分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 28

类型山东省新泰市第一中学老校区(新泰中学)2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:364990
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:28
  • 大小:90KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 新泰市 第一 中学 校区 新泰 2020 2021 学年 英语 上学 第一次 月考 试题
    资源描述:

    1、山东省新泰市第一中学老校区(新泰中学)2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共12页,满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答题前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、考生号、县区和科类填写到答题卡和试卷规定的位置上。2.第I卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3.第II卷必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按

    2、以上要求作答的答案无效。第I卷(选择题共95分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是 C。1. Why cant the man pa

    3、rk there?A. It is after 4 oclock. B. He is blocking the driveway. C. Only the police can park there.2. Where are the speakers?A. In a restaurant. B. At home. C. In a grocery store.3. Who is the man probably talking to?A. His boss. B. His assistant. C. His customer.4. What does the woman order?A. Egg

    4、s and bread. B. Eggs and fruit. C. Fruit and bread.5. What did the man probably do?A. He left something inside the car. B. He forgot to turn off the lights.C. He left his wallet at home.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小

    5、题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What did the locals think about the woman?A. They thought she was really cool.B. They were impressed she drove a car.C. They were surprised she was American.7. What does the woman ay about people in Amsterdam?A. Everyone has a bike. B.

    6、 Few people have cars. C. No one looks their doors.听第了段材料,回答第 8、9 题。8. How often does the woman usually speak to Maria?A. Every day. B. Every few day. C. At about once a week9. What does the man tell the woman to do?A. Try sending a text message. B. Make a phone call. C. Take it easy. 听第 8 段材料,回答第 1

    7、0 至 12 题。10. Why isnt the woman planning to go to Spain? A. She doesnt have a passport. B. She has a fear of flying. C. She is short of money.11. When will the man leave for Spain? A. In about three weeks. B. In about four weeks. C. In about six weeks.12. What will the man buy for the woman?A. A T-s

    8、hirt. B. A drum. C. some Spanish hams.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. How often did the mans last roommate smoke? A. Never. B. Sometimes. C. Frequently.14. Who is the cleanest in the house? A. Rob B. The man. C. Mary.15. What does the man usually eat for dinner?A. Salads that he makes. B. Food that Mary

    9、prepares. C. Food from restaurants.16. What will the man do this afternoon?A. Talk to his roommates.B. Make a phone call to Mary.C. Help the woman move in.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What type of transportation is mentioned in the beginning?A. Shipping. B. Flying. C. Driving.18. What does the speake

    10、r compare a ship to?A. A hospital. B. A city. C. A home.19. What might people do at home in the future?A. Spend more time cooking.B. Have a robot to paint the house.C. Push buttons to order things.20. What is the speakers general attitude toward technology?A. Doubtful B. Optimistic C. Confused.第二部分阅

    11、读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ALook at the map of Spain and point at the center. Youve located the countrys capital and one of Europes most beautiful cities: Madrid. This popular destination is considered a city of contrasts with its abundant historic sit

    12、es, resting in the shadows of modern skyscrapers.HistoryThis city of over 3 million people is proud of Western Europes largest royal palace, and some consider it to be Madrids most beautiful building.Inside the Royal Palace 2,800 rooms are decorated in glory with museum-quality furniture and artwork

    13、s. Tourists can tour 50 of these large and splendid rooms.ArtThe Internationally respected Prado Museum is the largest and most impressive art gallery in Spain. Opened in 1819, it is filled with works of art that feature the worlds most comprehensive collection of Spanish paintings.ShoppingMadrid ha

    14、s some of Europes best shopping, and potential buyers love to look through the stores looking for bargains. But for 500 years, shoppers have gathered to an extremely large outdoor flea market known as the Rastro where they find everything from antiques to CDs.EntertainmentNo trip to Madrid is comple

    15、te without seeing a performance of Spains famous art form, flamenco. Every day, flamenco performers sing, dance or play the guitar in small cafes and grand theaters alike.FoodMadrid has a wide variety of restaurants but because the Spanish typically eat late at about 9 or 10 p.m., its difficult to f

    16、ind good dinner food earlier. If you get hungry before then, the best solution is to try a tapas bar where light snacks are served. Be sure to try the jamon, a kind of dry-cured ham: Spain is famous for it.21. What do we know about the Royal Palace in Madrid?A. It has 50 rooms for visit. B. It can h

