山西省运城市康杰中学2021-2022学年高二上学期英语入学测试试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省运城市康杰中学2021-2022学年高二上学期英语入学测试试题 WORD版含解析 山西省 运城市 中学 2021 2022 学年 上学 英语 入学 测试 试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、康杰中学20212022学年度高二入学测试英语试题(本试卷共150分,听力计入总分。)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共 5 小题;每小题 1分,满分5分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9. 18. C. 9.15.答案是C。1. What does the woman want to do?A. Find a place. B. Buy a m
2、ap. C. Get an address.2. What will the man do for the woman?A. Repair her car. B. Give her a ride. C. Pick up her aunt.3. Who might Mr. Peterson be?A. A new professor. B. A department head. C. A company director.4. What does the man think of the book?A. Quite difficult. B. Very interesting. C. Too s
3、imple.5.What are the speakers talking about?A. Weather. B. Clothes. C. News.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why is Harry unwilling to join the woman?A. He has a pain in his kn
4、ee.B. He wants to watch TV.C. He is too lazy.7. What will the woman probably do next?A. Stay at home.B. Take Harry to hospital.C. Do some exercise.听第7段材料,回答第8、9题。8.When will the man be home from work?A. At 5:45. B. At 6:15. C. At 6:50.9.Where will the speakers go?A The Green House Cinema.B. The New
5、State Cinema.C. The UME Cinema.听第8段材料,回答第10至12题。10. How will the speakers go to New York?A. By air. B. By taxi. C. By bus.11.Why are the speakers making the trip?A. For business. B. For shopping. C. For holiday.12. What is the probable relationship between the speakers?A. Driver and passenger. B. Hu
6、sband and wife. C. Fellow workers.听第9段材料,回答第13至16题。13.Where does this conversation probably take place?A. In a restaurant. B. In an office. C. In a classroom.14. What does John do now?A. Hes a trainer. B. Hes a tour guide. C. Hes a college student.15. How much can a new person earn for the first yea
7、r?A.$10,500. B.$12,000. C.$15,000.16. How many people will the woman hire?A. Four. B. Three. C. Two.听第10段材料,回答第17至20题。17. How long has the speaker lived in a big city?A. One year. B. Ten years. C. Eighteen years.18. What is the speakers opinion on public transport?A. Its comfortable. B. Its time-sav
8、ing. C. Its cheap.19. What is good about living in a small town?A. Its safer. B. Its healthier. C. Its more convenient.20. What kind of life does the speaker seem to like most?A. Busy. B. Colorful. C. Quiet.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALost cities
9、 that have been foundThe White CityIn 2015, a team of explorers to Honduras in search ofthe Lost City of the Monke Godled to the discovery of the White City. They found the ruins in the Mosquitia region of the Central American country which is known for poisonous snakes, vicious jaguars and deadly i
10、nsects. It is believed that local people hid here when the Spanish conquerors(征服者) occupied their homeland in the16th century.Canopus and HeracleionModern researchers were teased by the ancient writings about the Egyptian cities Canopus and Heracleion- where Queen Cleopatra often visited. But the ci
11、ties werent found until 1992, when a search in Alexandria waters found that the two cities had been flooded for centuries. Artifacts(史前器物) showed that the cities once highly developed as a trade network, which helped researchers piece together more about the last queen of Egypt.Machu PicchuA Yale pr
12、ofessor discovered the Lost City in the Cloudsin 1911. A combination of palaces, plazas, temples and homes, Machu Picchu displays the Inca Empire at the height of its rule. The city, which was abandoned in the 16th century for unknown reasons,was hidden by the local people from the Spanish conqueror
13、s for centuries keeping it so well preserved.TroyThe ancient city of Troy in homers The Iliad was considered a fictional setting for his characters to run wild. But in 1871, explorations in northwestern Turkey exposed nine ancient cities layered (层叠) on top of each other, the earliest dating back to
14、 about 5,000 years before. It was later determined that the sixth or seventh layer contained the lost city of Troy and that it was actually destroyed by an earthquake, not a wooden horse.1. Why did people hide in the White City in the 16th century?A To survive the warB. To search for a lost city.C.
