山东省青岛胶州市2018_2019学年高一英语上学期期末考试模块检测试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 青岛 胶州市 2018 _2019 学年 英语 学期 期末考试 模块 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、2018-2019学年度第一学期期末模块检测高一英语(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的
2、A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the womans first choice to go to the airport?A. By taxi. B. By car. C. By bus.2. What will the man do on Sunday?A. Return the car. B. Stay at home. C. Go to the town.3. What is the doctors suggestion?A. Taking two pills every six
3、hours.B. Taking four pills every six hours.C. Taking six pills every four hours.4. Why is the woman moving?A. She bought a new flat.B. She wants to live near the opera house.C. She prefers a quiet environment.5. How much was the car last Friday?A. $870. B. $783. C. $696.第二节: (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听
4、下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。6. Where is the last stop of the journey?A. New York. B. Chicago. C. Los Angeles.7. How will the woman come back?A. By air. B. By coach. C. By train.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What exerci
5、se does the woman recommend?A. Jogging. B. Swimming. C. Playing tennis.9. What can we learn about the man?A. He likes swimming.B. He wants to lose weight.C. He exercises in a fitness club.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Why does the woman want to go to Nanjing Road?A. To meet her friend.B. To do some shop
6、ping.C. To draw some money.11. Whats the mans attitude towards going to Nanjing Road?A. Unwilling. B. Indifferent. C. Eager.12. What does the woman expect the man to do?A. Buy some presents. B. Sweep the floor. C. Carry things.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Why is the woman complaining about her neighbor
7、s?A. They never say hello.B. They make noise at night.C. They are angry at her kid.14. Where are the speakers?A. At home. B. In the office. C. In the yard.15. How will the woman start a serious talk with her neighbors?A. By introducing her house chores.B. By appreciating their yard.C. By asking abou
8、t their children.16. Whats the man doing?A. Giving advice. B. Making an apology. C. Cheering the woman up.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What is the main purpose of the talk?A. To announce some changes.B. To apologize for an accident.C. To inform passengers of leaving.18. From which platform will the 10:
9、15 train to London leave?A. 3. B. 6. C. 9.19. When will the train to Bristol leave?A. At 10:15 am. B. At 10:55 am. C. At 12:20 pm.20. What do we know about Mr. Green?A. He is traveling to London.B. He works in the luggage office.C. He lost his computer at the railway station.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节
10、 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIf you think about World Heritage Sites(世界遗产),you probably think of places connected with ancient art and culture, historical buildings. And of course, many of these are on the World Heritage List (WHL). But the WHL contains a lot of sites that a
11、re not so obvious. Lets look at a few of them.Robben Island in South AfricaThis island was used through the centuries as a prison, a hospital and a military base. But its probably most famous as a maximum security prison for political prisoners in the twentieth century. Nelson Mandela was one of its
12、 most famous residents. The WHL says it represents “the victory of democracy (民主)and freedom over oppression and racism (种族主义).”Borders of France and SpainThis is an area of great natural beauty and the mountains have many interesting geological formations(地质构造). But it is also an area of small farm
13、s. People there still use a type of agriculture that used to be common in mountainous areas of Europe but has almost completely disappeared in modern times.The city of Brasilia, BrazilBrasilia is a capital city that was created from nothing in 1956. The WHL calls it “a landmark in the history of tow
14、n planning”. The different areas of the city and the buildings themselves were all designed at the same time carefully. Every part of the city shows the ideas of the planner and architect.Simien National Park, EthiopiaSimien National Park was one of the first sites to be listed in 1978. It is one of
15、 the highest mountain areas in Africa, and the WHL calls it “one of the most breathtaking landscapes in the world”. It is also important for its wildlife. The population of some rare animals is getting smaller and smaller.1. Why does the writer write this passage?A. To describe the remains of ancien
16、t cultures on the WHL.B. To introduce the famous heritage sites on the WHL.C. To talk about places of artistic or cultural importance.D. To introduce some of the not so obvious sites on the WHL.2. Why has WHL listed Robben Island in South Africa?A. For the type of agriculture.B. For its political sy
17、mbol.C. For the interesting geological formations.D. For the great natural beauty.3. Which of the following was listed on the WHL for its natural scenery and wildlife?A. Simien National Park, EthiopiaB. The city of Brasilia, BrazilC. Borders of France and SpainD. Robben Island in South Africa【答案】1.