    17、old 2, 800 people.C. Its been visited by 3 million people. D. It is thought to be the largest in Europe.22. What kind of market is “the Rastro”?A. For discount. B. For artworks.C. To sell various goods. D. To sell antiques and CDs.23. What is a must when travelling in Madrid?A. Having dinner earlier

    18、. B. Enjoying flamenco.C. Visiting Prado Museum. D. Drinking in a tapas bar.BWhy do you go to the library? For books, yesbut you like books because they tell stories. You hope to get lost in a story or be transported into someone elses life. At one type of library you can do just thateven though the

    19、res not a single book.At a Human Library, instead of books, you can “borrow” people. People with unique life stories volunteer to be the “books.” For a certain amount of time, you can ask them questions and listen to their stories, which are as fascinating as any you can find in a book. (If you atte

    20、nd, be sure to review the habits that make you a good listener.) Many of the stories have to do with some kind of depressing topic. You can speak with a refugee, a soldier suffering from PTSD(创伤后遗症), a homeless person and a woman living with HIV. The Human Library encourages people to take time to t

    21、ruly get to know and learn from someone they might otherwise make a snap judgement about. According to its website, the Human Library is “a place where difficult questions are expected, appreciated and answered.”The Human Library Organization came to be in Copenhagen, Denmark in 2000.Romni Abergel a

    22、nd his colleagues hosted a fourday event during a major Northern European festival. After the success of this event, Abergel founded the Human Library Organization, hoping to raise awareness among youth about depression, which has been growing ever since.Though there are a few permanent human librar

    23、ies, most arent places at all, but events. Though many do take place at physical libraries, you dont need a library cardanyone can come and be part of the experience. There have been human library events all over the globe, in universities and in pubs, from Chicago to Tunis to Edinburgh to San Anton

    24、io. Check out the organizations Facebook page to see when the Human Library might be arriving near you.24 What shall we do before going to the Human Library?A. Bring a book. B. Get a library card.C. Make an appointment. D. Go over some listening habits.25. What does the underlined word “snap” in par

    25、agraph 2 mean?A. True B. Quick. C. Wrong. D. Obvious.26. Why did Ronmi Abergel found the Human Library Organization?A. He expected to answer different questions.B. He successfully held an event in Northern Europe.C. He wanted young people to pay attention to depression.D. He had set up the Human Lib

    26、raries all over the world.27. What is the best title of the text?A. “Borrow” People Instead of Books B. Human Library OrganizationC. Human Library Is Near You D. A Library in DenmarkCPoets, songwriters and left-wing politicians hate the idea, but for decades, opinion-poll evidence has been clear: mo

    27、ney buys happiness and the richer you are, the more likely you are to express satisfaction with your life. Until now, a survey of 43 countries published on October 30th by the Pew Research Centre shows that people in emerging markets are within a whisker of(一步之遥) expressing the same level of satisfa

    28、ction as people in rich countries. It is in line with the standard view of happiness and income seen so far.According to the survey, in 2007, 57%of respondents in rich countries regarded themselves as happy; in emerging markets the share was 33% ;in poor countries only 16%-a classic expression of th

    29、e standard view. But in 2017,54% of rich-country respondents counted themselves as happy, whereas in emerging markets the percentage jumped to 51%.The sharp increase happened thanks to huge improvements in countries such as Indonesia(+35) and Pakistan(+22).In 12 of the 24 emerging markets, half or m

    30、ore people rate their life satisfaction in the top of the ladder.This is not to say the link between income and satisfaction has been snapped. Poor countries still lag behind: only a quarter of the people there count themselves as happy-half the level of the other two groups. There is also a clear l

    31、ink between happiness and income growth. Chinas GDP rose at an annual average rate of 10% in 2007-2017 and its happiness level rose 26 points.Within countries, richer people express more satisfaction than their poorer neighbors. The study divided respondents into categories with higher and lower inc

    32、omes and fewer and more household goods. In every country in every group, richer folk with more goods expressed higher levels of happiness. So at a personal level, money does buy happiness. And if you ask people about different aspects of their lives-health, family life, religion, standard of living

