《金牌学案》2016秋英语外研版必修2练习:第五模块测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 金牌学案 金牌学案2016秋英语外研版必修2练习:第五模块测评 WORD版含答案 金牌 2016 英语 外研版 必修 练习 第五 模块 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第五模块测评(时间:100分钟满分:120分)第卷第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AFor some kids,the news on TV can be difficult to understand.Dont worry!Here comes Linda Ellerbee.She is a well-known journalist behind Nickelodeons Nick News,a special TV program for kids.As the sho
2、ws creator and reporter,Ellerbee talks about the news in a way thats easy for children to understand.This month,Nick News celebrated its 20th birthday.It is the longest running TV news program for kids.Ann Curry,the host of the program Today,interviewed Ellerbee in New York City.Ellerbee wore her fa
3、vourite orange shoesthe same pair she wears in the programfor the special occasion.When asked why she started Nick News,Ellerbees answer was simple.“Kids have right(权利) to know,”she said.“And they already do know,but maybe not all the facts.”She looks at her job on Nick News as more than just a piec
4、e of news and it helps children understand what has really happened.Ellerbee tries to balance bad news with good news,too.“Behind each sad story,theres always someone or something trying to make it better,”she explained.Besides important events,Nick News also reports the things that are going on in
5、the world of kids.When deciding what to talk about in the program,Ellerbee said,“We think:What big events are kids unable to avoid?What have they already heard about?How can we help them understand better?”1.Nick News is special because of .A.the time it beganB.the news it reportsC.the way it collec
6、ts the newsD.the way it tells kids the news答案:D解析:细节理解题。由第一段中的最后一句可知,该节目以孩子们容易理解的方式讲述新闻,这是其特别之处。2.What do we know about Nick News?A.It mainly reports exciting news.B.It is a new program made by Ellerbee.C.It teaches kids how to make the news.D.It helps kids learn about the news better.答案:D解析:细节理解题。由
7、第三段中的“it helps children understand what has really happened”可知,Nick News这一节目可以帮助孩子们更好地了解新闻。3.What is Ellerbees attitude towards her job?A.She takes it seriously.B.She thinks it pays well.C.She finds it a bit boring.D.Shes not interested in it.答案:A解析:推理判断题。由第三段中的最后一句可知,Ellerbee对待她的工作很认真。4.The last pa
8、ragraph mainly talks about.A.why children like Nick NewsB.how Ellerbee understands newsC.what topics Nick News coversD.different kinds of news programs答案:C解析:段落大意题。由“important events”和“also reports the things.”可知,最后一段主要谈论Nick News这一节目所覆盖的话题。BCaptain Henry,a 98-year-old American retired fisherman,has
9、 become a first-time author,having written and published his autobiography In a Fishermans Language after learning to read at the age of 91.Mr Henry spent most of his life without even his closest family members knowing he was illiterate(不识字的).Forced to quit school in the third grade to take odd job
10、s,he kept the secret close to his chest,only telling his late wife.Henrys granddaughter,Marlisa,told reporters how he used tricks,like waiting for others to order at restaurants first,to avoid the issue.A family dispute in his nineties,she said,aroused his desire for education.“He signed a document
11、he could not read about where he was going to live,”Marlisa said.Starting with his name,he eventually moved on to the ABCs and childrens books.He put them down since his wife fell ill.After the tragic loss of his wife,he went back to reading and began to log his life.He wrote about his familys voyag
12、e from Portugal to the US,how he went on to captain a boat,and his many journeys at sea.His life stories have become so popular that nearly 800 copies were sold in the first two weeks after the books release.One thousand more have been printed as requests for the book floods in as far as Germany.And
13、 now even Hollywood producers have approached Mr Henry about buying the rights to his life story for a big screen adaptation.The family also now has a book agent and a deal in the works to publish a second edition.Meanwhile,the family says they are reconnecting and closer than ever as a result of He
14、nrys late-life efforts.“Everyone has a story,”Marlisa said.“It teaches that when youre down and out,never give up.”5.When did Henry begin writing his life story?A.When he was 91 years old.B.After his wife passed away.C.When he was 98 years old.D.After he retired from work.答案:B解析:细节理解题。由第三段的倒数第二句可知,亨
15、利是在妻子死后开始记录他的生活的。6.Which of the following is TRUE according to the text?A.Hollywood wishes to make a movie out of Henrys book.B.Henry never told anyone that he couldnt read or write.C.Henry began his reading with some famous novels.D.Henrys book was well-received only by Americans.答案:A解析:正误判断题。由第四段的
