2021-2022学年新教材英语外研版选择性必修第一册单元评价:UNIT 4 MEETING THE MUSE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材英语外研版选择性必修第一册单元评价:UNIT 4MEETING THE MUSE WORD版含解析 2021 20
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养评价(四)Unit 4 (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Hey, how did you do on the exam? M: Ah, I got an 82. Its OK, I guess.
2、But I thought Id get at least an 85. 1. What does the man mean? A. He doesnt care. B. He is very satisfied. C. He is a little disappointed. 答案: CText 2W: If you scare me like that again, Ill yell and the neighbours will hear. M: Im sorry. It was too good to pass up. You were just sitting there, and
3、I thought it would be funny to throw the cat on you. 2. How did the woman feel just now? A. Scared. B. Bored. C. Excited. 答案: AText 3W: I remember you like French fries very much, but you seem to have a poor appetite today. Whats wrong? M: Im on a diet. I have been advised to have less fried food bu
4、t more fresh vegetables. 3. Why did the man eat so little today? A. He has no appetite. B. He doesnt like French fries. C. He is on a diet. 答案: CText 4W: What would you like to take as your major? M: Civil engineering or physics. W: How about biotechnology? M: Well, I dont think Ill major in biotech
5、nology. Though I used to show great interest in it. How about you? W: Design, of course. 4. What does the man want to learn? A. Biotechnology. B. Design. C. Physics. 答案: CText 5W: Good afternoon. Can I help you? M: Good afternoon. Will you please show me the handbag over there? W: The black one? M:
6、No, the one beside. W: Here you are. M: Thanks. Any discount? W: Yes, all the handbags here are now on sale. 5. What is the relationship between the two speakers? A. Shop assistant and customer. B. Receptionist and manager. C. Boss and secretary. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白
7、后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Could you take this down to the accounting office for me, please? W: Sure, Mr Stone. I was just on my way down to the shipping department which is on the 5th floor, anyway. Accounti
8、ng is just one floor above it, so its right on the way. M: Great. Maybe when you get back, I could take you to that Thai restaurant youre always telling me about. 6. Where is the accounting office? A. On the 4th floor. B. On the 5th floor. C. On the 6th floor. 答案: C7. Where will the woman go first?
9、A. The Thai restaurant. B. The accounting office. C. The shipping department. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Id like to mail this package to Washington. W: How would you like to send it? M: By air, please. W: OK. Lets see. Its 64 dollars. M: 64 dollars? W: Yes, thats a pretty heavy package. M: Hmm. I
10、 suppose it is. Is there any other option to deliver it? W: Sure. It can be sent by water, but you know it will take longer to get there. M: How long will it take then? W: Let me see. To Washington from here it will take about a month. It takes three more weeks. M: How much will it cost then? W: Jus
11、t half as much. M: OK, I think Ill send it by water. 8. In what way will the man send his package? A. By train. B. By water. C. By air. 答案: B9. How much will he pay for the mail of the package by water? A. $64. B. $32. C. $96. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hey. Mary. Whats your plan for your summer
12、 holiday? W: Well, I am planning to take a trip to Tahiti with my parents. M: Tahiti? I dont know much about the place. W: Tahiti is the largest island in French Polynesia. Thats a group of islands in the southern Pacific Ocean, mostly formed from volcanic activity. M: Is it a rich place? W: Yes. I
13、suppose so. Its the economic, cultural and political center of French Polynesia. It is also world-famous for its amazing beach scenery. M: I see. What language do they speak there? W:French is the only official language, though Tahitian and English are widely spoken. M: How about the food? Whats it
14、like? W: Well. I dont really care about the food there. I choose to go there mainly for the beaches! 10. Whom will the woman travel with during the summer holiday? A. Her friends. B. Her parents. C. A tour group. 答案: B11. What is the island famous for? A. Its beaches. B. Its food. C. Its volcanoes.
