分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021届高考英语大一轮复习 课时作业25 Unit 13 People(含解析)北师大版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:371976
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:41.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高考英语大一轮复习 课时作业25 Unit 13 People含解析北师大版 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 25 People 解析 北师大
    资源描述:

    1、课时作业25.阅读理解AIf you want to know the world, you must know famous global media. Here are four wellknown ones recommended to help you learn about world affairs without leaving home.The Sun (http:/www.thesun.co.uk)The Sun is a popular newapaper owned by News Corporation founded by Keith Rupert Murdoch.

    2、It is filled with the jokes about heads of state and major events both inside and outside Britain such as mayors trousers not being tied properly, politicians sleeping during conferences and so on. Its lively and popular style just meets the taste of the lower classes. Now its annual circulation (发行

    3、量) has reached 23,100,000 copies.Daily Mail (http:/www.dailmail.co.uk)Daily Mail, compared to The Sun, is a little more serious. Reading the Daily Mail can not only understand major political and economic events, but also read some relaxing and helpful contents. Wellknown for female favorite topics,

    4、 it is extremely popular with middleclass housewives. Now its annual circulation has come to 20,930,000 copies.The Onion (http:/)The Onion is the most popular satirical (讽刺的) magazine in the United States with a circulation of 6,900,000 copies a year, covering domestic, foreign and local news and in

    5、cluding entertaining newspapers and websites. Most onion readers are between 18 and 44 years old.The New Yorker (https:/)The New Yorker is a comprehensive magazine of America. It focuses on nonfiction, including reports and comments on politics, international affairs, popular culture, art, science,

    6、technology and business. It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well as humorous sketches (小品) and its unique style of the New Yorker cartoons. Its annual circulation adds up to 10,209,000 copies.本文介绍了四个世界知名媒体,即太阳报每日邮报洋葱和纽约客,包括这些媒体的内容、特点、阅读对象以及发行量等。1Which medium has

    7、 the largest annual circulation?AThe SunBDaily MailCThe New YorkerDThe Onion答案:A解析:细节理解题。根据题干中的关键词“the largest circulation”定位至每个媒体介绍的发行量处;由第二段中的“23,100,000 copies”,第三段中的“20,930,000 copies”,第四段中的“6,900,000 copies a year”以及第五段中的“10,209,000 copies”可知,太阳报的年发行量最大,故A项正确。2According to the text, who may be

    8、the most loyal readers of Daily Mail?AYoung people.BMiddleclass women.CLower classes.DPoliticians.答案:B解析:细节理解题。根据题干中的关键词“the most loyal readers of Daily Mail”定位到第三段倒数第二句“Wellknown for female favorite topics, it is extrmely popular with middleclass housewives”,由该句可知,中产阶级的妇女是每日邮报最忠实的读者,故B项正确。3Which to

    9、pic is least likely to be published in The New Yorker?AA poem.BA short story.CA humorous sketch.DA novel.答案:D解析:细节理解题。根据尾段倒数第二句“It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well as humorous sketches (小品)”可知,纽约客还出版文学作品,但主要是短篇故事和诗歌,以及幽默小品等,据此可知,小说最没有可能在纽约客出版,故选D。BThe Japane

    10、se have always been at the forefront of deploying (利用) robots to perform jobs that are traditionally done by humans. Over the past year, humanoid robots have been seen helping customers at the Mitsubishi Bank and even filling in for human science communicators at museums. Therefore, it is not surpri

    11、sing to hear that the country has the worlds first hotel that is staffed almost entirely by the Androids!The aptly (恰当地) named Hennna (“strange” in Japanese) Hotel which opened its doors on July 17 is located in the Nagasakis Huis Ten Bosch theme park. It is the idea of Hideo Sawada, a Japanese busi

    12、nessman who is fascinated by the possibility of replacing humans with robots. His aim is to have this futuristic hotel be run mainly by the intelligent humanoids.Guests checking in are welcomed by a family friendly Englishspeaking robot wearing a bow tie and bellhop hat. Though experienced in his jo

    13、b, he does request guests not to ask him “a difficult question” since he is, after all, “just a robot”! Those seeking a more “regular” experience can approach the humanlike Japanesespeaking robot.When ready, visitors can request the robot “porters” to help carry belongings to their room. Those that

    14、need to stow_away valuables can hand them to a helpful robot who will place them inside an individual safe box in exchange for a small fee. A onefoothigh concierge (服务台职员) is available to provide information about the hotels amenities (便利设施), nearby attractions, and even order a taxi if needed.So ho

    15、w much does it cost to live in this crazily cool hotel? It depends on when you decide to go. During the low season, guests can get away with paying as little as $60 a night for a basic room. However, during the peak season when rates are determined by an online auction, the price can get as high as