15、To protect their country.D. To avoid dangerous animals2. Which of the following was related to a royal family member?A. The White CityB. Canopus and HeracleionC. Machu PicchuD. Troy3. What can we learn about Troy?A. It was built by Homer.B. It consisted of nine citiesC. It had a history of 5,000 yea
16、rsD. It was ruined by a natural disaster.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。本文介绍了科学家新发现的四座失落的城市。【1题详解】细节理解题。根据第一段“The White City”中的“It is believed that local people hid here when the Spanish conquerors(征服者) occupied their homeland in the16th century. (据说16世纪西班牙征服者占领他们的家园时,当地人就躲在这里。)” 由此可知,人们为了在战争中存活
17、下来躲在了白城。故选A。【2题详解】细节理解题。根据“Canopus and Heracleion”中的“Artifacts(史前器物) showed that the cities once highly developed as a trade network, which helped researchers piece together more about the last queen of Egypt. (史前器物显示,这些城市曾经作为贸易网络高度发展,这有助于研究人员拼凑出更多关于埃及最后一位女王的信息。)”由此可知,史前器物显示失落的Canopus and Heracleion
18、跟皇室成员埃及女王有关。故选B。【3题详解】细节理解题。根据“Troy”中的“It was later determined that the sixth or seventh layer contained the lost city of Troy and that it was actually destroyed by an earthquake, not a wooden horse.(后来确定第六层或第七层是特洛伊城,它实际上是被地震而不是木马摧毁的。)” 得知荷马伊利亚特的Troy古城是由于发生地震使其沦为废墟。故选D。BIn the mid-1950s, I was a som
19、ewhat bored early-adolescent male student who believed that doing any more than necessary was wasted effort. One day, this approach threw me into embarrassment.In Mrs. Tottens eighth-grade math class at Central Avenue School in Anderson, Indiana, we were learning to add and subtract decimals (小数).Ou
20、r teacher typically assigned daily homework, which would be recited in class the following day. On most days, our grades were based on our oral answer to homework questions.Mrs. Totten usually walked up and down the rows of desks requesting answers from student after student in the order the questio
21、ns had appeared on our homework sheets. She would start either at the front or the back of the classroom and work toward the other end.Since I was seated near the middle of about 35 students, it was easy to figure out which questions I might have to answer. This particular time, I had completed my u
22、sual two or three problems according to my calculations.What I failed to expect was that several students were absent, which threw off my estimate. As Mrs. Totten made her way from the beginning of the class, I desperately tried to determine which math problem I would get. I tried to work it out bef
23、ore she got to me, but I had brain freeze and couldnt function.When Mrs. Totten reached my desk, she asked what answer Id got for problem No. 14. “II didnt get anything,” I answered, and my face felt warm.“Correct,” she said.It turned out that the correct answer was zero.What did I learn that day? F
24、irst, always do all your homework. Second, in real life it isnt always what you say but how you say it that matters. Third, I would never make it as a mathematician.If I could choose one school day that taught me the most, it would be that one.4. Usually, Mrs. Totten asked her students to _.A. recit
25、e their homework togetherB. grade their homework themselvesC. answer their homework questions orallyD. check the answers to their homework questions5. The author could work out which questions to answer since the teacher always _.A. asked questions in a regular wayB. walked up and down when asking q
26、uestionsC. chose two or three questions for the studentsD. requested her students to finish their usual questions6. The author failed to get the questions he had expected because _.A. the class didnt begin as usualB. several students didnt come to schoolC. he didnt try hard to make his estimateD. Mr
27、s. Totten didnt start from the back of the class7. Which of the following can be the best title for the passage?A. An Unforgettable TeacherB. A Future MathematicianC. An Effective ApproachD. A Valuable Lesson【答案】4. C 5. A 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者青春期早期,非常的自负,上学时,因为老师提问的方式很有规律,所以作者可以推算出在老师提问时自