15、答案: A12. What is the islands official language? A. English. B. Tahitian. C. French. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: On todays show we have Dennis Dean, owner of Double the Fun bus parties. Hi, Dennis. Can you tell us what you do? M: Well, Double the Fun is a party bus where you and up to 50 friends c
16、an hold celebrations. All buses have fridges for cold drinks, disco-quality sound, an amazing light show and comfortable leather seats. What we dont have is cooking equipment. All buses also have a bus host, whose job is to make sure all the guests get back on the bus after each stop. W: After each
17、stop? So guests dont spend the whole evening driving around on the bus? M: No! In fact, we take them to 4 different clubs during the evening. At each club, weve booked special VIP entrance, which means no waiting to get in, and everyone gets a free drink. W: Anything else our listeners should know a
18、bout the parties? M: Yes, all guests must be smartly dressed. No jeans or sports shoes. The only exception would be if they want to have a fancy-dress party. And we need to know the time you book if you are planning a fancy-dress party. Clubs like to know in advance when parties will be arriving. W:
19、 Thanks, Dennis. 13. What is the relationship between the speakers? A. Interviewer and interviewee. B. Club owner and customer. C. Driver and passenger. 答案: A14. What can the guests do on the bus? A. Have cold drinks. B. Drive the bus. C. Cook food. 答案: A15. What are guests expected to do for partie
20、s? A. Bring their VIP cards. B. Get dressed smartly. C. Book clubs in advance. 答案: B16. What does the man suggest guests do before a fancy-dress party? A. Control the number of people. B. Avoid wearing jeans and sports shoes. C. Inform him of the booking time. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Welcome t
21、o Spain. Getting a train to Spain is more convenient and comfortable than you can imagine. Travel to Spain, and you will learn about world-class culture, taste delicious food, buy quality goods, see unique buildings and visit beautiful fields. The best months to travel to Spain are June and July. Ta
22、king the train to Spain is far more exciting, more relaxing, not to mention its better for the environment than flying. Train travel is rapidly growing in popularity because of its speed improving. And for long-distance travel, theres the added advantage of taking the train overnight, which saves yo
23、ur hotel cost. On the train you can catch up on some sleep or simply watch the scene changing around you. And taking a train means youre free to wander down to the bar, chat with friendly people, or relax with a book in your own room. In our Grand Class Room, there are seats, small tables and comfor
24、table beds. Our private suite also offers a shower room and toilet articles. 17. Which is the best season to visit Spain? A. Spring. B. Summer. C. Autumn. 答案: B18. Why is train travel becoming increasingly popular in Spain? A. It is affordable to most people. B. The trains speed gets improved. C. It
25、 can guarantee people more freedom. 答案: B19. Whats the advantage of taking the train for long-distance travel? A. Saving your money on accommodations. B. Enabling you to enjoy more special food. C. Allowing you to learn to live independently. 答案: A20. What can be found in the Grand Class Room in the
26、 train? A. Shower rooms. B. Toilet tables. C. Comfortable beds. 答案: C第二部分阅读 (共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。ADo you feel bored during your holidays? Here are some books for the stay-at-home who are fond of reading to pass time during their holidays. A Lice
27、nse to Heal(By Steven Bentley, www. iuniverse. com, $11. 95 sc, $ 3. 99 eb)In the world of emergency medicine, there is pain, blood and tragedy (悲剧), but there is also hope and compassion. The book shows readers the stories from an ER doctor that brings this dynamic world to life. In this highly per
28、sonal narrative, an emergency room physician describes the world of the ER as one filled with pain, fear and grief, but also compassion, hope, and a surprising amount of humor. Imperfect Family(By Leyland A. King, www. xlibris. com, $ 19. 99 sc, $3. 99 eb)This book is a novel show casing an ordinary
29、 familys union, strength, ambition and determination that made it possible for one generation to climb the slippery and shabby ladder from poverty to the security of American middle-class. Walking the Stones of Time(By Oswald Brown, www. xtibris. com, $ 18. 99 sc, $3. 99 eb)It is an extraordinary lo
30、ve story of an awkward young man and an equally awkward young woman who, despite their lack of social skills, developed a love that was stronger than all their inadequacies. Honeyball(By Pete Liebengood, www. xlibris. com, $19. 99 sc, $3. 99 eb)A group of women pull together in a dedicated campaign
31、to find success at the box office while their leader finds the love of her life and the persons responsible for the death of her father in a plane Crash. Batting Rocks over the Barn(By Lawn Griffiths, www. xlibris. com, $ 19. 99 sc, $ 3. 99 eb. )The rhythm of rural life during the 1950s and 1960s co
32、mes alive through the eyes of a boy who grew up to become a newspaper journalist and film editor. Follow his journey in this book. 【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了五本书的作者、价格和大概内容等信息。21. What can we learn about Steven Bentleys book? A. It is a tragedy. B. It is the most expensive. C. It is written in a narrative
33、 way. D. It is a humorous story about a doctor. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中In this highly personal narrative, an emergency room physician describes the world of the ER as one filled with pain, fear and grief, but also compassion, hope, and a surprising amount of humor. 可知, Steven Bentley的书是用叙述的方式写的。故选C。22.
