2021_2022版高中英语单元素养评价一Unit1Greatscientists含解析新人教版必修5202103091244.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 高中英语 单元 素养 评价 Unit1Greatscientists 解析 新人 必修 5202103091244
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(一)Unit 1(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Look at my new car! M: Thats not a car. Its a toy, and youre still taking the bus to school. W: Well, its a model of the car Im going
2、 to buy when I get my first job. It helps me want to work harder. 1. What makes the girl study harder? A. To get a toy. B. To work as a model. C. To earn money for a car. 答案: CText 2W: This is the same block we drove down two minutes ago. Youre lost. M: Im not. You just wrote down the wrong address.
3、 Lets just park and walk towards that tall building. Surely someone on the road can point the way. 2. What does the man want to do? A. Stop to ask for directions. B. Drive to the tall building. C. Write the correct address himself. 答案: AText 3W: Well, Im calling about the Wildlife Protection Group I
4、 belong to. Were looking for more people to join, especially men. And I thought you might be interested. M: Oh. You know how much I love wildlife, but this is my last year in the middle school. Im quite busy with my lessons. 3. What does the man mean? A. He has no interest in wildlife. B. He is sorr
5、y to fail the exam. C. He wont join the group. 答案: CText 4M: Can I help you? W: Yes, we want to go to Chinatown. M: OK. You can take a taxi. Its about a ten-minute ride, and the fare is three dollars. Or you could walk. Itll probably take you twenty minutes. W: OK. Thats what well do. Its free and g
6、ood exercise, too. 4. How will the woman get to Chinatown? A. On foot. B. By underground. C. By taxi. 答案: AText 5W: Hi, Harry. Youre taking a camera for tomorrows trip, arent you? M: Yes. And I have asked Max to bring pens and paper. You know our teacher wants us to take notes. 5. Who will take pens
7、 and paper tomorrow? A. Harry. B. Max. C. The teacher. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Do you want a ride? M: Yes, thank you. I know its not good to get a free
8、ride from a stranger, but I hope. . . W: Dont worry about it. So where are you from? M: I am from Italy. Ive been travelling for a few months now. Ive gone through Germany, France, Belgium, England, and then I took a boat over here. W: Thats nice. Where have you been so far in America? M: Ive been t
9、o San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, and now I am going across to the other coast. 6. Who is the man talking with? A. A friend. B. A stranger. C. A tour guide. 答案: B7. In which country are the speakers? A. America. B. Germany. C. Italy. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: I just saw Professor Black. H
10、e finished the budget for our concert tour. Its going to cost $1, 500 per person. W: Where are we going to get that kind of money? M: It sounds like a lot, but by the time you add up the air fare, meals and hotels, its pretty reasonable. W: But I doubt well all be able to go. Remember there were 32
11、people in the band last year. M: We can make it. For our last trip, we got some money from some companies. W: Who was in charge of money raising? M: Mary. She took care of it last time. 8. What are the speakers mainly talking about? A. Expenses of a concert tour. B. A coming concert. C. A travel exp
12、erience. 答案: A9. What will Mary probably do? A. Act as a director. B. Leave for a vacation. C. Take charge of money raising. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: What happened to your car? M: I parked it in the parking lot an hour ago, and when I went out of the shopping centre, I found it was knocked int
13、o. Judging from the size of the dent, maybe it was from a shopping cart. W: Those shopping carts are dangerous, especially the metal ones. I dont park at a store that uses metal shopping carts. M: Thats a good idea, but there was a good sale at this store. W: Did you save any money on the sale? M: Y
