分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型江西省上饶市、景德镇市六校2023届高三英语上学期10月联考试卷(PDF版含解析).pdf

  • 上传人:a****
  • 文档编号:712064
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:PDF
  • 页数:9
  • 大小:1.05MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江西省 上饶市 景德镇市 2023 届高三 英语 上学 10 联考 试卷 PDF 解析
    资源描述:

    1、高三年级英语试卷 第 1 页 共 4 页 英语试卷(试卷满分 150 分,考试时间 120 分钟)命题人:王章永审题人:徐娴第一部分听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What are the speakers doing?A.Making a c

    2、ake.B.Preparing for a party.C.Doing the shopping.2.Who sings best in Amys family?A.Amy.B.Amys mother.C.Amys sister.3.What is the relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Boss and employee.C.Customer and waitress.4.Why does the woman make the phone call?A.To make an apology.B.To express

    3、 her thanks.C.To complain about the service.5.What are the speakers talking about?A.The Han Chinese.B.Different languages.C.Ethnic groups in China.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独

    4、白读两遍。听下面一段对话,回答第 6 和第 7 两个小题。6.What color is the womans purse?A.Black.B.Red.C.White.7.What is in the womans purse?A.Some money.B.Two photos.C.An ID card.听下面一段对话,回答第 8 和第 9 两个小题。8.Why does Susan hesitate to buy a house?A.She hasnt got her parents support.B.She cant afford to buy one on her own.C.Shes

    5、 afraid of failing to apply for a bank loan.9.What is the man most satisfied with about his new house?A.The price.B.The location.C.The size.听下面一段对话,回答第 10 至第 12 三个小题。10.What makes Jennifer read magazines less and less?A.Her busy work.B.Her new reading habits.C.Her personal hobbies.11.How much does J

    6、ennifer spend on magazines per year now?A.About$500.B.About$200.C.About$100.12.What does the man think of e-books?A.Theyre bad for eyes.B.Theyre convenient.C.Theyre not popular.听下面一段对话,回答第 13 至第 16 四个小题。13.Why is Mike searching about Zarougui?A.To learn to draw from her.B.To prepare for schoolwork.C

    7、.To satisfy his curiosity.14.What is special about Zarouguis artworks?A.Theyre painted on water.B.Theyre made in rivers.C.Theyre created on canvases.15.Where did Zarougui most probably learn painting?A.At an artists home.B.At a school in Tunisia.C.At an art college abroad.16.What is the woman?A.A st

    8、udent.B.A teacher.C.An artist.听下面一段独白,回答第 17 至第 20 四个小题。17.What did Jin Schofield do at the laboratory?A.She did voluntary work.B.She worked as a translator.C.She did experiments with deaf people.18.What did Jin Schofield share with Sarvnaz?A.Her knowledge of sign language.B.Her idea about creating

    9、a device.C.Her experience of learning a language.19.How did Jin Schofield and Sarvnaz start their work?A.They communicated in sign language daily.B.They designed machine learning courses.C.They asked some professors for help.20.When did Jin Schofield and Sarvnaz win$10,000?A.In 2019.B.In 2020.C.In 2

    10、021.第二部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AWhats OnThe art of generosityMr Rong Gengs Great World,an exhibition at the National Art Museum of China until January 3,unpacks the world of the learned scholar,offering a look into his generosity in sharing

    11、his findings with people.On show are nearly 300 objects,including paintings,calligraphy works,carved seals,letters and books once owned by Rong.11:30 am7:00 pm,closed on Mondays.1 Wusi Dajie,Dongcheng district,Beijing.010-6400-6326.A key performanceFamous Chinese pianist Lang Lang will give a recita

    12、l(独奏会).The pianist released a new recording of Bachs Goldberg Variations,featuring both a studio and live version of the same piece,in Beijing on 高三年级英语试卷 第 2 页 共 4 页September 4.In support of the new album,hes touring nationwide.7:30 pm,on Sunday,December 27.National Center for the Performing Arts.N

    13、o.2 West Changan Avenue,Xicheng district,Beijing.010-6655-0000.An artistic journeyArtist Xie Nanxing gives an exhibition,which will run through January 31.It exhibits a dozen paintings including A Theater of Waiting.Hung on blue and red walls,the works offer a glimpse of the spiritual theaters of ro