    33、-it turns out that satisfaction with living standards still has the biggest influence on happiness.28. What led to the increase of happiness in emerging markets?A. Economic downturn. B. Investment in emerging markets.C. Their rapid development. D. More cooperation with rich countries.29. Whats the p

    34、urpose of the writer by mentioning Chinas GDP?A. To show that there is a link between happiness and income growth.B. To remind readers of the great progress that China has made.C. To express the authors concern about the development of emerging markets.D. To prove that Chinas GDP growth contributed

    35、to the happiness of people in Asia.30. Whats the standard view of happiness and income?A. Income is not closely related to happiness.B. Happiness does not depend on how much money you earn.C. The higher your income is, the more likely you will feel satisfied.D. The more you are satisfied, the more y

    36、ou can earn every month.31. What is the authors attitude to the standard view of happiness and income?A. Disappointed. B. Doubtful. C. Indifferent.D. Supportive.DIt is a familiar scene these days: employees taking newly laidoff (下岗) coworkers out for a drink for comfort. But which side deserves symp

    37、athy more,the jobless or the still employed? On March 6,researchers at a conference at the University of Cambridge heard data suggesting its the latter.Brendan Burchell,a Cambridge sociologist,presented his analysis based on various surveys conducted across Europe. The data suggest that employed peo

    38、ple who feel insecure in their jobs show similar levels of anxiety and depression as those who are unemployed. Although a newly jobless persons mental health may “bottom out” after about six months,and then even begin to improve,the mental state of people who are continuously worried about losing th

    39、eir jobs “just continues to get worse and worse,” Burchell says.Evolutionary psychologists support this theory by arguing that human beings feel more stressed during times of insecurity because they sense an immediate but invisible threat. Patients have been known to experience higher levels of anxi

    40、ety,for example,while waiting for examination results than knowing what they are suffering from even if the result is cancer. Its better to get the bad news and start doing something about it rather than wait with anxiety. When the uncertainty continues,people stay in a nonstop “fight or flight” res

    41、ponse,which leads to damaging stress.But not every employee in insecure industries has such a discouraging view,Burchell says.In general,women get on better. While reporting higher levels of anxiety than men when directly questioned,women scored lower in stress on the GHQ 12,even when they had a job

    42、 they felt insecure about losing. As Burchell explains,“For women,most studies show that any job it doesnt matter whether it is secure or insecure gives psychological improvement over unemployment.” Burchell supposes that the difference in men is that they tend to feel pressure not only to be employ

    43、ed,but also to be the primary breadwinner,and that more of a mans self-worth depends on his job.32. Why do researchers think the still employed deserve sympathy more?A. They have to do more work since then.B. They have no chance to find better jobs.C. They have to work with inexperienced workers.D.

    44、They constantly worry about losing their jobs.33. What is most likely to cause a “fight or flight” response?A. Not having a paid job. B. Fierce competition for jobs.C. Not knowing what will happen. D. Pressure to work longer hours.34. What will the writer talk about following the last paragraph?A. A

    45、dvice on preparing a job interview.B. Advice to those in insecure industries.C. Some knowledge of psychology.D. Differences in men and women.35. What could be the best title for the text?A. Is it Less Stressful to Get Laid Off Than Stay On?B. Should Greater Sympathy Be Given to the Jobless?C. Do Emp

    46、loyees Bear More Stress Than Ever Before?D. Do Men or Women Show Higher Levels of Anxiety?第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to protect your privacy when you travelIt hasnt been an easy year for the privacy of travelers,at least so farData leaks,surveillance(监视)wor

    47、ries and those troublesome cameras in airplane seatbacks and hotel rooms are enough to make passengers anxious _36_ Fortunately,there are ways to safeguard your privacy on land and in the airThese tips can help you deal with these troubles_37_ Its not clever to declare on Facebook that youre traveli

    48、ng to somewhere,reminding a wide range of people that your property is sitting empty,says Danny McLoughlinThat puts your security at riskWait until you return to start posting vacation photosSome homeowners renting their residences may install security camerasTravelers should find out if the hosts a

    49、re required to disclose the presence of surveillance devicesIf the rental comes with cameras,ensure they arent in a sensitive area by conducting a careful sweep _38_Although you cant control how a hotel or airline handles-or mishandles-your data,you can take reasonable steps to ensure the informatio

