分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型山西省吕梁学院附属高级中学2015-2016学年高二上学期期末考试英语试题解析(解析版)WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:349469
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:16
  • 大小:277KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山西省 吕梁 学院 附属 高级中学 2015 2016 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 解析 WORD
    资源描述:

    1、第I卷第一部分:阅读理解 (共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文 ,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中 ,选出最佳选项。 A Hundreds of years ago, a Roman army came north from England to declare war on Scotland. The Scots, a brave people, love their country. They fought hard to drive the enemy out of Scotland. But there were too

    2、many Romans. It looked as if the Romans would win.One night, the leader of the Scots marched his soldiers to the top of a hill. We will rest here tonight, my men, he said. Tomorrow we will fight one more battle. We must win, or we will die.They were all very tired so they ate their supper quickly an

    3、d fell asleep. There were four guards on duty, but they were very tired, too, and one by one, they fell asleep.The Romans were not asleep. Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they went up the hill. Closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes m

    4、ore the war would be over. Suddenly, one of them put his foot on a thistle (蓟). He cried out and his sudden cry woke the Scots up. In a minute they were on their feet and ready for a battle. The fighting was hard, but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved Scotland.The thistl

    5、e is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people like it. But the people of Scotland like it so much that they made it their national flower.1. At the shout of a Roman soldier, all the Scots who were asleep at the hill _.A. began to fight the Romans hardB. stood up without pu

    6、tting on their shoes and began to fightC. woke and rose immediately, ready to fightD. put their feet into their shoes at once and were ready to fight2. The result of the war is that _.A. the Romans killed all the ScotsB. the Scots were defeatedC. the Scots were driven out of ScotlandD. the Scots def

    7、eated the Romans3. The Scots made thistle their national flower because thistle _.A. is lovely, though not beautifulB. gives them happinessC. is a kind of useful plantD. helped the Scots in wiping out the Roma【答案】1.C2.D3.D【解析】试题分析: 本文介绍了罗马人到苏格兰侵略,苏格兰人在蓟的帮助下消灭的罗马人,拯救了苏格兰的故事1.C考查细节题:从文章的第一段的:Hundreds

    8、of years ago, a Roman army came north from England to make war on Scotland.可知在数百年前,罗马军队从英格兰北部入侵,与苏格兰进行战斗,故选C项。2.D 考查细节理解题。从文章的第四段的:The Scots wiped out the Romans and saved Scotland 说明苏格兰人消灭了罗马人,故选D项。13.D 考查推理判断题。文章第四段描写了,因为蓟帮助苏格兰人打败了罗马人,所以他们把蓟定为国花,故选D项。考点 :故事类阅读。 BWhat is time? Is it a thing to be s

    9、aved or spent or wasted, like money? Or is it something we have no control over, like the weather? Is time the same all over the world?Thats an easy question, you say. Wherever you go, a minute is 60 seconds, an hour is 60 minutes, a day is 24 hours, and so forth. But in America, time is more than t

    10、hat. Americans see time as a valuable resource. Maybe thats why they are fond of the expression, Time is money.Because Americans believe time is a limited resource, they try to conserve and manage it. People in the U.S. often attend seminars or read books on time management. It seems they all want t

    11、o organize their time better. Professionals carry around pocket planners - some in electronic form - to keep track of appointments and deadlines. People do all they can to squeeze more time out of their time. The early American hero Benjamin Franklin expressed this view best: Do you love life? Then

    12、do not waste time, for that is the stuff life is made of.To Americans, punctuality is a way of showing respect for other peoples time. Being more than 10 minutes late to an appointment usually calls for an apology and an explanation. People who are running late often call ahead to let others know of

    13、 the delay. Of course, the less formal the situation is, the less important it is to be exactly on time. At informal get-togethers, for example, people often arrive as much as 30 minutes past the appointed time.To outsiders, Americans seem tied to the clock. People in other cultures value relationsh

    14、ips more than schedules. In these societies, people dont try to control time, but to experience it. Even Americans would admit that no one can master time. Time - like money - slips all too easily through our fingers. And time - like the weather- is very hard to predict. Nevertheless, time is one of

