《冲刺2015》2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C5+文化教育类).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 冲刺2015
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家C5 文化教育类【英语卷2014届江苏省徐州市第一中学(徐州市)高三考前模拟(201405)】C5 BOdyssey Arena TheOdyssey Arena,owned by Odyssey Trust, is a large sports and entertainment centre situated inTitanic Quarterand the Waterfront,Belfast, Northern Ireland. It was jointly funded by theMillennium Commission, theLaganside
2、 Corporation, theDCAL, the Sheridan Group and the Sports Council for Northern Ireland. The Arena opened in 2000 with the Pavilion later opening in 2001. The Odyssey is said to have cost 120million on completion. In 2011 The Odyssey Pavilion which was owned by The Sheridan Group went into administrat
3、ion, the building is now under control of KPMG until a new owner is found. EventSince opening, the Odyssey Arena has hosted some of the worlds best known bands and artists from around the world.It has also hosted a number ofWorld Wrestling Entertainmentlive events including RAW andSmackDown!. WWE vi
4、sits the Odyssey at least once a year. Since 2008, it has played host to thePremier League Darts(标枪). As well as these high-profile sporting events, the Odyssey Arena has also hosted concerts by some of the best-selling music artists in the world and its also home of the Belfast Giants. Janet Jackso
5、nwas scheduled to perform during herAll for You Touron 14 December 2001, but the show was cancelled, due to the11 September 2001 attacks. On 2 October 2010, theBoston Bruinsfaced theBelfast GiantsSelects in anNHL Challengematch. The Odyssey was short-listed for International Large Venue of the Year
6、(Outside of North America) in the 2005 Pollstar Concert Industry Awards, making it one of the top six major concert venues in the world. The complex features:The Odyssey ArenaNorthern Irelandsbiggest indoor arena hosts concerts and sporting events such asBelfast Giants games.W5 stands for “Who, What
7、, Where, When, Why”. W5 is an award-winning science exhibition centre demonstrating the powers of science.The Odyssey Pavilion contains bars: Rockies Sports Bar, Chic Shed Bar. Restaurants: Soda Joes, Pizza Hut, Indian Ocean, The Streat, Red Panda.Nightclubs: Box Nightclub, Beach Club. The Odyssey B
8、owl and Odyssey Cinemas (formerly Storm cinema, Vue) 12screenmultiplex.ASheridanIMAXoperated in the complex from 2000 until 2007, with its former location remaining vacant as of 2013.60. Which of the following is NOT true about the Odyssey Arena in the first paragraph? A. The Odyssey Arena was joint
9、ly funded and the owner is Odyssey Trust. B. The building of the Odyssey Pavilion is under the control of KPMG. C. Both the Arena and the Pavilion opened in Northern Ireland in 2000. D. 120million is said to have been spent on the completion of the Odyssey.61. What has been hosted in the Odyssey Are
10、na so far? a. World Wrestling Entertainmentlive events. b. The 2005 Pollstar Concert Industry Awards. c. The Premier League Darts. d. Janet Jacksons All for You Tour. e. AnNHL Challengematch. A. a; b; c B. c; d; e C. a; b; d D. a; c; e62. What can we infer from the passage? A. The Odyssey Arena is N
11、orthern Irelandsbiggest arena. B. W5 is a science exhibition centre with educational purpose. C. In the Odyssey Pavilion, you can visit many scenic attractions. D. ASheridanIMAX has operated in its former location since 2000.【答案】60.C 解析:细节理解题。根据第一段提到The Arena opened in 2000 with the Pavilion later o
12、pening in 2001.可知是错误的,故选C项。61.D 解析:细节理解题。根据在Event提到第三段It has also hosted a number ofWorld Wrestling Entertainmentlive events including RAW andSmackDown!. WWE visits the Odyssey at least once a year.第四段提到Since 2008, it has played host to thePremier League Darts(标枪)和第七段提到On 2 October 2010, theBoston B
13、ruinsfaced theBelfast GiantsSelects in anNHL Challengematch选D项。62.B 解析:细节理解题。根据倒数第三段提到W5 stands for “Who, What, Where, When, Why”. W5 is an award-winning science exhibition centre demonstrating the powers of science这是科技展览中心,目的是教育,故选B项。【英语卷2014届湖南省十三校高三第二次联考】C5 C(2014湖南十三校联考)If you are a fan of JK Ro
14、wling and her Harry Potter book series, you may be fascinated with the idea of an invisible coatYou are not aloneScientists have been working hard to produce a material which will make buildings as well as people invisibleNow a Canadian company claims to have succeeded with magical textile (纺织品) cal
15、led Quantum StealthBritish Columbia based on Hyperstealth Technology Corporation claims that the material makes its wearers completely invisible, even to people with night glassesAlso, just like the young wizards coat, it is light-weight and does not need cameras, batteries, lights or mirrors to ope
16、rateBut best of all, it is cheap to makeAs to how it really works, the company keeps it a top secretBesides stating that they have successfully managed to bend light waves, so that they go round the material instead of through it, the company is not giving out any detailsWhat it does detail is all t