    14、mance and novelty in Xies mind.9:00 am6:30 pm,Tuesday to Sunday.D10,798 East Street,2 Jiuxianqiao Road,Chaoyang district,Beijing.010-5762-6051.A cure for the bluesPenicllin,a famous Chinese independent rock group,will give a concert.Founded in 2012,the band is made up of leading vocalist(主唱)Zhang Zh

    15、exuan,bassist(贝斯手)Zhao Zhao and drummer Yang Yuhao.All in their early 20s,they started playing in front of fewer than 10 people,and now they have about 1 million followers on Sina Weibo,a microblogging website and app in China.8:00 pm,on Thursday,December 24.Hangzhou OoEli Space,No.398 Tianmushan Ro

    16、ad,Xihu district,Hangzhou.400-188-6980.21.Which number should a piano music lover dial for information?A.010-6400-6326.B.010-5762-6051.C.010-6655-0000.D.400-188-6980.22.What can you enjoy on a Sunday morning?A.A recital.B.An exhibition of paintings.C.A concert.D.An international book fair.23.How is

    17、the last activity different from the other three?A.It exhibits personal belongings.B.It is very attractive to music fans.C.It consists of 10 group members.D.It takes place in a different city.BMy name is Jacob Cramer.I am a freshman at Orange High School.In 2013,I founded an organization called Love

    18、 for the Elderly.Many elderly people have no one to care for them,no one to look after them,and no one to love them.The elderly have paved the pathway of success for my generation.They deserve to be shown appreciation and kindness but are often ignored.I am sure all of you have someone in your heart

    19、 who has been at a nursing home.Think of them while I say this:they deserve the best and nothing but the best.The elderly are such an outstanding group,and their wisdom can most definitely be learned from.This idea of appreciating the elderly reverberated(回响)inside my head until finally,I decided it

    20、 was time to step up and make a difference.My passion for writing led me to create an organization,where people from all across the globe send letters filled with kindness and joy,from Iceland,Romania,Finland,Australia,and more.I then send these letters to senior centers,nursing homes,and retirement

    21、 communities located all across the country.To this date,I have collected over 1,000 letters,and the response I have received has been truly unbelievable.This past month,I had the opportunity to receive$100 from KindSpring through their monthly kindness contest to help my organization.This money has

    22、 been of great help.We do not receive much money,and so it helped to pay for many costs,including postage and envelopes.This gesture of kindness has been very beneficial to my organization,and I could not be more appreciative.Thank you so much to KindSpring for this amazing opportunity.If any of you

    23、 would like to get involved in my organization,please visit lovefortheelderly.org.24.What does the author tell us about the elderly?A.All are in bad condition.B.They appreciate others kindness.C.A few live a successful life.D.Most get little love or care.25.Which of the following can best describe t

    24、he author?A.Outgoing and honest.B.Kind and ambitious.C.Aggressive but careful.D.Considerate but silent.26.Why does the author mention KindSpring?A.To express his thanks to the organization.B.To appeal to others to donate money.C.To show mean behaviors of the organization.D.To advertise for the organ

    25、ization.27.Which of the following could be the best title for the text?A.Volunteer in Senior CentersYour Choice B.Stay Alone after Retirementthe Elderlys Suffering C.Love for the Elderlya Chance to Show Kindness D.Letters to Parentsthe Way of Expressing Love CNobody ever imagined that after being lo

    26、st for more than half a century,the intangible cultural heritage known as Gaolou Mixian would be restored and passed down by a young man.“As someone of Gaolou origin,I have a responsibility to restore our ancestors art form,”said Chen Guorui,the worlds only inheritor(传承者)of this ancient art.Gaolou M

    27、ixian uses rice paste(米糊)to glue together selected grains of transparent rice to create realistic figures or structures.It is a unique folk art that developed during the Qing Dynasty and reached its peak during the first half of the 20th century.Each household in Gaolou village would make rice struc

    28、tures that they put on display in their ancestral halls during the Chinese New Year,which attracted people from all sides.However,due to the wet weather in southern China,these rice-made artworks would only last three to four months before losing their shape.It is for this reason that these works ar

    29、e not seen in museums in China.Due to various historical reasons,most people in Gaolou village did not pass down the art form,which caused it to disappear nearly 70 years ago.Chen found out about this after hearing one former resident express disappointment about its loss.Curious,he started to do re

    30、search and tried out the methods he heard about from older people in the village.After several months of exploration,Chen finally completed his first successful work.Over the past five years,Chen has gradually improved his skills and even begun using new techniques,such as creating some colorful art

