《新教材》2021-2022学年高中英语北师大版必修第一册练习:UNIT2 SPORTSANDFITNESS 单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材 新教材2021-2022学年高中英语北师大版必修第一册练习:UNIT2SPORTSANDFITNESS 单元测评 WORD版含解析 2021 2022 学年 高中英语 北师大 必修 一册
- 资源描述:
-
1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Math is much harder than science.Its the only one of my classes I have trouble with.W:I can help you with that,if you help me with my English homework.
2、1.What subject does the man have trouble with?A.Math.B.Science.C.English.答案AM:Its strange being back to school.W:What do you mean?M:I think its tough to get used to studying,meeting new people,and taking notes again after being on vacation for so long.2.When does the conversation take place?A.At the
3、 beginning of a term.B.At the end of a term.C.During a vacation.答案AW:Shall we go to the cinema on Friday?M:Well,Id really like to,but I have to study for the exam at home.3.What will the man do on Friday?A.See a film.B.Study for the exam.C.Go to school.答案BM:Susan,I would like to introduce you to my
4、friend,Ellen.W:Glad to meet you,Ellen.Bob tells me that you are interested in African art,too.4.What is true about Ellen?A.She likes African art.B.She knows Susan very well.C.She doesnt know Bob.答案AW:So,what do you usually do in your free time?M:At the moment,Im spending much of my free time learnin
5、g German.I also enjoy playing the piano.W:Do you play any sports?M:Not really.But I go to the sports club and work out once a week.5.What does the man mainly do in his spare time?A.He learns a language.B.He plays the piano.C.He plays sports.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给
6、的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料回答第6、7题。W:Hello,Tom.Are you here for the first period?M:Um.no.I just came to meet the new history teacher,Mrs Smith.I wasnt expecting to see you here.W:Why not?M:Well.Lily,to be honest,the whole class is talking about
7、 how you were replaced by Mrs Smith.W:Is that so?In a way,they are right.I was replaced by Mrs Smithin fact,you are talking to Mrs Smith!I wasnt fired.I just got married over the summer vacation and changed my name!6.When does the conversation probably take place?A.At the beginning of the new term.B
8、.During the summer vacation.C.At the end of last term.答案A7.Why does the man come here?A.To say goodbye to Lily.B.To meet a new teacher.C.To attend a history class.答案B听第7段材料回答第8、9题。M:Do you know that we have to start choosing the courses this week?W:Oh,really?I wasnt told about that.M:Dont worry.We h
9、ave three days left.You should first think about what course you would like to choose.W:What courses is the school offering this year?M:Here is the list.W:There are so many courses.Yoga,Chinese,chess.Which one should I choose?M:Just choose the one you are interested in.W:Oh,I like this course.M:Whic
10、h one?The Art of Film?W:Yes,I heard that we can watch many films in that class.M:OK,I will choose Japanese.W:Thats good.Lets fill in the form.8.When must the speakers choose their courses?A.Within two days.B.Within three days.C.Within five days.答案B9.What does the man advise the woman to do?A.Ask her
11、 teacher for help.B.Choose two courses at one time.C.Choose the course that she is interested in.答案C听第8段材料回答第10至12题。M:Hi,Miya,how are you?W:Im very well,thanks,but Im crazy busy these days.How are you?M:Fine,thanks.Why are you so busy?W:I have a Chinese test next week.M:Come on!I believe you can pas
12、s it.Your spoken Chinese is good enough.W:Uh,speaking is one thing;exam is another thing.Im afraid.M:Anyway,do you want to have a coffee now?W:OK,but I dont have much time.I have to go to the library.M:It wont take long.Lets go to the caf.10.Why is the woman so busy?A.She has a Chinese test next wee
13、k.B.She has to go to the library.C.She wants to go to the caf.答案A11.How does the woman feel about her exam?A.Confident.B.Worried.C.Disappointed.答案B12.What are the speakers going to do?A.Go to the library.B.Have a coffee.C.Have a test.答案B听第9段材料回答第13至16题。W:Whats that,Brett?M:Its my new e-book reader.I
14、m just downloading some new books onto it.W:I havent bought one yet.I still prefer a printed book.M:But if you havent tried it yet,how do you know you wouldnt like it better,Fiona?This e-book reader can store over 10,000 digital books.Imagine trying to carry an entire library from place to place.W:I
15、 dont usually read 10,000 books all at once and I like the look of text on a printed page.M:You mean that faded text on that yellowed page? On an e-book reader,you can adjust the text size and even line spacing.W:Can I get all of the out-of-print books on my shelves in digital format?M:Well,Im not s
16、ure.W:Until I can,Ill stick to my low-tech books.Lets take our seats.The class is about to begin.13.Whats Brett just doing?A.Downloading e-books.B.Reading an e-book.C.Buying an e-book reader.答案A14.What advantage of the e-book reader does Brett mention?A.The large storage capacity.B.The low cost in t