    50、n it has wont get you into trouble_39_But some of the worst data leaks happen when youre staying at a hotelFor example,a hotel clerk sometimes asks for your name and then announces your room number after youve checked inYoure better off handing the employee your ID when he or she asks for your name

    51、and asking the employee to write your room number on a piece of paperWhy?_40_ Just to be sure,never leave the customer copy behindYou can destroy it later,but keep it under your contro1A. Its never been betterB. Perhaps they should beC. Travelers say theyre taking privacy seriouslyD. Never broadcast

    52、 your journey on social mediaE. There are other people on the other side of the wallF. Some travelers only offer the bare minimum,such as a PObox instead of a home addressG. Report anything doubtful to the host immediately-and if you dont like what you hear, leave第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题

    53、;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Hunter Shamatt lost his wallet while he was on a flight from Omaha to Denver earlier this month. Upon realizing that his wallet was lost, he _41_ the airline to see if anyone had turned it in but fruitlessly. _42_the wallet contain

    54、ed his ID, a signed paycheck, $60 in cash , etc, he feared the worst.Two days after the flight, however, Hunter was _43_ to receive a package in the mail from an anonymous (匿名的) sender. Inside was his wallet _44_ an additional $40 in cash. “I rounded your cash up to an even $100 so you could celebra

    55、te the _45_ of your wallet.”, read a letter that was enclosed with the package.Hunters mother, Jeannie, posted a photo of the _46_ to social media in hopes that they would be able to track down the sender. All they had to go on was that the letter was _47_ from Applied Underwriters in Omaha and the

    56、senders initials were signed “T.B”. The sender was later _48_ as Todd Brown, who was delighted to “have a little fun” with helping out a hard-working stranger.“I saw he was just a kid, 20 years old. He had a paycheck in there, so I _49_, Well, hes doing his best to make ends meet. ” said Brown. “Hun

    57、ter was very _50_. He told me he has some student loans to pay within two days so the _51_ was right,” Brown added, “He _52_ it was gone forever. So when he opened it, he just started screaming, No way! No way!”Brown says that he often tries to do good things without any recognition; thats why he di

    58、dnt sign his _53_on the letter, but Jeannie later insisted on _54_ him on social media. Jeannie wrote on Facebook, “This story is more about rebuilding _55_ in people than anything.”41. A. ordered B. contacted C. caughtD. checked42. A. Though B. While C. Since D. Unless43. A. shocked B. amused C. an

    59、xious D. frightened44. A. apart from B. except for C. along with D. instead of45. A. search B. completeness C. valuable D. return46. A. sender B. letter C. wallet D. package47. A. accepted B. sent C. taken D. collected48. A. known B. considered C. identified D. introduced49. A. noticed B. replied C.

    60、 doubted D. figured.50. A. thankful B. stressful C. thoughtfulD. regretful51. A. behavior B. number C. timing D. paycheck52. A. rememberedB. assumed C. admitted D. imagined53. A. addressB. mark C. phone number D. full name54. A. questioningB. praising C. disturbing D. surprising55. A. faith B. ambit

    61、ion C. appreciation D. strength第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。My friends were surprised when I told them my plan to_56_(far)my learning in China. But up to now, choosing China to acquire my advanced study is one of the best decisions I _57_(make) in my life. My first _5

    62、8_(impress)of China is its large population. When I arrived at Wuchang railway station, I was _59_(amaze)by many crowds of people with their luggage _60_(wait)for taxis and private cars to transport them. At the time I couldnt speak Chinese,_61_made the local people surprised. I realized later that

    63、it was _62_(probable)because I am from Thailand and have no apparent difference in appearance. I thought it would be difficult for me to get familiar _63_the environment. But as soon as I told them where I come from, they just _64_(warm)smiled and said, “You are our neighbor. And if your friends hav

    64、e time, bring them to China”. These words made me much more welcomed. I felt really safe and secured with my surroundings; I have been helped enthusiastically when I am in need and I am so proud _65_Chinese people mainly because of their kindness and generosity.第四部分 写作(共两节,满分 40 分)第一节 应用文写作(满分 15 分)