    31、works with colored grains of rice.Since 2017,people at home and abroad have taken an interest in this long-lost art form.To avoid being the last inheritor,Chen has been giving classes to some students at a primary school in Fuzhou with the support of local education authorities.28.What do we know ab

    32、out Gaolou Mixian?A.It was created for religious reasons.B.It is stable in wet environment.C.It is a popular art form nationwide.D.It is mainly made of rice.高三年级英语试卷 第 3 页 共 4 页29.What does the underlined word“this”in Paragraph 4 refer to?A.The disappearance of the art form.B.The technique of the ar

    33、tworks.C.The disappointment of the villagers.D.The reason why the artworks lose their shape.30.To train more inheritors,what has Chen Guorui done?A.Improving his skills.B.Creating many colorful artworks.C.Giving classes to primary students.D.Asking older villagers for suggestions.31.What can be a su

    34、itable title for the text?A.Chen Guoruis Successful Works.B.A Popular Folk Art of a Chinese Village.C.A Long-lost Chinese Art Form and its Restoration.D.The Restoration of Intangible Cultural Heritage.D In 2006,documents were published by the United States Food and Drug Administration(FDA).They sugg

    35、ested that cloned animals and cloned animal products would be allowed into the American food supply.The FDA has stated that cloned animal products are safe for consumption,and has performed many studies to support this view.In fact,products from cloned animals have already been eaten by some America

    36、ns without ill effects.The FDA analyzed the structure(结构)and content of cloned animal products and compared it with that of traditionally reproduced animals,and discovered no statistical difference between the two.Consumers raised serious concerns about cloned animals.The first is the question of wh

    37、ether or not cloned tissue and animal products are truly safe.The second is that many clones are also genetically modified(转基因的)animals,which the FDA has said are unsafe for human consumption.The third is that consumers want to be able to choose what they put into their bodies.The first concern abou

    38、t cloned animals is almost unnecessary due to the price of producing a clone.Making a clone needs hard work and is very costly.These clones live spoiled lives because they are very valuable,despite biologists warning that cloned animals decrease diversity.The second concern,about genetic modificatio

    39、n of cloned animals,is more problematic.It may be very difficult to separate genetically modified animals from normal ones.The purpose of genetically modified cloned animals is unclear,and the FDA hasnt allowed their products onto the market,due to health concerns,but the risk of genetic pollution o

    40、f healthy animals still exists.Finally,the matter of choice is a large one.Many animal rights activists are worried about clone rights because cloned or not,the animals still have lives.Other consumers are simply trying to eat healthy foods,and have doubts about the cloned animals.If the FDA does no

    41、t make labeling(贴标签)laws,people may not be able to make informed choices about their food.32.Why did the FDA allow cloned animal products for consumption?A.They appeal to consumers very much.B.They have been proved safe in several aspects.C.They taste better than normal animal products.D.They differ

    42、 from traditional animal products.33.What do we know about producing clones of animals?A.It provides some new medical benefits.B.It takes much more efforts and money.C.It needs less time than raising animals.D.It helps increase the diversity of animals.34.What can be inferred from the last paragraph

    43、?A.Cloned animals should be forbidden to enter market.B.Cloned animals should have the same rights as humans.C.Animal rights activists are strongly against cloned animal products.D.Laws should be made to protect peoples right to choose food.35.Whats the text mainly about?A.Doubts about cloned animal

    44、s rights.B.Discussions about how to clone animals.C.Worries about cloned animal consumption.D.Concerns about animal cloning technology.第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Distraction exists in every corner of our lives.Though small,anything that pulls you away from yo

    45、ur focus can get in the way of your productivity.Follow the tips below to sharpen your focus.Keep your vision and goals in mind.Its important to start with a good base for your focus as you learn how to avoid distraction.36 Do you have a big presentation at work next week that you need to prepare fo

    46、r?Do you have a dream of learning to play the guitar and need to focus for an hour each day while you practice?37 If you have 20 tasks to do every day,how effective do you think your focus ability will be?You need to break them down.Focus on only doing 23 important tasks at a time.Its all you need t

    47、o take steps towards accomplishing your goals.38 Most goals will at least take a few weeks to months to accomplish.Thus,you become discouraged because the goal is too big.Or you fantasize about what itll feel like when you achieve the goal.39 Instead,focus on doing a very small,minimum amount of wor

