《世纪金榜》2018年高考英语(外研版)一轮复习话题语篇专攻练 10 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 世纪金榜 世纪金榜2018年高考英语外研版一轮复习话题语篇专攻练 10 WORD版含解析 世纪 金榜 2018 年高 英语 外研版 一轮 复习 话题 专攻 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练10人物传记(一)(建议用时40分钟). 阅读理解AEdmund Halley was an English scientist who lived over 200 years ago. He studied the observations of comets(彗星)which other scientists had made. The orbit(轨道)of one particular comet was a very difficult math
2、ematical problem. He could not figure it out. Neither could other scientists who dealt with such problems. However, Halley had a friend named Isaac Newton, who was a brilliant mathematician. Newton thought he had already worked out that problem, but he could not find the papers on which he had done
3、it. He told Halley that the orbit of a comet had the shape of an ellipse(椭圆形). Now Halley set to work. He figured out(解决, 计算出)the orbits of some of the comets that had been observed by scientists. He made a surprising discovery. The comets that had appeared in the years 1531, 1607, and 1682 all had
4、the same orbit. Yet their appearance had been 75 to 76 years apart. This seemed very strange to Halley. Three different comets followed the same orbit. The more Halley thought about it, the more he thought that there had not been three different comets as people thought. He decided that they had sim
5、ply seen the same comet three times. The comet had gone away and had come back again. It was an astonishing idea! Halley felt certain to make a prediction(预言)of what would happen in the future. He decided that this would appear in the year 1758. There were 53 years to go before Halleys prediction co
6、uld be tested. In 1758 the comet appeared in the sky. Halley did not see it, for he had died some years before. Ever since then that comet had been called Halleys comet, in his honor. 【文章大意】文章介绍了哈雷和他发现的哈雷彗星, 以及发现验证哈雷彗星的过程。1. Edmund Halley figured out the orbit of_. A. some different comets appearing
7、 several timesB. the same comet appearing at different timesC. three different comets appearing at the same timeD. several comets appearing at the same time【解析】选B。推理判断题。根据第四段中He decided that they had simply seen the same comet three times. 及上文提到的看见彗星的时间分别是1531年、1607年、1682年可以判断。2. Halley made his dis
8、covery_. A. by doing experimentsB. by means of his own careful observationC. by using the working of other scientistsD. by chance【解析】选C。细节理解题。根据第一段第二句He studied the observations of comets which other scientists had made. 可知哈雷的发现是在研究其他科学家们的观察中得出来的, 故选C。3. Halley made a surprising, but correct predict
9、ion in the year_. A. 1704B. 1705C. 1706D. 1707【解析】选B。数字计算题。根据第五段中He decided that this would appear in the year 1758. There were 53 years to go before Halleys prediction could be tested. 可以推断出哈雷做出预言的时间是1705年, 故选B。4. This passage in general is about_. A. Halley and other scientistsB. the orbit of a co
10、metC. Newton and HalleyD. Halley and his discovery【解析】选D。主旨大意题。纵观全文可知文章的中心是哈雷以及他发现的哈雷彗星, 故选D。B(2017佛山模拟)Mr Selfridge, the Wisconsin-born retailer(零售商)who left school at 14, rose to become a partner in Marshall Fields Chicago. Founded in 1852, it was one of the first and most ambitious US department
11、scores. Mr Selfridge had done well with Marshall Fields. He liked to say, “The customer is always right, ”which made the Chicago store popular. And he is believed to have invented the phrase, “Only so many Shopping Days until Christmas”. When he visited London on holiday in 1906 he was surprised to
12、find most of the citys department stores were no match of their American and Parisian competitors. This led Selfridge to leave the US and establish Selfridgesa department store named after him, at the west end of Londons Oxford Street. In Oxford Street, Selfridges design team shaped an ambitious cla
13、ssical palace building with a wall of plate glass windows. Opened in 1909, Selfridges offered customers a hundred departments along with restaurants, a roof garden, reading and writing rooms, reception areas for foreign visitors, a first aid room and most importantly, a small army of knowledgeable f
14、loor-walking assistants who served as guides as well as being thoroughly instructed in the art of making a sale. Mr Selfridge did much to make the department store a destination rather than just a big and comprehensively stocked city shop. It became a place to meet and for ladies to lunch. Mr Selfri
15、dge later introduced the department store as a key element of the 20th Century culture, and Chaplin acknowledged the growing trend for shopping in the department store in his film The Floorwalker. 【文章大意】本文主要介绍了美国著名销售大师Selfridge的销售特色以及他开拓英国市场的过程。5. What can be learned about Mr Selfridge from Paragrap
16、h 1? A. He was well-educated. B. He was a gifted businessman. C. He was a modest man. D. He was dishonest. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段后三句可知Mr Selfridge擅长商业经营, 故选B。6. What made Selfridge build a department store in London? A. The large population in London. B. His desire to own a department store. C. His conf
17、idence in business success. D. Affection for London architecture. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段第一句可知他在1906年来伦敦的时候, 发现没有一家伦敦的百货店能够和美国的百货店相比, 于是他就在伦敦建立了商店。说明他对自己的商业模式很自信, 认为自己一定能够取得成功, 故选C。7. What was Selfridges most impressive characteristic? A. The number of departments. B. The broad choice of goods. C. The sm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-367630.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
