分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 CELEBRATIONS Section Ⅳ LESSON 2 SPECIAL OCCASIONS课时检测(含解析)北师大版必修第一册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:384765
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:38.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 UNIT CELEBRATIONS Section LESSON SPECIAL OCCASIONS课时检测含解析北师大版必修第一册 2021 2022 学年
    资源描述:

    1、LESSON 2SPECIAL OCCASIONS.阅读理解AWondering what to see and do in India in November? November is an excellent month to visit India.Here are the best festivals in November, 2021 in India.International Yoga and Music FestivalOrganised by Nada Yoga School every year since 2008, the International Yoga and

    2、Music Festival features 50 of the best professional yoga teachers, Ayurvedic(阿育吠陀)doctors, dancers, musicians, and philosophers from Rishikesh and abroad.Free classes and lectures are held with topics including yoga, Ayurveda, philosophy, and Indian classical music.Theres an Indian classical music c

    3、oncert in the evenings as well.Time:November 17, 2021.Location:Rishikesh,Uttarakhand.Wangala FestivalAlso known as the 100 Drum Wangala Festival this is the biggest harvest festival of Meghalayas Garo tribe in northeast India.Held in honor of the Sun God of fertility, the festival marks the end of t

    4、he sowing season and agricultural year.Its celebrated by the beating of drums, blowing horns, and traditional dancing.Time: November 6, 2021.Location: Garo Hills,Meghalaya.Bandra Wine FestivalBeing popular with local people for six years, the Bandra Wine Festival is a fun opportunity to sample the b

    5、est wines in India.In addition to tasting wine, there are market stalls, food stalls, live music in the evenings, and dancing.Time: November 78, 2021.Location:DMonte Park,Bandra West,Mumbai.Pushkar Balloon FestivalThe International Hot Air Ballooning Festival is an added attraction at the Pushkar Ca

    6、mel Fair.Similar to the Taj Balloon Festival in Agra, its hosted by Sky Waltz, and features hot air balloons from around the world and a Night Glow Music Concert.Accommodation and balloon flight packages are offered to visitors.Time: November 2123, 2021.Location:Pushkar,Rajasthan.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了

    7、11月到印度旅游可以参加的一些节日活动。1If you want to learn health knowledge, youd better go to _.APushkar, RajasthanBGaro Hills, MeghalayaCRishikesh, UttarakhandDDMonte Park, Bandra West, Mumbai.解析:选C细节理解题。根据International Yoga and Music Festival中的Organised by Nada Yoga School every year since 2008, .and philosophers

    8、 from Rishikesh and abroad.可知, 你可以在这个活动中了解一些健康知识, 由Location: Rishikesh, Uttarakhand.可知活动地址。故选C。2The Garo tribe holds the Wangala Festival in order to _.Athank Sun God for his givingBcelebrate their sowing seasonCshow their pleasure after harvestDcelebrate the end of the old year解析:选A细节理解题。根据Wangala

    9、Festival中的Held in honor of the Sun God of fertility, the festival marks the end of the sowing season and agricultural year.可知,这个节日是为了感谢太阳神的恩赐。故选A。3Who could most probably enjoy the Bandra Wine Festival? ANews reporters.BSuccessful leaders.CProfessional dancers.DWine lovers.解析:选D细节理解题。根据Bandra Wine F

    10、estival中的the Bandra Wine Festival is a fun opportunity to sample the best wines in India.In addition to tasting wine, there are可知,这个节日会吸引爱喝酒的人。故选D。4What can we know about the Hot Air Ballooning Festival? AThere is no fee to attend it.BIt is an event during the Pushkar Camel Fair.CAll the hot air bal

    11、loons come from India.DIt is held to produce beautiful hot air balloons.解析:选B细节理解题。根据Pushkar Balloon Festival中的The International Hot Air Ballooning Festival is an added attraction at the Pushkar Camel Fair.可知,Hot Air Ballooning Festival是the Pushkar Camel Fair期间的一个节日。故选B。BThe old Chinese saying “as h

    12、appy as spending the New Year” might be outdated now in the busy modern world. The Spring Festival is regarded as the most important festival for Chinese people and an occasion for all family members to get together, like Christmas in the West. But many traditional customs accompanying the Spring Fe