    48、k.Do those tasks as soon as possible.In order to make sure you get tasks done,you need to do them early in order to stay focused on the task without feeling overwhelmed.This means that as soon as you wake up,you should start plotting how to do them.40 A.Skip what you dont know.B.Reduce the chaos of

    49、your day.C.Focus on the smallest part of your work at a time.D.This will cause you to do one of the two things.E.Figure out exactly why you need to focus in the first place.F.Either is terrible for your focus and always a potential problem.G.Waiting to do them later only invites distraction to take

    50、over.第三部分语言知识运用(共两节,满分 45 分)第一节(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Shakespeare said,“All the worlds a stage and all the men and women merely players.”_41_,now it is surprising that dogs are determined to get into that act as wellor at least that was the _42_ fo

    51、r one homeless dog in the Turkish city of Izmit.When the dog made his _43_ during an outdoor performance being given by a local theatrical troupe(剧团),he wasnt _44_ applause.It seems that Numan Ertugrul Uzunsoys acting of an injured 高三年级英语试卷 第 4 页 共 4 页man was so _45_ that the dog believed the actor

    52、was actually hurt and in need of _46_.As Uzunsoy lay on the ground feigning(假装)a _47_ from a horse,the dog came up to him and _48_ began to lick(舔)his face and neck.It took a few seconds for Uzunsoy to _49_what was happening.“I felt warmth on my face.At first,I thought my costar(配角)was _50_ me,”Uzun

    53、soy said.“I was very _51_ when I felt the dogs kisses.I was very glad.He wanted to _52_ me.It was a very emotional and surprising moment for me.I was not _53_it.”While the audience and cast members were obviously amused by the dog and didnt mind the _54_,the dog was led offstage later.Uzunsoy contin

    54、ued his character and the _55_ went on.The dog did not _56_ around to take his curtain call.However,since the good dog was known to frequent the area where the performance took place,Uzunsoy was _57_ that he would see his unintentional costar again.Dog-loving Uzunsoy is determined to _58_ the sweet-

    55、natured dog,so he plans to_59_coming back until he meets his scene-stealing four-legged friend again.Once he does,Uzunsoy promises to make sure this good boy lands a(n)_60_ on stageto be his real costar.41.A.Besides B.Therefore C.However D.Otherwise 42.A.dream B.case C.habit D.purpose 43.A.entrance

    56、B.promise C.deal D.wish 44.A.cutting down B.taking on C.mixing up D.looking for 45.A.amusing B.realistic C.clumsy D.strange 46.A.guidance B.medicine C.applause D.comfort 47.A.fall B.skill C.turn D.jump 48.A.unwillingly B.casually C.gently D.violently 49.A.explain B.realize C.admit D.predict 50.A.fre

    57、ezing B.bothering C.approaching D.beating 51.A.annoyed B.ashamed C.embarrassed D.touched 52.A.join B.punish C.help D.bite 53.A.appreciating B.clarifying C.accepting D.expecting 54.A.interruption B.attention C.rest D.praise 55.A.rescue B.joke C.show D.visit 56.A.wait B.eat C.sleep D.perform 57 A.asto

    58、nished B.afraid C.worried D.sure 58.A.pay B.find C.award D.follow 59.A.delay B.keep C.avoid D.imagine 60.A.role B.accident C.excuse D.gift 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。Rong Hui,a music teacher living in Taiyuan,capital city of north Chinas Shanxi Province,is_61_(pa

    59、rticular)excited about this years Mid-Autumn Festival as it coincides with Teachers Day in China.It is the first time that the two events have fallen _62_ the same day since China in 1985 designated Sept.10 as Teachers Day.As Chinese people have the same traditional respect for teachers as they do f

    60、or family,many have decided to celebrate in a _63_(big)fashion than normal.Rong planned to prepare a Mid-Autumn family dinner on Saturday together with her mother-in-law,_64_ was also a teacher before her retirement.Normally on Teachers Day,I stay with my students at school._65_ this year I believe

    61、it is also a joyful day of family reunion,Rong said.Statistics_66_(release)by Chinas Ministry of Education show that by 2021,the total number of full-time teachers in China exceeded 18.4 million.Over the past decade,more than 4,500 teachers across the country_67_(award)at the national level for thei

    62、r professionalism and _68_(devote)to education.The two festivals meeting is a rare and precious occasion,and it feels especially beautiful to see various traditional Chinese_69_(value)celebrated harmoniously under the full moon,said Wan Jianzhong,_70_ professor at the School of Chinese Language and