14、es, I did. I saved about $50. W: Thats great. M: Yes, but this dent will cost about $150. 10. What happened to the car? A. Something knocked into it. B. It ran a red light. C. It was fined for speeding. 答案: A11. Why did the man park at the store? A. Parking was free there. B. There was a sale nearby
15、. C. He bought the parking space. 答案: B12. How much will the man pay for the repair? A. $50. B. $100. C. $150. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hello, Betty. Its me, Tim. Am I calling at a bad time? W: No, not really. M: I have invited some of my friends to dinner at my house this evening. I thought m
16、aybe youd like to come, too. W: Well, that sounds good, but Im afraid Ive got to do some reading for my English course at home. M: Today is Friday. Youve got to relax and enjoy yourself on the weekend. W: I know. But there is a lot of reading to do. Besides, I really ought to do my washing this even
17、ing. M: Then would you like to come just for a drink later on instead? W: Actually, Id like to go to bed early tonight. Im a bit tired. M: OK. Have a good rest. Ill call you again tomorrow. W: Dont call me early. I usually sleep until 9: 00 on Saturdays. M: What? Thatll be too late for our country d
18、rive. W: Did I say Id go with you for a drive to the country? M: No, but I have already planned everything. W: Listen, Tim, I like to plan my own days myself. 13. What is the man going to do this evening? A. Do some reading. B. Host his friends. C. Do some washing. 答案: B14. What does the woman plan
19、to do in the evening? A. Stay at home. B. Hold a dinner party. C. Have a drink with the man. 答案: A15. What should the woman do on the weekend in the mans opinion? A. Take some exercise. B. Have a good sleep. C. Have fun. 答案: C16. When does the woman usually get up on Saturdays? A. At 7: 00. B. At 8:
20、 00. C. At 9: 00. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Well, Monica, Im sure youll enjoy working here. Im the librarian. Were open from half past eight in the morning until eight in the evening but youre not expected to be here all that time. You start working at a quarter to nine and finish at a quarte
21、r past five, OK? Now, students arent allowed to bring large bags into the library. But staff can bring their bags in and leave them in the office. You have an hour for lunch. But I dont like staff eating in the library. Of course you can have a cup of coffee there while youre working. If you bring s
22、andwiches for lunch, theres a common room downstairs where you can eat them. If you want to buy lunch, Id recommended the dining room upstairs. There are cafs in the town center but its a bit of rush to get there and back in an hour though theyre cheap. OK. Any questions? 17. When will Monica work i
23、n the library? A. From 8: 30 am to 8: 00 pm. B. From 8: 45 am to 5: 15 pm. C. From 9: 10 am to 4: 45 pm. 答案: B18. What can Monica do in the library? A. Have drinks. B. Read books. C. Talk to students. 答案: A19. Where should Monica go to have her own sandwiches for lunch? A. The speakers office. B. Th
24、e dining room. C. The common room. 答案: C20. Why doesnt the speaker recommend cafs in the town center? A. They are crowded. B. They are far away. C. They are expensive. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)A(2020商丘高二检测)Online Event: What Happened at the Big Bang(爆炸)? Over the past few dec
25、ades, weve made unbelievable discoveries about how our universe developed over the past 13. 8 billion years. But we still know very little about what happened in the first seconds after the big bang. In the latest New Scientist online event, the speaker Dan Hooper will examine how physicists are usi
26、ng experiments to re-create the conditions of the big bang, and to deal with mysteries like how our universe came to contain so much matter and so little antimatter. Early bird ticket offer 12, and your ticket includes: Live lecture lasting 40 minutesQuestion & Answer with Dan HooperOn-demand access
27、 to a recording of the lecture and Q & A, available(可得到的)to watch for 12 months An additional 40-minute physics lecture About the speaker: Dan Hooper is a senior scientist and the head of the theoretical astrophysics group at the Fermi National Accelerator Lab, as well as a professor of the Universi