18、D 2. B 3. A【解析】本文是一篇广告类短文阅读。文章主要介绍了世界遗产名录上的几个不寻常的地方。【1题详解】目的意图题。根据第一段If you think about World Heritage Sites(世界遗产),you probably think of places connected with ancient art and culture, historical buildings. And of course, many of these are on the World Heritage List (WHL). But the WHL contains a lot
19、of sites that are not so obvious. Lets look at a few of them.“如果你想到世界遗产,你可能会想到与古代艺术、文化、历史建筑有关的地方。当然,其中许多都被列入世界遗产名录(WHL)。但是WHL包含了很多不那么明显的站点。让我们来看看其中的几个。”可知,作者写这篇文章是为了介绍the WHL文娱艺术区一些不太显眼的地点。故选D。【2题详解】推理判断题。根据Robben Island in South Africa中的The WHL says it represents “the victory of democracy (民主)and f
20、reedom over oppression and racism (种族主义).”WHL称它代表了“民主和自由对压迫和种族主义的胜利”。由此推知,WHL把南非的罗本岛列入名单作为它的政治象征。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Simien National Park, Ethiopia中Simien National Park was one of the first sites to be listed in 1978. It is one of the highest mountain areas in Africa, and the WHL calls it “one of the
21、most breathtaking landscapes in the world”. Simien National Park是1978年首批列入名录的景点之一。它是非洲最高的山区之一,WHL称其为“世界上最令人惊叹的景观之一”。由此可知,Simien National Park, Ethiopia因其自然景色及野生动物而列入the WHL文娱艺术区。故选A。BThe last African elephant at the Johannesburg Zoo, Lammie, lost her male partner to a sickness in September.Lammie wa
22、s born in the zoo 39 years ago. She had lived for 17 years with Kinkel, who died at age 35. Kinkel had been rescued in the wild after his trunk was caught in a trap in 2000. Around the time of her partners death on Sept. 4, Lammie had stopped eating. The day before Kinkel died, she was seen trying t
23、o help him get up. Elephants are known for their intelligence, strong social ties and even the ability to mourn (哀伤). Some people argue Lammie should be sent to another place where she can be with other elephants.Audrey Delsink is wildlife director of Humane Society International/Africa. She said, L
24、ammie “is in desperate need of a happier existence and the chance to live out her years with other elephants.” Delsink added that a wildlife rescue place is ready to take Lammie if the Johannesburg Zoo agrees to let her go.But the zoo says Lammie is staying. The zoo says it serves an educational pur
25、pose, especially for the poor who cannot pay to visit wildlife parks.Michele Pickover disagrees. She is director of the EMS Foundation, a South Africa-based African wildlife rights group. She said “nobody learns anything” by seeing an elephant in captivity (被圈养). She said that watching a film about
26、elephants would be more educational.But, a spokeswoman for the Johannesburg Zoo, Jenny Moodley, says it is looking for a new partner for Lammie. She said the zoo is following guidelines in its search set by the World Association of Zoos and Aquariums. She added that experts are closely observing Lam
27、mie and that the elephant might not adapt well to a new environment. Moodley said of Lammie: “She is coping incredibly well, considering that she has lost her partner.”4. What do we know about Lammie ?A. She used to be rescued in the wild.B. She lost her friends.C. She was sad because of her partner
28、s death.D. She has been sent to another zoo.5. What will Audrey Delsink agree?A. Use Lammie to educate poor people.B. Let Lammie stay in the zoo.C. Ask experts to take care of Lammie.D. Let Lammie live in a wild life rescue place.6. What does Jenny Moodley intend to tell us ?A. Lammie has recoverd f
29、rom the pain.B. Lammie doesnt need another partner.C. Lammie will be sent away soon.D. Lammie is well taken care of.7. What can be the suitable title for the text?A. Rescuing the elephantB. The sad story of an elephant and her partnerC. Should the last elephant stay or go?D. Can elephant live happil
30、y without a partner?【答案】4. C 5. D 6. D 7. C【解析】这是一篇记叙文。本文讲述的是Johannesburg动物园的最后一头非洲象Lammie在失去雄性伴侣后的去留问题。【4题详解】推理判断题。根据第二段中Around the time of her partners death on Sept. 4, Lammie had stopped eating.“9月4日,在她的伴侣去世前后,Lammie停止了进食。”可知,Lammie因伴侣的死而悲伤。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的Delsink added that a wildlife re