    16、$153.本文是一篇说明文,介绍了世界上第一家几乎完全由机器人服务的酒店。4What is Hideo Sawada interested in?AMaking different kinds of robots.BTaking the place of humans with robots.CSetting up more hotels run by robots.DMaking robots more intelligent.答案:B解析:细节理解题。根据第二段中的“It is the idea of Hideo Sawada, a Japanese businessman who is

    17、fascinated by the possibility of replacing humans with robots”可知,Hideo Sawada对用机器人代替人类很感兴趣。故选B项。5From the third paragraph we can know that _.Athe Japanesespeaking robot welcomes the guestsBthe humanlike robot can speak Japanese and EnglishCthe humanlike robot is better skilled at his job than the ot

    18、her robotsDthe Englishspeaking robot can answer simple questions答案:D解析:细节理解题。根据第三段中的“a family friendly Englishspeaking robot.Though experienced in his job, he does request guests not to ask him a difficult question”可知,尽管说英语的机器人工作经验丰富,但他不能回答难的问题。故选D项。6The underlined phrase “stow away” most probably m

    19、eans “_”ApurchaseBchangeCstoreDreplace答案:C解析:词义猜测题。根据下文的“robot who will place them inside an individual safe box”可知,机器人会把贵重物品放在个人的保险柜中。画线词意为“妥善放置”,故选C项。7What could be the best title for the passage?AWorlds first robotstaffed hotel is open for businessBJapan tops the first in making robotsCRobots can

    20、 replace humans in Japanese hotelsDThe aptly named Hennna Hotel in a theme park答案:A解析:标题判断题。文章的第一段是中心段,讲述了日本有世界上第一家几乎全部职员都是机器人的酒店。故A项最能概括短文的大意。.完形填空Early in my teaching career, I heard countless amusing _1_ for why students didnt do their homework. I grew less likely to be _2_ as time passed. And I

    21、also _3_ any of those excuses except a death in the _4_.“No excuses!” I _5_ my eighth graders on the first day of school. When a student didnt do homework, I never asked why. _6_, I sighed loudly and _7_ a zero in the grade book. I soon gained the _8_ I wanted as a strict teacher.Then one afternoon,

    22、 _9_ after the bell rang, Anthony _10_ me, saying “I dont want you to think I am too lazy to do my homework”. As Anthony _11_, I could see his lips trembling. “My parents work at night. I have to take care of my little brothers.” “Why didnt you.” I paused. I knew why. So I _12_ the question. “Would

    23、you like to stay after class to finish your homework?” He _13_.The next day I made a(n) _14_ that Id be offering an afterschool study hall. Soon I had a room full of _15_. Then I had many real “I dont do my homework because.” stories, but I _16_ asked them why they were there. None were _17_.I gradu

    24、ally _18_ that human needs to understand and be understood. It is a general _19_. More importantly, I learned “I will listen” _20_ a lot better than “No excuses”该文讲述了本来很少接受学生不做作业的理由的作者了解学生Anthony不写作业的原因后,为学生们提供了课外学习室,作者由此明白人与人之间的理解很重要,去倾听比一味地“不接受理由”效果更好。1A.secretsBexcusesCconclusionsDsolutions答案:B解析

    25、:根据该句中的“why students didnt do their homework”和下文“No excuses!”可知,在作者早期的教学生涯中,作者听说了无数可笑的学生没有做作业的借口(excuses)。2A.frightenedBunderstoodCbelievedDcheated答案:D解析:根据下文中的“No excuses!”并结合语境可推知,随着时间的推移,作者越来越有经验,不会轻易被学生的借口所欺骗,故D项正确。3A.ignoredBacceptedCadmittedDpreferred答案:A解析:根据该句中的“except a death in the _4_”并结合

    26、语境可知,作者忽视那些借口,除了个别特殊的情况。A项意为“忽视,不理”,故A项正确。4A.hospitalBfamilyCschoolDtheater答案:B解析:根据该句中的“a death”并结合常识可推知,空处表示家里有人去世这样重大的理由作者是不能忽视的,故B项正确。5A.requestedBbeggedCwarnedDsuggested答案:C解析:根据空前的感叹号和语境可推知,作者在开学第一天就警告(warned)自己的学生不要找借口。6A.ThusBBesidesCInsteadDOtherwise答案:C解析:根据空前的“I never asked why”以及空后的“I si

    27、ghed loudly”并结合语境可推知,C项“反而”符合语境,故C项正确。7A.recordedBcopiedCpaintedDprinted答案:A解析:根据语境可知,作者大声叹气,然后在分数簿上记上个零。A项意为“记录”,故A项正确。8A.trustBreputationCconfidenceDchance答案:B解析:根据上文作者不为学生的各种可笑的借口所动和该句中的“I wanted as a strict teacher”可推知,作者很快就赢得了严厉老师的名声(reputation)。9A.graduallyBfrequentlyCslowlyDshortly答案:D解析:根据空后