28、己会被问到哪个问题,提前做好答对问题,但因为有一天有几个学生没来上学,破坏了回答问题的顺序,作者就没有回答出问题。那堂数学课上所发生的尴尬的事情,给作者一次有价值的教训,也让作者明白了许多道理。【4题详解】细节理解题。由第三段“Our teacher typically assigned daily homework, which would be recited in class the following day. On most days, our grades were based on our oral answer to homework questions.(我们老师通常每天布置
29、家庭作业,第二天我们在课堂上吟诵。在大多数日子里,我们的成绩是基于我们对家庭作业问题的口头回答)”可知,通常,托顿老师让她的学生口头回答家庭作业问题。故选C项。【5题详解】细节理解题。由第四段中的“Mrs. Totten usually walked up and down the rows of desks requesting answers from student after student in the order the questions had appeared on our homework sheets.(托顿老师通常是在一排排的课桌前来回走动,要求学生们按作业单上出现的问
30、题顺序回答)”和第五段中的“Since I was seated near the middle of about 35 students, it was easy to figure out which questions I might have to answer.(因为我坐在大约35个学生中间,所以很容易弄清楚我可能要回答哪些问题)”可知,因为老师总是有规律的提问,所以作者可以知道应该回答哪些问题。故选A项。【6题详解】细节理解题。由第六段中的“What I failed to expect was that several students were absent, which th
31、rew off my estimate.(我没想到的是有几个学生缺席了,这使我的估计大打折扣)”和第七段“When Mrs. Totten reached my desk, she asked what answer Id got for problem No. 14. “II didnt get anything,” I answered, and my face felt warm.(当托顿老师来到我的桌旁时,她问我对第14题的答案是什么。“我我什么也没得到,”我回答,脸上感到发热)”,再结合上文可知,因为那天有几个学生没来上学,破坏了回答问题的顺序,作者就没有回答出问题。故选B项。【7题
32、详解】主旨大意题。结合倒数第二段中的“What did I learn that day?(那天我学到了什么?)”和最后一段“If I could choose one school day that taught me the most, it would be that one.(如果我可以选择一个让我学到最多东西的上学日,那一定是那天)”可知,文章讲述了作者青春期早期,非常的自负,上学时,因为老师提问的方式很有规律,所以作者可以推算出在老师提问时自己会被问到哪个问题,提前做好答对问题,但因为那一天有几个学生没来上学,破坏了回答问题的顺序,作者就没有回答出问题。那堂数学课上所发生的尴尬的事
33、情,给作者一次有价值的教训,也让作者明白了许多道理。由此可知,D项A Valuable Lesson(宝贵的教训)适合做本文最佳标题。故选D项。CDuring Amsterdams chaotic rush hour, nine -year-old Lotta Crok cycles to a very busy junction. “Look,” she says. “Theres traffic coming from everywhere. Four trams from four different directions. For a child on a bike, thats re
34、ally confusing!”Lotta is the first junior cycle mayor in the world and her working area is the Dutch capital. You would think this challenge would be superfluous in a city known as the bicycle capital of the world. The number of bicycles in Amsterdam is estimated at 800,000 more than the citys 750,0
35、00 inhabitants. According to an estimate made 5 years ago, 490,000 bicyclists take to streets daily.But children who cycle in Amsterdam face challenges. Lotta says, “The three biggest problems for us are cars, cycling tourists and scooters (小型摩托). The cars take up too much space, the tourists are al
36、ways swinging side to side and stop when you least expect it, and the scooters simply run you over.”Lotta became junior cycle mayor in June last year when she won a contest in which school children were asked to come up with plans to make cycling safer and more fun. Her idea was to add childrens bik
37、es to the popular bike share programme.Since Lotta was appointed junior cycle mayor, she has been busy, giving interviews, opening cycling contests in the city and being a jury (评审员) member during the Amsterdam Light Parade, an event in which Amsterdammers decorate their bikes with lights.She is now
38、 planning a meeting with the citys mayor to discuss ideas that children have come up with: “One of our proposals is a bicycle park where children can learn how to cycle. Right now, most of us learn it in the street, which can be quite busy. Another idea is to create an app for tourists to teach them
39、 the rules of cycling, because most of them really dont know.”Following the success of the Amsterdam scheme, cycle mayors around the world are now planning to appoint junior colleagues. “They see it works really well,” Boerma, the senior mayor, says. “I talk to the parents. Lotta talks to the childr
40、en. And if you look at the city through the eyes of a child, you will also make it accessible for others. A city thats good for an eight-year-old is also good for an 88-year-old.”8. Which word can best replace the underlined word “superfluous” in paragraph 2?A. Important.B. Difficult.C. Unnecessary.