28、ty of Chicago. He is especially interested in questions about dark matter and the early universe. Event information: This online event will start at 6 pm on Thursday, July 9 and will last for about one hour. Access to a recording of the event will be available from July 10 to ticket buyers for the 1
29、2 months following the live event. Booking information: Tickets are only refundable(可退还的)if New Scientist stops this event. New Scientist Ltd has the right to change the event and its arrangement, or stop the event. Tickets are only available in advance through New Scientist website. 【文章大意】本文是应用文。文章
30、是关于新科学家杂志将举办的一次在线活动的安排的介绍。21. What benefit can the ticket buyers enjoy? A. Interviewing the speaker face to face. B. Taking someone else to attend the lecture. C. Getting a video tape of a 40-minute physics lecture. D. Watching a recording of the event within one year. 【解析】选D。细节理解题。根据Event informati
31、on部分中的介绍“Access to a recording of the event will be available from July 10 to ticket buyers for the 12 months following the live event. ” 可知, 从7月10日开始, 现场活动之后的12个月即一年内, 购票者都可以上网观看该活动的录播。22. What can we know about Dan Hooper? A. He works at a university. B. He is a world-famous writer. C. He is the h
32、ead of New Scientist Ltd. D. His study focuses on questions about online events. 【解析】选A。细节理解题。根据About the speaker部分中介绍“Dan Hooper is a senior scientist and the head of the theoretical astrophysics group at the Fermi National Accelerator Lab, as well as a professor of the University of Chicago”可知, Da
33、n Hooper应该在芝加哥大学工作。23. What do you have to do if you want to attend the event? A. Get in touch with Hooper. B. Buy a ticket ahead of time. C. Arrive before 6 pm on the day. D. Get permission from the organizer. 【解析】选B。细节理解题。根据Booking information部分中介绍“Tickets are only available in advance through New
34、 Scientist website. ”可知, 如果你想参加这个活动, 必须通过新科学家网站提前购买门票。B(2020成都高二检测)Scientists believe they could bring the likes of dodos(渡渡鸟)back from the dead through cloning experiments in the near future which could see the flightless birds revived from their extinction. The big bird, which was about a metre ta
35、ll and weighed up to 18 kilograms, was native to Mauritius but became extinct in the 1600s, shortly after humans discovered the island. However, 400 years later, scientists now believe that they could bring the dodo back to life through cloning of some of its closest living relatives. Scientists rec
36、ently published a paper which identified the overall genomic structure of dinosaurs. The team achieved this by tracing the ancestors (祖先)of birds the dinosaurs closest living relatives to create the genomic structure. Researchers involved in the study say it is an emphatic no when it comes to the po
37、ssibility of ever being able to clone dinosaurs, but they do say that more recently extinct birds like the carrier pigeon and the dodo could be brought back due to the fact that they have such close living relatives. University of Kent scientists Darren Griffin and Rebecca OConnor wrote in an articl
38、e for The Conversation: “We discovered that birds and most flightless dinosaurs had a lot of chromosomes (packages of DNA). Having so many allows animals to generate variation, the driver of natural selection. ”“However, though it is a long shot, it may be possible in future to use Jurassic Park tec
39、hnology to help avoid some of the harm that humans have caused. Mankind has seen the extinction of well-known avian dinosaurs such as the dodo and the passenger pigeon. ”“Recovery(恢复)of DNA that is only a few hundred years old from these birds is a far more realistic way. It may also be that eggs fr
40、om closely related living species might just be good enough. In the right conditions we may be able to use them to resurrect some of these species from extinction. ”【文章大意】本文是一篇新闻报道, 主要介绍了科学家希望通过克隆实验, 在不久的将来, 让这种不会飞的渡渡鸟从灭绝中复活。24. What can we learn about dodos? A. They flew to Mauritius in the 1600s.