34、Who writes about country life? A. Lcyland A. KingB. Lawn GriffithsC. Steven BentleyD. Oswald Brown【解析】选B。细节理解题。根据最后一段中The rhythm of rural life during the 1950s and 1960s comes alive through the eyes of a boy who grew up to become a newspaper journalist and film editor. 可知, Batting Rocks over the Bar
35、n的作者Lawn Griffiths写的是乡村生活。故选B。23. Which books contain a love story? A. A License to Heal and Imperfect Family. B. Imperfect Family and Honeyball. C. Walking the Stones of Time and Batting Rocks over the Barn. D. Walking the Stones of Time and Honeyball. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段It is an extraordinary love
36、story of an awkward young man and an equally awkward young woman who, despite their lack of social skills, developed a love that was stronger than all their inadequacies. 和第五段可知, Walking the Stones of Time和Honeyball这两本书包含了爱情故事。故选D。BSometimes when we are in our darkest hour, something completely unex
37、pected happens that can give us a little bit of hope and comfort. Jessica was a healthy woman. One day, she woke up and something was not right. After she was sent to the hospital, her heart rate slowed by nearly 50 percent. It took nine days for doctors to zero in on what was causing her problem. A
38、fter several weeks, Jessica was able to move her lips. Staff noticed this and introduced Jessica to Consuelo Gonzalez, a professional lip reader. Consuelo can understand what people are saying by the shape their lips make. She can also understand how annoying it is to not be able to communicate beca
39、use she has been completely deaf since the age of 8. For a few hours each week, Jessica could have long conversations with Consuelo, diving into the ocean of words she dearly missed. Through Consuelo, Jessica asked the doctors and nurses questions she had long wanted answers to. She also talked to C
40、onsuelo about the vivid dreams she was mixing up with reality. In fact, there are other ways for Consuelo to earn a living by reading lips, but she says helping patients separate horrible dreams from reality is the most rewarding way she can use her unique skill. “What is really wonderful is being a
41、ble to use this skill to create healing and to create communication between human beings. Thats what feels good. Thats whats the best: Love. ”After four and a half months in the hospital, Jessica finally recovered. Consuelo was there, holding Jessicas hands. Jessica eventually went back to work as a
42、 math professor. After her experience she wrote a new living will. One thing she added is that if she ever becomes incapacitated like this again, she is never to be left alone. 【文章大意】本文是记叙文。文章讲述了唇语专家Consuelo Gonzalez利用她的特殊技能, 帮助人们治疗疾病, 让人们能够交流, 给人们带来希望和安慰的故事。24. What did Consuelo do for Jessica? A.
43、She cured Jessicas heart disease. B. She helped Jessica communicate. C. She taught Jessica how to read lips. D. She made Jessicas dream come true. 【解析】选B。细节理解题。文章第三段提到“Consuelo can understand what people are saying by the shape their lips make. ”, Consuelo可以通过人们嘴唇的形状来理解他们在说什么; 根据第四段中“For a few hours
44、 each week, Jessica could have long conversations with Consuelo, diving into the ocean of words she dearly missed. 可知, Consuelo通过读唇语, 帮助Jessica交谈。故选B。25. How does Consuelo feel about her job? A. Horrible. B. Confident. C. Worried. D. Satisfied. 【解析】选D。推理判断题。根据第五段中Consuelo 所说的话“What is really wonderf
45、ul is being able to use this skill to create healing and to create communication between human beings. Thats what feels good. ”可知, Consuelo觉得她的工作能够帮人们治病, 让人们能够交流。因此可以推断, 她对自己的工作感到很满意。故选D。26. Which of the following best explains “incapacitated” underlined in the last paragraph? A. Seriously ill. B. D
46、esperately lonely. C. Less reliable. D. More fortunate. 【解析】选A。词义猜测题。根据最后一段第一句“After four and a half months in the hospital, Jessica finally recovered. ”, Jessica住了4个半月的院才康复, 可知她病得很重; 画线词所在的句子“if she ever becomes incapacitated like this again”, “如果她再像这样”, 可以推断“incapacitated”即是指像上文那样“病得很重”。故选A。27. Wh
47、at is the text mainly about? A. A close friendship. B. A good living will. C. An unusual skill. D. A new treatment. 【解析】选C。主旨大意题。通读全文, 文章叙述的是唇语专家Consuelo Gonzalez可以通过人们嘴唇的形状来理解他们在说什么。她使用这种技能来治疗人们疾病, 让有些病重的人们可以交流。因此文章讲述的是Consuelo Gonzalez的特殊技能读唇语。故选C。CAs the saying goes, “An apple a day keeps the doc
48、tor away. ” Thats because this healthy food choice is supposed to be full of nutrients. The apple at the supermarket, though, might be so old that it has lost many of its nutrients. But soon there might be a way to check the quality of fruit by scanning it. Scientists at Food+Future coLAB have come
49、up with the idea of a handheld spectrometer(分光仪) that scans food. The machine will work by shining infrared(红外线的)light on a piece of produce. By measuring how chemicals in the fruit or vegetable take in the light, the scanner can recognize the foods chemical makeup. “The machine can tell you exactly
