2020_2021学年新教材高中英语单元素养评价Unit5TheValueofMoney含解析新人教版必修第三册202103022127.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评价 Unit5TheValueofMoney 解析 新人 必修 第三 202103022127
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(五)(Unit 5) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Do you walk to work every day? M: No, its too far to walk. Luckily the bus goes right by my house. But when the bus is crowded and
2、 when it rains, I often wish I had a car. 1. How does the man get to work every day? A. By car. B. By bus. C. On foot. 答案: BText 2W: Mark is watching a movie on TV. M: Should he be doing that now, with exams coming up next week? 2. What does the man think Mark should do now? A. Study for exams. B. E
3、njoy a movie. C. Watch a TV. 答案: AText 3M: This new software is driving me crazy. I really need a break. W: I know what you mean. Ive had nothing but trouble with it. They say its supposed to be easy. M: Thats what Ive heard. But as far as Im concerned, it takes a genius to figure it out. 3. What pr
4、oblem did they come across? A. They werent able to take a break. B. They had trouble with some software. C. They needed to update some software. 答案: BText 4M: Id go on a boat trip around the world. W: Oh, I wouldnt. Id get so bored. Id rather fly or drive. M: No, Id like to relax on the boat, sunbat
5、he all day long, and have a waiter bring me a cold drink just when I want one. 4. What are the speakers talking about in general? A. Their best memories of a relaxing holiday. B. Their travelling plans for the summer holiday. C. Their favourite ways of travelling around the world. 答案: CText 5W: Than
6、ks for all youve done for me. Hey, listen, would you like to go to see a film sometime? M: Yeah, thatd be great. Id love it. 5. What does the woman want to do? A. See a film with the man. B. Offer the man some help. C. Listen to some great music. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白
7、后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: The manager just emailed to say that the meeting would be put off till the next Sunday. Will you have everything ready by then? Anna, whats wrong? Are you hearing me? W: Sorry, I wa
8、s thinking about my brother. I havent heard from him for two weeks. M: How often do you call each other? W: Usually at least once a week, but hes now a volunteer teacher at a mountain village. I can only write to him. M: The mail can be really slow sometimes. Im sure youll hear from him soon. W: I h
9、ope so. 6. What is the probable relationship between the speakers? A. Neighbours. B. Colleagues. C. A couple. 答案: B7. How can Anna reach her brother now? A. By phone. B. By email. C. By letter. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: So, Macy, how was your holiday? W: Oh, we loved it. Tom liked Germany best,
10、but France was my favourite. M: So did Rachael finally go with you? W: No, she wasnt able to. She was called a way for a business trip to China. M: Thats a pity. So where exactly did you go and visit? W: Well, we travelled all over, Italy, Spain and Holland; we even bathed in the Swiss lake. M: You
11、did, really? 8. What are the speakers talking about? A. A family holiday. B. A business trip. C. A travel plan. 答案: A9. Where did Rachael go? A. Spain. B. Italy. C. China. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hello, Mrs White. Do you feel better today? W: Oh, much better. Thank you. M: Can I ask you some
12、questions now? W: Certainly. M: First, do you remember what the driver looks like? W: Yes. He looked quite old and not very tall. Oh, and he had thick lips. M: OK. When the accident happened, where were you going? W: I was walking fast to a bank and pay a bill for my son. M: I see. After the driver
13、knocked you down, he got out of his car and looked at you, didnt he? W: Yes, he did. I was bleeding, so he looked scared and then hurried back to the car. M: Do you remember his clothes? W: Yes. He wore a blue T-shirt, gray trousers. M: OK. I think I have enough information now. Thank you. W: Youre
14、welcome. 10. Who is the man? A. A policeman. B. A researcher. C. A witness. 答案: A11. What was the woman doing when the accident happened? A. Driving a car. B. Walking fast to her son. C. Hurrying to pay a bill. 答案: C12. What did the man do first after knocking the woman down? A. He took the woman to
15、 the hospital. B. He got out of his car to have a look. C. He drove his car away at once. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Welcome back everyone. Now Im talking to Nick Parker, the singer with the band Krispy. Hello, Nick, welcome to our show. M: Hello. W: Nick, I have one question. Your sister, Mel,