    63、Literature of Beijing Normal University.第四部分写作(共两节,满分 35 分)第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。Words fai

    64、l to convey my excitement when I know that you show great interest to the Sunshine Sports in our school.I cant wait to share with you the related informations.The Sunshine Sports had enjoyed great popularity among us students since we put it into practice last term.It encourages us go out of the cla

    65、ssroom and get close to the nature.Various activities are included,such as basketball,football,table tennis,running,cycling and so on.Thanks to the Sunshine Sports,we students can enjoy amazed breaks between classes.We have exercised much more than before and therefore were both mentally and physica

    66、lly stronger and healthy,what contributes a lot to our academic performances.Thats because it is so popular.I do hope you can come and join us to experience the great sports.Feel freely to contact me whenever it is convenient for you.第二节 书面表达(满分 25 分)假定你是李华,上周六你校举办了“走进秀美乡村一日游”研学活动。请你为校英文报写一篇报道,内容包括:

    67、1.参加人员;2.研学的内容:感受乡村环境变化,体验农村生活;3.活动感受。注意:1.词数 100 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.题目已给出,不计入总词数。A study trip to the countryside 江西省四校 2023 届高三第一次联考英语 参考答案 听力 15ABACC610BABBA1115CBBAC1620AABCC 阅读理解 A 篇【答案】21-23CB D【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个艺术活动的内容、时间和地点等信息。B 篇【答案】24-27 D B AC【解析】本文是一篇夹叙夹议文。文章主要介绍了作者通过建立“关爱老人”组织来向老

    68、人表达感激和关爱。24.D 细节理解题。根据第二段第二句“Many elderly peoplehave no one to care for them,no one to look after them,and no one to love them.”可知,作者表示,大部分老人很少得到关爱。故选 D。25.B 推理判断题。根据第三段第四句“This idea ofappreciating the elderly reverberated(回响)inside myhead until finally,I decided it was time to step up andmake a dif

    69、ference.”和第四段第一句中的“My passionfor writing led me to create an organization,where peoplefrom all across the globe send letters filled with kindnessand joy”可知,出于对老人的感激以及对写作的热爱,作者决定建立一个组织,收集来自世界各地的带有善意和祝福的信件,然后将信送到老人们的手中。由此可推知,作者是善良且有志向的。故选 B。26.A 目的意图题。根据最后一段倒数第二句“Thank you somuch to KindSpring for thi

    70、s amazing opportunity.”可推知,作者提到 KindSpring 是为了感激该组织给作者的捐赠。故选 A。27.C 标题概括题。通读全文可知,文章主要介绍了作者建立“关爱老人”组织的缘由以及该组织得到的资助,并以此号召更多的人参与进来。因此,C 项“关爱老年人一个表达善意的机会”概括了文章大意,是本文的最佳标题。故选 C。C 篇【答案】28-31 DACC【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了非物质文化遗产高楼米线,以及年轻人陈国锐为传承和发扬这一艺术所做的努力。【28 题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Gaolou Mixian uses rice paste(米糊)t

    71、o glue together selected grains of transparent rice to create realistic figures or structures.(高楼米线用米糊把精选的透明米粒粘在一起,创造出逼真的人物或结构)”可知,高楼米线是用米糊粘大米制作的手工艺品,主要是由大米制成。故选 D 项。【29 题详解】词句猜测题。根据第三段最后一句“Due to various historical reasons,most people in Gaolou village did not pass down the art form,which caused it

    72、 to disappear nearly 70 years ago.(由于各种历史原因,高楼村的大多数人都没有把这门艺术传承下去,导致它在近 70 年前消失了)”可知,高楼米线由于无人传承,最终消失了。结合划线词所在句“Chen found out about this after hearing one former resident express disappointment about its loss.(陈是在听到一名前居民对失去它感到失望后才知道的)”和指代关系可推知,指示代词 this 指代的是上文中高楼米线这种艺术形式的消失。故选 A 项。【30 题详解】细节理解题。根据文章最

    73、后一句话“To avoid being the last inheritor(传承者),Chen has been giving classes to some students at a primary school in Fuzhou with the support of local education authorities.(为了避免成为最后一名继承人,在当地教育部门的支持下,陈一直在福州一所小学给一些学生上课)”可知,为了培养更多的继承者,陈在给小学生上课。故选 C 项。【31 题详解】主旨大意题。通读全文,并结合文章第一段“Nobody ever imagined that af

