx专题12 盐和化肥(原卷版).docx
  • 专题12 电磁感应-【口袋书】2024年高考物理一轮复习知识清单(全国通用).docx专题12 电磁感应-【口袋书】2024年高考物理一轮复习知识清单(全国通用).docx
  • 专题12 电流 电压 电阻和电路-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx专题12 电流 电压 电阻和电路-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx
  • 专题12 电功和电功率---四川省2019年、2020年物理中考试题分类汇编(含解析)-试卷中心.docx专题12 电功和电功率---四川省2019年、2020年物理中考试题分类汇编(含解析)-试卷中心.docx
  • 专题12 环形跑道问题(二)-2022-2023学年小升初数学行程问题高频常考易错真题专项汇编(通用版).docx专题12 环形跑道问题(二)-2022-2023学年小升初数学行程问题高频常考易错真题专项汇编(通用版).docx
  • 专题12 物质的量浓度-【题高分】2022-2023学年高一化学同步教学专题讲义(人教版2019必修第一册).docx专题12 物质的量浓度-【题高分】2022-2023学年高一化学同步教学专题讲义(人教版2019必修第一册).docx
  • 专题12 牛津译林版初中英语单元错题集—9AU4.docx专题12 牛津译林版初中英语单元错题集—9AU4.docx
  • 专题12 牛津译林版初中英语单元错题集—8BU4.docx专题12 牛津译林版初中英语单元错题集—8BU4.docx
  • 专题12 概率(学生版).docx专题12 概率(学生版).docx
  • 专题12 概率(3大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(解析版).docx专题12 概率(3大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(解析版).docx
  • 专题12 概率(3大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(原卷版).docx专题12 概率(3大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(原卷版).docx
  • 专题12 椭圆、双曲线的焦点弦被焦点分成定比-2021-2022学年高二数学培优辅导(人教A版2019选择性必修第一册).docx专题12 椭圆、双曲线的焦点弦被焦点分成定比-2021-2022学年高二数学培优辅导(人教A版2019选择性必修第一册).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1