17、he long term.C.The decrease in the use of paper.答案A15.Why does Fiona refuse to buy an e-book reader?A.She doesnt read much.B.She likes printed books better.C.She has enough books to read.答案B16.Where does the conversation take place?A.In a store.B.In a classroom.C.In a library.答案B听第10段材料回答第17至20题。Goo
18、d morning,class!Next week,we will be visiting Golden Gate Park in San Francisco.I want to describe it to you before we go.Its a very big park.It has a lot of trees,flowers,plants,and even small lakes in it.It also has other attractions.One of them is the De Young Museum.It has many different display
19、s from different countries.There is also the House of Flowers.It has all kinds of flowers from around the world.Its a beautiful place.The Japanese Tea Garden is also beautiful.It has well-kept trees and flowers surrounding a small lake.From there,we can walk all the way down to the beach.The park is
20、 so big that you forget youre in the middle of a city.Many people walk around and enjoy being in nature.A lot of people ride their bicycles or have a picnic.On the weekends,there are art shows and concerts.Itll be fun!17.Where will the students go?A.A theater.B.A big park.C.A zoo.答案B18.Which of the
21、following has displays from different countries?A.The Japanese Tea Garden.B.The House of Flowers.C.The De Young Museum.答案C19.What is in the Japanese Tea Garden?A.A concert hall.B.A small lake.C.An art gallery.答案B20.Where is Golden Gate Park?A.In the countryside.B.In the middle of the city.C.Close to
22、 the city.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AOur bodies need a healthy diet which should include all the things you need to develop normallyproteins,carbohydrates,fats,minerals and vitamins.Cutting out things you might see as fattening,such as carbohydrate
23、s or fats,can stop your body from developing normally.There are some simple rules which can help you to stay a healthy and normal weight.They sound quite easy but might be more difficult to put into practice.You can ask your family and friends to help you to stick to these rulesand it might even hel
24、p them to be a bit healthier!Eat regular mealsbreakfast,lunch and dinner.Include carbohydrate foods such as bread,potatoes,rice or pasta with every meal.Eat at roughly the same time each day.Long gaps between meals can make you so hungry that,when you do eventually eat,you eat far more than you need
25、.Get enough sleep.Avoid sugary or high fat foods and junk foods.If you have a lunch of crisps,chocolate and a soft drink,it doesnt feel as if youre eating very much,but it will pile on the pounds.A sandwich or roll with fruit and milk or juice will make you feel fuller,but you are much less likely t
26、o put on weight and it s better for your skin.If you follow these suggestions you will find it easier to control your weight,and you wont find yourself wanting sweet foods all the time.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要给读者提供了一些保持健康和维持正常体重的方法。21.What does the underlined word “They” refer to?A.Your family and friend
27、s.B.Our bodies.C.Regular meals.D.The simple rules.答案D解析词义猜测题。根据文章第二段中的“Therearesomesimplerules.toputintopractice.”可知有一些简单的方法可以帮助人们保持健康和维持正常体重,它们听起来很简单但是实施起来可能更困难,结合句意可知They指代上文出现的simplerules。故选D项。22.What doesnt help you to keep fit?A.Taking regular exercise.B.Not having carbohydrate foods.C.Avoiding
28、 high fat foods and junk foods.D.Eating at roughly the same time each day.答案B解析细节理解题。根据文章第二段中的“itmightevenhelpthemtobeabithealthier!”(它可能会帮助它们变得健康一点)和第二小点“Includecarbohydratefoodssuchasbread,potatoes,riceorpastawitheverymeal.”可知,摄入碳水化合物有助于保持健康,反过来,如果不摄入碳水化合物就不能保持健康。故选B项。23.What is the main idea of t
29、he passage?A.How to Stay Healthy?B.How to Keep a Healthy Diet?C.How to Stay a Healthy and Normal Weight?D.Who Will Be More Helpful for You to Stick to the Simple Rules?答案C解析主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是第二段中的“Therearesomesimpleruleswhichcanhelpyoutostayahealthyandnormalweight.”可知,本文主要给读者提供保持健康和维持正常体重的方法。故选C项。B
30、Time:7:00 am Emily Stupi dives into (跳进) the pool.Cold water hits her,and its hard to catch her breath.Pulling her arms through the water,Emily begins her first of eight laps (圈).She wants to complete the triathlon (铁人三项).Emily shakes with cold as she gets out of the pool.Along with three hundred ot
31、her children and adults,she heads into the one-mile run,followed by a four-and-a-half-mile bike ride.The triathlon is being held in Glendale,Arizona,and the temperature is freezing on the late-October morning.But seeing her fathers warm smile makes Emily forget about the cold.Emily feels lucky to ha
32、ve her father here today.Three years ago,doctors discovered that he had skin cancer.His treatments made him feel tired and sick,but he believed he was going to get better.Emily says,“Courage is something that all people have inside,and they use it to make the world a brave and happy place.My dad sho