    15、 lifes most precious gifts. And unwrapping it is half the fun.4. Whats the main topic of this passage?A. What is time?B. Time among Americans.C. Make good use of time. D. How to control time?5. Whats the meaning of the underlined word “conserve”?A. protectB. developC. produceD. assist6. The sentence

    16、 Americans seem tied to the clock in paragraph 5 probably means_.A. Americans often carry a clock with them. B. Americans can take control over time.C. Americans often make full use of time. D. Americans can not predict the time.7. We can safely draw a conclusion from this passage that _.A. American

    17、s have more time than others.B. by using pocket planners, people can have more time.C. for informal meeting, Americans often arrive 30 minutes earlier.D. Americans often attend seminars, because they want to use time better【答案】4.B5.A6.C7.D【解析】考点:文化类阅读。CTo extinguish (熄灭) different kinds of fires, se

    18、veral types of fire extinguishers have been invented. They must be ready for immediate use when fire breaks out. Most portable (手提式的) kinds operate for less than a minute, so they are useful only on small fires. The law requires ships, trains, buses and planes to carry extinguishers.Since fuel, oxyg

    19、en and heat must be present in order for fire to exist, one or more of these things must be removed or reduced to extinguish a fire. If the heat is reduced by cooling the material below a certain temperature, the fire goes out. The cooling method is the most common way to put out a fire. Water is th

    20、e best cooling material because it is low in cost and easy to get.Another method of extinguishing fire is by cutting off the oxygen. This is usually done by covering the fire with sand, steam or some other things. A blanket may be used to cover a small fire.A third method is called separation, which

    21、 includes removing the fuel, or material easy to burn, from a fire, so that it can find no fuel.The method that is used to put out a fire depends upon the type of fire. Fires have been grouped in three classes. Fires in wood, paper, cloth and the like are called Class A fires. These materials usuall

    22、y help keep the fire on. Such fires can be stopped most readily by cooling with water.8. If a fire breaks out on a bus, which of the follow should be ready there for you to use?A. Sand B. Water C. A blanket. D. An extinguisher.9. To cover a small piece of burning wood with a basin(盆) in order to sto

    23、p the fire is an example of .A. cutting off the oxygen B. reducing the heat C. removing the fuel D. separating the fire 10. In choosing how to put out a fire, we should first be clear about .A. when it breaks out B. what kind it is C. how it comes about D. where it takes place11. What would the auth

    24、or probably discuss in the paragraph that follows?A. Another type of extinguishers B. Another class of firesC. How fires break out. D. How fires can be prevented.【答案】8.D9.A10.B11.B【解析】试题分析: 本文讲述但对不同的着火的类型采用不同的灭火方法。18.D 考查推理判断题。根据第一段The law requires ships, trains buses and planes to carry extinguishe

    25、rs说明在公共汽车上有灭火器,公共汽车上着火应该用灭火器,故选D项。9.A 考查细节理解题。根据第三段“Another method of extinguishing fire is by cutting the oxygen. This is usually done by covering the fire with sand, steam or some other things”用脸盆盖上烧着的木头显然是截断氧气的方法,故选A项。10.B 考查细节理解题。根据“The method that is used to put out a fire depends upon the type

    26、 of fire.”可知要想判断用什么方法,首先要弄清着火的类型,所以选B项。11.B 考查推理判断题。最后一段描述了“Fires have been grouped in three classes.”然后讲述了第一种,所以后面很可能描述另外两种,故选B项。考点 ;日常生活类阅读。 DBut others believe these concerns are unjustified. Dr Martha Linet, the head of radiation epidemiology(流行病学) at the US National Cancer Institute, has looked

    27、 at the same research as Carpenter but has reached a different conclusion. “I dont support warning labels for cellphones, ” said Linet. “We dont have the evidence that theres much danger. ”Studies so far suggest a weak connection between EMFs (电磁场) and illness so weak that it might not exist at all.