16、is in the band too, isnt she? M: Yeah. Weve been playing and singing together since we were young. Dad took us to hear the great bands playing live. Mel and I put on shows at school. But Mum didnt want us to get too serious about our music. She thought we should concentrate on our study. However, we
17、 were still enthusiastic about our music. W: Then how was your band formed? M: Two musicians from music schools saw us playing in a concert. They asked if wed like to form a band with them. We agreed to try it out. W: How about the band in the first year? M: To our surprise, the audience enjoyed our
18、 performance in the local concert. Then we recorded two songs and sent them to a music company. They asked us to join them, but our parents said we had to finish college first. W: Have you had any disappointments? M: Everything weve recorded has done well. Three singles have gone to number one, and
19、our first album has sold over a million copies. We have got thousands of fans. However, Ive been ill recently so weve started recording our second album late, which is a pity. 13. What did Nick and Mel do when they were young? A. They learned to act at school. B. They went to live concerts with thei
20、r father. C. They were encouraged to play music by their mother. 答案: B14. When was the band Krispy started? A. After Nick and Mel played together. B. After Nick began studying at a music school. C. After two musicians saw Nick and Mel playing. 答案: C15. What do we know about the band in the first yea
21、r? A. They recorded two albums. B. They joined a music company. C. They were welcome in the concert. 答案: C16. What has disappointed the man? A. Parents forbade them to join a company. B. His illness delayed a new album recording. C. The first album has sold under a million copies. 答案: B听第10段材料, 回答第1
22、720题。Text 10W: Welcome everybody to this Cititours bus. I hope youre having a good time here in the West of England. Our tours usually last about one hour. The bus is now turning into Queens Road. From this road we can see a very modern building. This is the towns new sports stadium. All the big mat
23、ches happen there but at the moment an international company is using it for a conference. Now look to your left. Were now passing the City Theatre. This building is one hundred years old. Its very pretty, as you see, but it doesnt have enough seats for big shows. Weve got a new entertainment centre
24、 in Victoria Park. We dont pass it on the bus, but you may be interested to know its got a cinema and a concert hall. Most people prefer it because its got air conditioning. Now, on your right, is the High Street. The Cititours bus normally goes along the High Street into the Market Place. But at th
25、e moment some musicians are practicing for an outdoor concert there. Were driving round a different route because the roads in the Market Place are closed. The market was an important local trade centre until about 1970. Farmers bought and sold their cows and sheep there. However, we dont see animal
26、s in the city centre these days. The market areas got some good shops. Why dont you have a walk round there later on? 17. What is being held in the new sports stadium? A. A match. B. A concert. C. A meeting. 答案: C18. What is the disadvantage of the City Theatre? A. It has limited space. B. Its too o
27、ld to look good. C. Its air conditioning doesnt work. 答案: A19. Which place is normally out of the route of the Cititours bus? A. Victoria Park. B. The City Theatre. C. The Market Place. 答案: A20. What does the speaker recommend visitors to do in the end? A. See animals in the city centre. B. Go to th
28、e High Street. C. Visit some shops. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分35分)第一节(共10小题; 每小题2. 5分, 满分25分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。A(2020荆州高一检测)I stood outside my front door catching my breath. After a lazy Christmas holiday, I had to recover from climbing stairs with carry-on bags and a suitcase. I looked up
29、 Red tape crossed the door. I didnt understand French, but the one English word said enough, “POLICE”. Google Translate told me I would be caught if I entered, so I didnt. Finally, I called my rental agent (收租人). He went to the police station for more details. The thief had taken a few items from th
