(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 选择性必修 第二册 UNIT 5 FIRST AID .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 选择性必修第二册UNIT 5FIRST AID 新教材 2022 英语 人教版 一轮 复习 作业 课件 课时 选择性 必修 第二 UNIT
- 资源描述:
-
1、二十六 选择性必修 第二册 Unit 5First Aid(限时35分钟).阅读理解A(2021济南模拟)When my father married my mother in 1943,he gave my mother a 1937 crown coin and told her to keep it in the back of her purse and not to spend it.This would mean that she always felt that she was protected and would always have money if she really
2、 needed it.When I was married in 1970 my husband who had heard this story,obtained a 1937 crown coin for me and I have always kept it in my wallet,and I have always had enough for my needs.A friend recently fell on hard times,partly through external(外 部 的)circumstances and partly through poor planni
3、ng.Friends and I have loaned her money,paid her bills,given her food,and even tried to teach her budget techniques,but none of them has been a solution.She has just slipped deeper and deeper into financial trouble and depression.Last week she looked pale and unwell,very depressed and hopeless,very s
4、ad for a friend to see and I then thought about how the crown coin,a physical reminder of anothers care and love had protected me,so I went to the bank for a$100 dollar bill.I told my friend the story and asked her to keep the$100 in the back of her wallet.It turned out that she didnt have a wallet,
5、so she put the money in a little pencil case where she kept her coins.She immediately felt better“I feel rich,and thank you for being a good friend,”she said,and we were both a bit teary.The reason for passing this on is not to praise any generosity on my part but to show the power of“random acts of
6、 kindness”.I went home and remembered a little wallet I had that Id never used,and thought,“Ill give that to my friend.”I opened it,and inside,found$100.The universe is very just and if your heart is open the reward always comes.1.What did the 1937 crown coin from the authors father mean to her moth
7、er?A.His concern for her.B.His pity and protection for her.C.His care and love for her.D.His pride and respect for her.【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“This would mean that she always felt that she was protected and would always have money if she really needed it.”结婚时父亲给母亲一枚1937年王冠硬币,意味着母亲总觉得父亲在保护自己,并且需要钱时,她总会有
8、钱,也就是说这枚硬币代表了父亲对母亲的关心和爱,故C项正确。2.Where did the authors friend keep the$100 dollar bill?A.In the back of her wallet.B.In a little pencil case.C.In the pocket of her raincoat.D.In the layer of her suitcase.【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的“so she put the money in a little pencil case where she kept her coins.”可知,作者
9、的朋友把钱放在一个小铅笔盒里了,故B项正确。3.What can be inferred from the last paragraph?A.The author became rich all of a sudden.B.The authors friend would receive a wallet as a gift.C.The authors friend was not touched by her story.D.The author felt uncomfortable when receiving the bill.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中的I went ho
10、me and remembered a little wallet I had that Id never used,and thought,“Ill give that to my friend.”可知,作者会把那个自己从未用过的小钱包送给朋友,故B项正确。4.What can be the best title for the text?A.A crown coinB.The help to a friendC.A hard lifeD.A gift from my father【解析】选A。主旨大意题。文章第一句就提到父母结婚时,父亲给母亲一枚1937年的王冠硬币,让母亲时刻感到他的关心
11、和爱,文章由此展开,作者结婚时,丈夫也送给她一枚王冠硬币,然后作者又运用这枚王冠硬币的影响,送给一个经济困难的朋友一张一百美元纸币放在钱包里保护她,全文都是围绕“王冠硬币”而展开,故A项正确。【知识拓展】词汇积累1.unwell 不舒服的;身体不好的2.teary 哭泣的;含泪的3.random acts of kindness随机的善意行为4.all of a sudden 突然之间长难句分析It turned out that she didnt have a wallet,so she put the money in a little pencil case where she kep
12、t her coins.分析:主句是so连接的并列复合句。前一分句中的主干是It turned out that.,其中It为形式主语,that引导主语从句;后一分句是where引导定语从句。翻译:原来她没有钱包,所以她把那100美元放在了一个她存放硬币的小铅笔盒里。B(2021成都模拟)Poet William Stafford once said that we are defined more by the detours(绕行路)in life than by the narrow road toward goals.I like this image.But it was quite
13、 by accident that I discovered the deep meaning of his words.For years we made the long drive from our home in Seattle to my parents home in Boise in nine hours.We traveled the way most people do:the fastest,shortest,easiest road,especially when I was alone with four noisy,restless kids who hate con
14、finement(限制)and have strong opinions about everything.Road trips felt risky,so I would drive fast,stopping only when I had to.We would stick to the freeways and arrive tired.But then Banner,our lamb was born.He was rejected by his mama days before our planned trip to Boise.I had two choices:leave Ba
15、nner with my husband,or take him with me.My husband made the decision for me.That is how I found myself on the road with four kids,a baby lamb and nothing but my everlasting optimism to see me through.We took the country roads out of necessity.We had to stop every hour,let Banner shake out his legs
16、and feed him.The kids chased him and one another.Theyd get back in the car breathless and energized,smelling fresh from the cold air.We explored side roads,catching grasshoppers in waist-high grass.Even if we simply looked out of the car windows at baby pigs following their mother,or fish leaping ou
17、t of the water,it was better than the best ride down the freeway.Here was life.And new horizons(见识).We eventually arrived at my parents doorstep astonishingly fresh and full of stories.I grew brave with the trip back home and creative with my disciplining technique.On an empty section of road,everyo
18、ne started quarreling.I stopped the car,ordered all kids out and told them to meet me up ahead.I parked my car half a mile away and read my book in sweet silence.Some road trips are by necessity fast and straight.But that trip with Banner opened our eyes to a world available to anyone adventurous en
19、ough to wander around and made me realize that a detour may uncover the best part of a journey-and the best part of yourself.5.Why did the author use to take freeways to her parents home?A.It was less tiring.B.It would be faster and safer.C.Her kids would feel less confined.D.She felt better with ot
20、her drivers nearby.【解析】选B。细节理解题。根据第二段中We traveled the way most people do:the fastest,shortest,easiest road,especially when I was alone with four noisy,restless kids who hate confinement and have strong opinions about everything.我们走的是大多数人旅行时走的路:最快、最短、最简单的路,尤其是当我独自一人和四个吵闹的、不安的孩子一起时,他们讨厌禁闭,对任何事情都有强烈的看法
21、,可知作者认为freeways更快、更安全。故选B项。6.What does the author discover from the trip according to Paragraph 6?A.Freeways are where beauty hides.B.Getting close to nature adds to the joy of life.C.Enjoying the beauty of nature benefits ones health.D.One should follow side roads to watch wild animals.【解析】选B。推理判断题
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355125.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级语文下册课文26千人糕作业课件新人教版.ppt