    65、66. 假设你是高三学生李华,你的笔友Tony在最近一次考试中失利,他写信向你求助,请从以下几个方面写一封回信,给他一些建议。内容要点如下:1保持乐观心态,自信应对挑战;2调整学习方法,制定合理的学习计划;注意:1.词数100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3信件开头和结尾已为你写好。Dear Tony,Sorry to hear that you failed in the last exam_Yours,Li Hua第二节 读后续写(满分 25 分)67. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Once there was a little girl na

    66、med Emily. Although her singing was very pleasant to hear, lacking of courage, she never dared to sing in front of strangers.One summer, the neighborhood where she lived would hold a singing competition. Her best friend, Lucy, came to invite her to participate in the competition, but Emily said, “ I

    67、m afraid to take part in it.” Her mother said, “ Its okay, just do it bravely.” Emily followed her mamas advice and decided to give herself a try. The day came. Emily and Lucy went to the competition site. But she was too timid (胆小的) to walked onto the stage. She had been waiting until others finish

    68、ed singing. She shakily forced herself to stand on the stage. She started to sing, but her voice was so low. Whats worse, she was so nervous that she forget the lyrics (歌词) after singing a few words. Being laughed at by others, embarrassed and shy, she ran away from the stage.Some naughty boys ran a

    69、fter her and said, “ Emily, coward (胆小鬼)! Emily, coward! ” Emily didnt argue with them. What she wanted was to go back home as quickly as she could. Finally, she rushed into the house, hugged her mom and cried sadly.“Well, my poor girl. Dont cry. Tell me what happened to you.” asked her mom. Emily l

    70、ooked up at her mother and told her what she had experienced.Listening to her, her mom cupped her face and said, “it doesnt matter, girl. As long as you practice singing more in front of strangers, you will become braver little by little. So, my girl, dont be beaten by a failure. You can go out to p

    71、ractice singing every day. No matter who is listening to you, go on singing and never stop. I believe there will be a harvest for you. ”注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;Paragraph 1:Emily listened to her mother carefully and followed her moms suggestion. _Paragraph 2:Going on singing, she

    72、walked into the park, where many people were singing and dancing. _新泰中学2019级高二上学期第一次阶段性测试题英语试题 答案第一部分 听力 1-20 ABACB CAACA BCBAC ACBCB听力材料 Text 1W: Excuse me, sir.You cant park here.M: Why not? Im not blocking the driveway.W: I know, but this is a no-parking zone after 4 oclock.(1)You will get a tick

    73、et if the police see your car here. Text 2W: Please pass me the salt, honey. This steak is wonderful. Thank you so much for cooking tonight!M: My pleasure. The meat did turn out well. I like the salad, too. I should cook for you more often.(2) Text 3W: Can you please have that report done by the end

    74、 of the day? I need to send it to our customers.M: Yes, maam. Im almost done. Ive had my assistant helping me. Ill give it to you as soon as possible. (3) Text 4M: How can I help you, maam? Please feel free to order anything from our breakfast menu.W: I would like to have some bread, but no eggs, pl

    75、ease. Im allergic to them. Could I have some fruit instead? M: No problem, maam.(4)Text 5W: Whats the matter? You look like something is on your mind. Did you leave something in the car? M: I thought I might have left the lights on,(5)but I just realized that I left my wallet at home.W: Dont worry.

    76、I put it in my purse before we left. Text 6M: Julia, how was your trip to Amsterdam?W: It was great. You know the best thing I did? I rented a bicycle. It was really cool. I got to leave the collegearea and go out and meet some locals. They were really surprised when they found out I was American.(6

    77、) M: Why is that?W: Well, they think Americans are all rich and fat, and drive cars and never ride bicycles. M: Yeah, well, thats kind of true.W: Yeah! Another interesting thing is that nobody locks their bikes there. M: Really?W: Yeah. Nobody steals them. M: Why not?W: I guess its because everybody

    78、 has a bike.(7) M: Hmm, that makes sense.Text 7M: Will you go to the supermarket to get some more vegetables for tonight, Katie? Hey, Katie? Is everything OK?W: Oh, Jimmy! I havent talked to Maria in almost a week.(8)M: Arent you best friends? Dont you talk every day? (8)W: Yeah, thats why Im worrie

    79、d.(8)M: Have you called her?W: Ive sent her a bunch of text messages, but I havent gotten a single reply.M: Im sure its nothing. Maybe shes out of town and didnt bring her phone with her. Im sure she would have called you if something was wrong. Dont worry.(9)W: I guess youre right. Thanks. Youve al