30、e top drawer as well as a small amount of money in the bottom drawer. Not only were my files undisturbed, but so were the TV and printer. My agent also said something about fixing the locks tomorrow and making a list for the police. Then one day, I remembered that I had left another jewelry box in t
31、he flat. My heart sank as I thought of a gold locket (项链坠) with a picture of my late Grandma inside. When I realized the box was missing, the whole experience seemed to crash down on me. I cried. At the end of January, I received a letter from the police. The thief hadnt been found, and the case was
32、 closed. I slept with my purse by my bed. I hid my laptop when I showered. And then another challenge came I was unexpectedly fired by my company. One July night, I reached into my third drawer to pull out my jean shorts. I heard something fall to the ground. I looked down: It was the tiny jewelry b
33、ox I thought had been stolen six months earlier. Inside was the locket with honey Grandma smiling at me, being there for me, telling me not to give up. I started to cry. I knew that things were going to be OK. 【文章大意】文章主要讲述了作者的东西丢失, 包括含有已逝奶奶图片的金项链。后来无意间失而复得, 让作者发现生活并没有那么糟糕, 重新恢复了信心。21. What does “Red
34、 tape crossed the door” mean? A. The police had arrested the thief. B. The house couldnt be entered freely. C. The house was for sale. D. The writer didnt pay the rent on time. 【解析】选B。句意猜测题。根据第一段中的I looked up Red tape crossed the door. I didnt understand French, but the one English word said enough,
35、 “POLICE”. Google Translate told me I would be caught if I entered, so I didnt. (我抬头一看横在门口的一个封条挡住了我。我不懂法语, 但是一个英语单词就足够了, “警察”。谷歌翻译告诉我, 如果我进去, 就会被抓, 所以我没有)可知, 作者门口的封条告诉他, 他不能随意进去。22. What did the agent promise to do? A. To fix the locks the next day. B. To report the thief to the police. C. To pay fo
36、r the missing things for the writer. D. To help the writer rent another flat. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的My agent also said something about fixing the locks tomorrow and making a list for the police. (我的房东还说明天要修理锁, 并为警察开具一个物品丢失的清单)可知, 房东答应第二天把锁修好。23. Why did the writer cry again? A. She cried over her bad
37、luck. B. She recalled the smiling of her grandma. C. She regained her confidence. D. She recovered the stolen jewelry box. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的I started to cry. I knew that things were going to be OK. (我开始哭泣。我知道一切都会好起来的)可知, 看到奶奶的照片让我重新恢复了信心, 因此喜极而泣。【阅读多维训练】Inside was the locket with honey Grandma s
38、miling at me, being there for me, telling me not to give up. 句式分析: 本句是一个简单句。句中含有一个with的复合结构with honey Grandma smiling at me; 句中含有两个现在分词短语作伴随状语: being there for me和telling me not to give up。译文: 里面是项链坠, 亲爱的奶奶在对我微笑, 伴我左右, 告诉我不要放弃。B(2020北京高一检测)Instagram(图片分享社交应用程序)is about to take its biggest step towar
39、d removing likes from its platform. After months of testing an option to hide likes in select international markets, Instagram, which is owned by Facebook(FB), has already been testing hiding likes in seven other countries, including Canada, Ireland and Australia. For years, likes have been central
40、to how celebrities, brands, politicians and everyday users experience Instagram and Facebook. Its a way of measuring popularity(名气) and success. But in recent months, Instagram has been rethinking how likes contribute to making its platform more toxic. Now its considering a change. The total number
41、of likes on posts which appear as hearts on the appwill disappear from Instagrams main feed, profile pages and permalink(永久链接)pages. The owner of the account can still see their own likes, but their followers wont know the count. CNN Business previously spoke with users in countries with the test. T
42、he majority felt this move would improve well-being on the app. Instagram is the most harmful social networking app for young peoples mental health, such as negatively influencing body image, according to one study. But other users and psychologists said hiding likes wont fix everything. The test do
43、esnt address some of the key ways that activity on Instagram can influence the well-being of users, including bullying(欺凌), feeling left out and thinking other peoples lives are better than their own. Renee Engeln, a psychology professor at Northwestern University, voiced his opinion that the bigges
44、t impact of Instagram is the content and the exposure to this constant stream of perfected images is what seems to hurt psychologically. Plus, users can still see their own likesand feel badly if their posts dont perform well. 【文章大意】Instagram即将迈出最大的一步, 从它的平台上移除“点赞”。因为“点赞”让平台变得更“有毒”, 几个月来 Instagram一直
