《创新设计》2017届高考英语二轮复习(全国通用)训练 第三部分 专题一 阅读理解 第1课时 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计 创新设计2017届高考英语二轮复习全国通用训练 第三部分 专题一阅读理解 第1课时 WORD版含答案 创新 设计 2017 高考 英语 二轮 复习 全国 通用 训练 第三 部分 专题
- 资源描述:
-
1、题组一体验真题Passage 1体裁:记叙文话题:飓风之后词数:358时间:7(2016北京卷,B)Surviving Hurricane Sandy(飓风桑迪)Natalie Doan,14,has always felt lucky to live in Rockaway,New York.Living just a few blocks from the beach,Natalie can see the ocean and hear the waves from her house.“Its the ocean that makes Rockaway so special,” she
2、says.On October 29,2012,that ocean turned fierce.That night,Hurricane Sandy attacked the East Coast,and Rockaway was hit especially hard.Fortunately,Natalies family escaped to Brooklyn shortly before the citys bridges closed.When they returned to Rockaway the next day,they found their neighborhood i
3、n ruins.Many of Natalies friends had lost their homes and were living far away.All around her,people were suffering,especially the elderly.Natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn.In the following few days,the men and women helping Rockaway recover inspi
4、red Natalie.Volunteers came with carloads of donated clothing and toys.Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild.Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless highrise buildings.“My mom tells me that I cant control w
5、hat happens to me,” Natalie says,“but I can always choose how I deal with it.”Natalies choice was to help.She created a website page,matching survivors in need with donors who wanted to help.Natalie posted information about a boy named Patrick,who lost his baseball card collection when his house bur
6、ned down.Within days,Patricks collection was replaced.In the coming months,her website page helped lots of kids: Christopher,who received a new basketball; Charlie,who got a new keyboard.Natalie also worked with other organizations to bring muchneeded supplies to Rockaway.Her efforts made her a famo
7、us person.Last April,she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today,the scars(创痕)of destruction are still seen in Rockaway,but hope is in the air.The streets are clear,and many homes have been rebuilt.“I cant imagine living anywhere but Rockaway,” Natali
8、e declares.“My neighborhood will be back,even stronger than before.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述了飓风桑迪袭击Rockaway之后,志愿者立即行动起来,帮助救灾。在他们的影响下Natalie Doan创办了一个网站,帮助幸存者与志愿者建立联系,从而在救灾中发挥了重要作用。1.When Natalie returned to Rockaway after the hurricane,she found _.A.some friends had lost their livesB.her neighborhood was d
9、estroyedC.her school had moved to BrooklynD.the elderly were free from suffering答案B细节理解题。根据第三段的第一句话When they returned to Rockaway the next day,they found their neighborhood in ruins.可知飓风过后,当Natalie回到Rockaway 时,她发现她的街区被毁了。in ruins相当于B选项中的was destroyed,故选B项。2.According to Paragraph 4,who inspired Nata
10、lie most?A.The people helping Rockaway rebuild.B.The people trapped in highrise buildings.C.The volunteers donating money to survivors.D.Local teenagers bringing clothing to elderly people.答案A细节理解题。根据第四段的第一句话In the following few days,the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie.可知激励Na
11、talie的是帮助Rockaway镇重建的人们。A项和原文同义,故选A。3.How did Natalie help the survivors?A.She gave her toys to other kids.B.She took care of younger children.C.She called on the White House to help.D.She built an information sharing platform.答案D推理判断题。根据倒数第三段的第一句话She created a website page,matching survivors in nee
12、d with donors who wanted to help.以及倒数第二段的第一句话In the coming months her website page helped lots of kids.可知Natalie通过创建一个网页为需要帮助的人提供援助。由此可以推出她建立一个信息分享平台。故选D项。4.What does the story intend to tell us?A.Little people can make a big difference.B.A friend in need is a friend indeed.C.East or west,home is be
13、st.D.Technology is power.答案A主旨大意题。本文主要讲了Rockaway被飓风桑迪袭击后,包括主人公Natalie在内的许多人,例如:志愿者、邻居等普通人通过各种途径帮助Rockaway重建的故事。体现了Little people can make a big difference的主题。故选A。Passage 2体裁:应用文话题:招聘广告一则词数:105时间:5(2016四川卷,A)Basketball Statistician Help WantedThe Athletic Department is looking for students to help ass
14、ist staff during the Fall 2016, Winter 201617 and Spring 2017 semesters.Students in this position will be keeping live statistics during basketball games.Students must meet all of the following requirements:Good computer skillsAvailable evenings and weekendsKnowing basketball rules and statisticsStu
15、dents interested in working for the Athletic Department should contact the Athletic Coordinator at their respective(各自的) campuses.TP/SS Athletic Coordinator, Michael Simone,2405671308Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,2405677589Springfield Athletic Coordinator, Gary Miller,2405672273German
