2021-2022学年新教材英语人教版必修第一册课时评价:UNIT 1 DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材英语人教版必修第一册课时评价:UNIT 1DISCOVERING USEFUL STRUCTURES WORD版含解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。五Unit 1Discovering Useful Structures. 判断画线部分的短语类型1. Tom is my best friend. (NP) 2. He is full of confidence in the exam. (AdjP) 3. She is a very careful student. (AdjP) 4. The beautiful girl is my sister. (NP) 5. We all consider him a goo
2、d teacher. (NP) 6. I think the movie very successful. (AdjP) 7. Most importantly, he won the final match. (AdvP) 8. She told us a funny story. (NP) 9. She speaks Chinese very fluently. (AdvP) 10. Tsinghua University is one of the most famous universities in China. (NP) . 请将每句话中给出的词语/词块按顺序填入横线1. enou
3、gh confidentHe is not . 2. and beautiful a kind reallyShe is girl. 3. of afraid walking isShe alone at night. 4. beautiful the of our school campusThis is . 5. than more important muchThe task is ever. 6. a big with a beautiful garden such houseI live in . . 完成句子1. Luckily enough, he found his lost
4、wallet! 非常幸运, 他找到了他丢失的钱包! 2. The story is so interesting that I really like it. 这个故事如此有趣以至于我确实很喜欢它。3. Li Hua, an old friend of mine, comes from China. 我的一个老朋友李华来自中国。4. I think I am the one suitable for the job. 我认为我就是适合这份工作的那个人。5. We will try to make our country stronger. 我们将努力使我们的国家更强大。6. He won th
5、e first prize in the English speech contest. 他在英语演讲比赛中赢得了第一名。7. She studies Chinese very hard. 她学习中文很刻苦。8. Qingdao is a beautiful place for people to live in. 青岛是一个美丽的地方, 适合人们居住。9. I am terribly sorry to be absent from your birthday party. 我很抱歉缺席你的生日聚会。10. I am very interested in Chinese culture. 我对
6、中国文化很感兴趣。. 阅读理解(2021成都高一检测)When I was 12 years old, I already knew that my teen years were going to be the worst years of my life. I was a total outsider, bullied (欺凌) at school. I felt completely lonely in my small town. But by starting to do volunteer work when I was 14, I turned my problem into a
7、 passion for helping others. The opportunity to practice kindness made me feel like my life had a greater purpose. The more positive energy I shared, the more kindness and appreciation I received. I realized that my purpose in life would be to reach out to people, specifically teenagers, and help th
8、em feel less lonely. Books were my true friends back then. I was so thankful that the authors wrote those books. The kindness they offered me with their books saved my life. One of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teenagers the way those books he
9、lped me. After surviving terrible experiences at school and at home, I made a choice to take the optimistic, positive road in the next steps of my journey. My dream career, one I thought was only possible for the authors I loved, is what I am doing now. I have been a full-time author of teen novels
10、since 2007 and am grateful for this amazing opportunity to reach out to readers every single day. Kindness saved me when I needed help the most. Even small acts of kindness can change someones life. You never know what someone else is going through. But by practicing daily kindness, you become an ar
11、chitect of positive change. 【文章大意】本文讲述作者因为自己在学校被人欺凌因此决定参加志愿者活动, 并在活动中明白了生活的意义。1. What was the authors life like when he was 12? A. Boring. B. Peaceful. C. Unhappy. D. Meaningful. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知, 作者在学校被欺凌, 并且在小镇上感到非常孤独。所以, 12岁时作者的生活是不开心的。 boring 无聊的; peaceful 平和的; unhappy 不幸福的; meaningful 有意义的。
12、故选C。2. How did the volunteer work benefit the author? A. It made him popular in his town. B. It helped him find the meaning of life. C. It helped him understand others lives better. D. It helped to shape his dream career. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段作者在做了志愿者后发现他的人生有了更大的目标, 他帮助青少年让他们感觉不那么孤单。作者的生活变得有意义了。故选B。3.
13、Why did the author choose writing as his job? A. He was inspired by his teacher. B. He could pass positive energy to readers. C. He wanted to share his school experiences. D. He found he had a talent for writing. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段最后一句可知作者最大的梦想之一就是成为一名作家, 这样就可以写书, 像那些书帮助作者自己一样帮助其他青少年。可推知, 成为一名作家可以写一
14、些帮助青少年的书。B选项“他可以向读者传递正能量”正确。故选B。4. What is the main purpose of this passage? A. To encourage people to say “no” to bullies bravely. B. To encourage people to face changes bravely in life. C. To encourage people to treat others with kindness in daily life. D. To encourage people to learn to care more
15、 about others feelings. 【解析】选C。写作意图题。根据最后一段可知, 善举也能改变一个人的生活, 我们要对他人善良。故选C。【阅读多维训练】句式仿写(1)The more positive energy I shared, the more kindness and appreciation I received. (the+比较级, the+比较级)仿写: I like travelling very much, for the more often we travel, the more we learn about the world. 我非常喜欢旅行, 因为我们
16、越经常旅行, 我们就更多地了解这个世界。(2)I was so thankful that the authors wrote those books. (so. . . that引导结果状语从句)仿写: You are so curious that you want to have a good knowledge of traditional Chinese medicine. 你是如此好奇以至于你想好好了解中药。. 完形填空(2021威海高一检测)When you teach first grade, you spend a lot of time developing fluency
17、 in everything. Yet my most 1 lesson in fluency occurred on our schools playground and my student was the teacher while I was the2. Years ago I had a little boy in my class from a non-English speaking home. He was very3 and shy. I wasnt 4 how much he understood me and I was 5 worried that he stood b
18、y himself at breaktime and did not 6. I tried to talk to him, but he would turn away and shut his eyes to 7 from me. I decided to ask an outgoing girl to8 me. I asked if she would try to get him to play and I 9 gave suggestions on how she could start communicating with him. She10 my arm to stop my t
19、alking and said. “Dont worry. I speak Kid. ”I stood there all alone, silently11 her running off. It took less than a minute for the two new friends to run off hand in hand, 12 joining in a game. I often think of that small13 at breaktime, about what I learned and how 14 it is for all teachers to spe
20、ak Kid. We must be ready to learn from our students because those “teachable moments” are for the 15 , as well as our kids. 【文章大意】本文主要讲述作者作为老师上的一堂难忘的课, 让作者悟出的道理: 我们必须做好向学生学习的准备, 因为那些“受教时刻”不仅属于我们的孩子, 也属于老师, 学习是相互的。1. A. difficultB. amusingC. traditionalD. unforgettable【解析】选D。句意: 然而, 我最难忘的一堂流利课是在我们学校的
21、操场上, 我的学生是老师, 而我是学习者。 difficult困难的; amusing好玩的; traditional传统的; unforgettable难忘的。根据下文我的一堂流利课学生是老师, 而我是学习者以及下文的描述可知, 这堂课对于作者来说是难忘的, 故选D。2. A. expertB. researcherC. learnerD. listener【解析】选C。句意: 同上。根据文章my student was the teacher while. . . , 可知我在这里应是学习的人, 故选C。3. A. poorB. quietC. sillyD. embarrassed【解析
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382508.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年下册语文课件- 28 彩色的非洲人教新课标(共9张PPT).ppt