31、scue place is ready to take Lammie if the Johannesburg Zoo agrees to let her go.“Delsink补充说,如果约翰内斯堡动物园同意让Lammie离开,一个野生动物救援中心已经准备好把她带走。”由此可知,Audrey Delsink同意让Lammie住在野生动物救助处。故选D。【6题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句Moodley said of Lammie: “She is coping incredibly well, considering that she has lost her partner.” M
32、oodley这样评价Lammie:“考虑到她已经失去了自己的伴侣,她现在的状态非常好。”由此推知,Jenny Moodley的意思是说Lammie被照顾得很好。故选D。【7题详解】标题判断题。根据第一段The last African elephant at the Johannesburg Zoo, Lammie, lost her male partner to a sickness in September.“Johannesburg动物园的最后一头非洲象Lammie在9月份因病失去了它的雄性伴侣。”和第二段中Elephants are known for their intellige
33、nce, strong social ties and even the ability to mourn (哀伤). Some people argue Lammie should be sent to another place where she can be with other elephants.“大象以它们的智慧、牢固的社会关系甚至是哀悼的能力而闻名。有些人认为应该把拉米送到另一个地方,让她和其他大象在一起。”本文讲述的是Johannesburg动物园的最后一头非洲象Lammie在失去雄性伴侣后的去留问题。故选C。CDoes your local high school have
34、 a student newspaper? Only 1 in 8 of New Yorks public high schools has student newspapers and many of those are published just a few times a year. A few more are online, which can leave out poorer schools.Rebecca Dwarka, an 18-year-old senior who works for her student paper said, “Facebook is the ne
35、w way of finding out what happened. Nobody wants to actually sit down and read a whole article about it. This makes a whole article sound a little like a long sentence in lonely places.”I am not nostalgic(怀旧的) about high school student newspapers and never worked for mine. I put out what was then ca
36、lled a personal magazine with a group of friends because we wanted to write about peace, war and rock and roll without school officials warning us not to make jokes about the local officials.School newspapers are in decline because students now find out what happened on social networking websites. T
37、his is a little discouraging because it proves that for millions of Americans, journalism is becoming a do-it-yourself thing. Every citizen can be a reporter.When something happens, we look for social media messages. Facebook posts and Tweets have become the means by which citizens and reporters can
38、 prove, deny (否认), pass on stories and express opinions without the press challenging, researching or slowing the message.But truly good journalism is a craft, not just a blog post. It requires seeing something carefully and it uses an eye for details to help prove a larger view. And even journalism
39、 that gives an opinion tries to be fair. If school newspapers begin to disappear, I hope there are other ways for students to learn that.8. What can we infer from Rebeccas words?A. Students like reading detailed articles.B. Facebook is the quickest way of spreading news.C. School newspapers are beco
40、ming unpopular.D. Long sentences are becoming popular in lonely places.9. What does the underlined word “decline” in paragraph 4 mean?A. Fall.B. PopularityC. IncreaseD. Failure10. What should good journalism do according to the author?A. Ignore some details.B. Spread a message quickly.C. Act as blog
41、 posts in modern times.D. Give an opinion in a fair way.11. Which opinion does the writer intend to express in this passage?A. Social media is becoming more and more important.B. Everyone can become a reporter at present.C. Social networking brings about new journalism.D. High school newspapers shou
42、ldnt be replaced by social media.【答案】8. C 9. A 10. D 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。介绍了由于更多使用社交媒体信息,高中报纸正在消失。【8题详解】推理判断题。由第二段“Nobody wants to actually sit down and read a whole article about it. This makes a whole article sound a little like a long sentence in lonely places”没有人愿意坐下来读一整篇关于它的文章。这让“整篇文章”听起来有点像在孤