    80、ways been there for me. . ever since we were little. Text 8M: Are you going to Spain with us next month? (10)W: No, unfortunately not.(10)M: Why not? Are you scared of flying?W: No, its not that. . Its just that Ive never been outside the United States, so I dont have a passport.(10) M: Oh, is that

    81、all? You can get one.W: I tried to. Unfortunately, itll take at least six weeks for the passport to arrive, and you guys are leaving in a month.(11)M: I heard if you pay an extra fee, you can get the passport in three weeks instead of the usual six. W: Thats cutting it pretty close. What if theres a

    82、 delay?M: Well, maybe it would be better to skip this trip. You can use your passport next year when we go to Italy! W: Really? Id love to go to Italy, especially for the food.M: Yeah, the food is amazing. But Spanish food is also pretty tasty. Im going to get some Spanish hams in the market there.

    83、I can pick some up for you! (12)W: That would be great! Much better than a T-shirt or a drum. Text 9W: Thanks for meeting with me today.M: Well, we need a roommate by the 1st of next month. W: OK. So, how many of you live here?M: There are three of us. Mary and Rob are both nursing students. I gradu

    84、ated last year, and Im working in abank.W: Oh, good. Im a student as well.M: You dont smoke, do you? Mary refuses to live with smokers. Our last roommate claimed that she never smoked, but sometimes, she would, and it upset Mary a lot.(13)W: No, no. Im a non-smoker.M: OK, good. My main concern is th

    85、at you are quiet. We study a lot around here. W: Im quiet. I am also very clean.M: Great. Rob is the cleanest one in the house,(14)so hell be thrilled to hear that. W: Do you guys ever cook dinner together?M: Rob and Mary do. They are both very healthy; they eat salads and exercise every day.I work

    86、a lot, so I buy cooked food at a restaurant and carry it away to eat at home most nights.(15)But sometimes they share their food with me.W: I love to cook, and I always make a lot. So, Id be happy to share with you.M: Awesome. Well, you seem like youd fit in well in the house.When Mary and Rob get h

    87、ome this afternoon, Ill tell them that I met with you.(16)And I think they would like you. After that, Ill give you a call.W: Thanks. Text 10I sometimes wonder what life will be like in the future. Life has changed so much in just the past few years.Im sure that there are still big changes that are

    88、coming. Do you think well still drive cars? Maybe well get intocomputerized vehicles that we wont have to drive.(17)Well just push a few buttons, and the vehicles willtake us to wherever we have to go. Maybe there wont be roads. We might just fly special planes through space toget where we want to g

    89、o. A ship will be like a floating city.(18)It will offer everything available, including ahospital, shopping malls and so on. At home, maybe we wont have to cook our meals. We might be able to pushbuttons to order whatever we want.(19)It would be nice to have a robot to clean the house for you. In t

    90、he pastfew years, computers have become extremely important. People used to write letters to each other and send themthrough the mail. Now, people communicate so much more frequently through email or text messages. Whatwould we do? We would still need people to program the computers. We could spend

    91、more time being creative,rather than doing everyday chores. The future holds many surprises. Im sure that technology will become moreand more amazing.(20)It doesnt take long for things to change a lot. Who knows what amazing things are instore for us?A【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本文是一则广告,介绍了西班牙首都马德里的旅游特色,包

    92、括马德里的历史、艺术、购物、娱乐以及美术等信息。1. 细节理解题。根据第二部分最后一句Tourists can tour 50 of these large and splendid rooms可知马德里的the Royal Palace可以提供50个房间给游客参观。故A项正确。2. 推理判断题。根据第四部分最后一句But for 500 years, . from antiques to CDs.可知在the Rastro,游客们可以购买很多东西,从古董到CD等,由此判断出he Rastro应该是出售货物的商店。故C项正确。3. 细节理解题。根据文章第五部分第一句No trip to Mad