    28、的“after the bell rang”并结合语境可知,铃声响后不久,Anthony走近(approached)作者,给作者解释没有做作业的原因。shortly after“在之后不久”符合语境,故D项正确。10A.approachedBattractedCurgedDguided答案:A解析:参见上题解析。11A.went awayBpassed byCturned aroundDlooked up答案:D解析:根据第5空后的“my eighth graders”和该句中的“I could see”并结合常识可知,作者作为老师应该比八年级的学生Anthony要高,由此可推知,当Antho

    29、ny抬头看作者时,作者能看到他的嘴唇在颤抖。D项意为“抬头看”,故D项正确。12A.changedBrepeatedCsolvedDdoubted答案:A解析:根据上文中的“I paused. I knew why”可知,作者本来要责问但因为想通了原因而停顿了一下,换了另一个问题,故A项正确。13A.refusedBnoddedCparticipatedDquitted答案:B解析:根据下文中的“Id be offering an afterschool study hall”可推知,作者问到了Anthony的心里,Anthony愿意这样做,所以他点了点头。B项意为“点头”,故B项正确。14A

    30、.apologyBspeechCannouncementDguess答案:C解析:根据语境可知,作者做了一个通知,宣布自己会给学生提供一个课外学习室。C项意为“宣布”,故C项正确。15A.parentsBbrothersCstudentsDteachers答案:C解析:根据上文作者为了解决Anthony的问题而决定为学生们提供一个课外学习室和下文中的“why they were there”可推知,很快就有许多学生来课外学习室做作业了,故C项正确。16A.seldomBoftenConceDstill答案:A解析:根据第6空前的“I never asked why”可推知,作者很少问学生来这个

    31、课外学习室写作业的原因。17A.boringBamusingCinspiringDdisappointing答案:B解析:与上文“I heard countless amusing _1_ for.their homework”相对应可推知,作者在经历Anthony的事件后,明白了来这个课外学习室的学生其理由没有一个是可笑的(amusing)。18A.decidedBimaginedCprovedDrealized答案:D解析:通过Anthony的事件,作者逐渐意识到(realized)人是需要理解和被理解的,与下文中的“I learned”呼应。19A.habitBquestionCprincipleDpower答案:C解析:人与人之间需要互相理解,这是一个普遍的观念。C项意为“观念”,故C项正确。20A.appearsBsoundsCdevelopsDworks答案:D解析:根据语境可知,更重要的是,作者意识到“乐意倾听”比“不要找借口”更有效。D项意为“有效,起作用”,故D项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高考英语大一轮复习 课时作业25 Unit 13 People(含解析)北师大版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371976.html
    相关资源 更多
  • 2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅣGrammar.doc2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅣGrammar.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅡWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅡWarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod3LearningaboutLanguage课时规范训练新人教版选修7.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod3LearningaboutLanguage课时规范训练新人教版选修7.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod2WarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod2WarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod1WarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod1WarmingUp.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册课件:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT SECTION Ⅱ USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册课件:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT SECTION Ⅱ USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅴ WRITING—倡议书 WORD版含解析.DOC2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅴ WRITING—倡议书 WORD版含解析.DOC
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots5SectionⅤWriting教案新人教版选修72020031801011.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots5SectionⅤWriting教案新人教版选修72020031801011.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅲ GRAMMAR——现在分词和过去分词作补足语 WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅲ GRAMMAR——现在分词和过去分词作补足语 WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots4SectionⅣGrammar知能演练轻松闯关新人教版选修720200318099.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots4SectionⅣGrammar知能演练轻松闯关新人教版选修720200318099.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots2SectionⅡWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots2SectionⅡWarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots1SectionⅠWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots1SectionⅠWarmingUp.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN SECTION Ⅰ STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN SECTION Ⅰ STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Poems单元质量评估检测卷二新人教版选修6.doc2019_2020学年高中英语Unit2Poems单元质量评估检测卷二新人教版选修6.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅣGrammar.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅣGrammar.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 3 ON THE MOVE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 3 ON THE MOVE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 2 LET’S CELEBRATE! SECTION Ⅴ WRITING—节日习俗 WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 2 LET’S CELEBRATE! SECTION Ⅴ WRITING—节日习俗 WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅡWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅡWarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅠPre_reading练习新人教版选修620200429055.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅠPre_reading练习新人教版选修620200429055.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Healthyeating学业质量标准检测新人教版必修3.doc2019_2020学年高中英语Unit2Healthyeating学业质量标准检测新人教版必修3.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 4 STAGE AND SCREEN WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 4 STAGE AND SCREEN WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 2 LET’S CELEBRATE! WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 2 LET’S CELEBRATE! WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅢGrammar.doc2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅢGrammar.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅡLearningaboutLanguage.doc2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅡLearningaboutLanguage.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅠWarmingUpPre_readingandReading练习新人教版必修3.doc2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅠWarmingUpPre_readingandReading练习新人教版必修3.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1