    28、 A multinational investigation of cellphones and brain cancer, in 13 countries outside the US, has been underway for several years. Its funded in part by the European Union, in part by a cellphone industry group. The final report should come out later this year, but data so far dont suggest a strong

    29、 link between cellphone use and cancer risk. 12From the passage we can learn that some people are worried because _. A. they have evidence that the use of cellphones can lead to cancerB. they make a fuss over cellphone useC. some experts have given a warningD. cellphones are responsible for brain tu

    30、mors11113By saying “I dont support warning labels for cellphones,” Dr Martha Linet has the idea that _. A. the worrying is unnecessaryB. cancer-warning labels should be on cellphonesC. there is a link between cellphones and cancerD. cellphones have nothing to do with cancer14Which of the following b

    31、est describes the attitude of the author towards the debate? A. Optimistic. B. Objective. C. Opposite. D. Casual. 15Whats the best title of the passage?A. Cellphones: is there a cancer link?B. There is a link between cellphone and cancer.C. A research on the cellphone.D. The cellphone and radiation

    32、epidemiology【答案】12.C13.A14.B15.A【解析】试题分析: 文章讲述的是关于手机等辐射是否对人体有害的各方观点。112.C推理判断题。根据文中第二段的内容可知,有些专家明确辐射会致病,并警告人们,故选C项。13.A推理判断题。根据第三段最后一句可知,该专家认为没有任何证据可以证明辐射可以对人体造成伤害,故选A项。14.B推理判断题。文中作者并没有明确表明自己赞成还是反对的观点,所以是比较客观 地看待该问题,故选B项。15.A 考查主旨标题。文章讲述的是关于手机等辐射是否对人体有害的各方观点,故选A项。考点 :健康类阅读。第二节(共5小题;每小题3分,满分15 分) 根据

    33、短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Four ways to Improve Your MemoryHave you ever imagined the benefits that a good memory can bring to you? Being able to remember important pieces of information can give you a powerful advantage in your life._16_. Here are four ways to improve your memory:Make t

    34、he most of your imagination. _17_For example, to remember where you have left your car keys, pretend to hold a camera to your eyes, focus on the scene, and click the image into your memory when you are leaving. This technique works with almost everything you want to remember, as the roll of films in

    35、 your mind is endless.Try to practice. There are lots of ways to do this: try to remember which day of the week your last birthday was._18_Try to remember all the ping-pong finalists and the winner. If you can try to remember the scores as well, it would be even better to practice. It wont be long b

    36、efore your daily practice pays off, making your mind sharper and more adaptable.Get physical exercise. Physical exercise not only improves memory but also helps you think faster. A combination of mental and physical activity can protect your memory. It is known that the brains processing speed gradu

    37、ally slows as you age._19_ _20_Mental exercises are as important as physical ones to keep ones brain power. Take up word games like crossword puzzles. Memorize favorite poems and read challenging books or articles that encourage you to expand your interests. Any activity that requires you to think a

    38、nd concentrate will challenge your brain. And your brain will develop better on the challenge.A. Exercise your brain.111B. Play more games.C. Fortunately, staying physically fit can avoid some of the effects of age on the brain.D. In fact, the ability to remember things is necessary to your success.

    39、E. Then extend this to the birthdays of all your family members.F. An easy way to remember something is to “take a picture”.G. If you are right-handed , try to brush your teeth with your left hand.【答案】16.D17.F18.E19.C20.A【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了改善记忆力的四种方法。16.D前文说的是良好的记忆力带给人的好处,下文说的是这儿有四种方法来改善你的记忆力。故选项D“实际

    40、上,记住事情的能力对于你的成功来说很必要。”符合语境17.F这篇短文主要介绍了改善记忆力的四种方法。根据下文“For example, to remember where you have left your car keys, pretend to hold a camera to your eyes, focus on the scene, and click the image into your memory when you are leaving.”可知此处指的是通过拍照的方式来记住事物。故选F18.E根据前文“try to remember which day of the we

    41、ek your last birthday was.”可知选项E“然后把这种方式拓展到你所有的家人。”与此符合逻辑关系19.C本段说的是锻炼对于改善记忆力的作用。前一句说的是随着年龄增长,记忆速度就会渐渐下降。可知选项C“幸运的是,保持身体健康可以避免年龄对大脑的一些影响。”符合语境20.A。本段主要讲的是用脑训练对于改善记忆力的帮助,此处为段落总起句,故选项A“锻炼你的大脑”符合语境。1考点 :七选五第二部分:英语知识运用(共两节,满分55分)第一节完形填空(共20小题;每小题2分,满分40分)Long long ago, there was a small village. This vi

