2021届新高考英语二轮创新练习:考前提分必刷题(七) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届新高考英语二轮创新练习:考前提分必刷题七 WORD版含解析 2021 新高 英语 二轮 创新 练习 前提 分必刷题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、考前提分必刷题(七)对应学生用书(单独成册)第223页.单词拼写1You need to account for your absence from school to your teacher.2Whenever I had difficulties,I always turned to you to seek help.3Im sorry for the accident.Its all my fault and Im too careless.4The Chinese government did well in preventing waters from being polluted
2、.5There is a friendly atmosphere of helping each other with difficulties in study in our class.6The first scene(场景)of the opening ceremony is excellent.7It was you who helped me with patience(耐心)8Sometimes,she just wanders(漫步)aimlessly.9Long long ago,there existed(存在)an old castle on the top of the
3、mountain.10I like gentle(温和的)music,which makes me relaxed.单句语法填空1Buried(bury)in his study,he didnt realize that all the others had left.2The open air celebration(celebrate)has been put off because of the bad weather.3Trapped(trap)in loveless marriages,many women feel that life is colorless.4Its very
4、 considerate(consider)of her to meet us at the station in such bad weather.5To join the club,you have to undertake to_buy(buy)at least six books a year.熟词生义(根据语境写出加黑词的词性及词义)1down(熟义:adv.向下,往下方)Tom has been feeling down because of his low test scores.adj.沮丧的2draw(熟义:v.做,制作)What moral are we to draw f
5、rom the story?v.获得,取得,推断出3drill(熟义:v.钻孔)The children were drilled to leave the classroom quickly when the fire bell rang.vt.培训,训练4drive(熟义:v.驾驶)Curiosity drives us through our lives so that we never stop wondering about the things beyond our knowledge.v.迫使(某人做不好或不快乐的事)5employ(熟义:v.雇用)You could emplo
6、y your spare time better.v.利用,使用.重点句式1当我们想穿过树林时,我们发现迷路了。(复合宾语)When we wanted to go through the forest,we_found_ourselves_lost2我刚放下电话,这时传来敲门声。(had just done.when.)I_had_just_hung_up the phone when there was a knock on the door.3经理还没有决定是否派我去国外。(whether.or not)The manager didnt decide whether_I_would_b
7、e_sent_abroad_or_not对应学生用书(单独成册)第223页.阅读理解A(2020广州毕业班二测)As we continue to explore farther out into our solar system and beyond,the question of humans living on other planets often comes up.Manned bases on the Moon or Mars for example,have long been a dream of many.There is a natural desire to explor
8、e as far as we can go,and also to extend humanitys presence on a permanent or at least semi permanent basis.In order to do this,however,it is necessary to adapt to different extreme environments.On the Moon for example,a colony must be selfsustaining and protect its inhabitants from the airless,hars
9、h environment outside.Mars,though,is different.While future bases could adapt to the Martian environment over time,there is also the possibility of modifying the surrounding environment instead of just coexisting with it.This is the process of terraformingadjusting Mars atmosphere and environment to
10、 make it more Earthlike.But the bigger question is,should we?One of the main issues is whether Mars has any native life or not and if it does,should it be preserved as much as possible?If the answer is yes,then largescale human settlement on Mars should be completely offlimits.Small colonies might b
11、e fine,but living on Mars should not be at the expense of any native inhabitants,if they exist.If Mars is home to any indigenous life,then terraforming should be a nonissue;it simply should not be done.What if Mars is lifeless?Even if no life exists there,that untouched and unique alien environment
12、needs to be preserved as it is as much as possible.Weve already done too much damage here on our own planet.By studying Mars and other planets and moons in their current natural state,we can learn so much about their history and also learn more about our own world.We should appreciate the difference
13、s of other worlds instead of just transforming them to suit our own ambitions.语篇类型议论文主题语境人与自然宇宙探索我们是否应该将火星地球化语篇解读移居到地球以外的星球一直是人类探索的方向。如果我们移居到火星上就有可能将火星地球化。但是考虑到火星上有原始生命或者即使无生命也应保持其原状以便我们了解到更多东西,我们不应该将火星地球化。1What is the best title for the text?AIs There Life on Mars?BCan We Adapt to Mars?CShould We T
14、erraform Mars?DAre Mars and Earth So Different?解析:标题归纳题。通读全文可知,本文是围绕第二段尾句“But the bigger question is,should we?”提出的问题展开议论的,又结合下文论述的不应该以牺牲火星上的原始生命为代价而去改变火星上的环境以适应人类的生存,以及即使火星上无生命我们也应让它保持原状以便我们了解到更多东西可知,C项最适合作本文标题。答案:C2What does the author think we should do if life is found on Mars?AEnsure that its n
15、ot harmed.BNegotiate with the Martians.CChange the unpopulated regions.DAssess the advantages and disadvantages.解析:细节理解题。根据第三段中的“largescale human settlement on Mars should be completely offlimits”“living on Mars should not be at the expense of any native inhabitants,if they exist”“it simply should n
16、ot be done”可知,如果火星上有生命存在,我们应当避免大规模移民,应当尽力保护其不受伤害,故A项正确。答案:A3What does the underlined word “indigenous” in Paragraph 3 mean?AComplex.BNative.CForeign. DIntelligent.解析:词义猜测题。根据第三段尾句中的“then terraforming should be a nonissue;it simply should not be done”可知,这样的话,我们就不应该使火星地球化。又结合该段第一句可以推知,这样做的前提是火星上有原始生命;
17、故画线词与B项词义相近。答案:B4How does the author develop his ideas in the text?ABy referring to others research.BBy evaluating different planets.CBy justifying the benefits of terraforming.DBy arguing in support of one viewpoint.解析:写作手法题。根据第二段尾句“But the bigger question is,should we?”和第三段以及第四段的内容可知,作者先提出一个问题,然后通
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)2022春九年级语文下册 第5单元 18天下第一楼(节选)课件 新人教版.ppt