45、尝试在一些国际市场隐藏“点赞”功能。24. How do users experience Instagram in this passage? A. By giving likes. B. By hiding likes. C. By selecting platforms. D. By showing off talents. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中“For years, likes have been central to how celebrities, brands, politicians and everyday users experience Instagra
46、m and Facebook. ” 多年来, “点赞”一直是名人、品牌、政客和普通用户体验Instagram和Facebook的核心。由此可知, 体验Instagram是通过点赞的形式。25. The underlined word “toxic” in Paragraph 1 most probably means “”. A. profitableB. poisonousC. popular D. positive【解析】选B。词义猜测题。根据第一段 “But in recent months, Instagram has been rethinking how likes contrib
47、ute to making its platform more toxic. ”可知, 最近几个月, Instagram一直在反思“点赞”是如何让自己的平台变得更“toxic”。But表示与前文相反的意思。由前文叙述“点赞”是一种有用方法, 可知“toxic”是与之相反的, 不好的。A、C和D都是好的一面, 只有B项是不好的。由此推断出“toxic”是有毒的。26. What can we infer from the passage? A. Instagram has affected youngsters mental health. B. The account owners wont
48、know the count of likes. C. Instagram tested hiding likes in seven countries first. D. The majority think Instagram has been a well-being app. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段“The majority felt this move would improve well-being on the app. Instagram is the most harmful social networking app for young peoples men
49、tal health, such as negatively influencing body image, according to one study. ” 大多数认为此举将提高app的健康。一项研究显示, Instagram是对年轻人心理健康最有害的社交网络应用, 比如对身体形象产生负面影响。由此可推断出Instagram影响了青少年的心理健康。CWhen bicycle-sharing company oBike pulled out of Singapore abruptly last year, it left the city with unattended bicycles e
50、verywhere. Myanmar businessman Mike Than Tun Win saw the perfect opportunity to turn trash (垃圾) into treasure. “What if these bicycles could be distributed to poor students in villages so they can cycle to school? ” he thought. Mr Than, 33, grew up in Mandalay, where he used to walk to school as a s
51、tudent. While traveling through rural (乡村的) areas in Myanmar over the last few years he saw things had not changed. Long lines of children in rural villages continue to walk 30 minutes to an hour just to get to school. “I thought if we could just reduce the time they take, they could spend more time
52、 studying, gain more knowledge and increase their chances of getting out of poverty (贫困), ” he said. With that, he started a movement called Lesswalk with the intention of buying bicycles from bike-sharing firms oBike and ofowhich have stopped operations in Singapore and shipping them to Yangon. He
53、would renew the bicycles before distributing them to teenagers and families living in rural villages in Myanmar, beginning with villages in Mandalay and Sagaing areas. Over the last three months, the businessman has bought 10, 000 bicycles in Singapore and Malaysia. He paid for 5, 000 of the bicycle
54、s out of his own pocket, with other sponsors paying for the rest. Mr Than plans to modify (修改) the bicycles so that they can better suit the needs of the children in villages. Most of the time they ride around with their little brothers and sisters. “Im planning to add an extra seat at the back so t
55、hat they can go to school together, ” he said. He also plans to remove the digital locks and give each a new one that works better in villages. Including the cost of shipping, modification and distribution, Mr Than thinks each bicycle might cost him around US $35 to US $40. “I might have to spend mo
56、re money, but it is better that these bicycles are going to help some people rather than going to waste, ” he said. 【文章大意】文章记叙了33岁的Than先生为了减少学生在路上花费的时间, 而发起了一项名为Lesswalk的运动, 他自费从自行车共享公司oBike和ofo购买自行车, 然后分发给生活在曼德勒农村的青少年和家庭。27. Whats the authors main purpose of writing the first two paragraphs? A. To
57、show Myanmars hard rural life. B. To explain how to turn trash into treasure. C. To call on more people to follow Mr Than. D. To state the background of starting Lesswalk. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段中Long lines of children in rural villages continue to walk 30 minutes to an hour just to get to school. “I tho
58、ught if we could just reduce the time they take, they could spend more time studying, gain more knowledge and increase their chances of getting out of poverty, ” he said. 可知, 在农村, 孩子们仍然排着长队, 步行30分钟到一个小时才能到学校。他说: “我想, 如果我们能减少他们路上花费的时间, 他们就能花更多的时间学习, 获得更多的知识, 增加摆脱贫困的机会。”由此可推知, 作者写前两段的主要目的是陈述开始Lesswalk
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383433.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下册语文课件-9.夜色|人教(部编版)(2016)(共26张PPT).pptx
