分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021-2022学年新教材高中英语 课时作业13 Unit 5 Into the unknown(含解析)外研版选择性必修第四册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385395
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:35.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 课时作业13 Unit Into the unknown含解析外研版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 作业 13 unknown
    资源描述:

    1、课时分层作业(十三).单词拼写1Their company has undergone steady expansion(扩大)recently.2He found a suitable place, dug a hole and buried (掩埋)the bag in it.3Snow forced many drivers to abandon(丢弃) their vehicles.4Careful examination of the ruins(废墟)revealed an even earlier temple.5My niece has always loved looking

    2、 at the stars,so now he studies astronomy(天文学)6They have the power to dismiss(开除) civil servants who refuse to work.7Environmental damage threatens the whole of civilisation(文明)8He decided to devote the rest of his life to scientific investigation(调查)9The most notable (显眼)example is his analysis of

    3、the functions of the family.10They are a little worried to set out a journey into the unknown(不为人知的地方).阅读理解AEven after centuries of exploration,the ocean still holds both its mysteries and our fascination.Although we know more today about the worlds oceans and their denizens than ever before,every o

    4、nce in a while the sea spits up something so strange,so unexpected,that the world releases a collective gasp as they wonder what it could be.Such was the case August 16 when the currents of the Mediterranean Ocean left a 13footlong,smelly dead body on the shores of the village of Villaricos in Andal

    5、usia,a community of Spain.An initial report in the Spanish publication Lavante described the strange,horned body as “what might seem like a big fish,but in an advanced state of decomposition(腐烂)”Locals joked that it was a “mutant(突变的)fish” or some kind of the Loch Ness monster.The media jumped right

    6、 on it,of course.Some sites called it a “horned sea monster”The popular blog Boing Boing called it a “dragon”Some people guessed that it might be an oarfish,which is actually a rarely seen kind of the giant herring(鲱鱼)that can grow up to 55 feet long.But now the experts have joined in it and were so

    7、rry to report that its not a dragon,a Loch Ness monster,or even an oarfish.“That is definitely a shark skeleton,”Florida State University ichthyologist(鱼类学者)Dean Grubbs told NBC News.“The elements toward the back were confusing me,but those are the lower caudal fin(尾鳍)supports.The hornsare the scapu

    8、locoracoids(肩胛喙软骨)which support the pectoral fins(胸鳍)”Scapulocoracoids are bones common to most vertebrates(脊椎动物)Youve got them:theyre called shoulder blades.So there we go,another mystery solvedAlas,the ancient maps that once identified areas of the ocean with the words “here there be dragons”have

    9、yet to be proven true.But its good to know that the ocean still has a few surprises for us,even in cases where theyre just dead,smelly dead bodies.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章讲述了从地中海漂浮出来的一具奇怪的尸体。它十三英尺长,散发着恶臭,头上有角,人们对尸体的身份有着诸多猜测。最后科学家通过检验认为这是一具鲨鱼的骨架。1Why does the sea often make the world surprised?AThe sea ofte

    10、n brings something strange to the shores.BPeople often wonder what could live in the sea.CThe exploration of the sea has lasted for centuries.DThe sea still holds its many mysteries.A细节理解题。根据第一段可知,大海不时地将一些非常奇怪,非常出乎意料的东西带到海岸边,这使得世界都很吃惊,故A项正确。2The report about the dead strange creature on the shores i

    11、n Andalusia was first given by _AlocalsBLavanteCBoing BoingDDean GrubbsB细节理解题。根据第二段中的“An initial report in the Spanish publication Lavante described.”可知,是刊物Lavante第一个报道这个奇怪的生物的,故B项正确。3It can be inferred from the fourth paragraph that _Athe creature had two real hornsBthe elements toward the back loo

    12、ked like two hornsCthe scapulocoracoids looked like two hornsDthe horns were common to most sea monstersC推理判断题。根据第四段中的“The hornsare the scapulocoracoids which support the pectoral fins.”可知,人们把鲨鱼的支持胸鳍的肩胛喙软骨错认为两只角,由此可推断出肩胛喙软骨看上去像两只角,故C项正确。4What does the underlined word “solved” most probably mean?AExi

    13、sted.BArose.CFound an answer.DDeveloped.C词义猜测题。根据上文可知,关于那个死的海洋生物的谜有了答案,故画线词表示找到了答案,故C项正确。BIts been a hard time for rhinos(犀牛)lately.Recently the International Union for Conservation announced the western black rhinos had died out in the wild.It was last seen in western Africa in 2006.Now,those who w

    14、ork to protect the animals are trying to make sure that wont happen to other rhinos.19 southcentral black rhinos in South Africa were driven to an area nearly 1,000 miles away,which was said to be the gentlest and quickest way to transport the animals.They were taken to a new home that would keep th

