广东海康县2017高考英语阅读理解一轮系列(三)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东海康县2017高考英语阅读理解一轮系列三及答案 WORD版含解析 东海 康县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 系列 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广东海康县2017高考英语阅读理解一轮系列(三)及答案2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 With her pretty face and soulful voice, Zhang Bichen was instantly thought a possible champion when she first set foot on the stage of the TV show The Voice of China.On Oct 7, 2014, the 25 - year - old girl won the fierce
2、competition and received the title of the “Voice of the Year”. Zhangs dream of being a singer star came true at last. What impressed people was not only Zhangs singing skills, but her willingness to make an effort. “I gained the opportunity to sing on The Voice of China,” she said.In fact, being a s
3、inger has always been her dream. She wanted to apply to a college for singing, but her parents insisted that she should have a stable job after graduation because she did very well at academic studies. So Zhang gave in to her parents and learned French at university. However, in the first year of he
4、r college, she was discovered by a South Korean company when she entered a singing competition. To pursue her dream, Zhang signed a contract with the company, started her career in South Korea, and became a member of a band.“My company had rules that did not allow us to use cell phones. During the f
5、irst few months after I arrived in South Korea, a totally unfamiliar country, I felt terribly homesick. But I could only phone my parents in the restroom when nobody noticed.” said Zhang. “When I did not have much income, I had to eat instant noodles every day for months.”It was her positive attitud
6、e and outgoing character that helped her through. “When I feel down, I tell myself it is not winning or losing that matters. The most important things are standing on the stage and singing for people.” she said.1. On October 7, 2014, Zhang Bichen _. A. won the championship of The Voice of China B. s
7、igned a contract with a big company C. first sot foot on the Chinese stage D. was successful in her study2. The reason why Zhang learned French at university is that _. A. she is good at French B. French is popular in the world C. it is easy for her to find a stable job D. she can realize her dream3
8、. What is the main idea of the last two paragraphs?. A. The company in South Korea has strict rules. B. Zhangs road to success isnt easy. C. Zhang always lives a simple life in South Korea. D. Zhang has an outgoing character.参考答案1-3. ACB 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 Its such a happy-looking librar
9、y, painted yellow, decorated with palm-tree stickers and sheltered from the Florida sun by its own roof. About the size of a microwave oven, its pedestrian-friendly, too, waiting for book lovers next to a sidewalk in Palm Beach country Estates, along the northern boundary of Palm Beach Gardens.Its a
10、 library built with love.A year ago, shortly after Janey Henriksen saw a Brian Williams report about the Little Free Library organization, a Wisconsin-based nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available, she announced to her
11、 family of four, “Thats what were going to do for our spring break!”Son Austin, now a 10th-grader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox. But Janey insisted, and husband Peter unwillingly got to work. The 51-year-old owner of a ship supply company modified a small wooden
12、 house that hed built years earlier for daughter Abbies toy horses, and made a door of glass.After adding the librarys final touches (装点), the family hung a signboard on the front, instructing users to “take a book, return a book,” and making the Henriksen library, now one of several hundred like it
13、 nationwide and among more than 2,500 in the world, the only Little Free Library in Palm Beach County.They stocked it with 20 or so books theyd already read, a mix of science fiction, reference titles, novels and kids favorites. “I told them, keep in mind that you might not see it again,” said Janey
14、, a stay-at-home mom.Since then, the collection keeps replenishing (补充) itself, thanks to ongoing donations from borrowers. The library now gets an average of five visits a day.The projects best payoff, says Peter, are the thank-you notes left behind. “We had no idea in the beginning that it would b
15、e so popular.” 【文章大意】文章主要讲述了Janey Henriksen一家建立微型图书馆的故事。26. In what way is the library “pedestrian-friendly”? A. It owns a yellow roof.B. It stands near a sidewalk. C. It protects book lovers from the sun.D. It uses palm-tree stickers as decorations.【答案】B 【 解析】细节理解题。 根据文章第一段第二句可知这个特殊的图书馆为过路的人提供借书的方便
16、,因此B项正确。27. Janey got the idea to build a library from _. A. a visit to Brian WilliamsB. a spring break with her family C. a book sent by one of her neighborsD. a report on a Wisconsin-based organization【答案】D【 解析】细节理解题。 根据文章第三段第一句可知Janey Henriksen是因为看到一篇关于the Little Free Library organization准备建社区图书馆
17、的报道后受到启发才建这样特殊的图书馆的。故选D。28. The library was built _. A. by a ship supply companyB. on the basis of toy horses C. like a mailboxD. with glass【答案】C【 解析】细节理解题。 根据文章第四段第一句Son Austin, now a 10th-grader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox.可知它就象一个邮箱,故选C。29. What can we infer
18、 about the signboard? A. It was made by a user of the library.B. It marked a final touch to the library. C. It aimed at making the library last long.D. It indicated the library was a family property.【答案】C【 解析】推理判断题。 根据文章第五段可知,这个标牌要读者拿走一本书一定要归还,其目的是使图书馆能够持续更长的时间。故选C。30. The passage tells us that the
19、users _. A. donate books to the libraryB. get paid to collect books for the library C. receive thank-you notes for using the library D. visit the library over 5 times on average daily【答案】A【 解析】主旨大意题。根据thanks to ongoing donations from borrowers. The library now gets an average of five visits a day.可知
20、要使用者能够捐赠一些书给这个图书馆,故选A。阅读理解 Together. 35 years.Alvin Ailey American Dance TheaterThey make you sway. With a dance form all their own. Originating as an intimate, innovative dance company, it has evolved into an international force. Taking the spirit of AfricanAmerican culture and translating it into
21、dance and community programs for more than 35 years. A heritage of bringing together a repertoire of Ailey classics and great dance masterpieces along with exciting new works by emerging artists. Modern Vibrant. Athletic. Colorful. Involving. Because it is dance in step with the people. Part of the
22、neighborhood, their pulse beatsbeatsbeats of life. Lifting spirits. Able to leap tall buildings in a single bound. Pirouetting the globe. Soaring, moving as one, moving dance into the future. Join Philip Morris in its 12th year of supporting Alvin Ailey American Dance Theater. And celebrate the achi
23、evement of the Ailey past as they boldly step forward. (from 21世纪教育网)9. What does the advertisement ask people to do?A. To see a play.B. To watch a match.C. To ball there.D. To see Philip Morris.10. How is the company?A. Modern and involving. B. Intimate and innovative.C. Athletic and colorful.D. Vi
24、brant and innovative.11. What does Alvin Ailey American Dance Theater hold this activity for?A. To develop the spirit of AfricanAmerican culture.B. To leap tall buildings in a single bound.C. To pirouette the globe.D. To celebrate the achievement of the Ailey past.【答案与解析】9. C 推理判断题。根据文章倒数第 2 句 Join
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