    42、llage had a _21_ tradition. At the beginning of every year, any boy who had reached the age of majority (成年) was given land and money to build a home. The boy had to _22_ his home before winter. If his home failed to endure the cold weather in winter, the villagers could not _23_ him in any way. One

    43、 _24_, Paul and Marc reached their majority. They _25_ their land and money and decided to search nearby villages for ideas on building their homes. In each village, they found the nicest _26_ and talked to the owners. Each owner gladly offered _27_.After Marc saw several homes, he _28_ the best ide

    44、as and went back to his own land. Paul, _29_, continued collecting more ideas. Soon he had so many great ideas that he began to _30_ some of them. But he always believed he could find even better ideas in the next village. Marc began building his home. He had several _31_starts, but his home gradual

    45、ly rose from his land. By fall, Marc had finished his home. It wasnt perfect, but it was strong and he could _32_ it later. Paul enjoyed all the beautiful homes and _33_ with home owners. The first snow came and Paul, realizing he was running out of time, _34_back to his land. He built the best home

    46、 he could in the time he had, but it was _35_. The first winter storm destroyed his home and he was frozen to _36_. The villagers mourned for him.Marc _37_ the winter. Each year, Marc searched for other good ideas he could use to make his own home look better. He became a leader in the village, _38_

    47、 a family, and lived a happy, content life.We all build and improve our own mental homes. Its _39_ and fun for us to search for ideas from other mental home owners, but we only improve our own mental home if we actually _40_ the best ideas.21A.strange B hopeful Cliterary Dcultural22A.find Bmake Ccom

    48、plete Dbuy23A.help Bencourage Cscold Dpersuade24A.winter Bsummer Cautumn Dspring25A.exchanged Breceived Crecognized Dadvised26A.girls Bjobs Chouses Dpresents27A.rooms Bdrinks Cattention Dadvice28A.expected Bgathered Ccreated Dunderstood29A.similarly Bfinally Chowever Dfurthermore30A.forget Bbelieve

    49、Creplace Ddoubt31A.fine Bamazing Cfalse Drapid32A.repair Brebuild Csell Dimprove33A.conversations Bachievement Cstruggles Darguments34A.drove Brushed Cflew Dmoved35A.weak Bfunny Csmall Dexcellent36A.blindness Bdeath Csadness Dillness37A.experienced Bloved Csurvived Dspent38A.brought Bearned Ccontact

    50、ed Draised39A.slow Beasy Cdangerous Dspecial40A.realize Bbring Ccollect Dapply【答案】21A22C23A24D111125B26C27D28B29C30A31C32D33A34B35A36B37C38D39B40A【解析】试题分析:本文讲述了很久以前,有个小村庄,有个奇怪的传统,男孩到了18岁,在那年年初就给他一些钱和土地,让他自己在那年冬天以前盖好房子,任何人不能帮他,结果有一年Marc和 Paul成年了。他们就去各村去走访征求大家的盖房的意见,Marc在走访了一些村民,有了自己的想法,就回去盖房去了,而Paul还

    51、是继续走访收集资料,可是当他看到时间不多了,就急匆匆地把房盖好了,可是第一场雪就把他的房子给毁了,他被冻死了,而Marc后来成了村里的领导。通过这个故事告诉我们,无论是精神世界还是物质世界,一些想法的寻找是简单的,但是想法的运用却是另外一回事。121A考查形容词辨析A.strange奇怪地;B hopeful有希望的;Cliterary文学的;Dcultural文化的;句意;很久很久以前,有一个小村庄有着一个奇怪的传统。每到年初,已成年的男孩就会拿到一块地和资金(自己动手)去修建自己的房屋,故选A项。22C考查动词辨析A.find发现;Bmake使;Ccomplete完成;Dbuy买;这里指的

    52、是在冬天到来前就要完成房屋的修建,所以用complete,意思是:完成。倒数第三段 “By fall, Marc had finished his home”中有同义词复现:finish,故选C项。23A考查动词辨析A.help 帮助;Bencourage鼓励;Cscold责备;Dpersuade说服;倒数第三段“The first winter storm destroyed his home and he froze to51The villagers mourned for him”告诉我们,由于Paul修建的房子不好,被冻死了,人们都来哀悼他,但没有帮助他度过寒冬,由此可以看出,在这一

