2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK 2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK UNIT THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习 课时 跟踪 BOOK WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练7.阅读理解AWhen Kevin Durant gave his tearful MVP speech in 2014, the NBA star made sure to thank one person who had been there with him from the very beginning: his mother.His heartfelt words about the sacrifices she made for Durant and his brother led to a lifetime movie about her journey as a si
2、ngle parent, The Real MVP: The Wanda Durant Story.Today, the NBA superstars mum travels across the country as a motivational speaker and philanthropist(慈善家)On Monday, she spoke at Thomson Reuters in New York about her personal struggles to achieve financial stability and shared the financial advice
3、she gave her son when he entered the league with CNBC.“I wanted him to realize he has worked hard,” she says, “and it is OK for him to enjoy himself because of his hard work.But it is also imperative that he prepares for his future.” While she advised him to enjoy the rewards of his labor, she also
4、wanted to make sure that her son knew the importance of financial planning.She told the audience that when she found herself a single parent to two children at 21, she couldnt follow the financial principles.Rather than planning for the future, she focused only on how her money could make ends meet
5、for that moment.Recently, Durant has teamed up with Laurene Powell Jobs for a new philanthropic programme called College Track which is aimed at helping disadvantaged kids attend college.As a member of the programme, Durant has committed to donating $10 million to his hometowns public school system.
6、Durants mum says that in addition to his financial decisions, she is proud of his philanthropic work and his desire to help the community.“I thought giving back was always very important, and so we talked about that and he had seen that from us as a family and its one of the things that I taught him
7、,” she says.1What is The Real MVP : The Wanda Durant Story mainly about?ADurants career path.BDurants hard childhood.CDurants mothers devotion to the family.DDurants mothers struggling to be independent.2What does the underlined word “imperative” in Paragraph 3 mean?AEnjoyable.BImportant.CUnusual. D
8、Hopeful.3What made Durant pay attention to the charity programme?AHis kind heart.BHis poor hometown.CHis mothers teaching.DHis difficult life experiences.【语篇解读】本文主要讲述了凯文杜兰特的母亲以及她对杜兰特的影响。1解析:细节理解题。根据第一段最后一句“His heartfelt words about the sacrifices she made for Durant and his brother led to a lifetime
9、 movie.The Real MVP:The Wanda Durant Story.”可知,该电影记录了杜兰特的母亲无私奉献,努力抚养杜兰特兄弟的故事,故选C项。答案:C2解析:词义猜测题。根据画线词所在句的下一句中的“she also wanted to make sure that her son knew the importance of financial planning”可知,杜兰特的母亲想让杜兰特知道财务规划的重要性,由此可推知,画线词imperative与important同义,意为“重要的”,故选B项。答案:B3解析:推理判断题。根据最后一段最后一句“I thought
10、giving back was always very important,and so we talked about that and he had seen that from us as a family and its one of the things that I taught him,she says.”可知,杜兰特的母亲曾教育杜兰特要回报社会,由此可知,杜兰特之所以关注慈善项目,是因为受到他母亲的教育,故选C项。答案:CBChloe Kim was one of Americas top Olympians in the 2018 Pyeongchang Winter Oly
11、mpics in South Korea.The snowboarding champion, who grew up in California, competed there at 17 years of age.She became the youngest woman ever to win an Olympic gold medal in the halfpipe competition.She has recently won a halfpipe competition during the Winter X Games in Aspen, Colorado.But the 18
12、yearold snowboarder has decided to trade some trips down the halfpipe for an Ivy League education after the world championship competition in Utah. Beginning in the next fall, Kim will be joining Princeton Universitys class.Instead of centering on the physics of her winning snowboard moves, she coul
13、d now be learning the subject in school.In a recent interview, Kim said,“While I have a special identity and my life has always been so different, I still aim to make my higher education experience as normal as possible.” Kim added.“Id love to be Chloe,the girl who sits next to me in the English cla
14、ss.”Kim received widespread attention during the Pyeongchang Olympics.Her publicity was fuelled by her friendly, energetic nature as well as her interesting family story.Along her path to Olympic gold, Kim also became a social media star.She helped design a snowboarding Barbie doll in her likeness,
15、rapped with hiphop artist GEazy and joined other sports stars to be honoured with ESPY Awards(年度卓越体育表现奖)While all of these are fun, Kim says she now looks forward to a new challengeearning a degree from one of Americas top universities.She says she considers her acceptance to Princeton just as much
16、of an honour as earning an Olympic gold medal.She is still considering what her exact field of study will be at Princeton.But she says it will involve something sciencerelated, possibly chemistry or biology.She is attempting to work out a plan that will permit her to keep training while going to cla
17、sses.Kim says her sports and educational goals go hand in hand.“Its all about progressing the sports and also pushing myself,” she said.“To see what I can do, and how far I can go.”4What can we learn according to the passage?AKims personality and family background help raise her publicity.BKim major
18、s in physics in Princeton University to improve her snowboard moves.CKim thinks being admitted to Princeton earns her more honours than being a sports star.DKim decides to give up the world championship competition in Utah.5Which of the following can be the best title for the passage?ASnowboarding C
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371782.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