    74、ter being lost for more than half a century,the intangible cultural heritage known as Gaolou Mixian would be restored and passed down by a young man.(谁也没有想到,失去半个多世纪的非物质文化遗产高楼米线,会被一个年轻人修复并传承下去)”可知,文章介绍了非物质文化遗产高楼米线,以及年轻人陈国锐为传承和发扬这一艺术所做的努力。所以“A Long-lost Chinese Art Form and its Restoration.(失传已久的中国艺术形

    75、式及其复新)”是最佳标题。故选 C 项。D 篇【答案】32-35 BBDC【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了食用克隆动物的三个忧虑。【32 题详解】细节理解题。根据第二段的内容,尤其是“The FDA has stated that cloned animal products are safe for consumption,and has performed many studies to support this view.”FDA 已经声明克隆动物产品是安全的,并进行了许多研究来支持这一观点,可知,FDA 认为克隆动物产品在很多方面被证明是安全的,所以允许食用克隆动物产品。故选 B

    76、 项。【33 题详解】细节理解题。由第四段的第二句“Making a clone needs hard work and is very costly.”克隆动物需要艰苦的工作并且非常昂贵,可知,克隆动物花费了很多的努力和金钱。故选 B 项。【34 题详解】推理判断题。由最后一段内容,尤其是“If the FDA does not make labeling(贴标签)laws,people may not be able to make informed choices about their food.”如果 FDA 不使用贴标签的法律,人们可能无法对他们的食物做出明智的选择。可以推断出,应

    77、该制定法律来保护人们选择食物的权利。故选 D 项。【35 题详解】主旨大意题。这篇文章是总分结构,开头提出 FDA 建议允许克隆动物和克隆动物产品进入美国的食品供应。第三段提出了食用克隆动物的三个顾虑,第一,克隆组织和动物产品是否真正安全的问题;第二,许多克隆动物也是转基因动物,FDA 表示是人类食用不安全;第三,消费者希望能够选择吃什么。第四、五、六段分别仔细论述了这三个忧虑。可以推断出这篇文章主要探讨了食用克隆动物的担心。故选 C 项。第二节本文主要提供了避免分心的几条建议,有助于引导考生提高自己的学习能力,学会学习。36.E 根据段落主题句“Keep your vision and go

    78、als in mind”可知,本段主要讲的是要明确目标。空后的问句都表明做事都是有原因的,E 项“首先弄清楚为什么你需要集中注意力”符合语境。37.B 根据下文中的“If you have 20 tasks to do every day”和“You need to break themdown”“Focus on only doing 23 important tasks at a time”可知,要把任务分类,一次只做两三件重要的任务。B 项“减少你一天的混乱”可以概括全段。38.C 根据空后的“you become discouraged because the goal is too

    79、big”可知,目标过大很容易灰心丧气;再根据该段尾句“Instead,focus on doing a very small,minimum amount ofwork”可知,本段主要讲的是要集中注意力做非常小的工作,C 项“每次专注于你工作中最小的部分”可以概括全段。39.F 空格前的“Thus,you become discouraged because the goal is too big.Or you fantasizeabout what itll feel like when you achieve the goal”提出了因为目标太大而变得沮丧和幻想实现目标后的感受两种情况,所

    80、以 F 项“这两者对你的注意力都不好,并且总是潜在的问题”能够承接上文,F 选项中的 Either 指两种情况中的任何一种。40.G 根据段首句“Do those tasks as soon as possible”可知,要尽早完成任务;再根据空格前的“as soon as you wake up,you should start plotting how to do them”可知,一起床就要想着怎么做,故可推知空处应说拖延的坏处,G 项“等到以后再做,只会让你分神”符合语境。完形填空【答案】41-45 C B A D B 46-50 D A C B C 51-55 D C D A C 56

    81、-60 A D B B A【解析】本文是一篇记叙文。讲述一只流浪狗偶遇一场表演,在看到演出中的一位演员表演受伤的情节时,它出乎意料地走上前安慰那位演员,因为它以为那位演员真的需要帮助。语法填空:61.particularly 62.on 63.bigger 64.who 65.But 66.released 67.have been awarded 68.devotion 69.values 70.a 短文改错 1.toin 2.informationsinformation 3.enjoyed 前加 hadhas 4.go 前加 to 5 删掉 nature 前 the6.amazedama