    53、奇怪的传统中,别人是不能提供帮助的,所以选help11124D考查名词辨析A.winter冬天;Bsummer夏天;Cautumn秋天;Dspring春天;上一段告诉我们,成年的男孩是在每年的年初(At the beginning of every year)拿到一块地和资金的,四个选项中只有spring(春天)符合境25B考查动词辨析A.exchanged交换;Breceived收到;Crecognized 辨认;Dadvised建议;对应第一段提到的was given,所以这里选receive意思是:收到。26C考查名词辨析A.girls 女孩;Bjobs工作;Chouses房子;Dpre

    54、sents礼物;前文告诉我们,他们要建的是房子,这是在外出考察,自然是找最好的房子和房主交谈以获得如何建好房子的建议。文中有多处同义词home的复现。故选C27D考查名词辨析A.rooms 房间;Bdrinks 饮料;Cattention 注意;Dadvice建议;每一位房主都很乐意提供给他们(关于如何建好房子的)建议。所以选advice。可以从“Soon he had so many great ideas that he began tosome of them”中的idea得到启示,故选D项。28B考查动词辨析A.expected期望;Bgathered聚集;Ccreated创造;Dun

    55、derstood理解;Marc 参观了几栋房子,把房主们提供的建议搜集起来,所以选gather。意思是:搜集。44空后的“continued collecting more ideas”有同义词复现,故选B项。35A考查形容词辨析A.weak虚弱的;Bfunny有趣的;Csmall小的;Dexcellent优秀的;由后面的“The first winter storm destroyed his home”可以看出,由于动工时间较晚,时间紧,他修的房子不牢固,所以选weak,意思是:不牢固的。36B考查名词辨析A.blindness瞎;Bdeath死;Csadness悲伤;Dillness生病

    56、;下一句“The villagers mourned for him”告诉我们,村民们都去哀悼他,由此可知他被冻死了,所以选death。故选B37C考查动词辨析A.experienced经历;Bloved 爱;Csurvived幸存;Dspent花费;这里指的是Marc由于修好了房子,顺利渡过了冬天,所以用survive,意思是:从困境中挺过来,故选C项。38D考查动词辨析A.brought带来;Bearned赚;Ccontacted联系;Draised提升;句意为:(后来)他成了村里的领导,养育了一家人,幸福满意的生活着。如果把 A 项后加上up,也是正确的。故选D项。39B考查形容词辨析A

    57、.slow慢的;Beasy 容易的;Cdangerous危险的;Dspecial特别的;上面的故事告诉我们,建议和想法的寻找是简单的,而实践才是困难的,所以选easy,故选B40A考查动词辨析A.realize 意识到;Bbring 带来;Ccollect收集;Dapply申请;这里指的是最好的想法的“应用”,所以选apply。考点 :故事类阅读。第卷第二节 (共10题;每小题1. 5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。Swedish businessman Nile Bergqvist is delighted with his ne

    58、w hotel, the worlds first igloo (冰屋) hotel. _41_(build) in a small town, it has been attracting lots of visitors, but soon the fun will be over. In two weeks time Bergqvists ice creation_42_(be) nothing more than a pool of water. “We dont see it as a big problem,” he says. “We just look forward to_4

    59、3_(replace) it.” Bergqvist built his first igloo in 1991 for an art exhibition. It was_44_successful that he designed the present one, 45 measures roughly 200 square meters. Six workmen spent more than eight weeks 46 (pile) 1,000 tons of snow onto a wooden base; when the snow froze, the base _47_(re

    60、move). After their stay, all visitors receive a survival certificate recording their success. _48_no windows, nowhere to hang clothes at temperatures below 0, it may seem more like a survival test_49_ a relaxing hotel break. “Its great fun,” Bergqvist explains, “As well as a good start in survival t

    61、raining.” The popularity of the igloo is beyond doubt: it is now attracting tourists_50_all over the world. At least 800 people have stayed at the igloo this season even though there are only 10 rooms【答案】41.Built42.will be 43.replacing44.so45.which 46.piling 47.was removed 48.With 49.than 50.from【解析

