江西省抚州市黎川县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省抚州市黎川县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 江西省 抚州市 黎川
- 资源描述:
-
1、英语试卷注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时
2、间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the weather often like in March?A. Rainy.B. Windy.C. Sunny.【答案】B【解析】【原文】W:Whats the weather like in spring?M:Its often windy in March. Its always warm in April and May,but rains sometimes.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is Linda going to do?A. Buy a dr
3、ess.B. Attend an interview.C. Go out with the man.【答案】B【解析】【原文】M: Hi. Linda. You look great in this dress! Are you going out?W: Thank you. I have an interview this morning.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. WeChat.B. Online shopping.C. The mans grandma.【答案】C【解析】【原文】W:
4、Who are you talking with?M:My grandma. She knows how to use WeChat.W:Really?Wow, she is so cool!M:Yeah. And she does online shopping too.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who is the man most probably?A. A mailman.B. A repairman.C. A salesman.【答案】A【解析】【原文】M:Good afternoon.Ive got a package for the Marketing Depar
5、tment.W:Oh,that looks heavy.Marketing is on the third floor.You can take the elevator,if you like.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much should the man pay?A. $70.B. $80.C. $100.【答案】A【解析】【原文】M:Is this the bookcase you advertised?W:Yes,its our regular $50 bookcase on sale today for $40.If you buy a pair,you c
6、an save another S5 for each. M:OK,Ill take a pair.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Who is making the phone call?A. Gaby.B. Susan.C. Michael.7. What is the messa
7、ge about?A. When and where to meet.B. Where the Star Cinema is.C. How to get to the Star Cinema.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】W:Hello, Susan speaking.M:Hello, Susan. Is Gaby in? W:No, Im afraid shes out.M:Er, do you know what time shell be back? W:Oh, she didnt say.Excuse me, could I know whos calling?M: Wel
8、l, this is Michael here. Can you give her a message, please? W:Yes, of course, Michael.M:Could you ask her to meet me at 8:00 outside the Star Cinema?W:OK.M:Thank you very much.W:Youre welcome.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. How far is the nearest supermarket?A. About 3 kilometers away.B. Abou
9、t 5 kilometers away.C. About 6 kilometers away.9. How will the woman probably go?A. By taxi.B. On foot.C. By bus.【答案】8. B 9. C【解析】【原文】W: Excuse me, can you tell me the way to the supermarket? I mean the nearest supermarket.M: Well, actually the nearest supermarket isnt near at all. Its about three,
10、oh no, about five kilometers away.W: How can I get there?M: The best way to get there is to take a taxi of course, but its a bit expensive. Its also possible to go there by bus.W: Which bus?M: Bus No. 65. Go around this corner and youll find a bus stop across the street.W: Thank you very much. M: No
11、 problem.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why was the man late again?A. He had an accident on his way.B. He got up late.C. He was caught in traffic jams.11. What is the schoolmaster doing now?A. Giving a class.B. Having a meeting.C. Meeting a guest.12. What does the woman suggest the man do in
12、 the end?A. Cycle to work.B. Go to bed early.C. Set an alarm clock.【答案】10. C 11. B 12. A【解析】【原文】M: Im sorry Im late again. The traffic was terrible.W: Well, thats OK. But the schoolmaster wants to see you. He asked about you this morning.M: Oh, thats too bad. Im going to see him now.W:Youd better go
13、 and see him after 10:00.He isnt in his office.He is having a meeting now.M:To tell the truth,Mrs Wilson,I dont want to be late.But you see,the traffic is always so heavy.How can I not be late?W:You should get up earlier.M:Its no use.Every time the alarm clock rings,I stop it.You know,its difficult
14、for me to wake up that early.W:Why dont you buy a bike?That would be faster.M:I guess so.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student.B. Fellow workers.C. School friends.14. Who is Jenny?A. The mans wife.B. The mans sister.C. Th