    13、stival, however, have weakened in practice.Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival. People thought the sputtering (爆裂) sound could help drive away evil spirits. However, the activity has been completely or partially forbidden in big cities for years as the gover

    14、nment has taken security, noise and pollution factors into consideration.“In recent years, some cities have begun to allow people to light fireworks during limited hours at the Spring Festival, surrendering to (屈从于) public demand. Respecting folk traditions is a gesture of respect toward public opin

    15、ion,” said Zhou Xing, a folklore researcher.“As people gain more income and it becomes easier to buy daily goods, the New Year holiday is just like any other. After long workdays, many people use the New Year holiday to take a rest, rather than visiting friends and neighbors. The process of making a

    16、nd enjoying the family dinner on Spring Festival Eve is the most important thing. However, many families would like to eat out to save time and energy,” said Li Shunzhi, a resident of Harbin, Heilongjiang.“I enjoy the holidays very much in the countryside. My family has been preparing for the Spring

    17、 Festival more than two weeks before the holiday, cleaning the house, buying holiday goods and decorating the house with papercuttings. On New Years Eve, the whole family stays up to see the New Year in, and in the days to follow, a series of activities such as lion dancing, dragon lantern dancing,

    18、the Lantern Festival and temple fairs will be held. Without the ancient traditions, the holiday is nothing to us,” said Zhang Hui, from Hebei.语篇解读:本文主要介绍了中国春节的一些传统习俗在逐渐消失的现象以及人们对此现象的不同观点。5Which of the following is WRONG according to the passage?ASetting off fireworks has been forbidden in some big c

    19、ities for years.BNowadays, people can light fireworks in some cities at the Spring Festival.CPeople believe that the sound of fireworks can drive away evil spirits.DIn the past, setting off fireworks couldnt be seen almost anywhere.解析:选D细节理解题。根据第二段的第一句Setting off fireworks was once the most typical

    20、custom of the Spring Festival.可知,过去放鞭炮是过春节最典型的传统习俗,应该到处可见,故选D。6What Li Shunzhi said implies _.Awhat people do during the festival now is different from the pastBpeople would like to have the family dinner on Spring Festival EveCpeople prefer to visit friends and neighbors rather than take a restDthe

    21、 New Year holiday is just like any other day解析:选A细节理解题。根据第四段的整体内容可推知,哈尔滨的一位居民所说的这段话是在感慨今昔过年的差异,故选A。7What can we learn from the last paragraph?AZhang Hui often spends two weeks preparing for the Spring Festival.BZhang Hui is used to spending the Spring Festival with his family.CZhang Hui always takes

    22、 part in a series of activities after the Spring Festival.DZhang Hui lives in the urban area.解析:选B推理判断题。根据最后一段的My family has been preparing for .和On New Years Eve, the whole family stays up to see .以及本段的整体内容可推知,张惠习惯和家人一起过春节,故选B。8What does the whole passage show?AThe Spring Festival is as lively as b

    23、efore.BThe Spring Festival is outdated now.CThe Spring Festival is losing its qualities.DThe Spring Festival in China is more important than Christmas in the West.解析:选C推理判断题。根据第一段的最后一句But many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.并结合全文的整体内容可推知,本文主要

    24、讲述了中国春节的一些传统习俗在逐渐消失这一现象,故选C。CBrits (英国人) are extremely bad at languages, with many of us relying on the fact that the rest of the world speak English.Only half (51%) are able to speak a second language to any standard and as more people travel abroad, this is becoming an increasing regret, according

    25、 to a new study.Almost twothirds(62%) of UK adults wish they were better at speaking languages.So they can better understand a citys culture (38% of respondents), talk with locals (24%) and go beyond the guidebook (21%)Overcoming language barriers can be one of the most difficult parts of a holiday,

    26、 particularly when in unfamiliar surroundings.So stressful in the fact that 10% of respondents said they didnt travel because of the problem.The survey by Hostelworld showed that one in five blamed getting lost on the language barrier, while a similar number had problems ordering food and one in ten

    27、 got on the wrong train, plane or other form of transportation.If languages werent an issue then one in eight (12%) Brits would visit Japan.China, Italy and Russia were also popular choices.Despite the communication problem, Japan has seen a 7.5% increase in the number of British visitors between Ja