    62、】41.Built 考查非谓语动词 。两个句子共用一个主语it,与build之间是被动关系,故用built.42.will be 考查动词的时态。根据时间状语In two weeks time可知用将来时;143.replacing 考查动词短语。Look forward to 盼望着,to是介词,后面加动词的非谓语动词。44.so 考查连词。So that 如此。以致于。45.which 考查定语从句;先行词是the present one现在的这个,定语从句缺少主语,故用which引导;46.piling 考查动词短语。Spend time in doing 花费时间做某事。47.was

    63、removed 考查动词的时态和语态。句意:当雪冻住时,根基不是移动。根据froze可知用一般过去时,与主语之间是动宾关系,故用was removed.48.With 考查介词 。句意:因为没有窗户,没有地方可以挂东西;49.than 考查连词。Morethan.比。;50.from 考查介词 。句意:对于全世界的游客来说,这是吸引人的。考点 :语法填空。第三部分:写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:

    64、在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Not all people like to work and everyone likes to play. All over the world men and woman, boys and girls enjoy sports. Since long ago, many adults and children called their friends togeth

    65、er to spend hours, even days play games. One of the reasons why people like to play is that sports help them to live happy. In another words, they help to keep people strong. When people play games, they move a lot. That is how sports are good activities for their health. Having fun with their frien

    66、ds make them delighted. Many people enjoy sports by watching the others play. In big American cities, thousands sell tickets to watch football or basketball games.【答案】51.and改为but52.woman改为women 53.children后加have54.play变为playing111.Com55.happy变为happily 56.another变为other 57.how 变为why 58.make 改为makes59

    67、.去掉the others 中的the 60.sell 改为buy【解析】51.and改为but 考查连词。and表示前后是并列关系;but表示前后是转折关系52.woman改为women考查名词。这里与其他并列的名词一样都用名词的复数women53.children后加have 考查动词的时态。根据时间状语Since long ago可知用现在完成时;54.play变为playing 考查固定短语。这里固定短语spendsometimedoing,所以用playing55.happy变为happily 考查副词。happy是形容词,happily是副词,来修饰动词56.another变为ot

    68、her 考查固定短语。In other words换句话说。57.how 变为why 考查连词。how怎样;why为什么;那就是体育对人们来说是好的运动58.make 改为makes 考查动词。这里havingfunwiththeirfriends作主语,谓语动词用单数makes59.去掉the others 中的the 60.sell 改为buy 考查固定短语。sell卖;这里成千上万的人买票去看足球或篮球比赛,故用buy. 1考点 :短文改错。第二节 书面表达(满分25分)众所周知,课堂是每个学生实现梦想的地方,然而,有一部分同学并没有很好地利用它。请以How should we make

    69、 good use of classes?为题,写一篇文章,应包含以下要点:1简要说明课堂的意义;2目前课堂中存在的主要问题;3分析原因并提出建议。注意:1. 可根据内容需要适当拓展,以使行文连贯;2. 词数100左右。【答案】As we all know, class is a place where students ought to work hard to realize their dreams. However, there are some students not using class properly, making things go from bad to worse.

    70、 For example, some students play mobile phones or sleep in class, wasting quantities of precious time. Whats worse, some students enjoy chatting with others. Not only does it affect their own study, but also it will do harm to others.As far as I am concerned, the main reason is that they dont realiz

    71、e the importance of study. To solve this problem, they have to understand making full use of class is the best way to improve the efficiency of study. After all, time waits for no man.【解析】试题分析:这是一篇给材料作文,写一篇关于如何充分利用课堂的短文。本题所给材料比较详细,我们要做的就是用正确的英语把这些内容表达出来。动笔前要认真阅读材料,不可遗漏要点。根据材料内容确定主要句子的时态,及句式等重要内容。写作中

    72、注意语义通顺,符合逻辑关系。上下文之间可以适当使用连接词。【亮点说明】范文中运用一些常见的短语For example比如;do harm to对。有害;make use of 利用;after all 最重要的是;As we all know, class is a place where students ought to work hard to realize their dreams这个句子运用as引导的非限制性定语从句;Not only does it affect their own study, but also it will do harm to others这个句子运用到部分倒装;To solve this problem, they have to understand making full use of class is the best way to improve the efficiency of study这个句子中运用到不定式做目的状语;考点: 提纲类作文

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山西省吕梁学院附属高级中学2015-2016学年高二上学期期末考试英语试题解析(解析版)WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349469.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1