17、he good uses that Quantum Stealth could be put to-ranging from protecting US and Canadian soldiers forced to step into enemy region, to allowing special armed forces to carry out surprise attack without any fear of being seenAnd if that is not enough they even imagine creating aircrafts and submarin
18、es (潜水艇) that can go completely undetectedTo prove that Quantum Stealth really exists, the company has released photos and even a video showing its magical propertiesFor those that are still sceptical, they have only one thing to say both the US and Canadian military officials have witnessed it live
19、 and are so impressed that they are working with Hyper stealth Technology to create the next generation survival blanket that could make the soldier invisible all at once! If this is indeed true, we have only one question: When will this magical fabric beavailable to the rest of us?66Whats the purpo
20、se of the first paragraph?ATo bring in the topicBTo draw peopled attention to JK Rowling and her ideaCTo make the article interestingDTo introduce the Canadian company解析:一般情况下,第一段的写作目的都是导入话题,即:bring in/ lead in the topic.故选A。技巧点拨:一般情况下,第一段的写作目的或第一段内所列举的事例,不是导入话题,就是为了吸引读者的注意力。67According to the passa
21、ge, Quantum Stealth is _Aan invisible coat worn by the wizard in the film Harry PotterBa type of material making its users invisibleCan equipment employed as an alternative for camerasDan advanced weapon used to attack enemies解析:细节题,根据第一段第最后两句话:Scientists have been working hard to produce a material
22、 which will make buildings as well as people invisibleNow a Canadian company claims to have succeeded with magical textile (纺织品) called Quantum Stealth可知答案是B。技巧点拨:细节题一定要根据选项和题干定位出文章中的具体根据,然后进行认真比对。正确选项就是对原文的同义改写或替换。68Which of the following words can be used to describe the coat?AConvenient but not e
23、xpensiveBCreative but heavyCOrdinary and lightDMagical and imaginary解析:细节题,B项中heavy不对;C项中ordinary不对;D项中Magical不对。根据第三段可判断A项正确。技巧点拨:同上。69The third paragraph is mainly about _Athere are no details about the materialBwhether the material is true or falseCthe materials theory and functionsDthe material
24、has been put into practice解析:主旨推断题,本题关键是对长句的理解由it is light-weight and does not need cameras, batteries, lights or mirrors to operate可以判断第三段说的是材料的特点和他的功能。技巧点拨:此类题答案一般都在本段中具体的一句话体现答案,首尾句居多。70Which of the following statements is TRUE according to the passage?AThe material is invisible only to those wit
25、h night glassesBQuantum Stealth will be widely used in our life soonCPeople have no faith in the photos and video provided at allDThe new product can still be improved for better use解析:综合细节题,此类题比较麻烦,需逐一定位答案。由最后一段的第二句话中的next generation可知答案选D。技巧点拨:此类题比较麻烦,要有耐心,逐一定位答案,选项顺序和文中根据顺序一致。【英语卷2014届安徽省合肥市高三第二次
26、教学质量检测】C5 E(2014合肥第二次质检)After students come home from a tiring day at school, they tend to worry a lot about their homework.Whether students are working on English or chemistry homework, they are simply working on the assignment in order to get it done, attempting to memorize the concepts for the ti
27、me being and do not absorb any of the information afterward. Students are wasting their time on insignificant assignments rather than effectively using that time to achieve other accomplishments. According to , many parents are concerned that homework is being assigned rather than being used to inte
28、grate (整合) what teachers are covering in the classroom. In their eyes, if less homework is assigned, students would have much less stress and could focus more on their passions and hobbies.Homework gets in the way of participating in community service events as well as opportunities for getting a jo
29、b or being a part of an extra-curricular activity. These responsibilities are important for teenagers to take on because they prepare the teenagers for the real world. Without the proper exposure to work that is not school related, students will find themselves lost after they graduate. If homework
30、were no longer given, students would have a lot more time to mature in other fields rather than being educated only on academics.In spite of the fact that teachers want students to do better on tests and absorb the material that they are teaching, homework is not accomplishing its purpose. Because s
31、chool is becoming increasingly more competitive and challenging, homework is becoming a setback rather than extra practice. Its removal would benefit the well being of teenagers as well as encourage them to get out in the real world and discover themselves instead of staring at a pile of assignments
32、.72. Students are wasting their time on insignificant homework becauseA. they are working on it carelessly and hurriedlyB. they attempt to get only part of the information memorizedC. they spend too much time doing it without understandingD. they fail to take in the information after finishing it73.
