2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 专题一 阅读理解 考点分类练06 推理判断题——文章出处类 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023届高考二轮总复习试题 英语 适用于老高考旧教材 专题一 阅读理解 考点分类练06推理判断题文章出处类 WORD版含解析 2023 高考 二轮 复习 试题 适用于 教材 专题 阅读 理解
- 资源描述:
-
1、考点分类练(六)推理判断题文章出处类Passage 1(2022安徽宣城二模)Have you ever found picking out the face of a friend in a group photo is sometimes hard,especially when everyone crowds together?In the same way,it can also be hard to read a passage of text when the letters are too close together.In fact,a new study shows that
2、 spacing the letters farther apart can help anyone read faster,and possibly understand more.Dyslexia is a common reading disorder.Crowded text was especially difficult for people with dyslexia to read.So researchers wanted to see if increasing the spacing between letters would help.Steven Stagg,a sc
3、ientist,studies how people think and learn.His team recruited 59 students between 11 and 15 years old,thirty-two of whom had dyslexia.While the researchers recorded them,each student read two passages out loud.One passage was in its original format.In the other,there was an increase of 2.5 points in
4、 the spacing between the letters.The recording allowed the scientists to measure their reading speed and count any mistakes,such as skipped words.People with dyslexia often employ aids to help them read,such as colored overlays(覆盖物).This time they are offered by the researchers.Those colored overlay
5、s didnt help either group of kids.But the extra spacing did.Kids with dyslexia read the wider-spaced text 13 percent faster than the text with original spacing.These kids also made fewer mistakes.Students without dyslexia read faster,too,although only by 5 percent.This is very good news.It means tea
6、chers and publishers can print material with extra spacing between letters.Readers with dyslexia wont feel singled out by having to use special aids for reading.An organization called Readability Matters is working on these issues.The group is trying to get tech companies to make changes that should
7、 make reading easier.Stagg says,“Some methods have shown mixed results,but letter spacing seems to be the one thing that everyone is finding works.”1.What is the purpose of the first paragraph?A.To make the article interesting.B.To present a common problem.C.To lead to the topic of the article.D.To
8、provide a new solution.2.What do you know about people with dyslexia?A.They may understand everything while reading wider-spaced text.B.They may read faster than normal kids while reading wider-spaced text.C.They may free from dyslexia after increasing letter spacing.D.They may feel singled out whil
9、e using colored overlays for reading.3.In which column of a newspaper can we probably find this passage?A.Science study.B.Campus life.C.Star stories.D.Business.4.What is the best title for the text?A.Readers Try to Improve Reading SpeedB.You Just Need More SpaceC.Colored Overlays Are Helpful AidsD.D
10、yslexia Affects Reading SpeedPassage 2(2022广西桂林梧州一模)The number of weather-related disasters has increased by five times over the past 50 years,the latest report by the World Meteorological(气象)Organization(WMO)said on September 1st.However,thanks to improved early warning systems and disaster managem
11、ent,the number of death from these hazards(危险)has been almost three times less.According to the WMO,from 1970 to 2019,weather,climate and water hazards accounted for 50 percent of all disasters.Among the top 10 hazards that led to the largest loss of human life during this period were droughts,storm
12、s,floods and extreme temperatures.However,deaths fell from over 50,000 in the 1970s to less than 20,000 in the 2010s.“Weather,climate and water extremes are increasing and will become more frequent and severe in many parts of the world as a result of climate change,” says WMO Secretary-General Pette
13、ri Taalas.“That means more heatwaves,drought and forest fires such as those we have observed recently in Europe and North America.We have more water vapor in the atmosphere,which is worsening extreme rainfall and deadly flooding.The warming of the ocean has affected the frequency and area of existen
14、ce of the most intense tropical storms.”“Economic losses are increasing as exposure increases.But behind the statistics lies a message of hope.Improved multi-hazard early warning systems have led to a significant reduction in deaths.Quite simply,we are better than ever before at saving lives,” Taala
15、s said.5.What do we know from the first paragraph?A.Disasters connected with weather have gone up.B.The number of weather-related disasters has decreased.C.The number of deaths from hazards has been increasing.D.Early warning systems have made disasters decline much.6.What will happen according to P
16、etteri Taalas?A.There will be more extreme weather.B.Extreme rainfall will no longer exist.C.Water vapor in the atmosphere will go down.D.Human will conquer extreme weather in the end.7.What is hopeful behind the bad news?A.Improved warning systems will save economic losses.B.Economic losses are goi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-755522.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