15、e womans workmate.15. What will the woman do this Saturday?A. Move house.B. Go to a party.C. Visit a company.16. What do we know about the man?A. He used to be a lawyer.B. He is working for a trade company.C. He continued his studies after graduation.【答案】13. C 14. A 15. B 16. B【解析】【原文】W: Hi, Bob. Im
16、 so glad that you came.M: Of course Id come. I couldnt think of a better chance to see all my old friends.W: Its hard to believe that its been ten years since graduation. M: How time flies!How are things going with you?W: Its only recently that Ive been able to start settling down. Are you still wit
17、h Jenny?M: Yeah, Jenny and I got married right after graduation. It was hard for the first three years. I was supporting us both while she continued her studies ,but now things are getting better. I work as a manager in a trade company and shes working at a law firm Were finally able to make a life
18、for ourselves.W: Oh, that sounds wonderful. I have always known you two would make it I hope I can keep in contact with you. M: Definitely!Actually, we just moved into a new place. Theres a house-warming party this Saturday, if you are free. I know Jenny would love to see you again and it should be
19、a good party.W: Sounds great!Im free this weekend and Ill be there.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Where did Jack work?A. In a village.B. In a big city.C. In a small town.18. Why did Jack go to Manchester?A. To go on business.B. To go sightseeing.C. To look for a lady.19. What did Jack do right
20、 after he got off the train?A. He walked around the city.B. He asked an old lady for help.C. He tried to find an office himself.20. How did the old lady feel when she saw Jack again?A. Excited.B. Surprised.C. Annoyed.【答案】17. C 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】W: Jack worked in an office in a small town. One
21、 day his boss said to him, Jack, I want you to go to Manchester, to an office there, to see Mr Brown. Heres the address. Jack went to Manchester by train. He left the station, and thought, The office isnt far from the station. Ill find it easily. But after an hour he was still looking for it, so he
22、stopped and asked an old lady. She said, Go straight along the street. Turn to the left at the end. Its the second building on the right. Jack went and found it. A few days later he went to the same city, but again he did not find the office, so he asked someone the way. It was the same old lady! Sh
23、e said, Oh my God! Are you still looking for that place?第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项AKnown as the Mid-Autumn Festival, the Chinese Moon Festival is an important and favorite holiday for Chinese people around the world. The Chinese Moon Festival is a joyo
24、us time for family, friends, and couples to reunite under a full moon. Moon Festival LegendsKnown as Zhongqiu Jie in Chinese, the Moon Festival dates back over 3,000 years. Many legends have developed over the years. Most stories are based on the idea that the goddess Change lives on the moon. One s
25、tory suggests that the moon goddess was the wife of a legendary archer(弓箭手) who was ordered to shoot down all of the suns in the sky except one. After accomplishing the task, he was given an immortality(不死) pill as a reward. His wife found and took the pill instead, then later flew to the moon, wher
26、e she lives now.What to Expect During the Chinese Moon FestivalThe Chinese Moon Festival is a time to take a needed break from work, reunite with family and friends, and pay respect to the full moon with poems and by eating mooncakes. Couples take full advantage of the Moon Festival as a romantic ti
27、me to sit under a full moon while sharing cakes. Many shops and businesses may be closed in celebration of the holiday; transportation options may be full or limited.21. The purpose of this article is _.A. to introduce the Chinese Moon FestivalB. to describe what to do on the Moon FestivalC. to impl
