2020_2021学年新教材高中英语Unit1KnowingmeknowingyouPeriod4课时素养检测含解析外研版必修第三册20210531128.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit1KnowingmeknowingyouPeriod4 课时 素养 检测 解析 外研版 必修 第三 20210531128
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 四Unit 1Period 4. 阅读理解AI think a close friend is someone you get on really well with, who helps you when you have problems, who gives you advice, and who always has time for you. I didnt use to have many close friends when I was at school or at university as I was very shy, but now I have seve
2、ral. They are all women I think its difficult to have a close friend of the opposite sex (异性). MarieI dont really have any close friends. I know a lot of people but mainly through work, and the social occasions (场合) when we meet are business dinners and evening parties, things like that. I think if
3、you come from a really close family, then friends are a bit unnecessary. I prefer to spend the little free time I have with my family. RichardI think a close friend is someone who youve known for a long time, and who you still get on with. They probably have similar hobbies to you so you can do thin
4、gs together. Ive got three close friends who I was at high school with and we often go out together (without our parents of course). We always go camping, go walking, play football and be outside in the open air. DavidFor me, close friends are the people you spend your free time with. I go out at we
5、ekends with a group of people there are about seven of us, and Id say we are all close friends. We also live near each other. I dont think you can have close friends at a distance (在远处); you need to be able to see each other often. But I dont think you need to be doing the same things. I mean Im at
6、university but none of my friends are. Anna【语篇概述】本文是应用文。文中的四人对亲密朋友这个话题发表了各自的看法。1. What does Richard say about friends? A. Its hard to make friends at work. B. Theyre less important than family. C. Friends need to have a lot in common. D. Women and men cant be close friends. 【解析】选B。推理判断题。根据Richard说的“
7、I think if you come from a really close family, then friends are a bit unnecessary. I prefer to spend the little free time I have with my family. ”可知, 他认为朋友没有家人重要。2. What does David enjoy? A. Physical activity. B. Parent-child camp. C. Going to evening parties. D. Playing out in the open air alone.
8、【解析】选A。推理判断题。根据David说的“We always go camping, go walking, play football. . . ”可知, 他热爱体育运动。3. What do we know about Annas friends? A. They are college students. B. They are doing the same things. C. They dont live far away. D. They dont see each other often. 【解析】选C。细节理解题。根据末段中的“We also live near each
9、other. ”可知, Anna的朋友都住得离彼此很近。4. Who has more friends now than before? A. Anna. B. David. C. Richard. D. Marie. 【解析】选D。细节理解题。根据首段中的“I didnt use to have many close friends”和“but now I have several”之间的对比可知, Marie现在的朋友比以前多。BAs more and more people speak the global languages of English, Chinese, Spanish,
10、and Arabic, other languages are rapidly disappearing. In fact, half of the 6, 0007, 000 languages spoken around the world today will likely die out by the next century, according to the United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO). In an effort to prevent language loss,
11、 scholars from a number of organizationsUNESCO and National Geographic among themhave for many years been documenting dying languages and the cultures they reflect. Mark Turin, a scientist at the Macmillan Center, Yale University, who specializes in the languages and oral traditions of the Himalayas
12、, is following in that tradition. His recently published book, A Grammar of Thangmi with an Ethnolinguistic Introduction to the Speakers and Their Culture, grows out of his experience living, looking and raising a family in a village in Nepal. Documenting the Thangmi language and culture is just a s
13、tarting point for Turin, who seeks to include other languages and oral traditions across the Himalayans reaches of India, Nepal, Bhutan, and China. But he is not content to simply record these voices before they disappear without record. At the University of Cambridge Turin discovered a wealth of im
14、portant materialsincluding photographs, films, tap recordings, and field noteswhich had remained unstudied and were badly in need of care and protection. Now, through the two organizations that he has foundedthe Digital Himalaya Project and the World Oral Literature ProjectTurin has started a campai
15、gn to make such documents, found in libraries and stores around the world, available not just to scholars but to the youngers. Generations of communities from whom the materials were originally collected. Thanks to digital technology and the widely available Internet. Turin notes, the endangered lan
16、guages can be saved and reconnected with speech communities. 【语篇概述】随着越来越多的人说世界通用语言: 英语、汉语、西班牙语和阿拉伯语, 其他的语言正在迅速消失。为了拯救这些正在消失的语言, 许多组织和学者正在努力。5. Many scholars are making efforts to _. A. promote global languagesB. rescue the disappearing languagesC. search for language communitiesD. set up languages r
17、esearch organizations【解析】选B。细节理解题。由第二段可知, 许多组织和学者为了保持语言的多样性正在努力, 即为了拯救那些正在消失的语言, 故选B。6. What does “that tradition” in Paragraph 3 refer to? A. Having full records of the languages. B. Writing books on language teaching. C. Telling stories about language users. D. Linking with the native speakers. 【解
18、析】选A。词义猜测题。第三段中的 “that tradition”应指上文提到的传统, 本句的上文就是第二段中的 “documenting dying languages and the cultures they reflect. ”, 即记录下正在消失的语言以及它们所反映的文化, 故选A。7. What is Turins book based on? A. The cultural studies in India. B. The documents available at Yale. C. His language research in Bhutan. D. His persona
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382971.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
