2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 CELEBRATIONS单元综合检测(含解析)北师大版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT CELEBRATIONS单元综合检测含解析北师大版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 CELEBRATIONS 单元 综合 检测
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)A9/11 Memorial and Ground Zero Walking TourIn remembrance of the events that took place on September 11,2001,take this 2.5hour walking tour.Walk through the space of the former World Trade Center in New York City (NYC)A guide with a personal connection to the eve
2、nts of that day shares stories of tragedy and heroism.Please wear comfortable shoes.Lower East Side Food and Culture TourTake a deep dive into the food culture of Manhattans Lower East Side during this 3hour guided small group tour.Follow your guide to hidden treasures for tastes of everything from
3、pancakes to Chinese dumplings.Along the way,your guide will cast light on the neighborhoods rich,varied food culture,which helps you understand NYC as a whole.Children aged 5 years and younger are welcome at no charge.Tour runs rain or shine.Statue of Liberty and Ellis Island TourGet up close and pe
4、rsonal with Ellis Island and the Statue of Liberty on this 4.5hour tour.Listen to the live narration from your guide and learn about the history of both spots.Jump the queue and enjoy access to reserve line boarding the ferry.Then take in the amazing views of southern Manhattan as you cross New York
5、 Harbor.Food or drinks of any kind are not permitted.Big Apple Helicopter TourIt might seem impossible to see the highlights of NYC in just 15 minutes.But this helicopter tour makes it a reality.Listen to commentary from your pilot as you fly by the Statue of Liberty,Central Park and other landmarks
6、.Youll see more of the city on this tour than an entire day of exploring on foot.Reservations are required.【语篇解读】本文主要介绍了美国纽约四条旅游路线。1Which tour is perfect for those expecting a quick look of NYC?ABig Apple Helicopter Tour.BStatue of Liberty and Ellis Island Tour.CLower East Side Food and Culture Tour
7、.D9/11 Memorial and Ground Zero Walking Tour.A细节理解题。根据最后一段“It might seem impossible to see the highlights of NYC in just 15 minutes.But this helicopter tour makes it a reality.”可知,Big Apple Helicopter Tour可以在十五分钟之内浏览到纽约最精彩的地方。故选A。2What do we know about Lower East Side Food and Culture Tour?AIt is a
8、night tour.BIt involves treasure hunting.CIt is childfriendly.DIt will be canceled if it rains.C细节理解题。根据第二段中“Children aged 5 years and younger are welcome at no charge.”可知,下东区美食之旅中,五岁及以下的儿童免费,所以对儿童友好。故选C。3What can tourists do on Statue of Liberty and Ellis island Tour?AShare their first hand stories
9、.BTake some water with them.CHave a birdview of southern Manhattan.DEnjoy special right to board the ferry.D细节理解题。根据第三段第三句“Jump the queue and enjoy access to reserve line boarding the ferry.”可知,在自由女神像和埃利斯岛之旅中,乘客可以不用排队享受到预约服务登上渡轮。故选D。BThe Torch Festival (火把节)is a traditional festival which is celebra
10、ted among some ethnic groups in southwestern China,such as the Yi,Bai,Hani,Lisu,and Lahu,etc.It usually falls on the 24th or 25th of June,with three days of celebrations.The festival came from worship (崇拜)of fire by ancestors (祖先)For some ethnic groups,its a tradition in the festival for elders to s
11、hare farming experience with young people and educate them about taking care of crops.During the festival,big torches are made to stand in all villages,with small torches placed in front of the door of each house.When night falls,the torches are lit and the villages are bright.At the same time,peopl
12、e walk around the fields and houses,holding small torches and placing the torches in the field corners.Inside the villages,young people are singing and dancing around the big torches that keep burning throughout the night.Other activities like horse races are also held during the festival.In a horse
13、 race of the Yi people in Yunnan,torches are used to form hurdles for riders to get through.The Hani people in Yunnan traditionally tie fruits to torches with strings.When the strings are broken after the torches are lit,people struggle for the fruits for good luck.For the Lisu people in Sichuan,the
14、 festival is an occasion for holding torch parades.Big torches are carried by teams of people,which is like a fire dragon.If different teams meet,its a tradition to exchange the big torches with one another.【语篇解读】文章主要介绍了火把节是中国西南地区一些少数民族的传统节日,以及在节日期间不同民族的庆祝活动。4What can we know about the Torch Festiva
15、l from the first paragraph?AIt has nothing to do with farming.BIts celebrations usually last two days.CIt is a traditional festival of all China.DIt is a festival to show worship of fire.D细节理解题。根据第一段中“The festival came from worship (崇拜)of fire by ancestors (祖先)这个节日源于祖先对火的崇拜。”可知,火把节是一个祭火的节日。故选D项。5Wha
16、t does the underlined word “them” in Paragraph 1 refer to?AAncestors.BYoung people.CElders.DEthnic groups.B词义猜测题。根据第一段中“For some ethnic groups,its a tradition in the festival for elders to share farming experience with young people and educate them about taking care of crops.”可知是年长者教育年轻人如何照料庄稼,因此代词t
17、hem指的是年轻人“young people”。故选B项。6What is the main idea of the second paragraph?AWhy the festival is enjoyed.BWhere the festival is celebrated.CHow the festival is celebrated.DWhat torches are used for the festival.C主旨大意题。根据第二段叙述可知,本段主要是讲述了在火把节期间的庆祝活动,也就是怎么庆祝这个节日。故选C项。7Which is a way that Lisu people in
18、 Sichuan celebrate the festival according to the text?AHolding torch parades.BTying fruits to torches with strings.CStruggling for fruits for good luck.DUsing torches as hurdles for a horse race.A细节理解题。根据最后一段中“For the Lisu people in Sichuan,the festival is an occasion for holding torch parades.”可知,举