    15、em safe from hunters.Though it is not allowed to hunt rhinos,many are still killed for their horns,which can sell for as much as $30,000 each.Most of them are used to make drugs as traditional medicines in Asian countries.Some people believe that the horns work well in treating pain,fever and even c

    16、ancer.However,there is no medical evidence yet.Black rhino population began falling rapidly in the second half of the 1900s because of poachingIn fact,some people still hunt the animals at the risk of being put into prison.And many of the places where the animals used to live were destroyed when peo

    17、ple started building farms on the grasslands.Until the 1960s,about 65,000 black rhinos lived throughout most of Africa.Today,fewer than 5,000 are leftmost of them in zoos and wildlife reserves.South Africa has the largest population of rhinos in the world.Poaching is an especially big problem in tha

    18、t country.So far,more than 340 rhinos have been killed there.Since 2003,the Black Rhino Expansion Project has been helping the southcentral black rhinos in South Africa.The group works with landowners to find areas where rhinos can live safely away from hunters.So far,the group has successfully save

    19、d about 120 rhinos.Leaders of the project say the southcentral black rhinos have seen a rise in numbers.It is hoped that,with continued support,these rhinos can escape the unfortunate result of the western black rhinos.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章介绍了黑犀牛濒临灭绝的境况。5According to the text,the western black rhinos _

    20、Acannot be seen in the wild at presentBonce lived in most parts of AfricaCwere killed in a natural disasterDdisappeared in the early 1990sA推理判断题。根据第一段中的“the western black rhinos had died out in the wild”可知,现在在野外已经无法看到西部黑犀牛了。6Rhinos are hunted mainly because _Athey often come to attack peopleBthey ta

    21、ke up too much farmlandCtheir horns can be made into drugsDtheir blood helps people prevent diseaseC细节理解题。根据第三段中的“Most of them are used to make drugs as traditional medicines in Asian countries.”可知C项正确。7The underlined word “poaching” in Paragraph 4 refers to the fact that black rhinos _Alost the pla

    22、ces where they livedBwere hunted without permissionCwere killed without controlDdied of a strange diseaseB词义猜测题。根据该词后面的“In fact,some people still hunt the animals at the risk of being put into prison.”可以推知,“poaching”在此是指人们未经允许猎取黑犀牛这一事实。8What would be the best title for the text?AThe Rhinos in South

    23、AfricaBThe Habits of Black RhinosCThe Death of RhinosDSaving Black RhinosD标题归纳题。“Saving Black Rhinos”作为标题可以更好地突出文章的主题,表达作者的写作意图。.阅读七选五Amanda is a good student whose favourite subject is math,but shes facing another kind of problem:cancer.She was diagnosed(诊断)when she was 11. 1 “The doctor was great

    24、regretful about telling me what the disease was and what to expect,” she says.“The only thing that really got to me was when she said Id lose my hair.”Sure enough,after the treatment to kill the cancer cells,Amandas long hair began to fall out.Because she has very little hair,Amanda notices that str

    25、angers often stare at her. 2 “I still play with my friends,” she says,“but we have to be more careful now because of the risk of infection(感染)And we mostly play in my house.”While shes being treated,Amanda cant go to some of her favourite places or do some of her favourite things. 3 She cant swim.Sh

    26、es also not allowed to lie in the sun.For Amanda,the hardest part about having cancer is not being able to be as social as she would like to be. 4 Instead,shes taught privately(个人地)at home.Right now,shes making the most of her time at home.Shes optimistic(乐观的)about the future and looks forward to fe

    27、eling better.Meanwhile,Amanda says its important to let others know that shes the same person shes always been.“After all,”she says,“you just lose something. 5 ”AIt doesnt mean you lose everything.BBut her friends are used to her new look.CAmanda was brave when she heard the news.DShe cant go to the

    28、 mall or go to dancing lessons.EThen she saw how upset her parents were and she was afraid.FBefore she started feeling sick,she was just like all her friends.GBecause she might get sick from the other children,Amanda cant attend school.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了勇敢的女孩阿曼达,她身患癌症却依然坚强面对。1C根据后面她说的话可知当医生告诉她病情的时候,她并没有感到非常害怕,只是提到要失去头发这件事情时,她才感到伤心,可推知她非常勇敢。故选C项。2B前面提到陌生人因为她头发少而注视她,而后面提到朋友仍然和她一起玩,可知朋友们已经习惯了她的状况。故选B项。3D前面一句说她不能去一些最喜欢的地方,也不能做一些最喜欢做的事情。空格后的一句话是在说她不能做的事情,故此处填她不能去的地方,故选D项。4G前面一句说到她不能进行正常的社交活动,接下来就要解释为什么不能进行社交活动,故选G,解释原因。5A根据前一句“你失去了一些东西”,可知接下来要说“但是你没有失去一切”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 课时作业13 Unit 5 Into the unknown(含解析)外研版选择性必修第四册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385395.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1