    82、zing7.healthyhealthier/more healthy 8.whatwhich 9.becausewhy 10.freelyfree 第二节 参考范文:A study trip to the countrysideLast Saturday,our school organized a study trip.About500 students,accompanied by our teachers,participated inthe activity.We took tour buses to the destination,Fuxing Village.In the mor

    83、ning,we visited a well-preserved ancientarchitectural complex,which attracted tens of thousands ofvisitors.We also took a walk around the villagers livingareas.In the afternoon,we went sightseeing to the greencorridor of the village.It was there that we learned aboutmodern agriculture,for which vill

    84、agers get rich day by day.The tour helps me feel the great changes of thecountryside and the greatness of our country.I love thelively countryside and I do hope I can join the forces of ruralconstruction one day.听力材料 听力原文:Text 1 自制蛋糕 M:Take some flour,milk and sugar.Mix them,and add some eggs into t

    85、he mixture.W:Right.I guess we can put it into the oven.M:Yes.And there is cream in the fridge.You can decorate it when its done.How about making another one next week as a birthday surprise for Mom?Text 2 唱歌最好的人 W:Who sings best in your class?M:Well,when it comes to singing,nobody can compete with A

    86、my.But her sister can sing even better.W:Does her sister sing best in her family?M:Well,neither of them sings as well as their mother.Text 3 周末安排 M:I think I have too much on my plate at work recently.I need to take things easy.W:In this case,we can go to the countryside this weekend.M:Good idea.Im

    87、sure our kids will love this idea,too.Text 4 抱怨修理工未按时上门 W:This is Lucy Johnson speaking.I called about two weeks ago,but no one has come to fix my water tap yet.M:Sorry,Miss,the repairman will arrive very soon.He left about an hour ago.Text 5 中国文化 W:Henry,do you know how many ethnic groups there are

    88、 in China?M:Yes.Altogether there are 56 and the Han Chinese is the largest one.W:Do the ethnic groups have their own languages?M:As far as I know,they do.Text 6 寻找丢失的钱包 W:Good morning.I think I left my purse in the waiting hall this morning.Is it possible that someone has turned it in to your office

    89、?M:Morning,Miss.I do have some purses here.Can you describe yours?W:Certainly.Its a small dark red leather purse with a white button on it.M:So whats in your purse?W:A credit card,a photo of my daughter,and some cash,about two hundred dollars.M:Well,I think this one is yours.Text 7 参观新房子 W:Mark,than

    90、ks for inviting me over to take a look at your new house.It is bright and spacious.I really love it.M:Glad you could make it,Susan.Just make yourself at home.W:Thanks.After seeing your new house,its gotten me thinking.Maybe I should buy a house,too.M:What makes you hesitate then?W:Well,the problem i

    91、s I cant afford a house now.I dont want to ask my parents for money,though theyre capable of helping me financially.M:You can apply for a loan at the bank.W:Well,I dont really like this idea.So why did you decide to buy this house?M:Well,this house was a bit expensive,but you know its just a ten-min

    92、ute walk to the subway station and a fifteen-minute walk to a park.Text 8 阅读习惯 M:Jennifer,I hear you have the habit of reading magazines every day.W:That was in the past.When I was a college student,I had enough spare time to read them.But now I only buy a few of them.M:Why?W:I have too much work to

    93、 do every day.Its hard to find time to read them.I might flick through them while taking the subway to work.M:Magazines must have cost you a lot in the past.W:Youre absolutely right.I used to spend about$500 on magazines each year.But now its about 20%of that.M:Oh,you have saved too much.W:Yes.Do yo

    94、u like reading magazines?M:No.I usually read e-books.I can download the books I like,and its easy to carry.The e-book is also environmentally friendly.Text 9 谈论艺术家 W:What are you doing,Mike?M:I need to write a school paper about an artist today.Now Im searching about a Tunisian artist named Zohra Za

    95、rougui.She is a very special artist.W:Why do you say so?M:Because she paints on water using an ancient technique called Ebru.You know,most artists just paint on a canvas.W:I know a special artist,too.She likes making art works in rivers.So how did Zarougui learn that kind of technique?M:It is not ta

    96、ught in Tunisia,so Zarougui had to travel and study abroad.She got a masters degree,and after years of research,she returned to Tunisia.W:Do you know the history of this kind of art?M:Not so well.I just know the art of Ebru first appeared and evolved in the 15th century in Persia and Ottoman Turkey.

