2021版高考英语一轮复习 限时规范练25 Unit 13 People A 北师大版必修5.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练25 Unit 13 People 北师大版必修5 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 25 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、限时规范练25 Unit 13 People A核心素养关键词:培养学生人与社会、前沿科技的素养能力意识限时规范练第50页一、阅读理解ABiorobotics is a field within robotic science that is based on the movements of living things.The most famous biorobots look and move a lot like humans.However,there are several robots that have been made to mimic (模仿) animals.While
2、 many companies develop such robots as toys,some are used for practical purposes.One example of a biorobot is a flying robot that is based on the movements of bees.The robot,named “Carlton”,was developed by the German Research Center for Artificial Intelligence.Built to be both light and powerful,it
3、 can hover like a bee in tight spaces and also change direction without losing speed.This robots abilities make it very useful for military and police search and rescue missions.For example,Carlton can hide behind a tall wall,rise up to quickly look at what is on the other side,and then hide again.I
4、t can also send video images of what it sees to soldiers in a safe location far away.“Modsnake” is a robot that was modeled on snakes.This robot was developed by the Carnegie Mellon University Biorobotics Lab.It is made to move like a snake,so it can pass through narrow spaces,move over all sorts of
5、 obstacles,climb poles,and even swim.The way Modsnake moves makes it useful for a variety of tasks such as checking for survivors in fallen buildings,finding damaged areas inside of pipes and cleaning up oil spills in lakes and rivers.A third robot,based on cockroaches,also has several uses.“Sprawl”
6、 was designed by a research team at Stanford University to take videos and recover small objects.Like many six-legged robots,Sprawl was made to move like an insect.However,Sprawl is uncommonly fast and strong for its size,just like a real cockroach.These characteristics make it particularly useful f
7、or military situations in which an enemy might try to disable it.It is very difficult to shoot because it moves quickly and is relatively small.Even if an enemy shoots Sprawl,it can usually keep functioning.【篇章导读】本文是说明文。文章主要介绍了三款模仿动物研发的机器人。1.What is the text mainly about?A.Biorobots military uses.B.
8、Biorobots based on animals.C.Biorobots flying abilities.D.Biorobots that work like humans.答案B解析主旨大意题。由第一段中的“thereareseveralrobotsthathavebeenmadetomimicanimals”以及文中对Carlton,Modsnake和Sprawl的描述可知,本文主要介绍了三款模仿动物而研发的机器人。2.Whats the characteristic of Carlton?A.Unbreakable.B.Changeable.C.Weighty.D.Swift.答案
9、D解析细节理解题。由第二段中的“Builttobebothlightandpowerful.changedirectionwithoutlosingspeed”和“Carltoncanhidebehindatallwall,riseuptoquicklylookatwhatisontheotherside,andthenhideagain”可知,Carlton很轻便,可以像蜜蜂一样在狭小的空间盘旋,而且动作很敏捷。3.What does the author suggest about Modsnake?A.It has six legs.B.It can be dangerous.C.It
10、is multi-functional.D.It moves like an insect.答案C解析推理判断题。由第三段中的“itcanpassthroughnarrowspaces,moveoverallsortsofobstacles,climbpoles,andevenswim”和“usefulforavarietyoftasks.cleaningupoilspillsinlakesandrivers”可知,Modsnake可以通过狭窄的空间,翻越各种障碍物,攀爬电线杆,甚至可以游泳,它的行动方式使得它可以参与很多任务,由此可推断,Modsnake用途广泛。BThe American
11、writer J.D.Salinger is known for his reclusive (隐居的) nature.He has not given an interview since 1974,or published any new work since 1965.Salingers entire published works consist of one novel and 13 short stories,all written in the period 1948-1959.In 1997,a rumour started that Salinger was going to
12、 bring out the first book version of his last published story.Fans became very excited.However,because of the publicity,Salinger quickly receded from the arrangement.Ironically (讽刺地) for a future writer,when he was at college one of his professors insisted he was the worst English student in the his
13、tory of the college.Before writing his famous book,he had only published a few short stories in magazines.Salinger established his reputation with a single novel,TheCatcherintheRye (1951),an immediate bestseller which still sells 250,000 copies per year.The main character,Holden Caulfield,is a sensi
14、tive,rebellious (叛逆的) teenager experiencing the growing pains of high school.Salinger did not do much to help publicise his masterpiece and asked that his photograph should not be used in connection with it.The public attention which followed the success of the book led him to move from New York to
15、the faraway hills of Cornish,New Hampshire.Since the late 1960s he has tried to escape publicity.In 1974 he told a reporter that he liked to write but that he wrote for himself and his own pleasure.Later,he tried to stop the publication of a biography which included letters he had written to other a
16、uthors and friends.In 2000 his daughter published a biography.In it she stated her father was not a recluse.She said he travelled often and had friends all over the world.She added that he enjoyed being with people and was friendly except where publicity and celebrity are concerned.Salinger refused
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380816.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
