2020-2021学年高二英语人教版选修6阶段综合检测2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高二英语人教版选修6阶段综合检测2 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 人教版 选修 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(二)第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题25分,满分375分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWelcome to The Metropolitan Museum of Art (MET)HOURSOpen seven days a weekSUNTHU,10 AM5:30 PM,FRI,SAT 10 AM9 PMClosed Thanksgiving Day,December 25,January 1,and the first Monday in MayADMISSIONMembers and Sponsors
2、 visit free and enjoy express admissionGeneral Admission:Adults,$25; seniors (65 and older),$17; students,$12; and children under 12,freeGeneral admission tickets include special exhibitions and are valid(有效的)for three daysFor New York State residents with valid ID,Connecticut,and New Jersey student
3、s:The amount you pay is up to youPlease be as generous as you canAll ticket holders must go through securityPARKING GARAGE80th Stand Fifth AveDiscount for Members and SponsorsGROUP VISITSCall 2125703711 or visit metmuseumorg/groupvisitsFREE GUIDED TOURSAudio GuideListen to the stories behind thousan
4、ds of artworks in The Met collection and select exhibitionsRent an Audio Guide device (with a headset or neck loop):adults,$7; Members,$6; children under 12,$5; and free to visitors who are blind,partially sighted,deaf or have hearing lossTranscripts in standard and large print are available for sel
5、ected toursLearn more at metmuseumorg/audioguideDaily tours with GuidesCheck at any information desk or visit metmuseumorg/mettours for free gallery talks and tours presented by staff,outside scholars,and trained volunteersACCESSIBILITYFor information about accessibility and services for visitors wi
6、th disabilities,contact accessmetmuseumorg or call 2126502010,or visit metmuseumorg/access【语篇解读】本文是一则广告,介绍了The Metropolitan Museum of Art (MET)的开放时间、票价等信息。1Normally on which day can a visitor stay at the MET for the longest time?ASaturdayBWednesdayCMonday DThanksgiving DayA细节理解题。根据第一部分“HOURS Open se
7、ven days a week SUNTHU,10 AM5:30 PM,FRI,SAT 10 AM9 PM”可知周六开放时间是上午十点至晚上9点,开放时间是最长的一天。2How much should a middle aged woman and her 14yearold daughter from China pay to visit the MET?A$12 B$25C$29 D$37D细节理解题。根据第二部分“General Admission:Adults,$25; seniors (65 and older),$17; students,$12; and children und
8、er 12,free”可知成年人的票价是$25,12岁以上的学生票价是$12,题干中一位中年妇女和14岁的女儿两个人的票价应该是$37。3How can people inquire about access to the MET?ABy calling 2125703711BBy calling 2126502010CBy visiting metmuseumorg/group visitsDBy contacting metmuseumorg/mettoursB细节理解题。根据最后一段“For information about accessibility and services for
9、 visitors with disabilities,contact accessmetmuseumorg or call 2126502010,or visit metmuseumorg/access”可知如果游客想了解更多信息,可以发邮件、登录网站,也可以拨打电话2126502010。BNeither rain nor snow nor gloom of night can separate Tennessee postal carrier Mike Crenshaw from his 4andahalfyearold friend Carter Lawson or keep them
10、from their appointed roundsThey really hit it off over the past nine months,when Carter started bringing his neighbourhood postman,known affectionately as “Mailman Mike”, some water and a snackThe mailman brought the preschooler candy in returnThe two have teamed up every day for a few minutes of de
11、livering mail and chatting with fellow residentsWhile some kids dream of being Spiderman or Batman,Carter has a different hero in mind:Mailman“Anyone could just be like Go away,kid, but Mike has really gone out of his way to talk with Carter,” said Cassie Lawson,Carters momShe even got her son a mat
12、ching,a minisized postal service uniform so that he could look the part while walking the route with his buddy“Every letter carrier has stops he looks forward to and this is the one I look forward to every day,” said Mike“Hes the end of my day,and the best part of my day,not just because its the end