28、y that the Chinese like the Moon FestivalD. to show that the Moon Festival is the most important festival22. What was the archer forced to do?A. To take a pill given to him as a reward.B. To make only one sun stay in the sky.C. To give his legendary wife a good lesson.D. To show his wife how brave h
29、e was.23. When the Chinese celebrate the Moon Festival, _.A. they all stay out all night to enjoy the full moonB. they get together with their families and friendsC. they prefer to travel with their sweetheartsD. they like to go shopping【答案】21. A 22. B 23. B【解析】【分析】本文是说明文。主要讲述了中国的中秋节。【21题详解】推理判断题。根据
30、第一段内容“Known as the Mid-Autumn Festival, the Chinese Moon Festival is an important and favorite holiday for Chinese people around the world. The Chinese Moon Festival is a joyous time for family, friends, and couples to reunite under a full moon.(被称为中秋节,中国中秋节是世界各地中国人民重要和最喜爱的节日。中国的中秋节是家人、朋友和情侣在满月下团聚的欢
31、乐时光)”以及下文的段落小标题,可推断,文章的目的是介绍中国的中秋节。故选A。【22题详解】细节理解题。根据第二段的“One story suggests that the moon goddess was the wife of a legendary archer(弓箭手) who was ordered to shoot down all of the suns in the sky except one.( 有一个故事表明,月亮女神是一个传奇的弓箭手的妻子,被命令击落天空中所有的太阳,只剩一个太阳)”可知,这个弓箭手被迫让天空只剩下一个太阳。故选B。【23题详解】细节理解题。根据最后一
32、段的“The Chinese Moon Festival is a time to take a needed break from work, reunite with family and friends, and pay respect to the full moon with poems and by eating mooncakes.( 中国的中秋季是一个休息,与家人和朋友团聚,用诗歌和吃月饼来表达满月的时候)”可知,中国人庆祝中秋节,他们会与家人和朋友聚会。故选B。BIts school time again! Youre probably feeling excited and
33、 maybe a little sad for the vacation is over. Some kids feel nervous on the first day of school because of all the new things: new teachers, new friends, and maybe even a new school. Luckily, these “new” worries only stick around for a little while. Lets find out more about going back to school.Most
34、 teachers kick off the school year by introducing themselves and talking about what youll be doing that year. Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class.When teachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules so youll kn
35、ow whats allowed and whats not. Pay close attention so youll know if you need to raise your hand to ask a question and what the rules are about visiting the restroom.You might already know a lot of people in your class on the first day. But its a great day to make new friends, so try to say “hello”
36、to the kids you know and new ones that you dont. Make the first move and youll be glad about what you did and so will your new friends!Most teachers let you pick your own seat on the first day, but by the second or third morning, theyll have mapped out a seating plan. Its a good idea to write down w
37、here your seat is in your notebook so you dont forget.Here are a few final tips for a fantastic(奇异的) first day: Get enough sleep. Have a healthy breakfast. Try your best. Develop good work habits, like writing down your assignments(作业) and handing in your homework on time. Take your time with school
38、work. If you dont understand something, ask the teacher.24. In the second paragraph, the underlined phrase “kick off” most probably means “_”.A. jump overB. startC. talk aboutD. finish25. Which of the following is TURE according to the passage?A. All students feel excited about a new term.B. All tea
39、chers let students pick their seats.C. New school worries do not last very long.D. Being hard-working helps make new friends.26. If students have any questions, its suggested that they should _.A. turn to their teachersB. write them downC. ask their parentsD. help with each other27. Whats the author
40、s purpose in writing this passage?A. To provide students with some advice on starting a new school term.B. To encourage students to work harder in a new school term.C. To teach children the importance of starting school.D. To introduce a way to improve students learning ability.【答案】24. B 25. C 26. A
41、 27. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了在新学期的第一天我们可能遇见的事情以及我们对新学期的准备。【24题详解】词义猜测题。根据第二段Most teachers kick off the school year by introducing themselves and talking about what youll be doing that year.的意思是“大多数老师都通过自我介绍和谈论你今年将要做的事情来启动新学期。”而且本文主要介绍的也是新期开始的事情。所以可知划线词组的意思是“开始”。故选B。【25题详解】细节理解题。根据第一段Luckily, these “n