41、D. Valuable.9. Why is a junior cycle mayor appointed in Amsterdam?A. To teach children how to ride.B. To ensure cycling is safer for children.C. To give suggestions to the citys mayor on how to run the city.D. To organize the cycling contests in the city.10. What has Lotta done since she became the
42、bike mayor?A. She has solved the three biggest problems for children cycling in Amsterdam.B. She has won a contest about cycling.C. She has given interviews and been a jury member during a parade.D. She has given proposals to the city mayor.11. Whats Boermas attitude to the junior cycle mayor?A. Cau
43、tious.B. Favorable.C Ambiguous.D. Disapproving.【答案】8. C 9. B 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。短文报道了阿姆斯特丹市去年任命九岁的洛特克罗克为少年自行车市长的目的以及洛特克罗克为确保儿童骑自行车更安全所采取的努力。这样成功的例子受到了全世界的好评并被积极效仿。【8题详解】词义猜测题。由第二段“You would think this challenge would be superfluous in a city known as the bicycle capital of the world. The nu
44、mber of bicycles in Amsterdam is estimated at 81,000 - more than the citys 850,000 inhabitants - and 63% of the population cycle daily”可知,在一个被称为世界自行车之都的城市里,你会认为这个挑战是superfluous。阿姆斯特丹的自行车数量估计为81000辆,比该市的85万居民多,占每天骑自行车数量的63%。结合句意可知,阿姆斯特丹的自行车比人口都多,人们会觉得这件事情没有必要,即划线词意为“没有必要的”与Unnecessary同义。故选C。【9题详解】推理判
45、断题。由第四段“Lotta became junior cycle mayor in June last year when she won a contest in which school children were asked to come up with plans to make cycling safer and more fun. Her idea was to add childrens bikes to the popular bike share programme”可知,去年6月,Lotta获得了一场比赛的冠军,她成为了少年自行车市长。在这场比赛中,学校的孩子们被要求提
46、出让骑自行车更安全、更有趣的计划。她的想法是将儿童自行车添加到流行的自行车共享计划中。由此推知,阿姆斯特丹任命了一位少年自行车市长的目的就是确保儿童骑自行车更安全。故选B。【10题详解】细节理解题。由第五段“Since Lotta was appointed junior cycle mayor, she has been busy, giving interviews, opening cycling contests in the city and being a jury (评审员) member”可知,自从Lotta被任命为自行车市长以来,她一直很忙,接受采访,在该市举行自行车比赛,并
47、担任评审员。故选C。【11题详解】推理判断题。由最后一段“I talk to the parents, Lotta talks to the children. And if you look at the city through the eyes of a child, you will also make it accessible for others. A city thats good for an eight-year-old is also good for an 88-year-old.”可知,我和父母交谈,Lotta和孩子们交谈。如果你用一个孩子的眼光来看待这座城市,你也会
48、让其他人去接近它。一个对8岁孩子有益的城市,对88岁的老人也是有益的。所以通过Boerma所说话的内容可以判断出,Boerm对少年自行车市长持支持的态度。故选B。DLife in the ClearTransparent animals let light pass through their bodies the same way light passes through a window. These animals typically live between the surface of the ocean and a depth of about 3,300 feet-as far
49、as most light can reach. Most of them are extremely delicate and can be damaged by a simple touch. Sonke Johnsen, a scientist in biology, says, “These animals live through their life alone. They never touch anything unless theyre eating it, or unless something is eating them.”And they are as clear a
50、s glass. How does an animal become see-through? It s trickier than you might think.The objects around you are visible because they interact with light. Light typically travels in a straight line. But some materials slow and scatter (散射) light, bouncing it away from its original path. Others absorb l
51、ight, stopping it dead in its tracks. Both scattering and absorption make an object look different from other objects around it, so you can see it easily.But a transparent object doesnt absorb or scatter light, at least not very much. Light can pass through it without bending or stopping. That means
52、 a transparent object doesnt look very different from the surrounding air or water. You dont see it you see the things behind it.To become transparent, an animal needs to keep its body from absorbing or scattering light. Living materials can stop light because they contain pigments (色素) that absorb
53、specific colors of light. But a transparent animal doesnt have pigments, so its tissues wont absorb light. According to Johnsen, avoiding absorption is actually easy. The real challenge is preventing light from scattering.Animals are built of many different materials-skin, fat, and more-and light mo
54、ves through each at a different speed. Every time light moves into a material with a new speed, it bends and scatters. Transparent animals use different tricks to fight scattering. Some animals are simply very small or extremely flat. Without much tissue to scatter light, it is easier to be see-thro
55、ugh. Others build a large, clear mass of non-living jelly-like (果冻状的) material and spread themselves over it.Larger transparent animals have the biggest challenge, because they have to make all the different tissues in their bodies slow down light exactly as much as water does. They need to look uni
56、form. But how theyre doing it is still unknown. One thing is clear: for these larger animals, staying transparent is an active process. When they die, they turn a non-transparent milky white.12. According to Paragraph 1,transparent animals .A. stay in groupsB. can be easily damagedC. appear only in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356823.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