16、最后一句可知,好莱坞想要把他的作品搬上银幕。7.How did Henrys family benefit from his writing?A.The family got more money from the 2nd edition.B.The family ties were rebuilt and strengthened.C.His family moved from Portugal to the USA.D.His family story has been made into a movie.答案:B解析:细节理解题。由最后一段的第二句可知,由于亨利晚年的努力,他的家人重新团
17、结起来了,而且关系也更亲近了。8.What message can Henrys story give us?A.Great minds think alike.B.Every coin has two sides.C.Practice makes perfect.D.One is never too old to learn.答案:D解析:推理判断题。亨利90多岁开始学习认字,最后出版了自己的作品并且受到好莱坞的青睐。他的生活经历向我们传递了一个信息:活到老学到老。COn March 28th,the New York Times will begin charging all but th
18、e most infrequent users to read articles online.In a letter to readers,Arthur Sulzberger,Jr.,the publisher of the paper,laid out the details of the paywall,which he said will go into effect immediately in Canada and on March 28th for the rest of the world.He called the move“an important step that we
19、 hope you will see as an investment in the Times,one that will strengthen our ability to provide high quality journalism to readers around the world and on any platform.”Sulzberger said that readers will be able to read 20 articles per month at no charge.Once they click on the 21st piece,however,the
20、yll be presented with three payment options:$15 for four weeks of online and mobile application access,$20 for access to the site and the iPad application,or $35 for access to everything.People who already receive the printed paper through home delivery will enjoy free and unlimited access to the Ti
21、mes on all platforms.These details largely agree with earlier reports on how the paywall would work.The Times had made it clear that it did not want to imitate the total paywalls put into effect by papers such as The Times of London and Newsday,which block access to all contents unless the reader pa
22、ys.The paper also signaled that it wants to stay relevant in the social media world.According to Sulzbergers announcement,people who come to the Times site from Facebook,Twitter or from blogs will be able to read those articles even if they have gone over their monthly limit.However,Sulzberger said
23、that a limit will be placed on“some search engines”,meaning that after readers have accessed a certain number of articles from search engines,any further articles they access from there will be added to their monthly count.It was reported that the only search engine that will be affected this way is
24、 Google,where there will be a five-article limit.This marks a clear attempt by the Times to close what could be a giant loophole(漏洞),since so much online traffic is directed through Google.But it also presents a risk for the Times for the same reason.Sulzberger seems well aware of the risk.“The chal
25、lenge now is to put a price on our work without wailing ourselves off from the global network,”he said,adding that the Times must “continue to engage with the widest possible audience”.9.The authors main purpose in the text is to.A.describe research findingsB.make advertisementsC.report a piece of n
26、ewsD.suggest a solution答案:C解析:写作意图题。本文主要介绍了纽约时报将对在线阅读收费,是在报道一条新闻。故选C项。10.Why will the Times charge their online readers?A.It wants to stay relevant in the social media world.B.It has too many readers coming from the other sites.C.It is trying a way to offer better service to its readers.D.It is seek
27、ing new financial sources for its development.答案:D解析:细节理解题。根据第二段最后一句可知,Sulzberger希望读者可以把在线阅读收费看作是一种投资,这个投资可以使纽约时报在全球任何一个平台上为读者提供高品质的阅读。而这个提高来自收费,所以收费的目的是寻求一种新的经济来源以促进发展。D项符合文意,故选D项。11.Who will be limited to the New York Times articles?A.Those subscribing to the printed newspapers.B.Readers clicking
28、through from Facebook.C.Those using Google research engine.D.Readers paying $35 a month.答案:C解析:细节理解题。根据第三段最后一句可知,订阅出版物的人不受限制,A项错误;根据第五段最后一句可知,读者从网上看纽约时报不受限制,B项错误;根据第三段第二句可知,每月付35美元可以随便看,D项错误;C项符合题意,故选C项。DA good modern newspaper is an extraordinary piece of reading.Its remarkable first for what it co
29、ntains:the range of news from local crime to international politics,from sports to business,from fashion to science,and the range of comment and special features(特写) as well,from editorial page to feature articles and interviews to criticism of books,art theatre and music.A newspaper is even more re
30、markable for the way one reads it:never completely,never straight through,but always by jumping from here to there,in and out,glancing at one piece,reading another article all the way through,reading just a few paragraphs of the text.A good modern newspaper offers variety to attract many different r
31、eaders,but for more than the reader is interested in.What brings this variety together in one place is its topicality(时事性),its immediate relation to what is happening in your world and your locality now.But immediacy and the speed of production that goes with it means also that much of what appears
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345282.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