41、B. They could be used to clone pigeons. C. They would die out in the near future. D. They might be brought back to life soon. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段内容“Scientists believe they could bring the likes of dodos back from the dead through cloning experiments in the near future which could see the flightless b
42、irds revived from their extinction”可知, 渡渡鸟有可能通过克隆实验而复活。25. How do scientists revive dodos? A. They clone dodos closest living relatives. B. They trace those endangered birds closely. C. They look for dinosaurs living conditions. D. They identify genomic structure of pigeons. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段内容“How
43、ever, 400 years later, scientists now believe that they could bring the dodo back to life through cloning of some of its closest living relatives. ”可知, 科学家可以通过克隆一些与渡渡鸟最近的亲戚, 使其复活。26. What does the underlined word “resurrect” in the last paragraph mean? A. Learn. B. Protect. C. Revive. D. Prevent. 【解
44、析】选C。词义猜测题。分析可知, 画线单词所在句中的宾语代词them应是指代前句“It may also be that eggs from closely related living species might just be good enough. ”提及的eggs, 即: 蛋; 卵。画线单词句应是承接前一句, 解释可以在适当的条件下将蛋/卵孵化来复活一些灭绝的物种。由此可推知画线单词“resurrect”应是“复活”的含义, 与选项C“Revive. (复兴; 复活)”表达含义一致。27. What is the best title for the text? A. Scienti
45、sts Expect to Clone the Dodos. B. Scientists Find Close Living Relatives. C. Dinosaurs Have Already Been Extinct. D. Some Species Have Been Discovered. 【解析】选A。主旨大意题。文章体裁为新闻报道, 根据该体裁特点首段点明主旨要义, 即: Scientists believe they could bring the likes of dodos back from the dead through cloning experiments in
46、 the near future which could see the flightless birds revived from their extinction. 可知, 文章的主要内容为科学家有望使渡渡鸟复活, 并在后文详细解释了可以通过克隆一些与渡渡鸟最近的亲戚, 使其复活。选项A“Scientists Expect to Clone the Dodos. ( 科学家希望克隆渡渡鸟。)”贴合主旨要义。CAs people try to keep social engagement during self-isolation, citizen science offers a uniq
47、ue opportunity. Defined as “public participation and collaboration in scientific research”, citizen science allows people to use technology to unite towards a common goalfrom the comfort of their homes. And it is now offering a chance to contribute to research on the coronavirus pandemic. With so ma
48、ny of us staying home, this could help build a sense of community where we may otherwise feel helpless, or struggle with isolation. Anyone is welcome to contribute. You dont need expertise, just time and interest. Projects exist in many forms, catering to people of diverse ages, backgrounds and circ
49、umstances. Many projects offer resources and guides to help you get started, and opportunities to collaborate via online discussion forums. Scientists worldwide are racing to find effective treatments and vaccines to halt the coronavirus pandemic. As a citizen scientist, you can join the effort to h
50、elp tackle COVID-19, and other infectious diseases. Foldit is an online game that challenges players to fold proteins to better understand their structure and function. The Foldit team is now challenging citizen scientists to design antiviral proteins that can bind with the coronavirus. The highest
51、scoring designs will be manufactured and tested in real life. In this way, Foldit offers a creative outlet that could eventually contribute to a future vaccine for the virus. Another similar project is Foldinghome. This is a distributed computing project that, rather than using you to find proteins,
52、 uses your computers processing power to run calculations in the background. Your computer becomes one of thousands running calculations, all working together. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了什么是公民科学家, 以及疫情期间他们如何为抗击新冠病毒做贡献。28. Where does a citizen scientist work? A. In the office. B. At research center. C. In the
53、 factory. D. At home. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“citizen science allows people to use technology to unite towards a common goal from the comfort of their homes. ”可知, 公民科学允许人们在舒适的家里, 利用技术团结合作, 朝着共同的目标前进(进行科学研究), 所以, 公民科学家在家里工作。29. Who can be a citizen scientist? A. Anyone who has time and interest. B. The
54、expert who is interested. C. People who are well educated. D. Doctors who are experienced. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段的第一、二句“Anyone is welcome to contribute. You dont need expertise, just time and interest. ”可知, 任何人都可以成为公民科学家, 你不需要有专业知识, 只需要有时间和兴趣。30. How can a citizen scientist join in the effort to help de
55、al with the COVID-19 and infectious diseases? A. He can play Foldit an online game and get the highest scores. B. He can do experiments about COVID-19. C. He can design a new game about COVID-19. D. He can help build a sense of community. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第三段可知, Foldit是一款在线游戏, 玩家挑战如何折叠蛋白质, 以更好地理解它们的
56、结构和功能, Foldit团队现在正在挑战公民科学家, 设计可以与冠状病毒结合的抗病毒蛋白; 再根据倒数第二段“The highest scoring designs will be manufactured and tested in real life. . . . a future vaccine for the virus. ”可知, 得分最高的设计将在现实生活中制造和测试, 通过这种方式, Foldit提供了一个创造性的途径, 最终可能有助于将来研制出抗病毒疫苗, 所以, 公民科学家可以通过玩在线游戏Foldit, 并得到最高分, 来帮助抗击新冠病毒和其他流行病。31. What i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369958.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