13、,but because hes such a cute little guy”Mike once invited Carter to the post office to see the inner workings of the mail industryDuring his visit,Carter learned how mail was delivered and witnessed the thrilling process of sorting mail and more,which has fueled his dream of someday becoming a mailm
14、an,tooThe man and the little boys connection isnt a surprise to Fredric Rolando,president of the National Association of Letter CarriersIn his opinion,kids respond to mailmen because letter carriers are a friendly part of the neighbourhood who bring something to their house every day and are someone
15、 they come to recognize and trust【语篇解读】本文是一篇记叙文。全文讲述了邮递员Mike Crenshaw和一个四岁小男孩Carter Lawson之间的一段特殊情谊。4What would Mike and Carter do every day?AEnjoy the beautiful scenery of nightBSend letters and talk with neighboursCHave an enjoyable picnic togetherDVisit the place where Mike workedB细节理解题。由二段中的“The
16、 two have teamed up every day for a few minutes of delivering mail and chatting with fellow residents”可知, Mike 和 Carter每天做的事情就是送信并与邻居交谈。5Why did Mike look forward to the end of a day?AHe wanted to finish his work earlyBHe looked forward to going homeCHe enjoyed staying with the kidDHe could work wit
17、h his role modelC细节理解题。由第四段中的“Hes the end of my day,and the best part of my day,not just because its the end,but because hes such a cute little guy”可知,邮递员喜欢和 Carter待在一起。6From the last paragraph,we can infer that Amailmen play an important role in peoples lifeBchildren are taught to be careful of str
18、angersCmailmen are good at getting along with kidsDkids should often come out to make new friendsA推理判断题。由最后一段中的“letter carriers are a friendly part of the neighbourhood who bring something to their house every day and are someone they come to recognize and trust”可知,邮递员每天与街坊见面赢得了他们的认同和信任,在人们的生活中扮演了重要
19、的角色。7What would be the best title for the text?AHero Mailman MikeBThe Best ColleagueCLittle Boys Big DreamDAn Unusual FriendshipD标题判断题。通读全文可知,全文讲述了邮递员Mike Crenshaw和一个四岁小男孩Carter Lawson之间的一段特殊情谊,因此D项最适合做标题。CBlack Fridaythe day after Thanksgiving Day in the United Statessignals the beginning of the ho
20、liday shopping seasonAlthough its not an official holiday,millions of employers give their employees the day off,and many people use that day to get a jumpstart on their holiday shoppingA similar day in Canada and the Great Britain is called “Boxing Day”Black Friday has become a marketing sensation
21、in recent yearsSince 2005,it has been the busiest shopping day of the yearTo lure shoppers,retailers routinely open their doors as early as 4 am and offer special sales and promotions to the shoppers that arrive earlySome of the special deals offered by stores are only available in limited quantitie
22、sThat is why some shoppers intend on getting the best deals often camp out in front of stores overnight so that they will be the first in line when the doors openBut why Black Friday? Historians believe the name started in Philadelphia in the mid 1960sBus drivers and police used “Black Friday” nameI
23、n the early 1980s,a more positive explanation of the name began to circulateAccording to this alternative explanation,Black Friday is the day when retailers finally begin to turn a profit for the yearIn accounting terms,operating at a loss is called being “in the red” because accountants traditional
24、ly used red ink to show negative amountsPositive amounts were usually shown “in black ink”Thus,being in the black is a good thing because it means stores are operating at a profitRecently,for those who are too busy to stop on Black Friday,or who just dont want to fight the crowds,the Monday followin
25、g Black Friday has become known as Cyber Monday for shoppers can take advantage of the comfort of getting many online deals from their homes【语篇解读】本文属于文化类的短文阅读。文章介绍了与黑色星期五相关的信息和名字的由来,让我们了解了西方文化的特定历史知识和文化习俗等。8On Black Friday,the Americans Adont have to go to work as usualBlook exactly like the Canadia