    93、rid is complete without seeing a performance of Spains famous art form, flamenco.可知当我们去马德里旅行的时候,如果不去观看flamenco,那么这次旅行就是不完整的。也就是说flamenco是马德里旅行必须要参观的。故B项正确。B【答案】4. D 5. B 6. C 7. B这是一篇说明文。本文主要介绍了人类图书馆,在人类图书馆,借的不是书本,你可以“借”人。这些有着独特生活经历的人自愿成为“书”,在一定的时间内,你可以问他们问题,听他们的故事,这些故事和你在书中所能找到的一样引人入胜。4. 细节理解题。根据第二

    94、段中的“ If you attend, make sure to review the habits that make you a good listener.” 如果你要参加,一定要复习使你成为一个好听众的习惯。故选D项。5. 猜测词义题。据第二段中的“The Human Library. a snap judgement about.”可知, 人类图书馆鼓励人们花时间去真正了解和学习,否则他们可能会对某人做出仓促的判断。take time to为固定短语,表示“慢慢地做某事”。根据otherwise(否则的话),表示前后两句是相反的,因此与“慢慢地做某事(take time )”的相反的

    95、则是快速的。分析选项可知B项(Quick快的)。6. 推理判断题。根据第三段中的“Abergel founded . ever since.” Abergel成立了人类图书馆组织,希望提高青年对抑郁症在意识,从而不断成长。由此判断出Ronmi Abergel建立图书馆的目的就是想让年轻人注意到抑郁。故选C项。7. 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了人类图书馆,在人类图书馆,借的不是书本,你可以“借”人。这些有着独特生活经历的人自愿成为“书”,在一定的时间内,你可以问他们问题,听他们的故事,这些故事和你在书中所能找到的一样引人入胜。分析选项可知A项“ 人类图书馆”为短文最佳标题,故选A项。

    96、C【答案】8. C 9. A 10. C 11. D【解析】本文是一篇议论文。文章论述的是幸福和收入之间的关系。几十年来,民意调查的证据已经很清楚:金钱能买来幸福,你越富有,就越有可能对自己的生活表示满意。8. 细节理解题。由第二段“But in 2017,.,whereas in emerging markets the percentage jumped to 51%.但在2017年,而在新兴市场,这一比例跃升至51%。和第三段 the sharp increase happened .“但这种融合的发生得益于一些国家的巨大进步,比如”可知,“他们的快速发展促进了新兴市场的幸福水平的提高”

    97、故选C项。9. 推理判断题。由文章倒数第二段“There is also a clear link between happiness and income growth.幸福和收入增长之间也有明显的联系。“可知,作者提到中国GDP的目的是为了证明幸福和收入增长之间存在联系。故选A项。10. 细节理解题。由第一段.Opinion-poll .with your life.民意调查的证据已经很清楚:金钱能买来幸福,你越富有,就越有可能表达对生活的满意。”可知,你的收入越高,你就越有可能感到满足。故选C项。11. 推理判断题。根据最后一段中的“.at a personal level, money

    98、 does buy happiness.以及.the biggest influence on happiness.可知,作者对幸福和收入的标准观点持“支持”的态度。故选D项。D【答案】12. D 13. C 14. B 15. A本文是一篇说明文。文章介绍了在职的人比下岗的人精神压力更大,更需要同情。12. 细节理解题。根据第二段最后一句the mental state of people who are continuously worried about losing their job “just continues to get worse and worse可知,担心下岗的在职的人

    99、员的精神状态会越来越差。故选D。13. 细节理解题。根据第三段最后一句When the uncertainty continues, people stay in a nonstop “fight or flight response, which leads to damaging stress.可知,当不确定一直继续的时候,人们会一直处于“逃跑还是战斗”的反应当中。选C。14. 推理判断题。全文讲述的是人们在没有保障的行业中的精神状态,这是背景,也就是提出问题。那么接下来就应该对在没有保障行业中的人们的提出建议。故选B。15. 主旨大意题。根据第一段最后两句But which side d

    100、eserves sympathy more, the joblessor the still employed? On March 6, researchers at a conference at the University of Cambridge heard data suggesting its the latter.可知在职的人比下岗的人精神压力更大,更需要同情。这是文章的中心句,这与选项A相照应。故选A。七选五【答案】16. B 17. D 18. G 19. F 20. E这是一篇应用文。文章介绍了旅行时如何保护自己的隐私。数据泄露、监视担忧以及飞机座椅靠背和酒店房间里那些麻烦