16、town Athletic Coordinator, Gauri Chavan, 2405676915【语篇解读】这是一则招聘广告。介绍了篮球比赛统计员招聘的条件以及联系方式。5.When will the job start?A.In May 2016. B.In May 2017.C.In September 2016. D.In September 2017.答案C细节理解题。根据文章首句可知工作时间安排,即2016年秋季, 201617冬季和2017年春季。工作是从2016年9月开始,因此选C。6.Who is more likely to get the job?A.Sam,Engl
17、ish major,member of the college basketball team.B.Judy,IT staff with night classes,childrens basketball team coach.C.Ted,computer major, basketball fan,free on evenings and weekends.D.Molly,parttime programmer,high school basketball player,new mother.答案C推理判断题。根据招聘要求(良好的计算机技能;晚上和周末有空;了解篮球规则和数据统计)可知,T
18、ed符合要求。7.Whom should you contact if you want to apply for the job in Rockville?A.Michael. B.Jorge. C.Gauri. D.Gary.答案B细节理解题。根据联系方式Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,2405677589可知,如果想申请在Rockville工作,应联系Jorge Zuniga。Passage 3体裁:议论文话题:传言的危害词数:381时间:7(2016浙江卷,A)“Did you hear what happened to Ada
19、m Last Friday?”Lindsey whispers to Tori.With her eyes shining,Tori brags.“You bet I did.Sean told me two days ago.”Who are Lindsey and Tori talking about?It just happens to be yours truly,Adam Freedman.I can tell you that what they are saying is (a) not nice and (b) not even true.Still,Lindsey and T
20、ori arent very different from most students here at Linton High School,including me.Many of our conversations are gossip(闲话).I have noticed three effects of gossip:it can hurt people,it can give gossipers a strange kind of satisfaction,and it can cause social pressures in a group.An important negati
21、ve effect of gossip is that it can hurt the person being talked about.Usually,gossip spreads information about a topicbreakups,trouble at home,even dropping outthat a person would rather keep secret.The more embarrassing or shameful the secret is,the juicier the gossip it makes.Probably the worst ty
22、pe of gossip is the absolute lie.People often think of gossipers as harmless,but cruel lies can cause pain.If we know that gossip can be harmful,then why do so many of us do it?The answer lies in another effect of gossip:the satisfaction it gives us.Sharing the latest rumor(传言)can make a person feel
23、 important because he or she knows something that others dont.Similarly,hearing the latest rumor can make a person feel like part of the “in group.”In other words,gossip is satisfying because it gives people a sense of belonging or even superiority(优越感).Gossip also can have a third effect:it strengt
24、hens unwritten,unspoken rules about how people should act.Professor David Wilson explains that gossip is important in policing behaviors in a group.Translated into high school terms,this means that if everybody you hang around with is laughing at what John wore or what Jane said,then you can bet tha
25、t wearing or saying something similar will get you the same kind of negative attention.The dos and donts conveyed through gossip will never show up in any student handbook.The effects of gossip vary depending on the situation.The next time you feel the urge to spread the latest news,think about why
26、you want to gossip and what effects your“juicy story”might have.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章讨论了传言的危害和人们为什么喜欢传闲话。8.The author uses a conversation at the beginning of the passage to _.A.introduce a topicB.present an argumentC.describe the charactersD.clarify his writing purpose答案A推理判断题。根据文章第三段的Many of our conver
27、sations are gossip. (我们的话题很多都是闲话),可知开头的对话是为了介绍本文的主题,故选A。9.An important negative effect of gossip is that it _.A.breaks up relationshipsB.embarrasses the listenerC.spreads information aroundD.causes unpleasant experiences答案D细节理解题。根据文章第四段的An important negative effect of gossip is that it can hurt the
28、person being talked about.可知主要危害是它会给被讨论的人带来不愉快的经历,故选D。10.In the authors opinion,many people like to gossip because it _.A.gives them a feeling of pleasureB.helps them to make more friendsC.makes them better at telling storiesD.enables them to meet important people答案A细节理解题。试题分析:根据文章第五段的The answer lie
29、s in another effect of gossip: the satisfaction it gives us,可知人们散播传言是因为它会带来满足感,故选A。11.Professor David Wilson thinks that gossip can _.A.provide students with written rulesB.help people watch their own behaviorsC.force schools to improve student handbooksD.attract the polices attention to group behav
30、iors答案B细节理解题。根据文章第六段的Professor David Wilson explains that gossip is important in policing behaviours in a group.可知他认为传言能帮助人们观察自身的行为,故选B。12.What advice does the author give in the passage?A.Never become a gossiper.B.Stay away from gossipers.C.Dont let gossip turn into lies.D.Think twice before you go
31、ssip.答案D细节理解题。根据文章最后一段的The next time you feel the urge to spread the latest news, think about why you want to gossip and what effects your “juicy story” might have. 可知作者的建议是让人们在传言之前三思而后行。故选D。Passage 4体裁:应用文话题:语言学习词数:289时间:6(2015安徽卷,A)Welcome to the Electronic Village to explore new ways of language
