2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业9 Unit 3 War and peace(含解析)外研版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业9 Unit War and peace含解析外研版选择性必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 分层 作业 peace 解析
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(九).阅读理解AIn Michael Morpurgos novel War Horse,the horse is not only the principal character,he is the teller of his own story.Set in England and France 100 years ago,War Horse tells the story of Joey,a handsome young horse who strikes up a close relationship with Albert,the teenage son of Joey
2、s owner.But war breaks out and they are separated and plunged into the horrors of the war in France.Both survive and are finally reunited after a remarkable series of events seen through the eyes of the splendid war horse,Joey.The following cutting comes from near the beginning of the book after Alb
3、ert,much to his fathers surprise,has succeeded in training Joey to pull the plough.It was some months later,on the way back from cutting the grass in Great Field that Albert first talked to us about the war.His whistling stopped in midtune.“Mother says theres likely to be a war,”he said softly.“I do
4、nt know what it is aboutsomething about some old duke(公爵)thats been shot at somewhere.Cant think why that should matter to anyone,but she says we will be in it all the same.But it will not affect us,not down here.We will go on just the same.At fifteen I am too young to go,anywaywell,thats what she s
5、aid.But I tell you,Joey,if there is a war Id want to go.I think Id make a good soldier,dont you?Look fine in a uniform,wouldnt I?And I have always wanted to march to the beat of a band.Can you imagine that,Joey?Come to that,youd make a good war horse yourself,wouldnt you?If you ride as well as you p
6、ull,and I know you will.God help the Germans if they ever have to fight the two of us.”One hot summer evening,after a long and dusty day in the fields,I was having my dinner,with Albert still rubbing me down with straw and talking on about the plenty of good straw theyd have for the winter months wh
7、en I heard his fathers heavy steps coming across the yard towards us.“Mother,”he shouted.“Mother,come out,Mother.It is war,Mother.I have just heard it in the village.Postman came in this afternoon with news.”【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了Michael Morpurgo的小说战马并从中摘录了一段内容。1What amazed Alberts father was that Joey
8、could_Ahelp turn the soilBsurvive the horrible warCtell his own storiesDmake friends with peopleA细节理解题。根据第三段中“much to his fathers surprise,has succeeded in training Joey to pull the plough”可知,Albert已经训练Joey学会拉犁了,这让Albert的父亲很吃惊。根据常识可知,犁是用于翻土的农具。2As for the coming war,Mother said that_Atheir village w
9、ould get involved very soonBboth Albert and Joey could be tough fightersCthe old dukes death maybe meant nothing to themDAlbert was not grown up enough to join the armyD细节理解题。根据节选部分第一段第八句“At fifteen I am too young to go,anywaywell,thats what she said.”可知,Albert的妈妈认为15岁的Albert还不到参军的年龄。3Which of the f
10、ollowing best describes Albert according to Joeys account in War Horse?AImaginative but timid.BInnocent but brave.CQuiet but thoughtful.DAmbitious but cold.B推理判断题。通读节选内容可知,Albert对于战争的残酷性并不了解,言谈之间,表露出了天真的想法,同时又有着一颗勇敢的心。BIn 1905,as part of his Special Theory of Relativity,Albert Einstein published the
11、 point that a large amount of energy could be released from a small amount of matter.This was expressed by equation Emc2(energymass times the speed of light squared).But bombs were not what Einstein had in mind when he published this equation.In 1929,he publicly declared that if a war broke out he w
12、ould“refuse to do war service,direct or indirect.”His position would change in 1933,as a result of Adolf Hitlers coming into power in Germany.Einsteins greatest role in the invention of the atomic bomb was signing a letter to President Franklin Roosevelt urging that the bomb be built because some ph
13、ysicists feared that Germany might be working on an atomic bomb.Among those concerned were physicists Leo Szilard and Eugene Wigner.But Szilard and Wigner had no influence with those in power.So in July 1939 they explained the problem to someone who did:Albert Einstein.After talking with Einstein,in
14、 August 1939,Szilard wrote a letter to President Roosevelt with Einsteins signature on it,which was delivered to Roosevelt in October 1939.Germany has invaded Poland the previous month;the time was ripe for action.That October research of abomb began but proceeded slowly because the invention of the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390270.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
