2021版新高考英语一轮复习 Unit 21 Human Biology练习 北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考英语一轮复习 Unit 21 Human Biology练习 北师大版 2021 新高 英语 一轮 复习 Biology 练习 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 21 Human Biology课时练12篇阅读1篇完形.阅读理解A(2020济南模拟)We humans love to stare into our smart devices. We gaze for hoursabout 10 hours and 39 minutes a dayat our computers, smartphones, tablets and televisions. Is all this staring bad for us? It might be, mainly because as we stare at our devices we are e
2、xposing ourselves to blue light.Blue light is a type of electromagnetic(电磁的) radiation with a very short wavelength that produces a high amount of energy. While its true that light can damage our eyes under certain circumstances, theres no scientific evidence suggesting that blue light is harmful to
3、 our eyes. But many people still think it is, which is why bluelightblocking glasses are so popular. So do the glasses work?“Everyone is very concerned that blue light may be causing damage to the eye, but theres no evidence that it may be causing serious damage,” Dr. Rahul Khurana, clinical spokesm
4、an for the American Academy of Ophthalmology, told Business Insider.Blue light exposure is nothing new. In fact, the sun is the largest source of blue light. Moreover, blue light is also present in LED light. But if blue light isnt harmful, then why are we constantly rubbing our eyes when were looki
5、ng at our screens? The answer is eyestrain (眼疲劳): More than 60 percent of people experience eye problems associated with digital eyestrain. And blue light, it seems, isnt the cause. Instead, our eyes are so strained because most of us blink less when we stare at our digital devices. So if eyestrain
6、is the issue, bluelightblocking glasses are probably of little use.【解题导语】该文主要探讨了蓝光是否对我们的眼睛有害的问题。1What do we know about blue light?AIt is a kind of nuclear radiation.BIt has the shortest wavelength.CIt may come from electronic devices.DIt consumes a great deal of energy.C解析:推理判断题。根据第一段最后一句“It might b
7、e, mainly because as we stare at our devices we are exposing ourselves to blue light.”可推知,电子设备会发出蓝光。2What causes the popularity of bluelightblocking glasses?AEvidence of their benefits to eyes.BBelief in blue lights harmful effect.CWidespread use of smart devices.DScientific understanding of blue li
8、ght.B解析:细节理解题。根据第二段中的“theres no scientific evidence suggesting that blue light is harmful to our eyes. But many people still think it is, which is why bluelightblocking glasses are so popular.”可知,防蓝光眼镜流行的原因是人们认为蓝光会对眼睛有害。3What can be inferred from Paragraph 4?ABlue light exposure is hardly avoidable.
9、BEye problems are not easy to deal with.CBlue light may connect with tired eyes.DRubbing eyes makes people strained.A解析:推理判断题。根据第四段的前三句“Blue light exposure is nothing new. In fact, the sun is the largest source of blue light. Moreover, blue light is also present in LED light.”可知,阳光是蓝光最大的来源,而且蓝光也存在于L
10、ED灯中。由此可推知,接触蓝光几乎是不可避免的。4According to the text, wearing bluelightblocking glasses may be _AtiringBharmfulCuseless DbeneficialC解析:细节理解题。根据最后一段最后一句“So if eyestrain is the issue, bluelightblocking glasses are probably of little use.”可知,戴防蓝光眼镜可能是没有用处的。B(2020 郑州摸底测试) Running is often tiring and a lot of
11、hard work, but nothing beats the feeling you get after finishing a long workout around the track.But while its long been believed that endorphins(内啡肽)chemicals in the body that cause happinessare behind the socalled “runners high”, a study suggested that there may be more to this phenomenon than we
12、previously knew.According to a recent study published by a group of scientists from several German universities, a group of chemicals called endocannabinoids(内源性大麻素) may actually be responsible for this familiar great feeling.To test this theory, the scientists turned to mice.Both mice and humans re
13、lease high levels of endorphins and endocannabinoids after exercise, along with many other chemicals. After exercising on running wheels, the mice seemed happy and relaxed and displayed no signs of anxiety.But after being given a drug to block their endorphins they changed. However, when their endoc
14、annabinoids were blocked with a different drug, the runners high symptoms seemed to fade.“The longheld notion of endorphins being responsible for the runners high is false. Endorphins are effective pain relievers, but only when it comes to the pain in your body and muscles you feel after working out
15、,” Patrick Lucas Austin wrote on a science blog.Similar studies are yet to be carried out on humans, but its already well known that exercise is a highly effective way to get rid of stress or anxiety.The UKs National Health Service even prescribes(开药方)exercise for patients who are suffering from dep
16、ression.“Being depressed can leave you feeling low in energy, which might put you off being more active. Regular exercise can boost your mood if you have depression, and its especially useful for people with mild to moderate(中等的) depression,” it wrote on its website.It seems like nothing can beat th
17、at feeling we get after a good workout, even if we dont fully understand where it comes from. At least if were feeling down, we know that all we have to do is put on our running shoes.【解题导语】本文主要探究了影响运动者情绪高涨的因素。5What did scientists from German universities recently discover?AWorking out is a highly e
18、ffective way to treat depression.BThe runners high could be caused by endocannabinoids.CEndorphins may contribute to ones high spirits after running.DThe level of endorphins and endocannabinoids could affect ones mood.B解析:细节理解题。根据第三段“According to a recent study published by a group of scientists fro
19、m several German universities, a group of chemicals called endocannabinoids(内源性大麻素) may actually be responsible for this familiar great feeling.”可知,德国一些大学的科学家们最近发现了跑步者情绪高涨是由内源性大麻素引起的,故选B。6The scientists gave mice drugs in their experiment to _.Afind what reduces the runners high symptomsBsee the spe
20、cific symptoms of the runners highCidentify what is responsible for the runners highDtest what influences the level of endocannabinoids releasedC解析:推理判断题。根据对第二段和第三段的整体理解,并结合第四段“To test this theory, the scientists turned to mice.”可推知,科学家们在实验中给老鼠药物是为了确定究竟是哪种物质会引起跑步者的情绪高涨,故选C。7The underlined word “noti
21、on” in Paragraph 7 has the closest meaning to “_”Aeffect BgoalCquestion DbeliefD解析:词义猜测题。根据对全文内容的理解可知,该词所在句子与第二段“But while its long been believed that endorphins(内啡肽)chemicals in the body that cause happinessare behind the socalled runners high, a study suggested that there may be more to this pheno
22、menon than we previously knew.”呼应,并结合本句结构可推知,此处notion与believed相呼应,故选D。8According to the UKs National Health Service, regular workouts _Aare the best way to treat depressionBcan help ease depression symptomsConly work for those with serious depressionDcan help people completely recover from depressio
23、nB解析:细节理解题。根据倒数第三、四段和倒数第二段第二句“Regular exercise can boost your mood if you have depression, and its especially useful for people with mild to moderate(中等的)depression.”可知,常规锻炼有利于情绪好转及缓解抑郁症状,故选B。.完形填空(2020石家庄重点高中摸底考试)On my way back home I was stopped at traffic lights by some people who asked for help.
