2021届新高考英语二轮(山东专用)组合练(六) 阅读理解+阅读七选五+语法填空 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届新高考英语二轮山东专用组合练六阅读理解阅读七选五语法填空 WORD版含解析 2021 新高 英语 二轮 山东 专用 组合 阅读 理解 七选五 语法 填空 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、组合练(六)阅读理解阅读七选五语法填空.阅读理解AIn todays short attention span informationoverloaded age,there are new challenges for creative workers.For creators,the news and information cycle is so fast that to earn attention for your work suggests you have to keep up with it all.But the other side of that technologica
2、l coin is that its easier than ever to make things and distribute them online.Of course the entire planet does not care when yet more media is added to the world.But even 50 years ago,before the Internet,there were more films made each year than anyone could possibly see and more books published ann
3、ually than anyone could read.Before the web there was often no way to get your work distributed unless you had permission.Given the choice of a)depending on the approval of others to finish projects and share them with the world,but having fewer competitors vs.b)being able to put anything into the w
4、orld,but I have to compete with everyone else for attention,I definitely chooseBAt least I have a chance.At least I can compete,and use my skills at creation as an advantage.Attention from fans matters more than the rest of the world.The most famous people in any media get most of the attention.But
5、the fallacy is that you need to be in that top 1% or 5% to make a living.As a matter of fact,you simply need enough fans and attention to earn you enough money to make a living.A creative life is not the safe and secure path.The more creative the life you choose,the more risk that will come with it.
6、It can be wonderfully rewarding,but you are choosing to compete to earn a living,and even if you do everything right,the chances are that you can still fail.I recommend doing it anyway,since you will learn more about life and yourself by taking the challenging path,but you should do it with your eye
7、s open.语篇解读本文是一篇议论文。如今是注意力经济时代,那些从事创造性工作的自由职业者面临着更加激烈的竞争和挑战。1In what way was the situation 50 years ago similar to the mentioned one?APeople needed to compete for attention.BFew people cared about creative works.CMany people engaged in creative work.DPeople had difficulty in spreading their works.解析
8、:推理判断题。第二段指出,当今时代从事创造性工作者必须努力去争取人们的注意;第三段接着指出,其实50年前也是这样:作品数量总是超过人们的需要。也就是说,它们需要争夺人们的注意力。答案:A2Why does the author choose b instead of a?AHe is afraid of fierce competition.BHe wants to have more competitors.CHe is badly in need of more attention.DHe values the opportunity to compete.解析:细节理解题。根据第四段可知
9、,作者之所以选择b是因为他更珍惜当今时代网络所提供的自由竞争的机会。答案:D3What does the underlined word “fallacy” in Paragraph 5 mean?AA new opinion.BA wrong belief.CA valuable idea.DA strange concept.解析:词义猜测题。下句指出:你只需要有足够的粉丝和注意力就可以维持生活。也就是说,你不需要成为那顶尖的1%或5%。由此可知,作者认为前面的说法是错误的。答案:B4Whats the authors attitude to a creative life?ACritic
10、al.BDoubtful.CSupportive. DAmbiguous.解析:观点态度题。根据最后一段可知,作者认为,虽然从事创造性工作有很大的风险,但是他还是建议人们去从事这一行业。答案:CB As a “campesino”a Spanish term for the family farmerGarca Cuenca still grows maize(玉米)on the small farm his mom left him.He also plants beans to keep the soil rich and relies on rain to irrigate his cr
11、ops.During the rainy season,Garca Cuenca selects the seeds stored in the previous cycle,plants them and cares for the seedlings. This kind of farming has been going on for thousands of years.And the efforts of smallscale farmers,a study suggests,produce the main part of corns genetic diversity in No
12、rth America.In the face of more aggressive weather threats,researchers say the finding comes at a critical time.“This takes things a step further.Family farmers are not only preserving the genetic diversity of maize, but they are also contributing more of it,” says Daniel Piero,a plant geneticist. I
13、n the study,Daniel Piero used government statistics from the 2010 rainy season.The team learned about where people still grow and cultivate native varieties.Then the researchers calculated the area where corn is produced in a commercial size.Commercial corn farmers in Mexico planted around 3.2 milli
14、on acres during the rainy season;the restmore than 11.5 million acreswas planted by campesinos.Daniel Piero was also able to calculate that in 2010 alone family farmers in Mexico grew approximately 138 billion genetically different maize plants.The growing of native maize across a wide range of temp
15、eratures,altitudes and slopes has allowed rare mutations (变异)to take hold of some maize plants,otherwise they would disappear. “Campesinos are providing an evolutionary service that is essential for them,for the country and for the world,given the global importance of maize,”Daniel Piero says. Gene
16、banks are locations that store plant seeds for use in case of natural or manmade disasters.But there is no guarantee the genetic diversity represented by the seeds there will be relevant to the environment humans will face,say,30 years from now.That makes campesino agriculture irreplaceable.If we wa
17、nt to be able to grow food for a growing population,we need an agricultural system that is flexible and can survive the changing conditions.语篇解读本文是一篇说明文。在墨西哥,大量以家庭为单位的农民从事玉米种植和育种工作,促进了本土玉米基因的多样性。在全球气候变化加剧的情况下,这种传统的玉米种植模式有着非常重要的意义。5What do we know about Garca Cuenca?AHe grows only one type of crop.BH
18、e feeds on beans as well as maize.CHe employs an old way to cultivate corn.DHe never uses seeds from other campesinos.解析:细节理解题。根据第二段的第一句可知,Garca Cuenca采用的玉米种植模式在墨西哥有着悠久的历史。答案:C6What can we learn from Paragraph 3?AIt takes more effort to grow native varieties.BCampesinos promote the evolution of maiz
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364713.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
陕西省蓝田县焦岱中学人教版高中英语选修六 UNIT 1 ART—— READING 课件 .ppt