50、 how old an apple is, how many calories it contains, what nutrients are present inside it, and even small differences in taste, ” Greg Shewmaker of Food+Future coLAB recently said. For the new machine to be useful to consumers, researchers first need to create a database that contains possible chemi
51、cals for a particular type of fruit, like an apple, for example. Scientists will need to scan lots of pieces of produce to collect this data. The information collected will allow the scanners to tell customers the quality of fruit. Once consumers know whats inside an apple, they can decide if they w
52、ant to buy it. Knowing fruit quality may also affect how a store prices produce. “We can price produce based on the nutritional value, ” Shewmaker explained. Food+Future coLAB has already created a working model of its machine. It says you may see one in your local supermarket within the next few ye
53、ars. Then deciding whether youve picked the healthiest fruit will be just a quick scan. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍新产品水果光谱仪。它帮助顾客决定买什么水果。28. Why does the author mention the saying about apple at the beginning? A. To prove that the apple is full of nutrients. B. To introduce the topic of the fruit scanner. C
54、. To advise people to keep healthy by eating apples. D. To state that the apple is the most tasty among fruits. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段中The apple at the supermarket, though, might be so old that it has lost many of its nutrients. But soon there might be a way to check the quality of fruit by scanning it.
55、 可知, 作者在开头提到了关于苹果的这句话是为了介绍了水果扫描仪的课题。故选B。29. What do we know about the spectrometer? A. It is powered by infrared light. B. It is not useful in many customers eyes. C. It can help customers decide which fruit to buy. D. It can improve the quality of fruit and vegetables. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段和倒数第二段第一句可知
56、, 分光仪它可以帮助顾客决定买什么水果。故选C。30. According to Shewmaker, whats a spectrometers influence on a store? A. It makes a store more attractive. B. It provides price reference for produce. C. It enriches customers knowledge about food nutrition. D. It creates a database about the chemical makeup of fruit. 【解析】选
57、B。推理判断题。根据第五段中Knowing fruit quality may also affect how a store prices produce. 可知, 根据Shewmaker, 光谱仪对商店的影响是它为产品提供了价格参考。故选B。31. What would be the best title for this text? A. The Fruit ScannerB. The Priced FruitC. How to Scan FruitsD. How to Pick Fruits【解析】选A。主旨大意题。根据最后一段Food+Future coLAB has already
58、 created a working model of its machine. It says you may see one in your local supermarket within the next few years. Then deciding whether youve picked the healthiest fruit will be just a quick scan. 本文主要是介绍了新产品水果光谱仪。故选A。【方法技巧】概括主旨的方法是: 先看首尾或各段开头再看全文找主题句, 若无明显主题句, 就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句, 记叙文
59、寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时, 务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。该文是介绍一个研究结果的, 该类文章的中心一般就在第一段或最后一段。本题第4小题, 根据最后一段Food+Future coLAB has already created a working model of its machine. It says you may see one in your local supermarket within the next few years. Then deciding whether youve picked the hea
60、lthiest fruit will be just a quick scan. 本文主要是介绍了新产品水果光谱仪。故选A。DTaking a shower is relaxing. You can hum a song, daydream or think about nothing, leaving the real world behind you. But did you know that showering can also benefit your mind? A research by Scott Barry Kaufman, a psychologist from Yale
61、University interviewed over 3, 000 people around the world. It turned out that nearly two-thirds of the interviewees said they had experienced new ideas in the shower and were more likely to have them in the shower than at work. So why does a simple shower have such magic power? Science can explain
62、it. Showering can help to raise our level of dopamine(多巴胺), a hormone closely related to our creativity. “People vary in terms of their level of creativity according to the activity of dopamine, ” explained Alice Flaherty, a famous American neuroscientist. “Taking a warm shower can make us feel rela
63、xed and therefore make the dopamine level rise and bring Aha! moment to us. ”Besides the chemical changes, showering may give you a break from what you feel you have been stuck with. Especially when you have thought hard all day about a problem, jumping into the shower can keep you from the outside
64、world so that you can focus on your inner feelings and memories. Compared with sitting in front of a computer, taking a shower is something we do less frequently in our daily life. When showering, we get a fresh experience with the change of location, temperature and humidity. “New and unexpected ex
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382528.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
专题03标点符号【精品课件】-备战2023年中考语文一轮复习考点帮(全国通用).pptx