43、独的地方写的长句。”以及第四段“School newspapers are indecline(衰落) because students now find out what happened on social networking websites. ”可知,学生报纸变得不受欢迎。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据第四段中This is a little discouraging because it proves that for millions of Americans, journalism is becoming a do-it-yourself thing.“这有点令人沮丧,因
44、为它证明了对数百万美国人来说,新闻正在变成一件自己动手的事情。”由此可知,那是因为学生们现在可以在社交网站上了解到发生了什么,校报数量正在下降。所以划线词的意思是“下降”。故选A。【10题详解】细节理解题。由最后段“ even journalism that conveys an opinion tries to be fair.”可知,即使是传达一种观点新闻也要努力做到公平。故选D。【11题详解】标题归纳题。由一段“Only 1 in 8 of New Yorks public high schools has student newspapers and many of those are
45、 published just a few times a year.”“ 在纽约的公立高中中,只有八分之一的学校拥有学生报纸,而其中许多报纸一年只出版几次。”第二段“Nobody wants to actually sit down and read a whole article about it. This makes a whole article sound a little like a long sentence in lonely places.” 没有人愿意坐下来读一整篇关于它的文章。这使得“整篇文章”听起来有点像一个长句子在孤独的地方。第三段“School newspape
46、rs are in decline(衰落) because students now find out what happened on socialnetworking websites.” “校报数量在下降,因为学生们现在可以在社交网站上了解到发生了什么。”以及后两段作者对于新闻业的建议和看法。可知,这些都是围绕着主题“即将消失的高中报纸”而展开的。故选D。【点睛】标题位于文章之首,用来高度概括文章内容,点明文章主题。它可以是单词、短语,也可以是句子。要确定文章标题,首先,要在阅读原文的基础上,考虑标题是否与主题密切相关;其次,看标题是否能概括全文内容,不能只概括短文中的某些事实或细节;然
47、后,要注意标题范围不应太大或太小;最后,标题应简练并能吸引读者。小题4要求判断出文章的标题。通读全文可知,短文无论是用数字“Only 1 in 8newspapers”还是引用了Rebecca所说的话,还是说明社交媒体信息的使用,还是对新闻的建议和看法。都是在说明高中报纸正在越来越不受欢迎。所以文章的标题要和主题密切相关。通过对比选项,只用C选项符合题意。DEarlier this month, 6-year-old Isaac went on vacation to Fort Walton, Florida, with his family. While they were there, h
48、is mother Garrett learned about LuLu, a restaurant that offers food to customers with food allergies(过敏).At LuLu, Isaac could eat a salad and a bowl of chicken soup with rice. “Isaac looked at me as if asking, Is this OK? ” Garrett said. Once his mom gave the OK, Isaac enjoyed for the first time the
49、 experience of eating at a restaurant. “That look on his face was like, This is the coolest thing Ive ever done, ” Garrett added.Garrett and her family rarely eat out because of Isaacs food allergies. When they do, she cooks something for Isaac at home before they leave and brings it with her to the
50、 restaurant. “Its not fun and it feels unfair,” she said.Their night at LuLu marked a celebration for Isaac. Garrett shared the moment on the restaurants Facebook page. “Thank you from the bottom of my heart for giving Isaac this wonderful experience,” she wrote in her post.Barnett, the restaurants
51、manager, said, “When customers tell the staff that someone in their group has a food allergy, I assist with the order by passing it to the kitchen, ensuring its cooked in a separate station and delivering the finished food to the guests. We have been improving this process over the past ten years si
52、nce our allergy program was started.”On Garretts Facebook post, LuLu thanked Garrett for sharing her story. “Thank you for sharing your experience with us,” the restaurant wrote in a comment, “We are excited to see your son so happy!” Garrett is hoping her posts popularity will persuade other restau
53、rants to be more considerate. “LuLu takes it seriously as we take it nothing could make us happier than that,” she said.12. What does the underlined word “This” in paragraph 2 refer to?A. Eating chicken soup with rice.B. Eating at a restaurant.C. Eating with her mom.D. Being on vacation with her fam
54、ily.13. What will Barnett do when guests with allergies come to dinner?A. He will personally assist with the order.B. He will deliver the menu to them.C. He will introduce the allergy program.D. He will cook dinner in a separate station.14. What can we learn from the last paragraph?A. The popularity
55、 of her post made Garrett excited.B. Garrett is unsatisfied with other restaurants.C. LuLu thanks Garrett for eating in the restaurant.D. Garrett hopes more restaurants will follow LuLus steps.15. From which is the text probably taken?A. A biology textbook.B. A health magazine.C. A research paper.D.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377960.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