26、nsCare usually busy doing shoppingDstay at home and relax themselvesC细节理解题。根据文章第一段的句子“Although its not an official holiday,millions of employers give their employees the day off,and many people use that day to get a jumpstart on their holiday shopping”可知,在黑色星期五,美国人经常忙着购物。9The underlined word “lure”
27、in Paragraph 2 probably means Aattract BprotectCpersuade DremindA词义猜测题。根据划线词后面的句子“retailers routinely open their doors as early as 4 am and offer special sales and promotions to the shoppers that arrive early”零售商早上4点就开门,给早到的顾客一些特价打折和促销,可以猜测,“lure”是“吸引”的意思。10How do the retailers understand Black Frid
28、ay?AIt has the same meaning as Boxing DayBThey usually lose some money on the dayCIt always keeps them very busy all dayDIt probably brings them more moneyD细节理解题。根据文章第三段的句子“According to this alternative explanation,Black Friday is the day when retailers finally begin to turn a profit for the year”可知
29、,零售商认为黑色星期五可以带给他们更多的钱。11The authors purpose in writing this passage is to Astate the development of Cyber MondayBtell the difference between red and blackCintroduce Black Friday to the readersDexplain the meaning of Boxing DayC写作意图题。根据文章内容和第一段的句子“Black Fridaythe day after Thanksgiving Day in the Uni
30、ted States”可知,文章主要给读者介绍黑色星期五。DDogs are mans best friendsthey are very good for childrens healthResearchers found that family pets helped to protect babies against breathing problems and infectionsA team from Kuopio University Hospital in Finland studied 397 babies born at their hospital between Sept
31、ember 2012 and May 2015 for their first yearThey found that babies who lived with a dog or a cat spent fewer weeks with ear infections,coughs or runny nosesThey were also less likely to need antibiotics(抗生素) than babies in homes without a petStudy author,DrEija Bergroth,said dogs brought dirt and ba
32、cteria into the home,which helped childrens immune system to be strongThis improved their defenses against bacteriaAs part of the study,parents filled out weekly diaries starting when the children were nine weeks old,recording information on babies health as well as their contact with cats and dogsT
33、hey recorded if they had fever,ear infections,coughs or running nosesThey also put down whether they needed antibioticsBased on those diaries,the researchers found that about a third of the children spent most of their first year with a pet dog and 24 percent in a home with a catAnd children with no
34、 dog contact at home were healthy for 65 percent of the time,compared to between 72 and 76 percent for those who did have a petThe researchers also found that contact with dogs,more than cats,was tied to fewer weeks of sickness for babiesHowever,the researchers said they couldnt rule out the possibi
35、lity that people who own dogs are less likely to get sick for another reason,not due to any protection offered by pets【语篇解读】本文为介绍说明文。文章介绍了一项研究,研究人员发现,狗对孩子们的健康很有好处,家庭宠物帮助保护宝宝免受呼吸问题和感染。12The researchers studied each childs life Afor a year Bfor three yearsCfor four years Dall through childhoodA细节理解题。根
36、据第二段中的“A team from Kuopio University Hospital in Finland studied 397 babies born at their hospital between September 2012 and May 2015 for their first year”可知,研究人员研究了每个孩子一年的生活。13How are dogs able to benefit children?ABy fighting bacteriaBBy stopping them from going outCBy strengthening their immune
37、systemDBy producing the antibiotics they needC细节理解题。根据第三段中的“Study author,DrEija Bergroth,said dogs brought dirt and bacteria into the home,which helped childrens immune system to be strong”可知,狗帮助增强了孩子的免疫系统。14What do the underlined words,“rule out”,in the last paragraph probably mean?ADetermine BSepa
38、rateCControl DIgnoreD词义猜测题。根据上文描述可知,家庭宠物帮助保护宝宝免受呼吸问题和感染。再结合划线词所在句中的“However,the researchers said they couldntthe possibility that people who own dogs are less likely to get sick for another reason”可推知,此处rule out应为“排除”。15We can learn from the text that Adogs are very friendly towards peopleBdogs are
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
第06讲 名篇名句默写(课件)-2024年中考语文一轮复习讲练测(全国通用).pptx