33、 Many parents think that teachers should _.A. help students integrate the homeworkB. simplify what they teach in the classroomC. reduce homework to develop students own interestsD. assign more effective homework for students74. From the third paragraph, we can infer that homework might _.A. leave st
34、udents lack of job opportunitiesB. make students lose the sense of responsibilitiesC. weaken students social adaptation abilityD. cause students to feel lost after graduation75. The author insists that homework should be _.A. made simpler and easierB. completely cancelledC. connected with social act
35、ivitiesD. switched over to subject competitionsE【文章解读】文章阐述了现在的学生浪费时间在无效的作业上,因为他们做完作业后,不能真正理解作业里面的信息。很多父母认为老师应该减少作业的数量来让孩子们发展自己的兴趣。作业会虚弱孩子们的社会适应力。72. 【知识点】细节题【答案解析】D 根据文章第2段.do not absorb any of the information afterward. 可知D 正确。A、B没有提及 C表述正确 但是答非所问。73. 【知识点】细节题【答案解析】 C根据第2段In their eyes, if less hom
36、ework is assigned, students would have much less stress and could focus more on their passions and hobbies. 父母认为,更少的作业减轻了孩子的压力,可以有时间培养孩子的兴趣爱好。选C 2段homework is being assigned rather than(而不是) being used to integrate (整合)可知A错误 B没有提及D增加孩子作业本身错误。文章一直强调减轻孩子作业。74. 【知识点】判断推理题【答案解析】C根据第三段Homework gets in th
37、e way of (阻挡;阻碍)participating in community service events as well as opportunities for getting a job or being a part of an extra-curricular activity. 选C75. 【知识点】细节题【答案解析】B 文章最后一句Its removal (取消)would benefit the well being of teenagers as well as encourage them to get out in the real world and disco
38、ver themselves instead of staring at a pile of assignments.选B【英语卷2014届重庆市高三考前模拟试题(201404)word版解析】C5 D The popular US drama series House of Cards, which has already started its second season, features Chinese elements in its storyline. Traditional heroes are no longer sought after anymore. Today, its
39、 unconventional leading figure -like Francis J. Underwood from House of Cards who are winning audiences hearts. The political drama, which airs on the Internet service Netflix, has won the applauses of viewers around the world since its debut on February 1, 2013. And it has caught the attention of r
40、eal politicians, including US President Barack Obama. Kevin Spacey plays Francis J. Underwood, a cold-blooded Democrat who moves his way up the political ladder by any means necessary. He often uses his under-exposure in media to carry out misdeeds that will later benefit him. The revenge theme play
41、s a heavy role throughout the storyline, Underwood, who had high hopes for an appointment as Secretary of State in the first season, was betrayed by the US President and his former colleagues. He and his wife then conducted a plan of revenge and swore to unseat those who turned their backs against h
42、im. Through their plan, Underwoods own hunger for power grew and empowered him to eliminate whoever stood in his Way. The release of the trailer of the second season excited millions of viewers around the world, including US President Barack Obama, who has been a loyal tan since the series debuted.
