2022年新教材高中英语 Unit 1 Face values Section Ⅳ Expanding your world基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高中英语 Unit Face values Section Expanding your world基础训练含解析外研版选择性必修第三
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Face values Section Expanding your world. 语境填词1.He pretended (假装) to be reading an important paper when the boss entered.2.Hes honest, and you misjudge (误判) him if you think he isnt.3.Shall we go back to the dormitory (学生宿舍) to continue our talk?4.The school is located high atop a hill overlo
2、oking (俯瞰) the river.5.After I told her the names of the callers, with whom she was familiar, she would no longer bother (烦恼) to ask.6.But somehow he had to acknowledge (承认) that the man had actually read the whole book.7.I may say in all sincerity(真诚) that youve been my most loyal (忠诚的) friend.8.Sh
3、e is sensitive (敏感的) to what people think of her.9.A fox ran across a field in front of him, as fast as a greyhound, as graceful (优雅的) as a cat.10.There was surely in it a quality that was personal and heartfelt (衷心的). 同义替换worthless, be thought bookish, defect, make assumptions about, view. as1.They
4、 finally found a small gold coin. But to their disappointment, it was almost no practical or financial value. worthless 2.The poor girl liked to be thought clever, but she hated to be considered to be interested in reading. be thought bookish 3.Every moment Esmeralda discovered some fresh shortcomin
5、gs in Quasimodo, as her glance travelled from his knock knees to his hunched back, from his hunched back to his single eye. defects 4.How others are feeling is not something that we should imagine subjectively, because its not always obvious who is truly happy. make assumptions about 5.Never have I
6、regarded my ugliness as at the present moment. viewed. as . 完成句子1.我没有这盘盒式磁带,这就是我想复制一盘的原因。I do not have this tape, and thats why Id like to make a copy of it.2.一看到警察他就向出口奔去。 Seeing the police , he made a run for the exit.3.无论何时有足球比赛,他总是第一个来。Whenever there is a football match he is always the first to
7、 come .4.我一到家就开始下雨。Hardly had I arrived home when it began to rain.5.只要我在这里,就不能让孩子受苦。 As long as I am here , I wont let the child suffer.素养综合练. 阅读理解AI start every summer with the best of intentions: to attack one big book from the past, a classic that I was supposed to have read when young and ambit
8、ious. Often the pairings of books and settings have been purely accidental: “Moby Dick” on a three-day cross-country train trip; “The Magic Mountain” in a New England beachside cottage with no locks on the doors, no telephones or televisions in the rooms, and little to do beyond a row on the salt po
9、nd. Attempting “The Man Without Qualities” on a return to Hawaii, my native state, however, was less fruitful: I made it through one and a quarter volumes (册), then decided that Id got the point and went swimming instead.But this summer I find myself at a loss. Im not quite interested in Balzac, or
10、“Tristram Shandy”. Theres always “War and Peace”, which Ive covered some distance several times, only to get bogged down in the “War” part, set it aside for a while, and realize that I have to start over from the beginning again, having forgotten everyones name and social rank. How appealing to simp
11、ly fall back on a favorite-once more into “The Waves” or “Justine”, which feels almost like cheating, too exciting and too much fun to properly belong in serious literature.And then theres Stendhals “The Red and the Black”, which happens to be the name of my favorite cocktail (鸡尾酒) of the summer, cr
12、eated by Michael Cecconi at Savoy and Back Forty. It is easy to drink, and knocking back three or four seems like such a delightful idea. Cecconis theory: “I take whatevers fresh at the green market and turn it into liquid.” The result is a pure shot of afternoon in the park, making one feel cheerfu
13、l and peaceful all at once, lying on uncut grass with eyes shut, sun beating through the lids.1.What can we infer about the author from the first paragraph?A.He has a cottage in New England.B.He shows talents for literature.C.He enjoys reading when traveling.D.He admires a lot of great writers.2.Wha
14、t do the underlined words “get bogged down” in Paragraph 2 mean?A.Get confused.B.Be carried away.C.Be interrupted.D.Make no progress.3.What can be a suitable title for the text?A.The Books of SummerB.My Summer HolidaysC.To Read or Not to ReadD.Its Never Too Late to Read 答案:1.C 解析:1.语篇解读 本文是一篇记叙文。作者喜
15、欢在暑期读书,并和我们分享了自己读书的体会。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第一段中的“Moby Dick” on a three-day cross-country train trip;“The Magic Mountain” in a New England beachside cottage. “The Man Without Qualities”on a return to Hawaii等内容可知,作者在旅行中喜欢读名著,故选C。答案:2.D解析: 2.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据句中的covered some distance several times和set
16、 it aside for a while及读后的结果having forgotten everyones name and social rank可知,作者在读“战争”部分时几次合上书,把书放一边。由此可知, 句中画线的“get bogged down”指的是陷入困境,停滞不前,没有进展。这与Make no progress同义,故选D。答案:3.A 解析:3.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】在第一段开头,作者就点明every summer,谈到了每年暑假旅行时喜欢读名著;在第二段中But this summer I find myself at a loss. 谈到今年夏天读书的困惑;
17、在第三段中my favorite cocktail (鸡尾酒)of the summer再次把读书和鸡尾酒联系,谈自己读书的感受。所以全文都和夏天读书有关,The Books of Summer适合作为标题,故选A。B(2020福建师范大学附中期末)Its a common belief that the roles actors play might somehow reflect their true personalities. Its usually not true, but British actress Phoebe Waller-Bridge is an exception.J
18、ust like Fleabag, the character she played in the comedy-drama series of the same name, Waller-Bridge feels that her life is a mess. “Its just really wonderful to know that a dirty and messed up woman can make it to the Emmys,” she said. She may be “messed up”, but Variety magazine calls her an “all
19、-around icon”.Last year, Waller-Bridge took home three Emmy awards for her work on Fleabag-best writing in a comedy series, best lead actress, and best comedy series.Her success is partly because of her family. Waller-Bridge was brought up in a free environment. Her mother always told her, “You can
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349587.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