    28、nuary and April, compared to this time last year.“The number of British travelers to Japan has been growing year on year,” according to Hollie Mantle, marketing and communication manager for the Japanese Tourist Board.“People are realizing that Japan is one of the most hospitable and beautiful count

    29、ries on earth, with so many new experiences for travelers to try, not to mention worldclass cuisine!”They had this message for Brits thinking about visiting:“Though some travelers worry about language barriers, as soon as you arrive in Japan, youll realize that people will go out of their way to hel

    30、p you enjoy their country.There really are few barriers road signs and train stations are in English, youll find that people speak more English than they let on, and even when they dont, they will go above and beyond to help you out.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了语言障碍成为英国人出国旅游的一大顾虑。9What do we know from the

    31、first two paragraphs?ABrits are poor at languages.BBrits regret what they have done.CBrits like relying on others.DBrits are good at languages.解析:选A推理判断题。根据第一段第一句Brits (英国人) are extremely bad at languages, with many of us relying on the fact that the rest of the world speak English.点题,并结合对前两段的整体理解可推

    32、知,英国人的语言能力比较差,故选A。10How many Brits cant order food correctly because of language barriers?AAbout 10%.BAbout 12%.CAbout 20%. DAbout 21%.解析:选C细节理解题。根据第四段中的The survey by Hostelworld showed that one in five blamed getting lost on the language barrier, while a similar number had problems ordering food可知,

    33、1/5即20%的英国人因为语言障碍不能正确点餐,故选C。11How is the text mainly developed?ABy analyzing causes.BBy giving examples.CBy making description.DBy listing data.解析:选D写作手法题。根据对文章的整体理解可知,本文列举了大量的数据来论证作者的观点,由此可推知,本文是通过列出数据来展开的,故选D。.阅读七选五Selflove is the key to a happy life.After we have learned how to love ourselves, we

    34、 will be able to love others. _1_ You have to learn some steps to develop selflove.Accept yourself the way you are.Every person has his or her own advantages and disadvantages.Our advantages make us proud but our disadvantages make us unhappy.This isnt the right attitude towards life. _2_ In fact, n

    35、o one on this earth is perfect.The key is to achieve a better balance and try to be as happy as possible.Stop worrying. _3_ It wont help you get the solution.In fact, it will make you very unhappy.So, dont let your worries influence you.This will help you face the difficulties of life more positivel

    36、y.Enjoy life.Take part in activities that you love and develop a hobby. _4_Take some time to enjoy them at least once a week.This way you are doing something that you are good at, which will make you feel good about yourself, and make you start loving life and everyone and everything in it._5_ If yo

    37、ur body is weak and suffering from some health problems, you arent going to like anything about it.So you must take good care of your health.It includes eating fresh healthy food, taking enough rest and doing exercise.ALive a healthy lifestyle.BMake efforts to improve yourself.CIt will hold you back

    38、 from loving yourself.DThey can be anything that makes you happy.EWorrying about a problem wont let you think clearly.FHowever, learning to love yourself isnt going to be easy.GThe correct thing to do is to accept the fact that you arent perfect.语篇解读:本文主要介绍了如何爱自己。1选F该空上一句提到爱自己对拥有快乐的人生很重要,但学会爱自己也是一件不

    39、容易的事,你需要掌握一些方法,故选F项。2选G该空前一句说这不是对待生活的正确态度,后一句说世界上没有一个人是完美的,所以G项“正确的做法是接受你是不完美的这一事实”。符合语境。3选E根据该段的主题句和该空后的It wont help you get the solution.可知,担忧一个问题会让你的思考变得不清晰。4选D该空前一句提到了参加自己喜欢的活动或发展一个爱好,该空在解释应该参加什么样的活动和发展什么样的爱好,再结合本段的主题句可知,只要是能让你开心的活动和爱好,什么都可以。5选A该空为该段的主题句,根据该段中出现的take good care of your health及eating fresh healthy food, taking enough rest and doing exercise可知,该段内容与拥有健康的生活方式有关,故选A项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 CELEBRATIONS Section Ⅳ LESSON 2 SPECIAL OCCASIONS课时检测(含解析)北师大版必修第一册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384765.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1