    101、的摄像头足以让乘客焦虑,就此作者给出了一些建议。16. 空格位于段中,考查文章衔接。根据前文Data leaks.passengers anxious. 可知数据泄露、监视担忧以及飞机座椅靠背和酒店房间里那些麻烦的摄像头足以让乘客焦虑。B项Perhaps they should be.(或许他们应该如此。)符合文意。且选项B中的they与上句中的passengers呼应,上句中的anxious也可以作选项B中be的表语。故选B。17. 空格位于段首。根据段落结构,空格处句子应是本段中心句。根据后文“Its not clever to declare on Facebook that youre

    102、 traveling to somewhere, reminding a wide range of people that your property is sitting empty, ”says Danny McLoughlin.(Danny McLoughlin说:“在Facebook上宣布你要去某个地方旅行,提醒很多人你的房子是空的,这并不聪明. ”)可知,这段话讲的是不要在社交媒体上发布你的旅程。D项Never broadcast your journey on social media.(永远不要在社交媒体上发布你的旅程. )符合文意。且选项D中的broadcast与段落中的de

    103、clare呼应。故选D。18. 空格位于段尾。根据前文If the rental comes with cameras,ensure they arent in a sensitive area by conducting a careful sweep. 可知如果房主配备了摄像头,则应进行仔细的扫描,确保房主不在敏感区域。选项G中含有if引导的条件状语从句,且G项Report anything doubtful to the host immediately-and if you dont like what you hear, leave.(如果有任何可疑之处,请立即向房主报告,如果您不喜

    104、欢你听到的,离开。)符合文意,故选G。19. 空格位于段尾。根据段落结构可知,这句话有可能是对前文内容的解释。根据前文Although you cant . you into trouble. 可知虽然你无法控制酒店或航空公司如何处理或错误处理你的数据,但你可以采取合理的措施确保这些信息不会给你带来麻烦. F项Some travelers only offer the bare minimum, such as a P.O. box instead of a home address.(有些旅客只提供最低限度的服务,例如邮政信箱,而不是家庭住址。)符合文意,故选F。20. 空格位于段中。根据后

    105、文Just to be sure, never leave the customer copy behind. You can destroy it later, but keep it under your control. 可知只是为了确保,永远不要把客户的副本留在后面。你可以稍后摧毁它,但要让它在你的控制之下。并且由空格前的 why(为什么?)可知,下句话应解释原因。E项There are other people on the other side of the wall.(墙的另一边还有其他人。)符合文意,故选E。完形【答案】21. B 22. C 23. A 24. C 25. D

    106、 26. B 27. B 28. C 29. D 30. A 31. C 32. B 33. D 34. B 35. A【答案】36. further 37. have made 38. impression 39. amazed 40. waiting 41. which 42. probably 43. with 44. warmly 45. of【答案】Dear Tony, Sorry to hear that you failed in the last exam I hope my advice can cheer you up Firstly, as a saying goes,

    107、failure is the mother of success Therefore, its important for you to keep a good state of mind Things always work out better when you keep positive Secondly, it would also be necessary to make adjustments to the way you learn in order to improve your efficiency Meanwhile, setting out a practical pla

    108、n also makes sense Thus you will make progress more quickly Finally, dont overwork yourself Strike a balance between work and recreation, and you will keep yourself refreshed for better school performance Hope youll find my advice helpful and look forward to your good news next time Yours, Li Hua【答案

    109、】Paragraph 1:Emily listened to her mother carefully and followed her moms suggestion. The next day, she began to practice singing outside. Gradually, her courage became greater and greater, and the sound of her singing was also louder and louder. Months later. She could sing as she was walking. A na

    110、ughty boy who had laughed at her before cried to her, “Emily, coward! Emily, coward!” However, she chose to ignore his behavior.Paragraph 2:Going on singing, she walked into the park, where many people were singing and dancing. Hearing her beautiful voice, some stopped to listen to her singing and c

    111、lapped for her. Emily felt pleased that she could sing confidently in front of strangers. The second year, the neighborhood held the singing competition again. This time, Emily walked onto the stage bravely, and her loud and beautiful voice of singing moved all the people. They all cheered for her, including those who had laughed at her. Her mother was delighted to see the timid girl had been a brave one.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省新泰市第一中学老校区(新泰中学)2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364990.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1