    97、I still need to do more research.Have you finished all your homework?W:Not yet.I also need to do some research on the history of jazz in the US.Text 10 两名青少年发明手语翻译器 W:Jin Schofield is 18 years old from Ontario.Two years ago she volunteered at a laboratory and met a deaf student.She had to work with

    98、a human translator to help him communicate with those who didnt know sign language,and it stuck with her.After leaving the laboratory,she began to think if she could invent a device that could translate American Sign Language into spoken English.She talked it with her good friend Sarvnaz Ale Mohamma

    99、d.Her friend showed a great interest and the two got down to work.They signed up for an online eight-week machine learning course designed by Stanford University.They also turned to local university professors who directed them to more resources.The teens also reached out to people they knew who use

    100、d American Sign Language to ask them about their preferences.With great efforts,they invented a device for deaf people to wear on their hands.Because of the device,in August 2020,the girls won a competition and took home$5,000.They earned$10,000 a year later when they won a national competition.The teens say they hope to use the money to continue experimenting with the device.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江西省上饶市、景德镇市六校2023届高三英语上学期10月联考试卷(PDF版含解析).pdf
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-712064.html
    相关资源 更多
  • 专题05 动词和非谓语动词专项讲练-2023中考英语二轮复习讲练测(广东专用).docx专题05 动词和非谓语动词专项讲练-2023中考英语二轮复习讲练测(广东专用).docx
  • 专题05 动词和非谓语动词专项测试-2023中考英语二轮复习讲练测(广东专用).docx专题05 动词和非谓语动词专项测试-2023中考英语二轮复习讲练测(广东专用).docx
  • 专题05 动点折叠类问题中函数及其综合题型(学生版)学霸冲冲冲shop348121278.taobao.com.docx专题05 动点折叠类问题中函数及其综合题型(学生版)学霸冲冲冲shop348121278.taobao.com.docx
  • 专题05 功和功率【考题猜想】(解析版).docx专题05 功和功率【考题猜想】(解析版).docx
  • 专题05 功和功率【考题猜想】(原卷版).docx专题05 功和功率【考题猜想】(原卷版).docx
  • 专题05 功和功率【考点清单】(解析版).docx专题05 功和功率【考点清单】(解析版).docx
  • 专题05 功和功率【考点清单】(原卷版).docx专题05 功和功率【考点清单】(原卷版).docx
  • 专题05 分类打靶函数应用与函数模型(练习)(解析版).docx专题05 分类打靶函数应用与函数模型(练习)(解析版).docx
  • 专题05 分类打靶函数应用与函数模型(练习)(原卷版).docx专题05 分类打靶函数应用与函数模型(练习)(原卷版).docx
  • 专题05 分类打靶函数应用与函数模型(6大核心考点)(讲义)(解析版).docx专题05 分类打靶函数应用与函数模型(6大核心考点)(讲义)(解析版).docx
  • 专题05 分类打靶函数应用与函数模型(6大核心考点)(讲义)(原卷版).docx专题05 分类打靶函数应用与函数模型(6大核心考点)(讲义)(原卷版).docx
  • 专题05 分段函数研究(教师版).docx专题05 分段函数研究(教师版).docx
  • 专题05 分段函数研究(学生版).docx专题05 分段函数研究(学生版).docx
  • 专题05 分式篇(解析版).docx专题05 分式篇(解析版).docx
  • 专题05 分式篇(原卷版).docx专题05 分式篇(原卷版).docx
  • 专题05 分式方程(解析版).docx专题05 分式方程(解析版).docx
  • 专题05 分式方程(原卷版).docx专题05 分式方程(原卷版).docx
  • 专题05 函数的概念-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx专题05 函数的概念-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx
  • 专题05 函数的最大(小)值(含解析)-2021-2022学年高一数学重难点手册(函数的概念与性质篇人教A版2019必修第一册).docx专题05 函数的最大(小)值(含解析)-2021-2022学年高一数学重难点手册(函数的概念与性质篇人教A版2019必修第一册).docx
  • 专题05 函数 5.9函数零点 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.9函数零点 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.8函数图像 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.8函数图像 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题05 函数 5.8函数图像 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.8函数图像 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.7对称性与周期性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.7对称性与周期性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题05 函数 5.6奇偶性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.6奇偶性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题05 函数 5.6奇偶性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.6奇偶性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.5单调性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.5单调性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题05 函数 5.5单调性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.5单调性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.4对数函数 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.4对数函数 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.3指数函数 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.3指数函数 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1