43、Obama expressed his admiration for Underwood. This guys getting a lot of stuff done. he said. Although the President is anxious to watch the story unfold, hed like to do it at his own pace. After the release of the second season on February 14,2014, Obama sent words on his Twitter account, Tomorrow:
44、 HouseOfCards. No spoilers, please. The second season has promised to be darker, with more unexpected turnouts, and is to include more Chinese elements. Perhaps the team, including myself, has realized that in the next decade, Asia will be an extensively important region, and China will play an acti
45、ve role in its transition and change, says Spacey.48. The second season is different in that _ A. it is a political drama B. more Chinese elements are involved C. it has caught the attention of US President Barack Obama D. Kevin Spacey, a cold-blooded Democrat, plays FrancisJ. Underwood49. The 3rd a
46、nd 4th paragraph mainly deal with _ A. the background of the drama series B. the characters of the drama series C. the plot of the drama series D. the popularity of the drama series50. The author may agree that _ A. audiences lose their heart to traditional heroes in the drama B. the drama is the re
47、flection of politics of America in real life G. the second season is expected to be darker with more deaths D. the drama has won the recognition of viewers since its first season51. The message sent by Obama on his Twitter account proves that he A. doesnt wish to be told what to do as a drama fan B.
48、 adores the drama so much that he wants to watch it in advance G. doesnt want to be disturbed while watching the drama D. hopes nobody will inform him of the plot of the drama in advance【全品解析】48. 【知识点】细节题【答案解析】B 第一段中The popular US drama series House of Cards, which has already started its second sea
49、son, features Chinese elements in its storyline. 流行美剧纸牌屋第二季已经开播,中国元素出现在故事情节中。选B。49. 【知识点】主旨大意题【答案解析】C A. the background of the drama series连续剧背景B. the characters of the drama series连续剧的角色C. the plot of the drama series连续剧的情节D. the popularity of the drama series连续剧的知名度 根据内容,选C。50. 【知识点】观点态度题【答案解析】D 第
50、二段The political drama, which airs on the Internet service Netflix, has won the applauses of viewers around the world since its debut on February 1, 2013. 这部在网络电视公司Netflix上映的政治剧在2013年2月1日初次上映时就赢得了观众的掌声。选D。51. 【知识点】判断推理题【答案解析】D Although the President is anxious to watch the story unfold, hed like to d
51、o it at his own pace. 尽管总统很想知道接下来的剧情演变,但他还是会以自己的速度追剧。 Obama sent words on his Twitter account, Tomorrow: HouseOfCards. No spoilers剧透(透露与电影、书籍或者游戏内容有关的信息。), please. 奥巴马在其推特上写道,“明天:纸牌屋,请不要剧透。”选D。 【全品原创解析纯word版】吉林省九校联合体2014届高三第二次摸底考试英语试题解析】C5 D Todays word, pan, takes us back to the days of the gold ru
52、sh in California. On January 24th, 1848, a man named James Wilson Marshall discovered gold in California. The news spread quickly. Thousands rushed west. They traveled on foot, on horseback and by boat to reach the gold fields. By 1849, the great gold rush was on. Towns and cities grew overnight. Th
53、roughout California - in the mountains, along the streams and rivers - thousands of people searched for gold. Some found areas of mountain rock thick with gold. These men got rich. But such areas were few and quickly claimed by the first men to find them. Others searched for gold in the rivers comin
54、g down the mountains. They were after pieces of gold that the rains had washed down from above . The only way to find this gold was by panning. First a gold miner put dirt in a metal pan and added water. Then he shook the pan so that the water would wash the dirt. Slowly, he poured the water out of
55、the pan. If he was a lucky miner, pieces of gold would remain.Across the nation, newspapers carried stories of the gold being found. Each one hoped that the place he claimed panned out well - had some gold. For many, gold mining did not pan out. For a few, it panned out well. But in time, huge machi
56、nes were built that could wash many tons of dirt at a time. Panning died out. The word, however, remained in the language. Today, Americans still say, “ It panned out well ,” when something they have done pleases them. A business, a discovery, a simple event pans out well if it is successful. Unhapp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371449.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