32、teaching and learning.Electronic Village Program (Thursday,June 18,2015)Nearpod9:00 am. to 10:00 am.Room 501Nearpod is a software program that creates a rich context (语境) for students to learn vocabulary.The presenter will show how to use it.TEO2:00 pm. to 3:00 pm.Room 502Our students come from diff
33、erent backgrounds but have the same desire to learn online.The presenter will use examples from his first online class to explain how any teacher can begin teaching online with TEO.Kahoot10:30 am. to 11:30 am.Room 601Kahoot software can be used to create grammar tests which can be graded on a networ
34、k.It can provide students with instant feedback (反馈),including reports about their strengths and weaknesses.Prezi3:30 pm. to 4:20 pm.Room 602Uses of Prezi in listening and speaking courses draw students attention to speaking more fluently.The presenter will show how students can use Prezi to confide
35、ntly present on a variety of topics,including introducing family,friends,and hobbies.【语篇解读】该篇文章是一篇广告。主要介绍了探索语言教学和学习的新方法。电子村提供了四种形式: Nearpod、Kahoot、TEO、Prezi供大家选择。13.Nearpod can be used to_.A.offer grammar testsB.teach listening onlineC.help vocabulary learningD.gain fluency in speaking答案C细节理解题。由lear
36、n vocabulary可知。14.If you want to improve your speaking skills,you can go to_.A.Room 501 B.Room 502C.Room 601D.Room 602答案D细节理解题。由draw students attention to speaking more fluently可知。15.Which of the following can assess your grammar learning?A.Nearpod. B.Kahoot.C.TEO. D.Prezi.答案B细节理解题。由grammar tests可知。
37、16.A teacher who wants to learn online teaching is expected to arrive by_.A.9:00 am. B.10:30 am.C.2:00 pm. D.3:30 pm.答案C细节理解题。由begin teaching online with TEO可知,TEO的嘉宾将使用例子来解释如何进行网络教学,时间是下午两点到三点。Passage 5体裁:科普文话题:太空探索词数:390时间:7(2015湖北卷,D)The oddness of life in space never quite goes away.Here are som
38、e examples.First consider something as simple as sleep.Its position presents its own challenges.The main question is whether you want your arms inside or outside the sleeping bag.If you leave your arm out,they float free in zero gravity,often giving a sleeping astronaut the look of a funny ballet(芭蕾
39、) dancer.“Im an inside guy,” Mike Hopkins says,who returned from a sixmonth tour on the International Space Station.“I like to be wrapped up.”On the station,the ordinary becomes strange.The exercise bike for the American astronauts has no handlebars.It also has no seat.With no gravity,its just as ea
40、sy to pedal violently.You can watch a movie while you pedal by floating a microcomputer anywhere you want.But station residents have to be careful about staying in one place too long.Without gravity to help circulate air,the carbon dioxide you exhale(呼气) has a tendency to form an invisible(隐形的) clou
41、d around your head.You can end up with what astronauts call a carbondioxide headache.Leroy Chiao,54,an American retired astronaut after four flights,describes what happens even before you float out of your seat.“Your inner ear thinks youre falling.Meanwhile your eyes are telling you youre standing s
42、traight.That can be annoyingthats why some people feel sick.” Within a couple of daystruly terrible days for someastronauts brains learn to ignore the panicky signals from the inner ear,and space sickness disappears.Space travel can be so delightful but at the same time invisibly dangerous.For insta
43、nce,astronauts lose bone mass.Thats why exercise is considered so vital that National Aeronautics and Space Administration (NASA) puts it right on the workday schedule.The focus on fitness is as much about science and the future as it is about keeping any individual astronaut healthy.NASA is worried
44、 about two things:recovery time once astronauts return home,and,more importantly,how to maintain strength and fitness for the two and a half years or more that it would take to make a roundtrip to Mars.【语篇解读】在太空中生活常常有奇奇怪怪的事情。睡姿、自行车无座无把、二氧化碳头疼等。17.What is the major challenge to astronauts when they s
45、leep in space?A.Deciding on a proper sleep position.B.Choosing a comfortable sleeping bag.C.Seeking a way to fall asleep quickly.D.Finding a right time to go to sleep.答案A细节理解题。由第二段第二句可知,在睡觉时到底把手放在睡袋里还是睡袋外,即确定睡姿,选A。18.The astronauts will suffer from a carbondioxide headache when _.A.they circle aroun
46、d on their bikesB.they use microcomputers without a stopC.they exercise in one place for a long timeD.they watch a movie while pedaling答案C细节理解题。第三段第五句staying in one place too long可知,如果在同一个地方待太长时间,呼出二氧化碳,趋向在头上形成隐形的云,从而引起二氧化碳性头疼。可知选C。19.Some astronauts feel sick on the station during the first few day
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-373757.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
江苏省沭阳县潼阳中学高中语文必修三老王课件 .ppt