24、 A womanin her attempt to give _1_ to an ambulancehad driven her car over stony obstacles that separated the bike line from the street, and, as a result, had gotten her car _2_. She couldnt move the car in any _3_ without damaging it. A couple of people tried to _4_ the car back but the obstacles we
25、re too high. Seeing that they couldnt do much about it, they left. The woman in the car tried to _5_ some service, and was told that it would take about 45 minutes for someone to get there.While watching the other people _6_, I realized the woman would be on her own and I imagined how _7_ that would
26、 be if I were in her shoes. After some talking, she _8_ me to sit inside her car.I wasnt in a hurry, so I _9_ my family that I would be later and then tried to _10_ the woman who seemed to feel stressed about causing others _11_. But actually it wasnt too much trouble _12_ they could still pass, and
27、 also there wasnt anything she could do about it _13_. We laughed and _14_ that all we needed was some tea for our picnic.Finally _15_ came and helped her back on the street. She _16_me and asked for my phone number so she could return the _17_, but I told her it was okay. She seemed to feel much _1
28、8_ when we said our goodbyes. I believe that not having to face a difficult situation _19_ can make a lot of _20_【解题导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者安慰并帮助一位在马路上因为给救护车让行而陷入困境的女士的故事。1A.signal BwayCtime DhelpB解析:一位女士试图给一辆救护车让行。give way to.“给让行”,为固定搭配。故选B。2A.stuck BbrokenCdirty DabandonedA解析:根据下文中的“She couldnt move t
29、he car”可推知,因为给救护车让行,这位女士的车卡(stuck)在那里不能动弹。3A.sense BminuteCdirection DlineC解析:在不损坏车的情况下,无论往哪个方向(direction)都无法移动。4A.lift BholdCpull DdriveA解析:根据上文中的“She couldnt move the car”以及下文中的“but the obstacles were too high”可推知,车子卡在那里,障碍物太高,不能被抬(lift)回来。5A.offer BseekCrefuse DtakeB解析:那位女士在车里试图寻求(seek)一些服务。6A.sh
30、out BdiscussCstand DleaveD解析:根据上文中的“Seeing that they couldnt do much about it, they left.”可知,当时其他人因为帮不了什么忙,都走开(leave)了。7A.amazing BpleasantCuneasy DincredibleC解析:根据上文可知,那位女士的车被卡在障碍物上,其他人又帮不上忙,作者将心比心,觉得此情此景,那位女士一定不舒服(uneasy),与下文中的“the woman who seemed to feel stressed about causing others _”呼应。8A.for
31、ced BinvitedCordered DallowedB解析:根据语境可推知,那位女士邀请(invited)作者坐进她的车里。9A.consulted BwarnedCadvised DinformedD解析:根据语境及下文中的“I would be later”可推知,作者是通知(informed)家人一些情况。10A.persuade BcomfortCfrighten DsatisfyB解析:根据空后的“the woman who seemed to feel stressed about causing others _”可推知,那位女士似乎感到焦虑不安,作者试图宽慰(comfor
32、t)她,这与下文“We laughed and _ that all we needed was some tea for our picnic.”呼应。11A.trouble BdisbeliefCanxiety DembarrassmentA解析:根据下文中的“But actually it wasnt too much trouble _ they could still pass”可推知,那位女士为给他人带来麻烦(trouble)而感到焦虑不安。12A.though BuntilCsince DunlessC解析:根据语境可推知,此处前后内容表示逻辑上的因果关系。故since “因为”
33、 符合语境。13A.anyway BthereforeCstill DsomehowA解析:根据上文“She couldnt move the car in any _ without damaging it.”可推知,无论如何(anyway),那位女士对当时那种情况也是无能为力的。14A.remembered BrealizedCthought DjokedD解析:由空前的“We laughed”可推知,作者和那位女士当时都笑了,并且开着玩笑(joked)。15A.news Bmy partnerCassistance Dan ambulanceC解析:根据空后的“helped her ba
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353352.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020-2021学年语文人教版必修2课件:课时作业 第3课 囚绿记 .ppt