33、wed great courage when he got cancer.”Emily asked a lot of questions about her fathers illness.Her mom says,“We had a family discussion and gave her all the facts.We talked about what cancer is and how money is raised for aid(援助) and research.”Emily made a promise to herself and to her family that s
34、he would compete in the triathlon to raise money to help cancer patients.She trained hard for three months,swimming,running and biking several times a week.She then sent out 150 letters asking for donations (捐赠).Her dad matched the money,and Emily gave $7,000 to the American Cancer Society.Emily say
35、s she was nervous on the day of the race.“My stomach felt weak,and the water was cold.” But Emily completed the race and lived up to her promise to help fight cancer.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了一个女孩通过参加体育比赛来帮助癌症患者的故事。24.What is Emily doing at 7:00 am?A.She is competing in a race.B.She is training for the
36、triathlon.C.She is swimming as a warm-up.D.She is teaching children swimming.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“Shewantstocompletethetriathlon.”以及第三段中的“Thetriathlonisbeingheld”可知,早上7点Emily正在参加铁人三项赛。故选A项。25.When Emilys father had cancer,he .A.felt lonely and hopelessB.refused to receive treatmentC.hid his illness fr
37、om his familyD.fought against the disease bravely答案D解析推理判断题。根据第四段中的“buthebelievedhewasgoingtogetbetter”和“Mydadshowedgreatcouragewhenhegotcancer.”可知,Emily的父亲非常勇敢地与病魔作斗争。故选D项。26.In order to help cancer patients,Emily .A.wrote to the American Cancer Society for helpB.decided to take part in a sports co
38、mpetitionC.completed the triathlon and raised $7,000D.researched on cancer for three months答案B解析细节理解题。根据倒数第二段中的“Emilymadeapromisetoherselfandtoherfamilythatshewouldcompeteinthetriathlontoraisemoneytohelpcancerpatients.”可知,Emily为了要帮助癌症患者,决定通过参加铁人三项赛来为他们募集资金。故选B项。27.What words can best describe Emily?
39、A.Careful and generous.B.Friendly and humorous.C.Easy-going and hard-working.D.Kind-hearted and strong-willed.答案D解析推理判断题。Emily为了铁人三项赛辛苦训练并克服诸多困难,她以自己的实际行动来帮助癌症患者。因此,我们可以从她身上看出她非常善良并且有着顽强的意志力。故选D项。CThe beach may seem like an inviting place to run on a cool summer morning,but is running on the sand go
40、od for your body?It can be,but its important to be aware of the challenges that some beach runners experience before you get ready.Running on the beach can be a good thing.Its certainly different from running on a track or a pavement.For starters,sand can be a challenge because it has an uneven (不平坦
41、的) surface.As you push off,youre going to lose some of your push as the sand moves.So,youre not going to be able to push yourself forward as you would on a track or a pavement.But this unevenness has an upside:It gives your body an extra workout,forcing you to exercise muscles that dont get as much
42、use during runs on firm surfaces.For example,your feet,ankles and lower back might feel sorer and more tired than usual after a beach run just because the surface is constantly moving and changing step to step.You also might feel sore afterward because beaches tend to slope (倾斜) down to the water.If
43、 youre going for a long run on the beach,you might notice that one side of your body might feel sorer because youre putting more pressure on it due to the slope.Some beach runners prefer to run barefootnot wearing anything on feet.However,if youre not used to barefoot running,start slowly and dont r
44、un long distances at first.Thats because running barefoot uses more different muscles than running with shoes does,and its important to strengthen these muscles and adapt your feet.If you want to run barefoot and as long as you run carefully enough into it,go for it!Running on the sand can be a smar
45、t choice for you,because running on softer ground surfaces can reduce muscle damage.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了沙滩跑步的优缺点,并给初学者提出了一些有用的建议和注意事项。28.Why is it difficult to run on the beach for starters?A.The soft surface makes people fall over easily.B.People need to run carefully on its smooth surface.C.Runnin
46、g on its uneven surface takes much effort.D.Its hard to keep ones balance on its hard surface.答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Forstarters,sandcanbeachallenge.atrackorapavement.”可知,刚开始在沙滩上跑步很困难,因为在凹凸不平的沙滩上跑步需要付出很大的努力。故选C项。29.Which of the following best explains “upside” underlined in Paragraph 2?A.Advantage.B.Rea
47、son.C.Character.D.Challenge.答案A解析词义猜测题。根据下文“Itgivesyourbodyanextraworkout,forcingyoutoexercisemusclesthatdontgetasmuchuseduringrunsonfirmsurfaces.”可知是在说明在沙滩上跑步产生的不平衡的好处,故画线单词意思为“优点”,故选A项。30.Whats the authors attitude to barefoot running?A.Critical.B.Supportive.C.Doubtful.D.Uncaring.答案B解析观点态度题。根据第四段中
48、的“Ifyouwanttorunbarefootandaslongasyouruncarefullyenoughintoit,goforit!”可知,作者对赤脚跑步的态度是支持的。故选B项。31.Where can the passage probably be found?A.A primary school textbook.B.A tourist guide.C.A sports magazine.D.A scientific report.答案C解析推理判断题。根据第一段“Thebeachmayseemlike.beforeyougetready.”以及文章主要内容围绕着沙滩跑步展开,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-791268.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023五年级数学上册 二 多边形的面积第5课时 梯形的面积课件 苏教版.pptx