42、ew” worries only stick around for a little while.可知,新的烦恼不会持续太久。故选C。【26题详解】细节理解题。根据最后一段Take your time with schoolwork. If you dont understand something, ask the teacher.可知,花点时间做功课。如果你不明白什么,就去问老师。故选A。【27题详解】推理判断题。本文主要介绍了在新学期的第一天我们可能遇见的事情以及我们对新学期的准备。可知作者目的是为学生提供开始新学期的建议。故选A。CWhy is pink or purple a col
43、or for girls and blue or brown for boys?The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences. To the Egyptians, green was a color that represented the hope and joy of spring, while for Muslims, it means heaven. Red is a symbol (象征) of good luck in many cultures. In China, ch
44、ildren are given money in a red envelope to bring good fortune in the New Year. For many nations, blue is a symbol of protection and religious beliefs. Greek people often wear a blue necklace hoping to protect themselves against evils (灾祸).Peoples choice of colors is also influenced by their bodies
45、reactions (反应) toward them. Green is said to be the most restful color. It has the ability to reduce pain and relax people both mentally and physically. People who work in green environment have been found to have fewer stomach aches.Red can cause a persons blood pressure to rise and increase people
46、s appetites (食欲). Many decorators will include different shades of red in the restaurant. Similarly, many commercial websites will have a red “Buy Now” button because red is a color that easily catches a persons eye.Blue is another calming color. Unlike red, blue can cause people to lose appetite. S
47、o if you want to eat less, some suggest that eating from blue plates can help.The next time you are deciding on what to wear or what color to decorate your room, think about the color carefully.28. Muslims regard green as a symbol of heaven mainly because of their_.A. cultural valuesB. commercial pu
48、rposesC personal experiencesD. physical reactions to the color29. Why will many commercial websites have a red “Buy Now” button?A. To relax people physically.B. To increase peoples appetites.C. To encourage people to make a purchase.D. To cause a persons blood pressure to rise.30. What color might h
49、elp lose weight according to the text?A. Red.B. Green.C. Blue.D. Purple.31. Which of the following would be the most proper title for the text?A. Colors and Human BeingsB. The Cultural Meaning of ColorC. The Meaning and Function of ColorD. Colors and Personal Experiences【答案】28. A 29. C 30. C 31. C【解
50、析】【分析】这是一篇说明文。本文介绍了为什么给姑娘选择粉红色或紫色而给男孩选择蓝色或棕色,对此的回答主要取决于文化价值和个人经历。人们对颜色的选择也取决于人们身体对颜色的反应。红色会导致一个人的血压上升和食欲增加。蓝色是另外一种令人镇静的颜色,不像是红色,蓝色会使人们丧失食欲。【28题详解】细节理解题。根据The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences.可知,答案很大程度上取决于文化价值观和个人经历。所以穆斯林把绿色作为天堂额象征是因为文化价值观。故选A。【29题详解】推理判断题。根据倒
51、数第三段. Similarly, many commercial websites will have a red “Buy Now” button because red is a color that easily catches a persons eye.可知,同样,许多商业网站也会有一个红色的“立即购买”按钮,因为红色很容易吸引人的眼球。由此判断出为什么很多商业网站都有红色的“立即购买”按钮是因为红色鼓励人们购买。故选C。【30题详解】细节理解题。Blue is another calming color. Unlike red, blue can cause people to l
52、ose appetite.可知,蓝色是另一种让人平静的颜色。与红色不同,蓝色会让人失去食欲。所以蓝色有助于减肥。故选C。【31题详解】主旨大意题。本文介绍了为什么给姑娘选择粉红色或紫色而给男孩选择蓝色或棕色,对此的回答主要取决于文化价值和个人经历。人们对颜色的选择也取决于人们身体对颜色的反应。红色会导致一个人的血压上升和食欲增加。蓝色是另外一种令人镇静的颜色,不像是红色,蓝色会使人们丧失食欲。所以最佳标题为“颜色的功能和意义”故选C。D2020 is special. When we dip into the model “suspended class, ongoing learning”
53、during the pandemic(大流行)of NCP, have you thought of the inventors that supply us the convenience on the computers? Here, lets know a respectable person who left us a few months ago.Larry Tesler: computer scientist ,an icon of early computing, died at the age of 74 in this spring. Mr Tesler started w
54、orking in Silicon Valley in the early 1960s, at a time when computers were inaccessible to the vast majority of people.It was thanks to his innovations ,which included the “cut”, “copy” and “paste” commands that the personal computer became simple to learn and use. Xerox, where Mr Tesler spent part
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344524.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