19、行火把游行是四川傈僳族庆祝节日的一种方式。故选A项。CCan you imagine a world without music? Studies show that public schools across the country are cutting back on music classes to save money.Even worse,some schools have never had music classes to begin with.But without them,students academic (学术的)growth and spiritual health
20、 could suffer.In fact,music classes are necessary for all students in schools.Recent studies of Brown University have shown that students who received music education classes were better in math and reading skills than those without music classes.Another study by The College Board found that student
21、s taking music and art classes got higher points.Students academic success seems to depend on their taking part in music education.Music programs in public schools also help to add to a students sense of pride and selfconfidence.Teens today have too many learning tasks.Besides,they have family probl
22、ems,selfconfidence problems,relationship troubles,and choices about smoke and alcohol (酒精)All of these can stop academic success,but music education can help.A study by The Texas Commission on Drug and Alcohol Abuse found that students who took part in school music programs were less likely to turn
23、to smoke.Music programs encourage students to work together to produce an excellent performance.Music crosses language,class and culture.Music allows students from different countries to connect.For example,at a school talent show,a new Japanese student played a piano duet (二重奏)with an American clas
24、smate.Two students from different cultures worked as a team with selfconfidence and common purpose through music.The gift of music is priceless.We need to be sure to have necessary music classes for all students.The world is losing its music,and putting music into schools is the first step to get it
25、 back.【语篇解读】研究表明,全国各地的公立学校正在削减音乐课,以节省开支。但作者认为学生的学业成绩似乎取决于他们是否参加音乐教育;音乐课程也有助于增强学生的自豪感和自信心,音乐跨越语言、阶级和文化。音乐使来自不同国家的学生相互交流。作者提出需要确保所有学生都参加必要的音乐课。8The two studies seem to show that Astudents with great success attend music lessonsBmusic classes play an important role in students growthCnot all students c
26、ould have music classes at schoolDstudents who have music classes do better in all subjectsB推理判断题。第二段在给出两项研究结果后,最后一句“Students academic success seems to depend on their taking part in music education.”上音乐课对学生的学业有帮助,选项B音乐课在学生的成长中起到了重要作用。切题,故选B。9The example in Paragraph 4 mainly suggests that Amusic ma
27、kes crosscultural communication possibleBdifferent cultures have different styles of musicCJapan has a good relationship with AmericaDJapanese and American students are good at playing the pianoA推理判断题。第四段中的“Two students from different cultures worked as a team with selfconfidence and common purpose
28、through music.”一个是日本学生,一个美国的学生,借由音乐而合作、交流。选项A音乐使得跨文化交流成为可能,切题,故选A。10What can we learn about education with music classes?AIt allows schools to make more money.BIt can cause a lot of academic problems.CIt will affect the world cultural communication greatly.DIt does good to students academic success
29、and spiritual health.D推理判断题。第二段中的“Studentsacademic success seems to depend on their taking part in music education.”和第三段中的“Music programs in public schools also help to add to a students sense of pride and selfconfidence.”可以推断出音乐既可以有助于学生的学业成绩,又可以有益于学生的心理健康,选项D音乐对学生的学业成绩和精神健康有利,切题,故选D。11What is the b
30、est title for the text?AThe Importance of Music Classes in SchoolBMusicA Bridge to UnderstandingCStudies on Music EducationDHow to Get Music BackA标题判断题。文章的第一段中的“But without them,students academic (学术的)growth and spiritual health could suffer.In fact,music classes are necessary for all students in sc
31、hools.”可知,作者认为音乐课是重要的,这是文章的主旨,文章的标题要体现主旨,选项A学校里音乐课的重要性,切题,故选A。DMillions of people suffer from motion sickness (晕动症)They have a lot of activities they fear.They often avoid doing these activities which include longdistance airplane travel,seatrips,roadtrips,even certain movies and video games.However
32、,the French company Boarding Ring promises that it has its way to solve the problem,as long as the users are willing to wear Boarding Glasses!Why do many people suffer from motion sickness? It is believed that the brain fails to deal with mixed signals from body parts.For example,when you are lookin
33、g at your phone on a moving bus,your inner ear realizes the move but your eyes,focused on the screen,think you dont move.Boarding Glasses tries to ease (减轻)motion sickness by making the users eyes and ears transmit the same message.After the brain receives the same message,it will think you are in a
34、 moving environment.Though that sounds difficult,the science behind the glasses is surprisingly simple.The plastic frames (框架),made up of two round frames on the front and two on the side are filled with some blue liquid.Any movement can cause the liquid to flow around the eyes.This allows the eyes
35、to sense the move and send the correct signal to the brain.According to Antoine Jeannin,CEO of Boarding Ring,Boarding Glasses has been tested.The CEO said that over 95 percent of the users felt better after wearing the glasses.The best part is that Boarding Glasses only has a frame,so a single pair
36、can be worn among a group of friends,or even an entire family!【语篇解读】文章介绍了一项新发明,一副由法国公司Boarding Ring发明的缓解晕动症的眼镜Boarding Glasses。12Why do some people suffer from motion sickness according to the passage?ATheir eyes cant see the move.BTheir bodies are in a bad condition.CTheir ears cant hear in a movin
37、g environment.DTheir brains cant deal with mixed signals from body parts.D细节理解题。根据第二段的“Why do many people suffer from motion sickness? It is believed that the brain fails to deal with mixed signals from body parts.”可知,大脑不能很好地处理复杂的信号,这将会导致晕动症,故选D项。13What is the third paragraph mainly about?AThe short
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384768.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
